Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Πρόεδρος Ισραήλ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Ρωσίας - Συγχαρητήρια
  • [04] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή προς Τουρκία
  • [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ισραήλ - Αεροπορική βάση
  • [06] Υπουργός Εμπορίου - Σλοβάκοι επιχειρηματίες
  • [07] ΧΑΚ - Εκτός "πατώματος" πέντε μέλη
  • [08] Μικρός Ανδρέας - Αναχώρηση - ΗΠΑ
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος
  • [10] Ολομέλεια - Χίλτον - Κυπριακές Αερογραμμές - ΧΑΚ
  • [11] Ολομέλεια - Νόμος για το ΧΑΚ (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Πρόεδρος Ισραήλ ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε σήμερα ότι παραμένει θέση του κόμματός του ότι είναι καιρός να γίνει ουσιαστικός διάλογος με στόχο να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό. Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ ότι η χώρα του θα συμβάλει όσο μπορεί στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "η θετική συμβολή του οποιουδήποτε στον κόσμο για λύση στο Κυπριακό με βάση αρχές είναι καλοδεχούμενη".
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΚ/ΜΑ)
    (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     467.64 ( 2.24)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £19,144,674
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 6,907,440  580.64 (  1.62)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 1,003,181  334.62 (  1.39)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £   977,887  345.03 (  4.05)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £ 1,296,511  144.68 (  0.32)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 1,386,380  365.16 (  7.19)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 2,250,135  200.09 (  6.18)
    Αλλες Εταιρείες          £ 4,320,310  482.56 (  2.00)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105.00  ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Ρωσίας - Συγχαρητήρια ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Βαθιά εκτίμηση για τη συνεχή υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τη σταθερή προσήλωση και τις συνεχείς προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, εκφράζει σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. "Με την ευκαιρία της εκλογής σας ως Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας", αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Κληρίδης, "παρακαλώ δεχθείτε Εξοχότατε τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές μου για κάθε επιτυχία κατά την εκτέλεση της πολύ σημαντικής αποστολής σας".
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)
    (K) Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιστολή προς Τουρκία ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Η επιστολή της ιρλανδικής προεδρίας της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) προς την τουρκική κυβέρνηση για την επιτακτική ανάγκη εκτέλεσης της απόφασης στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου θα σταλεί στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ πριν την έναρξη της νέας συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ, την ερχόμενη Δευτέρα. Στο μεταξύ, η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης στην υπόθεση Λοϊζίδου θα επανεξετασθεί στην επόμενη τακτική συνεδρία της Επιτροπής τον προσεχή Μάιο, όταν την προεδρία του ΣτΕ θα ασκεί η Ιταλία.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ισραήλ - Αεροπορική βάση ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική βάση του Ισραήλ επισκέφθηκε σήμερα, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην πολεμική αεροπορία και να περιεργαστεί από κοντά ένα F 15, μαχητικό αεροσκάφος το οποίο διαθέτουν μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Κληρίδης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στη βάση Hatzerim εντυπωσιακή και τις εξελίξεις στην πολεμική αεροπορία εκπληκτικές, ενώ ερωτηθείς αναφορικά με συναντήσεις του, είπε ότι έγινε αλληλοενημέρωση για τις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού και του Μεσανατολικού και ότι δόθηκε ευκαιρία στην κυπριακή κυβέρνηση να τονίσει "τη δική μας άποψη ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν στρατιωτικά μπλοκς".
