Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΟ - Μακάριος
  • [02] Εκπρόσωπος - Εξοπλισμοί Ελλάδας και Τουρκίας
  • [03] Εκπρόσωπος - Θέμα αγνοουμένων
  • [04] Συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδας - Ολλανδίας
  • [05] Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Σουηδίας
  • [06] Υπουργείο Τουρισμού - Καλλιστεία - Μις Υφήλιος
  • [07] Δημητριάδης - ΕΔΑΔ - Προσφυγές Λευκονοιτζιατών
  • [08] Θάνατος Ζαν Πιερ Ρίτερ

  • [01] ΔΗΚΟ - Μακάριος

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει με "σθένος και αποφασιστικότητα την πορεία του Εθνάρχη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και καλεί ολόκληρο τον κυπριακό ελληνισμό σε αγωνιστική συστράτευση για την ευόδωση του αγώνα μας".

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου, στον οποίο αποτίει φόρο τιμής και διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσει με "συνέπεια και σταθερότητα τον αγώνα του για την αποκατάσταση της ελευθερίας της πατρίδας μας και των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [02] Εκπρόσωπος - Εξοπλισμοί Ελλάδας και Τουρκίας

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Οι αγορές εξοπλιστικού υλικού και από την Ελλάδα και από την Τουρκία δεν παρουσίασαν οποιαδήποτε ύφεση και υλοποιούνται προϋφιστάμενα προγράμματα και μετά το Ελσίνκι", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τους εξοπλισμούς της Τουρκίας.

    Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα πως το κλίμα που θα δημιουργήσει το Ελσννκι "θα οδηγήσει σε τέτοιες αλλαγές στις σχέσεις των δύο χωρών και κυρίως στην πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο έτσι που να φτάσουμε σύντομα και στο ενδεχόμενο μείωσης και αυτών των εξοπλισμών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [03] Εκπρόσωπος - Θέμα αγνοουμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Κοντά στον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανακοινωθούν τα ονόματα άλλων ατόμων που βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων και ίσως είναι θαμμένα στις ελεύθερες περιοχές, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις με αφορμή το δεύτερο γύρο εκταφών που άρχισαν στις ελεύθερες περιοχές ξένοι εμπειρογνώμονες, ο κ. Παπαπέτρου διευκρίνισε αρχικά πως δεν είναι πλήρως ενήμερος αλλά από την κατ' αρχήν πληροφόρηση που έχει οι αναλύσεις κλπ. αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στον Απρίλιο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [04] Συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδας - Ολλανδίας

    Αθήνα,Ελλάδα,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Βιμ Κοκ δήλωσε ότι στις συνομιλίες στη συνόδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι για το Κυπριακό δόθηκε έμφαση "στη σημασία που έχουν οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες".

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα ομόλογό του Κώστα Σημίτη επεσήμανε ότι τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν "ήταν ομόφωνα" αλλά απέφυγε αναφορά στην απόφαση των ηγετών της ΕΕ που αποσυνδέει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ από την πολιτική λύση του προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΑΧΡ)

    [05] Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Σουηδίας

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τη λύπη της Σουηδίας για τη "δεινή θέση του κυπριακού λαού και για το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μοιρασμένη" εξέφρασε σήμερα ο νέος πρέσβης της Σουηδίας Αντερς Λίντεν, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ελσίνκι θα πρέπει να "ενθαρρύνουν την επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακού και να επισπεύσουν την ένταξη της Κύπρου στην Ενωση".

    Επιδίδοντας σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Λίντεν ανέφερε ότι η χώρα του είναι "ένθερμος υποστηρικτής της διεύρυνσης της ΕΕ και προσβλέπει στην ένταξη της Κύπρου" εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη της Σουηδίας επειδή όπως είπε, "δεν έχουμε δει οποιαδήποτε πρόοδο προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού που εκκρεμεί για τόσο καιρό".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [06] Υπουργείο Τουρισμού - Καλλιστεία - Μις Υφήλιος

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης δήλωσε ότι η Κύπρος ξέρει να τιμά τους ήρωές της, αλλά παράλληλα αγωνίζεται για την ανόρθωση της οικονομίας της, γιατί χωρίς οικονομία δεν μπορούμε να έχουμε ούτε αγώνα.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γνωστού Ελληνα τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, μετά τη σημερινή σύσκεψη με στελέχη της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι η διοργάνωση των καλλιστείων για ανάδειξη της Μις Υφήλιος εντάσσεται στις προσπάθειες ενίσχυσης του τουρισμού και δεν κατανοεί, όπως είπε, γιατί ενοχλήθηκε ο κ. Νταλάρας από τη διοργάνωση ενός διεθνούς γεγονότος που θα προβάλει την Κύπρο σε 2,5 εκατομμύρια θεατές και θα φέρει στο νησί 1500 περίπου δημοσιογράφους.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΑΧΡ)

    [07] Δημητριάδης - ΕΔΑΔ - Προσφυγές Λευκονοιτζιατών

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι προσφυγές των Λευκονοιτζιατών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που θα καταχωρηθούν την ερχόμενη Παρασκευή είναι σε ατομικό επίπεδο και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές διεργασίες, τόνισε ο δικηγόρος τους Αχιλλέας Δημητριάδης.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τη νέα προσπάθεια, ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε ότι το πολιτικό κόστος της Τουρκίας για την εισβολή της στην Κύπρο έχει σε μεγάλο βαθμό αποσβεστεί και συνεπώς επιβάλλεται η δημιουργία ενός νέου είδους κόστους για τη χώρα.

    Πρόσθεσε δε ότι οι νέες προσφυγές παρουσιάζονται πιο ισχυρές από εκείνη της Τιτίνας Λοϊζίδου λόγω του ότι οι περιουσίες των Λευκονοιτζιατών χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς και ανέφερε πως εκκρεμεί στο ΕΔΑΔ προσφυγή Τουρκοκυπρίου εναντίον της Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [08] Θάνατος Ζαν Πιερ Ρίτερ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Πέθανε ξαφνικά χθες στο σπίτι του στη Λωζάνη της Ελβετίας, ο Ζαν Πιερ Ρίτερ, το τρίτο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο.

    Την είδηση του θανάτου του Ρίτερ, ο οποίος ήταν 69 ετών, ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ο εκτελών χρέη ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Τζέιμς Χόλγκερ .

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 18 January 2000 - 18:49:10 UTC