Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] LGR - Ραδιομαραθώνιος - Καραϊσκάκειο
  • [03] ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Καβάζογλου - Μισιαούλης
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Εκλογές Ελλάδας
  • [05] Υπουργός Εσωτερικών - Επιστροφή - Δηλώσεις (K) Ποδόσφαιρο ΚΥΠΕ - 09/04/2000 Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων της 23ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος είναι: Εθνικός Αχνας - Αναγέννηση Δερύνειας 5 - 0 Αλκή - Ομόνοια 0 - 3 ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 0 - 3 Ολυμπιακός - Απόλλων 5 -3 Η 23η αγωνιστική συμπληρώνεται σήμερα με τους αγώνες Ανόρθωσης - Εθνικού Ασσιας, Ενωσης Νέων Παραλιμνίου - ΑΠΟΠ και ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο "Αμμόχωστος". Και οι τρεις αγώνες αρχίζουν στις 5.00 το απόγευμα. (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ) (Κ) LGR - Ραδιομαραθώνιος - Καραϊσκάκειο KYΠΕ - 09/04/2000 Ολοήμερο ραδιομαραθώνιο για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος οργανώνει αύριο Δευτέρα στη βρετανική πρωτεύουσα ο Ελληνικός Ραδιοσταθμός Λονδίνου (LGR). Ο ραδιομαραθώνιος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Λευχαιμίας Ηνωμένου Βασιλείου και θα τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, της Υπάτης Αρμοστείας της Κύπρου και της Αρχιεπισκοπής θυατείρων.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) ΑΚΕΛ - Χριστόφιας - Καβάζογλου - Μισιαούλης ΚΥΠΕ - 09/04/2000 Το μήνυμα ότι ο κυπριακός λαός θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια και θα εντείνει τις προσπάθειες και την πάλη του για "επαναπροσέγγιση, ειρηνική συμβίωση και συνεργασία Ε/Κ και Τ/Κ", απέστειλε σήμερα προς την Αγκυρα, τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και το διεθνή παράγοντα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας. Σε ομιλία του σε εκδήλωση για τους δολοφονηθέντες Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, που έγινε στο Δάλι, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ακόμη ότι "θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας για λύση του Κυπριακού στηριγμένη στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις συμφωνίες κορυφής".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Κυπριακό - Εκλογές Ελλάδας ΚΥΠΕ -09/04/2000 Η απαίτηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για αναγνώριση του ψευδοκράτους πριν αυτός διαπραγματευτεί, έχει απορριφθεί από όλους όσοι ενδιαφέρονται για το Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε ομιλία του σε χθεσινοβραδινό δείπνο του ΔΗΣΥ Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο. Ο Πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε, εξάλλου, πως το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα δεν θα αλλοιώσει την πάγια θέση ότι τα εθνικά προβλήματα πρέπει να τίθενται υπεράνω ιδεολογιών και για στενότατη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία.
    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΜΑ)
    (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Επιστροφή - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 09/04/2000 Την επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, με την προϋπόθεση εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Σαντεττίν Ταντάν. Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του χθες από την Κωνσταντινούπολη, όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στη 12η Διάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που διοργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι με τον Τούρκο ομόλογό του συμφώνησαν πως "είναι κοινή επιθυμία και προσδοκία για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών, αφού εξομαλυνθούν, και ως πρώτη και κύρια προϋπόθεση που τέθηκε από πλευράς μου είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 9 April 2000 - 12:02:13 UTC