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Σλοβάκοι επιχειρηματίες ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Θέματα που αφορούν τους τομείς των τραπεζών, της ενέργειας και του του τουρισμού, καθώς και τις προσπάθειες της Κύπρου και της Σλοβακίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, συζήτησε χθες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας της Σλοβακίας Lubomir Harach και την Υπουργό Οικονομικών B. Schmognerova. Οι δύο Σλοβάκοι Υπουργοί εξέφρασαν τη σταθερή υποστήριξη της χώρας τους για δίκαιη λύση του Κυπριακού, στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τόνισαν τη σημασία των διαπραγματεύσεων ένταξης των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)
    (Κ) ΧΑΚ - Εκτός "πατώματος" πέντε μέλη ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) δεν θα αποδέχεται από αύριο 31 Μαρτίου την υποβολή ή αποδοχή προσφορών για χρηματιστηριακές συναλλαγές από πέντε μέλη του, επειδή το ποσοστό των χρεωστών τους υπερβαίνει το 50% του καθαρού τους κεφαλαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, τα πέντε χρηματιστηριακά γραφεία είναι το Benchmark Securities Ltd, Εθνική Χρηματιστηριακή Κύπρου Λτδ, Severis & Athienitis Securities Ltd, Parma Brokerage Ltd και Citi Principal Investments Ltd.
    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)
    (Κ) Μικρός Ανδρέας - Αναχώρηση - ΗΠΑ ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Η καλύτερη μέθοδος για το μικρό Ανδρέα είναι να δεχθεί μόσχευμα από ένα πλήρως συμβατό δότη, δήλωσε σήμερα ο θεράπων ιατρός του Λοϊζος Λοϊζου, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι γιατροί προσανατολίζονται και προς το ενδεχόμενο να γίνει μεταμόσχευση κυττάρων μυελού των οστών από πλακούντα ή από ομφάλιο λώρο. Αυτή η μέθοδος, είπε ο κ. Λοϊζου, παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από όσα η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ενήλικα, μερικώς συμβατό.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επισκέφθηκε σήμερα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο, στον οποίον απένειμε το Μεγάλο Περιδέραιο του Μακαρίου Γ'. Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Διόδωρος απένειμε στον Πρόεδρο Κληρίδη την ανώτατη διάκριση του Πατριαρχείου, το Περιδέραιο Ειρήνης και Προόδου και χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας "ιστορική".
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΜ/ΜΜ)
    (Κ) Ολομέλεια - Χίλτον - Κυπριακές Αερογραμμές - ΧΑΚ ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Με τη διευκρίνιση ότι θεωρούν καθήκον τους να στηρίξουν τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν αποχή και δεν καταψήφισαν τον περί Προσφορών του Δημοσίου (Τροποποιητικό) (Αρ. 7) Νόμο του 2000, που προβλέπει την εξαίρεση από το Νόμο της διάθεσης τίτλων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και στις οποίες το Δημόσιο είναι μέτοχος. Η τροποποίηση έγινε δεκτή από την Ολομέλεια με 16 ψήφους υπέρ και 21 αποχές, ενώ δεν υπήρξαν αρνητικοί ψήφοι και έτσι θα μπορέσουν οι επηρεαζόμενες εταιρείες του Δημοσίου (Κυπριακές Αερογραμμές και Κυπριακή Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης - Χίλτον) να διασπείρουν το 25% του μετοχικού κεφαλαίου τους στο ευρύ κοινό, συμμορφούμενες με τους χρηματιστηριακούς κανόνες, που προβλέπουν κανένας μέτοχος να μην ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% του κεφαλαίου.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)
    (Κ) Ολομέλεια - Νόμος για το ΧΑΚ ΚΥΠΕ - 30/03/2000 Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη μέχρι τώρα κωλυσιεργία και "απαράδεκτη καθυστέρηση", όπως την χαρακτήρισαν πολλοί βουλευτές, να φέρει ενώπιον της Βουλής νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο, ομόφωνα όλες οι παρατάξεις υπερψήφισαν σε Νόμο την Πρόταση Νόμου περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η οποία είχε κατατεθεί από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Παναγιώτη Δημητρίου και εμπλουτίσθηκε με εισηγήσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου. Στόχος της νομοθεσίας αυτής είναι η προστασία των επενδυτών από ενδεχόμενες καταχρήσεις εταιρειών, οι οποίες προτίθενται να εισάγουν τίτλους στο Χρηματιστήριο και οι οποίες εισπράττουν και κατακρατούν μεγάλα χρηματικά ποσά πριν από την αναμενόμενη εισδοχή τους στο ΧΑΚ.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 30 March 2000 - 18:46:09 UTC