Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντικατοχική εκδήλωση ΠΑΚ - Ημέρα Γυναίκας
  • [02] Ε/κ - Τ/κ οργανώσεις - Συνάντηση - Σλοβακία
  • [03] Κυπριανού - Εξιτήριο
  • [04] Υπουργός Εμπορίου - Νέα Υόρκη
  • [05] ΑΚΕΛ - Πινοτσέτ
  • [06] Ντε Σότο - Αργεντινό απόσπασμα
  • [07] Απόστολος Ανδρέας - Τουριστικές Εγκαταστάσεις

  • [01] Αντικατοχική εκδήλωση ΠΑΚ - Ημέρα Γυναίκας

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Στις αγωνίστριες γυναίκες - μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, στις μάνες, συζύγους και αδελφές των αγνοουμένων και στις σκλαβωμένες ηρωίδες της Καρπασίας είναι αφιερωμένη αυτό το Σαββατοκυρίακο, με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας της γυναίκας, η αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία του ΠΑΚ στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Αύριο Κυριακή την αντικατοχική διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσει και αντιπροσωπεία γυναικών του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) και ο Φορέας Αποδήμων Γυναικών Ελλάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [02] Ε/κ - Τ/κ οργανώσεις - Συνάντηση - Σλοβακία

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας η δεύτερη από τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις εκπρόσωπων του E/κ Διεθνούς Συνδέσμου για την Προάσπιστη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο και του Τ/κ Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και εγκατάστασης σε ολόκληρη την Κύπρο.

    Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στη Λευκωσία και το μη κυβερνητικό Εθνικό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Σλοβακία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [03] Κυπριανού - Εξιτήριο

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού εξέρχεται αύριο του νοσοκομείου St Mary's του Λονδίνου, θα παραμείνει όμως στη βρετανική πρωτεύουσα για δύο ή τρεις εβδομάδες ακόμα, προτού επιστρέψει στην Κύπρο.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Βρετανός καρδιοχειρουργός Ρεξ Στάνμπριτζ, ο οποίος είχε προβεί σε επανασυρραφή του στέρνου του Προέδρου της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου, εξέτασε σήμερα το πρωί τον κ. Κυπριανού και αφού διαπίστωσε ότι η κατάσταση της υγείας του σημειώνει ουσιαστική βελτίωση, του έδωσε άδεια να εξέλθει του νοσοκομείου αύριο Κυριακή.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [04] Υπουργός Εμπορίου - Νέα Υόρκη

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η έντονη επιθυμία της Τουρκίας να μπει στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η παράλληλη επιθυμία των φίλων της και ιδιαίτερα των Αμερικανών να την μπάσουν στην ευρωπαϊκή αυλή και να μην την αφήσουν μόνη στους ανέμους του φανταμενταλισμού δημιουργεί κάποια προοπτική διότι, ποτέ η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή της πορεία εφόσον διατηρεί στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο και ενόσω υπάρχει το ελληνικό βέτο.

    Αυτό τόνισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΣΕΚΑ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και το κυπρο - αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο στη Αστόρια.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [05] ΑΚΕΛ - Πινοτσέτ

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα ολόκληρης της ανθρωπότητας και ύβρη στη μνήμη των θυμάτων του φασισμού στη Χιλή χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση της Βρετανίας να μην εκδόσει το Χιλιανό δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ στην Ισπανία για να δικαστεί για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια που κυβερνούσε τη χώρα.

    Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως τα γεγονότα αποκαλύπτουν μια "επονείδιστη συνομωσία που στόχο είχε να αποτρέψει τη δίκη του αιμοσταγούς δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο οποίος ευθύνεται για τις δολοφονίες τριών και πλέον χιλιάδων ανθρώπων".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [06] Ντε Σότο - Αργεντινό απόσπασμα

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο Αλβαρο ντε Σότο επισκέπεται σήμερα το Αργεντινό απόσπασμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών Τσιάρλς Γκόλκιν ο κ. ντε Σότο, ο οποίος πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης, θα "περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του" με το απόσπασμα των Αργεντινών ειρηνευτών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [07] Απόστολος Ανδρέας - Τουριστικές Εγκαταστάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,04/03/2000 (ΚΥΠΕ - Ιάκωβος Τσαγγάρης)

    Εδώ και ένα μήνα το κατοχικό καθεστώς έχει αρχίσει τις εργασίες επέκτασης υφιστάμενου εστιατορίου παρά τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία, σύμφωνα με το λεγόμενο "δήμαρχο" του Ριζοκαρπάσου έποικο Αρίφ Οζμπαϊρακ, ο οποίος έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας Νίκου Φαλά.

    Ο κ. Οζμπαϊρακ, που μίλησε στο ΚΥΠΕ κατά τη χθεσινή επίσκεψη των Ε/Κ δημοσιογράφων στην κατεχόμενη "Χερσόνησο των Αγίων", ανέφερε ότι όταν τελειώσει το όλο έργο θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούνται 300 περίπου τουρίστες στα δωμάτια που θα έχουν ανεγερθεί πάνω από το εστιατόριο.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 4 March 2000 - 14:02:18 UTC