Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανεπιστήμιο Κύπρου - Νέα προγράμματα
  • [02] ΕΔΕΚ - Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα
  • [03] Κυπριακές Αερογραμμές - Εισιτήρια - Προορισμοί
  • [04] Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων
  • [05] Παπανδρέου - Κύπρος - ΕΕ
  • [06] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Κύπρος
  • [07] Βουλή - Πανεπιστήμιο - Προϋπολογισμός

  • [01] Πανεπιστήμιο Κύπρου - Νέα προγράμματα

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Νέα προγράμματα σπουδών, τόσο προπτυχιακά όσο και μεταπτυχιακά προστίθενται στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής (ΕΠΑ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Οπως δήλωσε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, Ανδρέας Δημητρίου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί προπτυχιακό πρόγραμμα στον κλάδο της ψυχολογίας στο οποίο θα εισαχθούν 20 φοιτητές.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΑΧΡ)

    [02] ΕΔΕΚ - Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Κεντρικός στόχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος είναι να δοθεί το εκσυγχρονιστικό μήνυμα απέναντι στις τάσεις επιστροφής σε ένα πολωτικό παρελθόν με τις ακραίες αναχρονιστικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για τη δημιουργία του νέου κινήματος, το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου πραγματοποιείται στη Λευκωσία στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

    Οπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, "σε αυτή τη νέα πορεία επαναδιατυπώνουμε το πάντα επίκαιρο πατριωτικό μας όραμα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και για μια κοινωνία δημοκρατίας, κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών"

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [03] Κυπριακές Αερογραμμές - Εισιτήρια - Προορισμοί

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η επιβολή ειδικής χρέωσης ύψους πέντε λιρών σε όλα τα δρομολόγια από την Κύπρο προς το εξωτερικό μελετάται από τις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ σχεδιάζεται επίσης η δρομολόγηση πτήσεων σε νέους προορισμούς, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσαν χθες βράδυ οι Κ.Α. προς τους λειτουργούς των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του συγκροτήματος Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο στην ιστορική τους πορεία, έχοντας να ανταγωνιστούν 120 ξένες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς και από τον τόπο μας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο ΙΣΤ' Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων θα διοργανωθεί κατά την εβδομάδα Αγνοούμενου από τις 8 - 14 Μαϊου 2000, ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων, το οποίο συνήλθε χθες σε συνεδρία υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιδρύματος, κατά την εβδομάδα αγνοουμένου θα πραγματοποιηθούν επίσης διάφορες εκδηλώσεις για προβολή του θέματος των Αγνοουμένων στην Κύπρο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [05] Παπανδρέου - Κύπρος - ΕΕ

    Αθήνα,Ελλάδα,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε σήμερα ότι "μετά το Ελσίνκι και τη σαφή αποσύνδεση της ένταξης της Κύπρου από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος, ενδυναμώνεται και η ίδια φωνή της Κυπριακής Δημοκρατίας στα διεθνή πλαίσια" και ότι "ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι ότι το κυπριακό πρόβλημα καθίσταται ένα πρόβλημα της ίδιας της Ευρώπης".

    Μιλώντας σε συνέδριο περί της εξωτερικής πολιτικής που οργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι δεν εννοεί προφανώς ότι η ΕΕ θα υποκαταστήσει τον ΟΗΕ και το Γενικό Γραμματέα Κόφι Ανάν, αλλά ότι "πολιτικά το ζήτημα που λέγεται Κυπριακό δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί συμπληρωματικά" με τις υπηρεσίες του ΓΓ.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [06] Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα στο Στρασβούργο έκθεση με την οποία αναβαθμίζεται η προενταξιακή οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο και την Μάλτα, που στοχεύει στην οικονομική και τεχνική ενίσχυση των υποψηφίων για ένταξη χωρών ενόψει της ένταξής τους.

    Εγκρίνοντας την έκθεση του Γερμανού Ευρωβουλευτή Ελμαρ Μπροκ, σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφορικά με την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της προενταξιακής στρατηγικής με την Κύπρο και την Μάλτα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει και την ανάγκη εγγραφής των σχετικών με τις δύο χώρες κονδυλίων στο Κεφάλαιο 7 του κοινοτικού προϋπολογισμού που αφορά γενικά την προενταξιακή στρατηγική.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [07] Βουλή - Πανεπιστήμιο - Προϋπολογισμός

    Λευκωσία,Κύπρος,17/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ποσό περίπου είκοσιτέσσερα εκατομμυρίων λιρών που αναλογεί στα έξοδα του Πανεπιστημίου καθώς και έσοδα του ιδίου ποσού ενέκρινε σήμερα η Βουλή για τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για το έτος 2000.

    Βουλευτές του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΔΗ εξέφρασαν αντίθεση πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου, για την περικοπή πέντε εκατομμυρίων λιρών από το ποσό που είχε αρχικά προταθεί και μίλησαν για μεμψιμοιρία και κηδεμόνευση του Πανεπιστημίου, ενώ επέκριναν έντονα το Γραφείο Προγραμματισμού για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και ανέφεραν ότι χωρίς να επιδιώκει καμιά επαφή με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου προβαίνει σε περικοπές, παρεμποδίζοντας έτσι το έργο του.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΡΜ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 17 February 2000 - 18:46:12 UTC