Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-03-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΚΕΛ - Αθήνα - Νέα γραφεία
  • [02] Ποδόσφαιρο
  • [03] Κύπρος - Ρώσοι - Εκλογές
  • [04] Υπουργικό Συμβούλιο - Απόδημοι - Βοήθεια
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό - ΕΕ ΑΚΕΛ - Αθήνα - Νέα γραφεία ΚΥΠΕ - 26/03/2000 Τα νέα γραφεία του ΑΚΕΛ στην Αθήνα εγκαινίασε χθες ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, παρουσία του Κύπριου πρέσβη Μιχάλη Πασιαρδή, εκπροσώπων του ΚΚΕ, της ΟΛΜΕ, του Γιώργου Νταλάρα και άλλων επισήμων καθώς και εκπροσώπων κυπριακών φοιτητικών οργανώσεων, επιστημόνων και φίλων του κόμματος. Οπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ.Χριστόφιας τα νέα γραφεία, στην περιοχή Αμπελοκήπων, θα αποτελέσουν εστία πνευματικών, πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    Ποδόσφαιρο ΚΥΠΕ - 26/03/00 Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων της 21ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι: ΑΠΟΕΛ - Εθνικός Ασσιας 3 - 2 Εθνικός Αχνας - Απόλλων 1 - 3 Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΠ 1 - 1 Ε. Ν. Παραλιμνίου - ΑΕΚ 3 - 0 Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες Ολυμπιακού - Ανόρθωσης και Αλκής - Αναγέννησης Δερύνειας, που αρχίζουν στις 4.30.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    Κύπρος - Ρώσοι - Εκλογές ΚΥΠΕ - 26/03/2000 Περίπου 2000 Ρώσοι μόνιμοι κάτοικοι στο νησί καθώς και τουρίστες αναμένεται ότι θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της χώρας τους, σε ειδικά εκλογικά κέντρα που λειτουργούν σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ακόλουθος Τύπου της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Κύπρο Βλαντιμίρ Ζατσέπιν, οι κάλπες στη Λευκωσία άνοιξαν στις 8.00 το πρωί στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 8.00 το βράδυ. Όσο δε αφορά τις άλλες πόλεις η ψηφοφορία άρχισε λίγο αργότερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 3.00 με 4.00 μμ.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    Υπουργικό Συμβούλιο - Απόδημοι - Βοήθεια ΚΥΠΕ - 26/03/2000 Στις 450 λίρες για κάθε παιδί ανέρχεται το ποσό με το οποίο, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου, θα επιχορηγεί η κυβέρνηση τα δίδακτρα τω παιδιών των επαναπατρισθέντων Κυπρίων αποδήμων. Σύμφωνα με την απόφαση, δικαιούχοι του ποσού αυτού είναι παιδιά που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου εγγεγραμμένα στο Υπουργείο Παιδείας και προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού των οποίων η γλώσσα δεν είναι η ελληνική.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/MA)
    Πρόεδρος Βουλής - Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό - ΕΕ ΚΥΠΕ - 26/03/2000 Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του o Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού από την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, καθώς και με την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Κύπρου. Ωστόσο, δεν παρουσιάζεται ικανοποιημένος και από την πορεία του Κυπριακού, αφού δεν διαπιστώνει καμιά αλλάγή στην τουρκική στάση. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τονίζει ότι οι πάντες πρέπει να αντιληφθούν ότι μέση λύση στο Κυπριακό αποτελούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ότι η πλευρά μας δεν πρόκειται να αποδεχθεί περαιτέρω συμβιβασμούς.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 26 March 2000 - 13:02:26 UTC