Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-01-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλβαρο ντε Σότο - Διάσκεψη Τύπου - Εκ του σύνεγγυς
  • [02] Ολμπραϊτ - Τζεμ - Κυπριακό
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενεύη
  • [04] Ποδόσφαιρο
  • [05] Πετόσφαιρα
  • [06] Καλαθόσφαιρα
  • [07] Πράσινοι - Οδόφραγμα
  • [08] Ντενκτάς - Γενεύη
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση για Γενεύη
  • [10] Κερυνειώτες - Σύσκεψη - Κυπριακό
  • [11] Γεννηματάς - Κύπρος - Συνέδριο Economist
  • [12] Οικολόγοι Κύπρου, Ελλάδας, Τουρκίας - Οδόφραγμα
  • [13] Κωνσταντόπουλος - Δημοσιογραφική διάσκεψη

  • [01] Αλβαρο ντε Σότο - Διάσκεψη Τύπου - Εκ του σύνεγγυς

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ειδικός Συμβούλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο δήλωσε απόψε ότι το βελτιωμένο κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας παρέχει εύφορο έδαφος για ουσιαστική πρόοδο κατά το δεύτερο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που αρχίζουν τη Δευτέρα στη Γενεύη.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Γενεύη ενόψει των συνομιλιών, ο κ. ντε Σότο εξέφρασε την ελπίδα ότι σ' αυτό το δεύτερο γύρο τα μέρη θα επικεντρωθούν πάνω σε μια συνεχή διερεύνηση αυτού που άρχισε στη Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο, δηλαδή τα τέσσερα θέματα ουσίας που έχει θέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [02] Ολμπραϊτ - Τζεμ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαϊλ Τζεμ δήλωσε χθες το βράδυ ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ελληνας ομόλογός του αποτελούν θετικούς παράγοντες στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού.

    Ο κ. Τζεμ, ο οποίος μιλούσε ύστερα από συνάντησή του με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μάτλιν Ολμπραϊτ, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι "έχουμε καλύψει πολύ έδαφος, αλλά δεν θέλουμε να υπερβάλλουμε".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενεύη

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αναχωρεί σήμερα στις 10:15 το πρωί για τη Γενεύη, για το δεύτερο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα των συνομιλιών, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στην παρουσία του Ειδικού του Συμβούλου για την Κύπρο Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος θα αναλάβει την εποπτεία των συνομιλιών την Τρίτη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο αγώνας μεταξύ της Ανόρθωσης και της ΑΕΛ στο γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος δεσπόζει των σημερινών συναντήσεων της 16ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας.

    Οι υπόλοιποι αγώνες έχουν ως εξής: Αναγέννηση - Ομόνοια (14:30 - Δερύνεια)

    ΑΠΟΕΛ - Αλκή (14:30 - Νέο ΓΣΠ) Απόλλων - Νέα Σαλαμίνα (14:30 - Τσίρειο)

    Εθνικός Αχνας - ΕΝ Παραλιμνίου (19:00 - Δασάκι Αχνας)

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Πετόσφαιρα

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Στους χθεσινοβραδινούς αγώνες για τη 18η αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του Πρωταθλήματος Πετόσφαιρας Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νέα Σαλαμίνα - Αχιλλέας 3 - 0 σετ ΑΠΟΕΛ - Παφιακός 2 - 3

    Ομόνοια - Απόλλων 3 - 0 Αναγέννηση - Ανόρθωση 0 - 3 Μαραθώνας - Ολυμπιάδα Νεάπολης 3 - 0 σετ

    Η Νέα Σαλαμίνα και ο Παφιακός, που τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, προκρίνονται στην ημιτελική φάση των αγώνων κατάταξης χωρίς αγώνες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] Καλαθόσφαιρα

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Για τη 19η αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας η ΠΑΕΕΚ νίκησε στη Λεμεσό την ΑΕΛ με 88 - 74.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [07] Πράσινοι - Οδόφραγμα

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Μέλη κινημάτων των Πρασίνων από την Κύπρο, την Τουρκία και την Ελλάδα θα επισκεφθούν σήμερα το πρωί το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, για να γνωρίσουν από κοντά το δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών.

    Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κοινή παρουσία Πρασίνων από τις τρεις χώρες για το 3ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή, "υπογραμμίζει τη συμφωνία τους στην επιδίωξη ενός ειρηνικού μέλλοντος βασισμένου στις αρχές του δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [08] Ντενκτάς - Γενεύη

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αναχωρεί σήμερα στις 7 το απόγευμα για τη Γενεύη, μέσω Κωνσταντινούπολης όπου θα διανυκτερεύσει απόψε, για να συμμετάσχει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, που αρχίζουν τη Δευτέρα.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τ/κ Τύπο, ο κ. Ντενκτάς θα συνοδεύεται από το λεγόμενο "αντιπρόεδρο" της ψευδοκυβέρνησης Μουσταφά Ακιντζί, το λεγόμενο "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, και τους συμβούλους του, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Μουμτάζ Σοϊζάλ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση για Γενεύη

    Λάρνακα,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σκοπός του δεύτερου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στο Κυπριακό, που αρχίζει τη Δευτέρα στη Γενεύη, δεν είναι να σπάσει το αδιέξοδο, αλλά για να γίνει εμβάθυνση επί των τεσσάρων θεμάτων ουσίας, δηλαδή την κατανομή εξουσιών, το εδαφικό, το περιουσιακό και την ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, πριν την αναχώρησή του για τη Γενεύη.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι οι συνομιλίες δεν θα μετατραπούν σε συζήτηση επί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, διότι αυτό μπορεί να γίνει στην Κύπρο με τη συζήτηση κάποιων μέτρων τα οποία δεν θα περιέχουν κανένα στοιχείο αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [10] Κερυνειώτες - Σύσκεψη - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος ενημέρωσε παγκερυνειωτική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες, για την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, από την οποία όπως υποστηρίζεται σε ανακοίνωση, "φαίνεται καθαρά η αδυναμία της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας να ικανοποιήσει το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα των Κερυνειωτών και όλων των προσφύγων για επιστροφή".

    Σε σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κυρηνείας, αναφέρεται ότι "δυστυχώς οι φόβοι των Κερυνειωτών επαληθεύονται με τον πλέον επίσημο τρόπο και μάλιστα με την επιβεβαίωση του πλέον αρμόδιου να γνωρίζει τα τεκταινόμενα".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [11] Γεννηματάς - Κύπρος - Συνέδριο Economist

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση ότι "η κυπριακή οικονομία είναι αρκετά ευέλικτη για να ανταποκριθεί και να ωφεληθεί από τις ευκαιρίες" που ανοίγονται, εξέφρασε ο Παναγιώτης Γεννηματάς Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε ομιλία του χθες βράδυ σε δείπνο στη Λευκωσία, με το οποίο ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο του περιοδικού Economist.

    Ο κ. Γεννηματάς τόνισε πως "η στρατηγική κατεύθυνση είναι η έγκαιρη προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση", κάτι το οποίο, όπως είπε, "δίνει ελπίδες για τελική πολιτική λύση, που θα έχει θετική επίπτωση στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [12] Οικολόγοι Κύπρου, Ελλάδας, Τουρκίας - Οδόφραγμα

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    "Οικολόγοι από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο, εκπροσωπώντας οικολογικές οργανώσεις των χωρών τους, βρίσκονται εδώ (στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας) για να υποστηρίξουν την ιδέα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών της Κύπρου Γιώργος Περδίκης.

    Κατά την επίσκεψη των οικολόγων στο οδόφραγμα και τη συνάντησή τους με συγγενείς αγνοουμένων, ο Τούρκος οικολόγος και εκπρόσωπος Τύπου της "Πράσινης Ομάδας της Τουρκίας" Εντερ Ερέν εξέφρασε τη συγκίνησή του και τα αισθήματα αλληλεγγύης των μελών της οργάνωσής του ευρισκόμενος ανάμεσα στους συγγενείς των αγνοουμένων της τραγωδίας του 1974.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [13] Κωνσταντόπουλος - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,29/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η βελτίωση του κλίματος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να έχει θετικό αντίκρισμα στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν μπει σε μία νέα εποχή.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο ως φιλοξενούμενος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να έχει στους κόλπους της μία χώρα μέρος της οποίας τελεί υπό κατοχή από μία υποψήφια για ένταξη χώρα, σημειώνοντας ότι αυτός ο πολιτικός παραλογισμός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποκτήσει νομιμοφάνεια και μανδύα αποδοχής των τετελεσμένων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 29 January 2000 - 13:02:12 UTC