Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

(O1) Υπουργείο Υγείας - Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς
  • [02] Πρέσβης Γιουγκοσλαβίας - Συνέντευξη
  • [03] Υπουργός Υγείας - Καραϊσκάκειο Ιδρυμα
  • [04] Εκπρόσωπος - ΕΕ - Κυπριακό
  • [05] Υπουργός Άμυνας - Παραλαβή σκάφους "Κερύνεια"
  • [06] Βασιλείου - ΕΕ - Σύσκεψη
  • [07] Βασιλείου - Λονδίνο
  • [08] Υπ. Οικονομικών - Υπ. Υγείας - Συμβούλιο Καραϊσκάκειου
  • [09] Γενικός Εισαγγελέας - Ιρλανδία
  • [10] Υπ. Οικονομικών - Υπ. Υγείας - Συμβούλιο Καραϊσκάκειου
  • [11] Τάσσος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Βελγικής Βουλής
  • [12] Συνάντηση Προεδρείου - Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή <H5>(Κ) Υπουργείο Υγείας - Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς </H5> ΚΥΠΕ - 21/03/2000 Το Υπουργείο Υγείας υπέγραψε σήμερα συμφωνία με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρδιάς, που στεγάζεται στο Απολλώνειο Νοσοκομείο, για πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων καρδιάς στην Κύπρο. Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε ότι ειδικοί του Υπουργείου, έχουν επιθεωρήσει το Ινστιτούτο και το έχουν κατατάξει ανάμεσα στα λίγα που υπάρχουν στο εξωτερικό με το ανάλογο επίπεδο τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
    <H5> (Κ) Πρέσβης Γιουγκοσλαβίας - Συνέντευξη </H5> (ΚΥΠΕ - 21/03/2000) Την υποστήριξη της χώρας του στον αγώνα του κυπριακού λαού για επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου και την πεποίθηση πως αυτή είναι θα εφικτή εάν "οι δυνατοί της γης" επιδείξουν την κατάλληλη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, εξέφρασε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Γιουγκοσλαβίας στην Κύπρο Πέρο Γιάκοβιτς. Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα γραφεία του Πρακτορείου, ο Γιουγκοσλάβος Πρέσβης ταυτίστηκε πλήρως με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου ΚΛηρίδη ότι επιβάλλεται η διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας του με την Κύπρο σημείωσε ότι υπήρξαν πάντοτε άριστες και εξέφρασε την επιθυμία και την πρόθεση για περαιτέρω σύσφιξή τους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)
    <H5> (Κ) Υπουργός Υγείας - Καραϊσκάκειο Ιδρυμα </H5> ΚΥΠΕ - 21/03/2000 Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης δήλωσε σήμερα ότι με την αθρόα προσέλευση των Κυπρίων τις τελευταίες ημέρες στο Καραϊσκάκειο Ιδρυμα και στις Τράπεζες Αίματος των Νοσοκομείων, για αναλύσεις αίματος ώστε να βρεθεί δότης μυελού των οστών για τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου που πάσχει από λευχαιμία, έχει γίνει κατορθωτό, το αρχείο ιστοσυμβατότητας να εμπλουτιστεί σε τέτοιο βαθμό "ώστε να υπάρχει πιθανότητα πέραν του 90%, για οποιονδήποτε χρειαστεί, να βρει δότη μυελού των οστών". Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι το αρχείο ιστοσυμβατότητας, το οποίο κανονικά θα εδημιουργείτο μέσα σε μια πενταετία, "έχει γίνει ουσιαστικά μέσα σε μία εβδομάδα".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
    <H5> (Κ) Εκπρόσωπος - ΕΕ - Κυπριακό </H5> (ΚΥΠΕ - 21/03/2000) "Δεν υπάρχει ο,τιδήποτε σε γνώση της κυβέρνησης που να διαφοροποιεί τη θετική στάση των Ευρωπαίων" απέναντι στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για συμμετοχή των Τ/Κ στη διαπραγματευτική ομάδα της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ. Αυτό τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στις αναφορές των Ευρωπαίων στο ζήτημα της συμμετοχής των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν γίνεται ταυτόχρονα επισήμανση γύρω από την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη προς τους Τ/Κ.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <H5>(Κ) Υπουργός Άμυνας - Παραλαβή σκάφους "Κερύνεια" </H5> (KΥΠΕ - 21/03/2000) Τη διαβεβαίωση ότι κάθε προσπάθεια αλλαγής του status quo και αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα βρει την Ελλάδα και την Κύπρο ενωμένες και δυνατές να απαντήσουν, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Άκης Τσοχατζόπουλος. Μιλώντας στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο ναύσταθμο Σαλαμίνας, κατά την τελετή παράδοσης του περιπολικού "Κνωσσός" στον Υπουργό Άμυνας Σωκράτη Χάσικο, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι "είναι μεγάλη στιγμή σήμερα για την Ελληνική Δημοκρατία, γιατί μπορεί να ανταποκρίνεται μέσα από τη συμβολή του πολεμικού ναυτικού, να στηρίζει την αμυντική επάρκεια και ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα με τη διάθεση του συγκεκριμένου πλοίου."
