Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανία - Ραδιομαραθώνιος
  • [02] Κύπρος - Μογγολία - Διαπιστευτήρια
  • [03] 30χρονα ΕΔΕΚ - Μήνυμα Γιώργου Παπανδρέου
  • [04] Συμβούλιο της Ευρώπης - Συνέδριο - Κύπριοι βουλευτές
  • [05] Συμβούλιο ΧΑΚ - Νομοθεσία - Θέσεις
  • [06] Ραδιομαραθώνιος '99

  • [01] Βρετανία - Ραδιομαραθώνιος

    Λονδίνο,Βρετανία,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κέντρο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα δημιουργηθεί στην περιοχή Μπρούμφιλντ Πάρκ στο Εντφιλντ του Λονδίνου, με τη χορηγία του ταμείου του Ραδιομαραθωνίου, που παράλληλα με την Κύπρο διεξάγεται σήμερα και αύριο και στη Βρετανία με διοργανωτές τη Λαϊκή Τράπεζα και τον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου.

    Η Επιτροπή του Ραδιομαραθωνίου και το Συμβούλιο του Εντφιλτ μελετούν τα σχέδια για τη δημιουργία του κέντρου, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη έχει επιλεγεί κτίριο που μπορεί να το στεγάσει.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΧ)

    [02] Κύπρος - Μογγολία - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Μογγολία διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανεξαρτησία, κυριαρχική και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου καθώς και τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου και επίλυση του προβλήματος με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και μέσω διαπραγματεύσεων.

    Τη θέση της Μογγολίας επανέλαβε ο Πρόεδρος της χώρας Νατσάγκιν Μπαγκαπάντι, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια της Πρέσβειρας της Κύπρου στη χώρα, Λόρια Μαρκίδη. Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός της χώρας κατά τη διάρκεια ιδιαίτερης συνάντησης με την κ. Μαρκίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [03] 30χρονα ΕΔΕΚ - Μήνυμα Γιώργου Παπανδρέου

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συγχαρητήριο μήνυμα για τα 30χρονα του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε υποχωρήσεις που θα υπονόμευαν τη βιωσιμότητα μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό ή την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Χαιρετίζοντας τη συμβολή της ΕΔΕΚ στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στην "ακούραστη προσπάθεια της ΕΔΕΚ να βρει συμμάχους στη διεθνή σκηνή, και να κινητοποιήσει το Κίνημα των Αδεσμεύτων και όλους εκείνους τους παράγοντες που καθορίζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Συμβούλιο της Ευρώπης - Συνέδριο - Κύπριοι βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο χουλιγκανισμός στο ποδόσφαιρο, πρωτοβουλίες για προστασία του περιβάλλοντος, δημογραφικές αλλαγές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η κατάσταση στη Λευκορωσία είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν σε συνεδρίες Επιτροπών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις οποίες θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Οι συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) θα γίνουν στο Στρασβούργο και την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές Παναγιώτης Δημητρίου και Δώρος Χριστοδουλίδης, οι οποίοι θα αναχωρήσουν αύριο για το Στρασβούργο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [05] Συμβούλιο ΧΑΚ - Νομοθεσία - Θέσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε αυτό το στάδιο που το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) περνά μια κρίσιμη καμπή θα ήταν προτιμότερο η αποφυγή οποιασδήποε νομοθετικής αλλαγής, υποστηρίζει το Συμβούλιο του ΧΑΚ.

    Σε ανακοίνωση του ΧΑΚ στην οποία διατυπώνονται οι θέσεις του Συμβουλίου όπως υποβλήθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, εκφράζεται η άποψη ότι η εφαρμογή οποιωνδήποτε σημαντικών νομοθετικών αλλαγών "γίνουν με την εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης με την εφαρμογή του Νόμου 27(Ι) του 1996".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [06] Ραδιομαραθώνιος '99

    Λευκωσία,Κύπρος,01/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ξεπέρασαν τις 500 χιλιάδες λίρες οι μέχρι στιγμής εισφορές στο Ραδιομαραθώνιο '99 για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που άρχισε σήμερα το πρωί, για δέκατη συνεχή χρονιά, και οργανώνουν το ΡΙΚ και η Λαϊκή Τράπεζα.

    Για τη συγκέντρωση εισφορών λειτουργούν 54 περίπτερα σε όλες τις πόλεις, ενώ οκτώ αυτοκίνητα κουμπαράδες διασχίζουν όλες τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 1 November 1999 - 18:46:19 UTC