Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Παιδείας - "Οικολογικά Σχολεία"
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών - Ροταριανοί - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [03] Βουλή - Προϋλογισμός ΚΥΠΕ
  • [04] Βρετανοί βουλευτές - Κυπριακό
  • [05] Τζέρεμι Χιλ - Αναχώρηση
  • [06] Λεμεσός - Καρναβάλι
  • [07] ΧΑΚ - "Προσκλήσεις για Εγγραφή"
  • [08] Αλβαρο ντε Σότο - Κατεχόμενα

  • [01] Υπουργός Παιδείας - "Οικολογικά Σχολεία"

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το πρόγραμμα των Οικολογικών Σχολείων αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο περιβαλλοντικής διαχείρισης του σχολικού χώρου αλλά και το μέσο για την εισαγωγή της περιβαλλονιτκής αγωγής στα σχολεία μας, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης.

    Σε χαιρετισμό του σε δημοσιογραφική διάσκεψη που οργάνωση η Ελληνική Τράπεζα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα "Οικολογικά Σχολεία", ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι στοχεύει επίσης στο να υποβοηθήσει κοινότητες και άτομα να μελετήσουν τη στάση τους απέναντι στο περιβάλλον και να κάνουν υπεύθυνες επιλογές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] Υπουργός Εξωτερικών - Ροταριανοί - Κυπριακό - Συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αναβάθμιση των συνομιλιών από το στάδιο της επεξήγησης θέσεων στο στάδιο της διαπραγμάτευσης ζήτησε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του σήμερα, ύστερα από γεύμα τον Ροταριανών στη Λευκωσία κατά το οποίο μίλησε για το Κυπριακό.

    "Αν συνεχίσουμε να μιλούμε μόνο για να μιλούμε", τότε κάποια στιγμή η διαδικασία θα χάσει την αξιοπιστία της επεσήμανε ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος και διευκρίνισε ότι "τίποτα δεν υπάρχει προς το παρόν" όσον αφορά το ενδεχόμενο ενδιάμεσης συμφωνίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [03] Βουλή - Προϋλογισμός ΚΥΠΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα σήμερα τον απόγευμα τον προϋπολογισμό του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) για το 2000, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

    Οπως αναφέρει στην έκθεσή της η Επιτροπή Οικονομικών στον προϋπολογισμό του ΚΥΠΕ προβλέπονται έσοδα ύψους 655.878 λιρών και έξοδα του ίδιου ύψους.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [04] Βρετανοί βουλευτές - Κυπριακό

    Λονδίνο,Βρετανία,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Βρετανοί Εργατικοί και Συντηρητικοί βουλευτές επανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται προς επίλυση του Κυπριακού και κάλεσαν τους Αμερικανούς ομολόγους τους σε στενότερη συνεργασία προς επίτευξη του σκοπού αυτού, κατά τη διάρκεια δείπνου προς τιμήν του Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς.

    Μιλώντας στο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, ο επικεφαλής της ομάδας για την Κύπρο στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο στη Βουλή των Κοινοτήτων Τομ Κοξ ζήτησε από τον κ. Αθενς να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να πετύχει στενότερη συνεργασία μεταξύ Βρετανών βουλευτών και Αμερικανών γερουσιαστών στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΧ/ΜΑ/ΓΠ)

    [05] Τζέρεμι Χιλ - Αναχώρηση

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αναχώρησε το απόγευμα από την Κύπρο ο Διευθυντής του Τμήματος Νοτιοευρωπαϊκών Υποθέσεων του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών Τζέρεμι Χιλ, ο οποίος βρισκόταν στο νησί για ενημερωτική επίσκεψη κατά την οποία συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Νωρίτερα σήμερα ο κ. Χιλ μετέβη με ελικόπτερο στις Βρετανικές Βάσεις στην Επισκοπή και στη Δεκέλεια όπου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των Βάσεων Ρομπ Νιντ, ενημερώθηκε για το έργο τους και είχε σειρά συναντήσεων καθώς και εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)

    [06] Λεμεσός - Καρναβάλι

    Λεμεσός,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη άρχισε απόψε το δεκαήμερο ξεφάντωμα της Λεμεσού.

    Ο Βασιλιάς δεν έχει φέτος εξωτική ή δανεισμένη από άλλες χώρες μορφή, αλλά είναι γνήσιο τέκνο της πόλης που έδωσε στο καραναβάλι τη μορφή που όλοι γνωρίζουν και χαίρονται. Αντί στεφάνι φορούσε στο κεφάλι κατσαρόλα, ήταν αξύριστος και ρακένδυτος, ένας αυτοκράτορας των τρελλών. (ΚΥΠΕ/ ΣΧ/ΜΑ)

    [07] ΧΑΚ - "Προσκλήσεις για Εγγραφή"

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Οι εταιρείες οι οποίες δημοσιεύουν "Πρόσκληση για Εγγραφή", έστω και αν έχουν υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο δεν είναι βέβαιο πότε και αν θα γίνουν αποδεκτές, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

    Οπως αναφέρει το ΧΑΚ οι προσκλήσεις για εγγραφή οι οποίες γίνονται σύμφωνα με τον Περί Εταιρειών Νόμο δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Χρηματιστήριο και δεν έχει ελεγχθεί κατά πόσον ανταποκρίνονται στα προβλεπόμενα από την Περί Χρηματιστηρίου Νομοθεσία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΜΧ)

    [08] Αλβαρο ντε Σότο - Κατεχόμενα

    Λευκωσία,Κύπρος,02/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Επίσκεψη στην κατεχόμενη Καρπασία και το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα πραγματοποίησε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, με σκοπό να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί.

    Οι εγκλωβισμένοι, όμως, δηλώνουν ότι "ήρθαν πολλοί σαν τον κ. ντε Σότο" και αναμένουν ότι θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό, αλλά όχι τέτοια που να ικανοποιεί το λαό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 2 March 2000 - 19:46:16 UTC