Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-01-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Διεθνείς πρωτοβουλίες
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Βουλή - "Αβρούπα"
  • [04] Σημίτης - Παπανδρέου - Ολλανδός Πρωθυπουργός
  • [05] Πρέσβης Γιουγκοσλαβίας - Διαπιστευτήρια
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος ΝΕΟ
  • [07] Ευαγγέλου - Αρχή Ραδιοτηλεόρασης - Διάσκεψη
  • [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρέσβης Λιβύης
  • [09] ΥΠΕΞ - Διευκρινιστική δήλωση - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
  • [10] Βουλή - ΧΑΚ - Αρχή Ραδιοτηλεόρασης
  • [11] Γιώργος Παπανδρέου - Ρόμπιν Κουκ

  • [01] ΔΗΣΥ - Κυπριακό - Διεθνείς πρωτοβουλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Προσωπικές επιστολές σε πολιτικούς ηγέτες της Ολλανδίας και προσκλήσεις για επίσκεψή τους στην Κύπρο απηύθηνε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κόμματός του για ενημέρωση των μελών του ολλανδικού Κοινοβυλίου για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Οπως δήλωσε εξάλλου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, προγραμματίζεται επίσης επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στην Ολλανδία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/MX)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                625.50  (1.63)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 19,930,164
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £ 5,769,837    704.74 ( 1.32)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £ 1,859,480    547.90 ( -0.02)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   923,746    371.49 (  2.59)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   268,529    236.84 ( -1.39)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £ 1,994,338    598.76 (  1.35)
            Εμπορικές Εταιρείες        £ 3,446,647    307.55 (  7.18)
            Αλλες Εταιρείες            £ 3,830,379    739.23 (  2.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΧ)
    (Ι.Ν.)

    [03] Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Βουλή - "Αβρούπα"

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, ενώπιον της οποίας ήταν σήμερα εγγεγραμμένο θέμα για την υπόθεση της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα" και την προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος να την πλήξει, αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση για την ερχόμενη Πέμπτη.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Αγαπίου ανακοίνωσε ότι ο λόγος αναβολής είναι για να παρασχεθεί η δυνατότητα μέσω των Ηνωμένων Εθνών να προσκληθούν στη συνεδρίαση εκπρόσωποι της "Αβρούπα", των Τ/Κ δημοσιογράφων και της λεγόμενης "επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στη ψευδοβουλή.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΓΓ/ΜΧ)

    [04] Σημίτης - Παπανδρέου - Ολλανδός Πρωθυπουργός

    Αθήνα,Ελλάδα,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα θέσουν στον Ολλανδό Πρωθυπουργό Βιμ Κοκ το θέμα των δηλώσεών του στο ολλανδικό κοινοβούλιο όπου, παρά τη σχετική απόφαση της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι, η Ολλανδία επιμένει να συνδέει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την προηγούμενη λύση του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κ. Κοκ αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα έχει συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [05] Πρέσβης Γιουγκοσλαβίας - Διαπιστευτήρια

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τη σθεναρή υποστήριξη της Γιουγκοσλαβίας στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού για ανεξαρτησία και τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας "για επίτευξη μιας δίκαιης λύσης μέσω της συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό την καθοδήγηση του ΟΗΕ", υπογράμμσιε σήμερα ο νέος Πρέσβης της χώρας Pero Jancovic επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο κ. Jancovic σημείωσε την επινονή των Κυπρίων "για σεβασμό των αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την επίλυση του κυπριακού προβλήματος πάνω σε μια γραμμή επανένωσης του νησιού" καθώς και την "τεράστια υποστήριξη του κυπριακού λαού" προς στη χώρα του, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της "κτηνώδους επιδρομής του ΝΑΤΟ εναντίον της".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [06] Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος ΝΕΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού και του Προέδρου των Νέων Οριζόντων Νίκου Κουτσού.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι "υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το τι βρίσκεται σε εξέλιξη" αναφορικά με το Κυπριακό και επανέλαβε πως δεν έχει πεισθεί "ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ούτε από την ελληνική ούτε από την κυπριακή κυβέρνηση".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [07] Ευαγγέλου - Αρχή Ραδιοτηλεόρασης - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Για τη σωστή λειτουργία των ΜΜΕ θα πρέπει να συνυπάρχουν τόσο η αυτορύθμιση όσο και η ρύθμιση, τόνισε ο Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Αλέκος Ευαγγέλου, σε ομιλία του στη διάσκεψη Τύπου της Αρχής που είχε ως αντικείμενο το έργο της.

