Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Υπάτη Αρμοστής Καναδά
  • [02] ΝΕΟ - Αγνοούμενοι
  • [03] Δήμος Λευκωσίας - "Κύπρος - Ιταλία" - Εκδηλώσεις
  • [04] Καρυγιάννης - Μάρτιν - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [05] Κασουλίδης - Σολάνα - Κουτιλέιρο

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Υπάτη Αρμοστής Καναδά

    Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Υπάτη Αρμοστής του Καναδά Alexandra Bugailiskis, η οποία είναι διαπιστευμένη στην Κύπρο με έδρα τη Δαμασκό, εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι θα επαναρχίσουν οι διακοινοτικές συνομιλίες, σύμφωνα με την απόφαση της Ομάδας των Οκτώ, αφού, όπως είπε, ο μόνος τρόπος για επίτευξη προόδου είναι μέσω διαπραγματεύσεων.

    Σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, η κ. Bugailiskis είπε επίσης ότι ο πυρηνικός αντιδραστήρας που ελπίζει ο Καναδάς να πωλήσει στην Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακιουγιου είναι ένας από τους πιο ασφαλείς παγκόσμια.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [02] ΝΕΟ - Αγνοούμενοι

    Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Με ελαφρότητα και χωρίς προγραμματισμό" αντιμετώπισαν οι διακυβερνήσεις μετά το 1974 το θέμα της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων, σύμφωνα με τους Νέους Ορίζοντες.

    Σε γραπτή τους ανακοίνωση, οι ΝΕΟ αναφέρουν ότι "δεν θα πρέπει οι παραλείψεις του παρελθόντος να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι για τη διαιώνιση της αδράνειας από τις κρατικές υπηρεσίες" και προσθέτουν ότι "υπάρχουν κάποια μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, έστω και αργά, για να προχωρήσει ουσιαστικότερα η διερεύνηση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] Δήμος Λευκωσίας - "Κύπρος - Ιταλία" - Εκδηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ως την "καλύτερη συνταγή" για πραγματική συνεργασία στα πολιτιστικά χαρακτήρισε ο Ιταλός Πρέσβης Φραντσέσκο Μπασκόνε τις εκδηλώσεις του Δήμου Λευκωσίας με θέμα "Κύπρος - Ιταλία", που θα πραγματοποιηθούν από τις 15 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

    Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης είπε ότι "η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Λευκωσίας να παρουσιάσει σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [04] Καρυγιάννης - Μάρτιν - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ενα πυρηνικό ατύχημα στο Ακιουγιου της Τουρκίας θα κάνει το ατύχημα του Τσερνόμπιλ να μοιάζει μηδαμινό, δήλωσαν σήμερα ο Καναδός βουλευτής Δημήτριος Καρυγιάννης και ο Διευθυντής Ερευνας της καναδικής περιβαλλοντικής ομάδας "Πρόγραμμα Πυρηνικής Ενημέρωσης" Ντέιβιντ Μάρτιν, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από την ανέγερση του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στα μεσογειακά παράλια και τονίζοντας την ανάγκη αποτροπής της.

    Οι κ. Καρυγιάννης και Μάρτιν βρίσκονται στην Κύπρο από την 1η Νοεμβρίου και είχαν επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης, βουλευτές και άλλους παράγοντες τους οποίους ενημερώνουν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται να μην ανεγερθεί το πυρηνικό εργοστάσιο και τους κάλεσαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην κυβέρνηση του Καναδά.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [05] Κασουλίδης - Σολάνα - Κουτιλέιρο

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,05/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και Υπατο Εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλεια (ΚΕΠΠΑ) Javier Solana, καθώς επίσης και με το ΓΓ της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) Jose Cutileiro, είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Στη συνάντηση με τον κ. Σολάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ισπανό ΓΓ του Συμβουλίου σχετικά με τις παρούσες προσπάθειες του ΟΗΕ για διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού χωρίς όρους, αξιοποιώντας το χρόνο που απομένει έως τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι στις 10 - 11 Δεκεμβρίου. (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ/1999)

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 5 November 1999 - 18:46:14 UTC