Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-05-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟ - Β' Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο
  • [02] Ποδόσφαιρο - Ομόνοια - Κυπελλούχος
  • [03] ΝΕΟ - Εκλογές
  • [04] Μις Υφήλιος - Χορός της στέψης
  • [05] ΝΕΟ - Συνέδριο - Ελλαδικά κόμματα
  • [06] Συνέντευξη Τσιζόφ - Ρωσία - Κυπριακό
  • [07] Κατάσταση υγείας Γιώργου Βασιλείου
  • [08] Υπουργός Εξωτερικών - Κηδεία Παντελή
  • [09] Συνέδριο ΝΕΟ - Ομιλία Κουτσού
  • [00] ΝΕΟ - Β' Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία το Β' Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο των Νέων Οριζόντων, κατά το οποίο θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΝΕΟ, τους εισηγητές στο συνέδριο θα απασχολήσουν ιδιαίτερα "τα σημερινά αδιέξοδα της κυπριακής κοινωνίας, που προκαλούνται από τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, την παραβίαση των θεσμών, την ανάρμοση διαπλοκή συμφερόντων στην άσκηση πολιτικής και την έλλειψη ορθολογισμού".
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΚ)
    (Κ) Ποδόσφαιρο - Ομόνοια - Κυπελλούχος ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Η Ομόνοια είναι η Κυπελλούχος Κύπρου στο ποδόσφαιρο για το 2000, αφού νίκησε χθες βράδυ το ΑΠΟΕΛ στο νέο ΓΣΠ με 4 - 2. Είναι η ενδέκατη φορά στην ιστορία της που κατακτά το Κύπελλο. Τον αγώνα παρακολούθησαν γύρω στις 23 χιλιάδες φίλαθλοι. (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] ΝΕΟ - Εκλογές ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων αναμένεται να επανεκλεγεί σήμερα ο Νίκος Κουτσού, ο οποίος είναι και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του κόμματος στις εκλογές που θα γίνουν στο πλαίσιο του Β' Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου του, το οποίο άχισε το πρωί στη Λευκωσία. Χωρίς ανθυποψηφίους επανεκλέγονται επίσης στις θέσεις που κατείχαν μέχρι σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Κληρίδης, ο πρώτος Αντιπρόεδρος Στράτος Παναγίδης, ο δεύτερος Αντιπρόεδρος Στέλιος Αμερικάνος και ο τρίτος Αντιπρόεδρος Γιώργος Φιλιππίδης.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] Μις Υφήλιος - Χορός της στέψης ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης χαρακτήρισε ως "πλήρως επιτυχημένο" το διαγωνισμό για τη Μις Υφήλιο 2000 που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του Οργανισμού που οργανώνει τα καλλιστεία Μορίν Ρέιντι χαρακτήρισε το διαγωνισμό ως τον καλύτερο που έγινε ποτέ. Ο κ. Ρολάνδης και η κ. Ρέιντι μιλούσαν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, του χορού της στέψης, που έγινε χθες βράδυ στη Λευκωσία κατά την οποία επιδόθηκε στην Μις Υφήλιος 2000, Ινδή Λάρα Ντούττα το "χρυσό μήλο" που δόθηκε στην Αφροδίτη, επίσης στην Κύπρο, το 1000 π.Χ.
    (ΚΥΠΕ/ΔΜ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] ΝΕΟ - Συνέδριο - Ελλαδικά κόμματα ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Πολιτικά κόμματα της Ελλάδας απέστειλαν στους Νέους Ορίζοντες (ΝΕΟ) μηνύματα με την ευκαιρία του Β' Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία. Το ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του αναφέρει ότι "στο πλαίσιο της πατριωτικής αλληλεγγύης και της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με όλες τις δυνάμεις της Κύπρου, το κόμμα θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές θέσεις, θα εμπεδώνει όλο και πιο στέρεα την κοινή βάση του κυπριακού προβλήματος, που για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί θέμα ύψιστης εθνικής προτεραιότητας της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
  • [00] Συνέντευξη Τσιζόφ - Ρωσία - Κυπριακό ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Η Ρωσία είναι και θα παρεμείνει δραστήρια στο Κυπριακό έχοντας τη θέληση αλλά και το χρέος ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να διατηρήσει το πρόβλημα αυτό στο επίκεντρο της προσοχής στα Ηνωμένα Εθνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ρώσος Πρέσβης Βλαντιμίρ Τσιζόφ, τέως αντιπρόσωπος της χώρας για το Κυπριακό και Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολύπλευρης Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα ο κ. Τσιζόφ, σε συνέντευξή του σε δυο δημοσιογράφους του ΚΥΠΕ που επισκέπτονται τη Ρωσία με πρόκληση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ - ΤΑΣΣ, τόνισε ότι η χώρα του με συνέπεια υποστηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] Κατάσταση υγείας Γιώργου Βασιλείου ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Πολύ καλή περιγράφεται η κατάσταση της υγείς του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προέδρου των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του Λονδίνου μετά την εγχείρηση για αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον εγκέφαλο. Η υπεύθυνη του θαλάμου όπου νοσηλεύεται ο κ. Βασιλείου είπε ότι αυτός πέρασε μια καλή νύκτα.
    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] Υπουργός Εξωτερικών - Κηδεία Παντελή ΚΥΠΕ - 14/05/2000 Με κανένα τρόπο δεν θα δεχθούμε κλείσιμο υπόθεσης αγνοουμένου με εικασίες και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, υπογράμμισε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε ομιλία του κατά την κηδεία του ήρωα Ανδρέα Χριστοφή Παντελή που έγινε το πρωί στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσας Λιοπετρίου. Ο Ανδρέας Παντελή είχε ταφεί στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας στις 28 Ιουλίου 1974 και τον Ιούλιο του 1999 τα λείψαναν του εκτάφηκαν για επιστομονική αναγώριση με τη μέθοδο του DNA. Η αναγνώριση έγινε πριν λίγες μέρες και η οικογένειά του ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
  • [00] Συνέδριο ΝΕΟ - Ομιλία Κουτσού KΥΠΕ - 14/05/2000 Την ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και μια νέα στρατηγική για απελευθέρωση και ενιαίο κράτος, τόνισε ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ) Νίκος Κουτσού στην ομιλία του στο 2ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία. Παράλληλα ο κ. Κουτσού αναφερόμενος στην εσωτερική διακυβέρνηση του τόπου μίλησε για "συνολική κρίση των θεσμών" επισημαίνοντας ότι οι ΝΕΟ πραγματοποιούν το συνέδριό τους με στόχο τη μεταρρύθμιση.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 15 May 2000 - 9:13:38 UTC