Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Κίνημα Οικολόγων - ΠΑΣΟΚ - Συγχαρητήρια
  • [03] ΧΑΚ - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου
  • [04] Επιτροπή Παιδείας - Πολυτεχνική Σχολή
  • [05] Κυπριακά κρασιά - Βραβείο - Καναδάς
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή - Δηλώσεις (1)
  • [07] Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή - Δηλώσεις (2)
  • [09] Πρόεδρος Βουλής - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Συγχαρητήρια
  • [10] Αμερικανός Ειδικός Συντονιστής - Γερουσία - Κυπριακό (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     530.87 (-2.34)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £37,101,712
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 9,215,188  646.99 ( -2.62)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 2,879,224  378.31 (  0.26)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £ 1,597,552  353.89 ( -2,56)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £ 2,515,479  162.54 ( -0.76)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 6,495,523  493.54 ( -1.21)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 3,926,692  218.33 ( -1.85)
    Αλλες Εταιρείες          £ 7,097,638  564.13 ( -2.89)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/MA)
    (Κ) Κίνημα Οικολόγων - ΠΑΣΟΚ - Συγχαρητήρια ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Την ευχή όπως η νέα ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Κυπριακό και να υποστηρίζει τα δίκαια του κυπριακού λαού, εκφράζει σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα περιμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση "περισσότερη υποστήριξη και ενίσχυση, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που δημιούργησε η απόφαση του Ελσίνκι, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των αρχών του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, του πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισοτιμίας μεταξύ των πολιτών".
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (K) ΧΑΚ - Πεπραγμένα Διοικητικού Συμβουλίου ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Για ανωριμότητα πολλών επενδυτών και "διαζύγιο μεταξύ της λογικής των οικονομικών δεδομένων των εταιρειών και της επενδυτικής συμπεριφοράς" το 1999 μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) Ντίνος Παπαδόπουλος. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία παρουσίασε τα πεπραγμένα του Συμβουλίου, του οποίου η θητεία τελειώνει σύντομα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η πτώση του δείκτη τιμών μετά το Νοέμβριο του 1999 κατέδειξε ότι πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα οικονομικά δεδομένα των εισηγμένων εταιρειών και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επενδυτές θα είναι από τώρα και στο εξής πιο ώριμοι στο να μην εκτίθενται σε παράλογους κινδύνους.
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)
    (Κ) Επιτροπή Παιδείας - Πολυτεχνική Σχολή ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου αναμένεται να λειτουργήσει το 2001 - 2002, όπως δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Διευθυντής Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Γιάλουκας, με τέσσερα Τμήματα και 105 φοιτητές. Μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, ο κ. Γιάλουκας είπε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη προκηρύξει 4 θέσεις καθηγητών και σύντομα θα προκηρυχθούν άλλες επτά, με πρόθεση τη συμπλήρωση 28 συνολικά θέσεων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά και τα τέσσερα Τμήματα που προτείνονται με τους Κανονισμούς που ετέθησαν προς συζήτηση στην Επιτροπή.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)
    (Κ) Κυπριακά κρασιά - Βραβείο - Καναδάς ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Σε διεθνή διαγωνισμό κρασιού, που έγινε πρόσφατα στο Τορόντο του Καναδά, δύο από τα καλύτερα κρασιά της εταιρείας ΕΤΚΟ κέρδισαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το χρυσό βραβείο κέρδισε η κουμανταρία Αγιος Νικόλαος (St. Nicholas Commandaria) και το χάλκινο το σιέρρυ Ολυμπος (Olympus Cream Sherry).
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή - Δηλώσεις (1) ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Με διαβεβαιώσεις ότι οι ξένοι μεσολαβητές στο Κυπριακό θα κινηθούν προς την τουρκική πλευρά ώστε στον τρίτο γύρο των συνομιλιών, που θα αρχίσει στις 23 Μαϊου, να υπάρξει συζήτηση επί των βασικών πτυχών του προβλήματος, επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μετά από επαφές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε επίσης πως οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, με τους οποίους συναντήθηκε, έχουν καταστήσει σαφές στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και στην Αγκυρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτός ο όρος για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    (K) Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Η απουσία δώδεκα Υπουργών Εξωτερικών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν το πλέον εντυπωσιακό γεγονός της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, το οποίο συγκλήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια. Στη συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ παρέστησαν μόνο τρεις Υπουργοί κρατών μελών της Ενωσης, ο Πορτογάλος Προεδρεύων Ζιάιμε Γκάμα, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, στο οποίο παραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επιστροφή - Δηλώσεις (2) ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Τρία σημεία έχουν ξεκαθαρίσει από τις επαφές του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όπως ο ίδιος δήλωσε, και συγκεκριμένα ότι κατά τις συνομιλίες του Μαϊου θα πρέπει να γίνει συζήτηση επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού, ότι προς το σκοπό αυτό οι ξένοι θα καταβάλουν έντονες προσπάθειες καθώς και ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναγνώρισης του ψευδοκράτους. Σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του το απόγευμα, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη οι ξένοι μεσολαβητές, επεσήμανε πως ήδη η κάθε πλευρά έχει αναπτύξει τις θέσεις της και έδωσε διευκρινίσεις και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής απευθείας συνομιλιών.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    (Κ) Πρόεδρος Βουλής - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Συγχαρητήρια ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Την ευχή όπως υπό την καθοδήγηση της νέας κυβέρνησης Σημίτη η Ελλάδα προχωρήσει σε πορεία προόδου και ανάπτυξης και καταστεί ισχυρότερη και σεβαστή από όλους μέσα στη διεθνή κοινότητα, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον επανεκλεγέντα Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Παράλληλα, ο κ. Κυπριανού εκφράζει την ευχή όπως βρούν "εθνικά αποδεκτές λύσεις" τόσο το Κυπριακό όσο και τα άλλα εθνικά θέματα, διαβεβαιώνοντας τον κ. Σημίτη ότι ο ίδιος προσωπικά και το ΔΗΚΟ είναι έτοιμοι για συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση μιας λύσης "που θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες του κυπριακού λαού."
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)
    (Κ) Αμερικανός Ειδικός Συντονιστής - Γερουσία - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 11/04/2000 Ο Ειδικός Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον δήλωσε ότι υπάρχει σήμερα η καλύτερη ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού απ' ότι υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια, λόγω της πορείας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, της επαναπροσέγγισης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και της έντονης και κοινής υποστήριξης των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας στη νέα προσπάθεια του ΟΗΕ. Μιλώντας σήμερα στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για την επικύρωση του βαθμού του Πρέσβη, που κατά παράδοση έχει ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό, ο κ. Γουέστον τόνισε ότι "η διχοτόμηση της Κύπρου συνεχίζεται για πάρα πολλή καιρό με μεγάλο κόστος για το λαό της Κύπρου και με σημαντικο ρίσκο για τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου".
    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 11 April 2000 - 17:46:10 UTC