    Αναφερόμενος στα ΜΜΕ, ο κ. Ευαγγέλου είπε ότι αυτά "έχουν τη δύναμη να μετέχουν δυναμικά στη λειτουργία της κοινωνίας, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι επηρεάζουν ακόμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [08] ΓΓ ΑΚΕΛ - Πρέσβης Λιβύης

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τις θέσεις του ΑΚΕΛ για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό με ειρηνικά μέσα και τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό μας πρόβλημα ανέλυσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας στον νέο πρέσβη της Λιβύης Khalifa Ahmed Badelya.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του κόμματος στον αγώνα των αραβικών λαών για "τερματισμό της κατοχής αραβικών εδαφών από το Ισραήλ, καθώς και στο λαό της Λιβύης που αντιμετωπίζει τις επιθέσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [09] ΥΠΕΞ - Διευκρινιστική δήλωση - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ακόμη και αν επιλυθεί το Κυπριακό και υπάρξει συμφιλίωση με τους Τούρκους, η Τουρκία οφείλει να πληρώσει το πρόστιμο και τις αποζημιώσεις που καθόρισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σε διευκρινιστική του δήλωση του για το περιεχόμενο των δηλώσεών του κατά την προχθεσινή κοινή διάσκεψη Τύπου με τον ομόλογό του της Ελλάδας, ο κ. Κασουλίδης επισημαίνει ότι "η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει στην περίπτωση Λοϊζίδου και στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, είναι ο χρόνος που παίρνει στην Επιτροπή Αναπληρωτών Υπουργών για να πιέσει μια χώρα να συμμορφωθεί με μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (επιστολή Προέδρου, ενδιάμεσο ψήφισμα, αυστηρότερο ψήφισμα, προειδοποίηση κλπ) και ο χρόνος που παίρνει για την επιβολή κυρώσεων για τη μη συμμόρφωση, των οποίων η εσχάτη κύρωση είναι η αποπομπή από το Συμβούλιο της Ευρώπης".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [10] Βουλή - ΧΑΚ - Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

    Λευκωσία,Κύπρος,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η Βουλή ενέκρινε σήμερα πρόταση νόμου που αποσκοπεί στην ευρυθμότερη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και τους Κανονισμούς για την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

    Σύμφωνα με την ομόφωνη έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, "παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας χρηματιστηριακών συναλλαγών από τον ίδιο τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη κινητών αξιών, χωρίς τη διαμεσολάβηση χρηματιστή, νοουμένου ότι αυτός θα κατέχει πιστοποιητικό από τον εκδότη ότι πράγματι είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων αξιών που προσφέρονται προς διαπραγμάτευση".

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΓΓ/ΦΖ/ΜΧ)

    [11] Γιώργος Παπανδρέου - Ρόμπιν Κουκ

    Λονδίνο,Βρετανία,13/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι επανέλαβαν σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Βρετανίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ρόμπιν Κουκ, χαρακτηρίζοντάς τα ως βήμα προς απάμβλυνση των εντάσεων στην περιοχή.

    Μιλώντας ύστερα από τη 45λεπτη συνάντησή τους στο Λονδίνο, ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι η Βρετανία επανέλαβε την υποστήριξή της σε λύση ομοσπονδίας στο Κυπριακό και πως Ελλάδα και Βρετανία συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επιτυχία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΦΖ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 13 January 2000 - 18:46:09 UTC