    (ΚΥΠΕ/ΡΓΡ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    <H5>(Κ) Βασιλείου - ΕΕ - Σύσκεψη </H5> (ΚΥΠΕ - 21/03/2000) Στα τέλη Απριλίου 2000 θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις υπό ένταξη χώρες, η βαθμολογία αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων, τις οποίες έχουν αναλάβει με σκοπό την εναρμόνισή τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για ένταξη στην ΕΕ Γιώργος Βασιλείου, μετά την ευρεία σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τη συμμετοχή Υπουργών και Γενικών Διευθυντών των υπουργείων. Οπως είπε ο κ. Βασιλείου, εξετάστηκε το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προσπάθεια εναρμόνισης της Κύπρου, σημειώνοντας ότι "υπάρχει πρόοδος", και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τον Απρίλιο, η Κύπρος θα μπορέσει να κλείσει άλλα τρία με τέσσερα κεφάλαια, που αφορούν την αλιεία, την κοινωνική πρόνοια, το εταιρικό Δίκαιο και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας(ΚΕΠΠΑ).
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <H5>(Κ) Βασιλείου - Λονδίνο</H5> (ΚΥΠΕ - 21/03/2000) Για το Λονδίνο αναχωρεί σήμερα ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις ενταξιακές Γιώργος Βασιλείου, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και θα μιλήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη ο κ. Βασιλείου θα συναντηθεί με τον αντιπρόσωπο της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ και θα γευματίσει με το Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο βρετανικό ΥΠΕΞ, Nigel Sheinwald.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    <H5>(Κ) Γενικός Εισαγγελέας - Ιρλανδία </H5> ΚΥΠΕ -21/03/2000 Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης άρχισε χθες τετραήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ιρλανδία, μέσα στα πλαίσια της οποίας είχε συναντήσεις με τον Bernard Durkan, Πρόεδρο της Μικτής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου και τον John Bruton, πρώην Πρωθυπουργό της χώρας και νυν ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μαρκίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προσπάθειες της Κύπρου να προσαρμόσει το σύστημά της με το κοινοτικό κεκτημένο και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/MM)
    <H5>(K) Υπ. Οικονομικών - Υπ. Υγείας - Συμβούλιο Καραϊσκάκειου </H5> ΚΥΠΕ - 21/03/2000 Πλήρη ανταπόκριση από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας βρήκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Καραϊσκάκειου Μεταμοσχευτικού Ιδρύματος στο αίτημά του για στήριξη ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην απρόσμενη αθρόα προσέλευση υποψηφίων δοτών των τελευταίων ημερών. Τα μέλη του ΔΣ του Καραϊσκάκειου και ο Πρόεδρός του Ευστάθιος Ευσταθίου συναντήθηκαν το απόγευμα με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Τάκη Κληρίδη και Φρίξο Σαββίδη αντίστοιχα για εξέταση του θέματος της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων δοτών.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    <H5> (Κ) Υπ. Οικονομικών - Υπ. Υγείας - Συμβούλιο Καραϊσκάκειου </H5> (Επανάληψη) KΥΠΕ - 21/03/2000 Πλήρη ανταπόκριση από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας βρήκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στο αίτημά του για στήριξη ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην απρόσμενη αθρόα προσέλευση υποψηφίων δοτών των τελευταίων ημερών. Τα μέλη του ΔΣ του Καραϊσκάκειου και ο Πρόεδρός του Ευστάθιος Ευσταθίου συναντήθηκαν το απόγευμα με τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Τάκη Κληρίδη και Φρίξο Σαββίδη αντίστοιχα για εξέταση του θέματος της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων δοτών.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    <H5>(Κ) Τάσσος Παπαδόπουλος - Πρόεδρος Βελγικής Βουλής</H5> (ΚΥΠΕ - 21/03/2000 Το Κυπριακό θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με την τουρκική κυβέρνηση ο Πρόεδρος της βελγικής Βουλής Herman de Croo, κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Τουρκία (11-13 Απρίλιου). Αυτό δήλωσε σήμερα ο κ. De Croo αμέσως μετά τη συνάντηση στη βελγική Βουλή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυπριακής Βουλής Τάσσο Παπαδόπουλο, μια συνάντηση ιδιαίτερα εγκάρδια που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα. (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ) <H5>(Κ) Συνάντηση Προεδρείου - Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή</H5> KΥΠΕ - 21/03/2000 Συνάντηση του Προεδρείου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να προετοιμάσει την ημερήσια διάταξη των εργασιών της Ολομέλειας της Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Απριλίου στη Λευκωσία. Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι δύο συμπρόεδροι Mechtild Roth (από πλευράς Ευρωβουλής) και Τάσσος Παπαδόπουλος (από πλευράς κυπριακής Βουλής), καθώς και οι αντιπρόεδροι Κώστας Αλλυσανδράκης, Ανδρέας Χρήστου και Δημήτρης Συλλούρης.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 March 2000 - 19:46:12 UTC