Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βιβλίο - Cyprus: A Troubled Island"
  • [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ελσίνκι
  • [03] Πρόεδρος Βουλής - Επέτειος γενοκτονίας Αρμενίων (Κ) Βιβλίο - Cyprus: A Troubled Island" ΚΥΠΕ - 24/04/2000 Βιβλίο με τίτλο "Cyprus: A Troubled Island" του δημοσιογράφου Andrew Borowiec της "Washington Times", που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, αναφέρεται στην πρόσφατη ιστορία της Κύπρου, σημειώνοντας πως πολλά χωρίζουν τις δυο κοινότητες στο νησί, οι οποίες όμως έχουν ένα κοινό, ότι είναι Ευρωπαίοι και αισθάνονται Ευρωπαίοι. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έχει κάνει μια κίνηση καλής θέλησης με την απόφασή του να μην εγκαταστήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-300 στην Κύπρο και τώρα θα πρέπει η Τουρκία να προβεί με τη σειρά της σε κάποια κίνηση, όπως τη μερική μονομερή αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων της.
    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΜ/ΓΠ)
    (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ελσίνκι ΚΥΠΕ - 24/04/2000 Η κυπριακή κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στη διοχέτευση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Τ/κ κοινότητα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αναγνώρισης των λεγόμενων αρχών του ψευδοκράτους. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σχολιάζοντας δημοσίευμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να διοχετεύσει κονδύλια για δικοινοτικά έργα μέσω του ΟΗΕ, και τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα υποβαθμιστεί από τέτοιου είδους ενέργειες.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επέτειος γενοκτονίας Αρμενίων ΚΥΠΕ - 24/04/2000 Την απάθεια της διεθνούς κοινότητας στο έγκλημα της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους η οποία ενθαρρύνει την ατιμωρησία και επιβραβεύει την ανομία, επέκρινε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού σε ομιλία του σήμερα σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 85ης επετείου της γενοκτονίας των Αρμενίων. "Η ματοβαμμένη ιστορία του αρμενικού λαού όπως και του ελληνικού και το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου τοποθετούν λογικά την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου από το οποίο δεν μπορεί να βγει παρά μόνο με την αποκατάσταση του διεθνούς νόμου και της ηθικής τάξης" τόνισε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 24 April 2000 - 17:46:14 UTC