Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-11-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνας ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δηλώσεις
  • [02] Εκπρόσωπος - Εγκλωβισμένοι
  • [03] Βασιλείου - Νεοφύτου - Εναρμόνιση - ΕΕ
  • [04] Υπουργός Αμυνας - Ισραήλ - Στρατιωτική συνεργασία
  • [05] Βασιλείου - Νεοφύτου - Εναρμόνιση - ΕΕ
  • [06] Υπουργός Αμυνας - Ισραήλ - Στρατιωτική συνεργασία
  • [07] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Αρχικές δηλώσεις
  • [08] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Διάσκεψη
  • [09] Νέοι Ορίζοντες - Περιουσιακά δικαιώματα
  • [10] Κουτσού - Επίσκεψη στην Αθήνα
  • [11] Υπουργός Εξωτερικών - Οτσαλάν
  • [12] Παπανδρέου - Πανεπιστήμιο - Διάλεξη

  • [01] Ελληνας ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι θα δοθεί μια σημαντική μάχη για τα συμφέροντα του ελληνισμού τόνισε σήμερα κατά την άφιξή του εδώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας ότι επισκέπτεται το νησί για να πάρει δυνάμεις και να ζητήσει τη συμπαράσταση της Κύπρου στη δύσκολη αυτή διαπραγμάτευση.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι θα πράξει η Ελλάδα στο Ελσίνκι, αναφορικά με το αίτημα της Τουρκίας να αναβαθμιστεί σε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πρόσθεσε ότι η επίσκεψή του στο νησί πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου, καθώς και της έναρξης εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [02] Εκπρόσωπος - Εγκλωβισμένοι

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα που προέκυψε από τον έλεγχο στον οποίο υποβάλλονται οι συγγενείς των εγκλωβισμένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    "Το θέμα αυτό επανέρχεται εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή και αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της δημόσιας υγείας στην Κυπριακή Δημοκρατία και οι συγγενείς των εγκλωβισμένων να μην υφίστανται αυτό τον εξευτελισμό, που καμιά φορά με την ακραία εφαρμογή κάποιων κανονισμών αντιμετωπίζουν", είπε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] Βασιλείου - Νεοφύτου - Εναρμόνιση - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ικανοποίηση για την πορεία εναρμόνισης στα θέματα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων διαπιστώνουν ο αρμόδιος Υπουργός Αβέρωφ Νεοφύτου και ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις ενταξιακές Γιώργος Βασιλείου, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα την ανάγκη για σκληρή εργασία ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Οι κ. Βασιλείου και Νεοφύτου προέβησαν σήμερα σε ανασκόπηση της πορείας της εναρμόνισης των θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Συγκοινωνιών στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [04] Υπουργός Αμυνας - Ισραήλ - Στρατιωτική συνεργασία

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε ουσιαστικά πληροφορίες ότι καταβάλλεται μια εκατέρωθεν προσπάθεια για σύναψη στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

    Ο κ. Χάσικος είπε ότι αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο αντιπροσωπεία από το Ισραήλ, αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τίποτε πάνω σε χαρτί.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [05] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Αρχικές δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη σύμπνοια στις σχέσεις και τη συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας ενόψει των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη και της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι τόνισαν απόψε οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις τους μετά το πέρας των συνομιλιών που είχαν στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Λευκωσία.

    Στις αρχικές τους δηλώσεις, τόσο ο κ. Κασουλίδης όσο και ο κ. Παπανδρέου καλωσόρισαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου, κάπου 20 Τ/Κ δημοσιογράφους που ήρθαν ειδικά από τα κατεχόμενα για να καλύψουν τις συνομιλίες. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ είπε χαρακτηριστικά ότι παρόλο που δεν μπορεί να τους αποκαλέσει συμπατριώτες του τους εύχεται "να είναι σύντομα πολίτες της ΕΕ με τους συμπατριώτες τους τους Ε/Κ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [06] Κασουλίδης - Παπανδρέου - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό αποτελεί πάντα πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης διαβεβαίωσε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να γράψει μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία συναινώντας στην ένταξη και των Τ/Κ στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ύστερα από συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε πως η στάση της Ελλάδας στο Ελσίνκι θα καθοριστεί από κοινού με την κυπριακή κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πλήρης σύμπνοια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ/ΜΧ)

    [07] Νέοι Ορίζοντες - Περιουσιακά δικαιώματα

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Νέοι Ορίζοντες αναφορικά με τη συζήτηση περιουσιακών ατομικών δικαιωμάτων με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την Αγκυρα, σημειώνοντας ότι τορπιλίζονται και υποβαθμίζονται οι διαδικασίες ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ο αγώνας για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σε ανακοίνωσή τους, οι Νέοι Ορίζοντες αναφέρουν ότι "οι πάντες χαρακτήρισαν ως αλώβητα τα περιουσιακά δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών μετά την έκδοση της απόφασης στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [08] Κουτσού - Επίσκεψη στην Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για την Αθήνα αναχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού, ο οποίος θα συμμετάσχει σε Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Ο πολτισμός ως γέφυρα ειρήνης στα Βαλκάνια".

    Αυτό αναφερει σημερινή ανακοίνωση των ΝΕΟ, η οποία συνεχίζει ότι ο κ. Κουτσού, με την ευκαιρία της επίσκεψής του θα έχει επαφές με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες στην Αθήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [09] Υπουργός Εξωτερικών - Οτσαλάν

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κατά της εκτέλεσης της θανατικής ποινής εναντίον του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τάχθηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ως γιατρός δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει άλλη θέση.

    Απαντώντας σε ερώτηση Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο Οτσαλάν είχε στην κατοχή του κυπριακό διαβατήριο, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι δεν μπορεί να ευθύνεται η Κυπριακή Δημοκρατία για την πράξη ενός πολίτη της, όπως δεν μπορεί και η Τουρκία να ευθύνεται για το γεγονός ότι ένας πολίτης της επιχείρησε να δολοφονήσει τον Πάπα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [10] Παπανδρέου - Πανεπιστήμιο - Διάλεξη

    Λευκωσία,Κύπρος,25/11/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η επιμονή της Τουρκίας να διαιωνίζει το Κυπριακό έρχεται σε αντίθεση με την αίτησή της να αναβαθμιστεί σε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η ελληνική στάση στη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία που θα προκύψουν μέχρι την παραμονή της συνόδου.

    Σε διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα "Απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις Κύπρος - Ελλάδα - Ευρώπη", ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Κυπριακό, που αρχίζουν στη Νέα Υόρκη στις 3 Δεκεμβρίου, δεν πρέπει να καταλήξουν πάλι σε ναυάγιο και κάλεσε την Τ/κ πλευρά να επιδείξει εποικοδομητική διάθεση, ανάλογη με αυτήν που επιδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 25 November 1999 - 19:46:12 UTC