Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενωση Συντακτών - "Αβρούπα" - Εκκληση
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών - Αφιξη - Δηλώσεις
  • [03] Υπουργός Εμπορίου - Helios Airways - Εγκαίνια
  • [04] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [05] Πρόεδρος Βουλής - Δηλώσεις Παπαπέτρου
  • [06] ΕΔΗ - Αβρούπα
  • [07] Υπόθεση Λοϊζίδου - Συμβουλίο της Ευρώπης
  • [08] Συνομιλίες - Ημερομηνία
  • [09] Ομιλος Λαϊκής - Γενική Συνέλευση - Λαζαρίδης
  • [10] Ομιλος Λαϊκής - Εκτακτη Γενική Συνέλευση - Ψήφισμα

  • [01] Ενωση Συντακτών - "Αβρούπα" - Εκκληση 17/05/2000

    Επείγουσα έκκληση να σωθεί η Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" και να προστατευθεί η ζωή των ανθρώπων της απευθύνει η Ενωση Συντακτών Κύπρου, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ελευθερία του Τύπου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα.

    Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών καταγγέλλει την ενέργεια οργάνων του κατοχικού καθεστώτος να μην επιτρέψουν στον Πρόεδρό της Ανδρέα Καννάουρο να συναντήσει σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας τον Αρχισυντάκτη της "Αβρούπα" Σενέρ Λεβέντ, του οποίου η εφημερίδα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του, υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και επαναστατεί εναντίον της στρατιωτικής διοίκησης στα κατεχόμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [02] Υπουργός Εξωτερικών - Αφιξη - Δηλώσεις 17.05.2000

    Η Βρετανία δεν έθεσε θέμα άρσης του λεγόμενου εμπάργκο εναντίον των Τ/Κ κατά τις επαφές που ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είχε στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμα νεώτερα περί του τόπου και χρόνου διεξαγωγής του τρίτου γύρου των συνομιλιών για το Κυπριακό, που, όπως σημείωσε, δεν θα περιορισθεί σε παράθεση των θέσεων των δύο πλευρών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΧ/ΜΜ)

    [03] Υπουργός Εμπορίου - Helios Airways - Εγκαίνια 17.05.2000

    Το 1999 η Κύπρος είχε τριπλάσια αύξηση στον τουρισμό από την παγκόσμια αύξηση του 3,2%, αφού οι αφίξεις σημείωσαν αύξηση της τάξης του 9,5% σε σχέση με το 1998, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, προσθέτοντας ότι το 1999 αποτέλεσε μία χρονιά ρεκόρ για τον κυπριακό τουρισμό με 2,434 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών.

    Σε ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων των πτήσεων της εταιρείας "Helios Airways Ltd", που είναι η πρώτη κυπριακή ιδιωτική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων προς την Κύπρο, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι "τα τελευταία χρόνια ο κυπριακός τουρισμός σημειώνει εντυπωσιακή πρόοδο, η οποία δεν οφείλεται μόνο σε εξωτερικούς ευμενείς παράγοντες αλλά και στη δραστηριοποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τόσο στις παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες και υποσχόμενες αγορές".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [04] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου 17.05.2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     530.56 (-2.07)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £30,129,684
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  5,185,754  639.20 ( -1.19)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  2,807,018  344.19 ( -2.10)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  2,173,331  395.48 ( -2.09)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  1,127,682  176.36 ( -2.80)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  2,621,429  466.99 ( -3.57)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  3,046,158  217.72 ( -2.92)
    Αλλες Εταιρείες          £ 11,094,970  604.85 ( -3.34)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.                     ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΜΜ)

    [05] Πρόεδρος Βουλής - Δηλώσεις Παπαπέτρου 17.05.2000

    Το ΔΗΚΟ δεν μπορεί να δέχεται συνεχώς προκλήσεις που θίγουν την αξιοπιστία του ή το ήθος και την αξιοπρέπεια του Προέδρου του κόμματος, χωρίς την ύπαρξη οποιασδήποτε αντίδρασης και συνέπειας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ. Παπαπέτρου κατονόμασε τον ίδιο σε συνεργάτες του και ότι αυτό το έμαθε "από πρώτο χέρι", προσθέτοντας ότι θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να δώσει διευκρινίσεις επί του όλου θέματος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] ΕΔΗ - Αβρούπα 17.05.2000

    Μια ακόμα μαρτυρία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα και νέο βήμα φίμωσης κάθε φωνής αντιπολίτευσης στο Ραούφ Ντενκτάς, χαρακτηρίζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες την κατάσχεση από το παράνομο καθεστώς του εξοπλισμού της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα".

    Με ανακοίνωσή τους, οι ΕΔΗ "καταγγέλλουν τη νέα επίθεση του καθεστώτος Ντενκτάς στην ελευθερία του Τύπου και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εκδότες και δημοσιογράφους της εφημερίδας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [07] Υπόθεση Λοϊζίδου - Συμβουλίο της Ευρώπης 17.05.2000

    Την επανεξέταση της υπόθεσης της Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον της Τουρκίας κατά την τακτική σύνοδο της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 7 Ιουνίου, απόφασισε σήμερα η Επιτροπή για να δοθεί ευκαιρία στις αντιπροσωπείες να μελετήσουν περαιτέρω την απάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, όπως επίσης και όλες τις δυνατές επιλογές που θα έχει ενώπιόν της η Επιτροπή.

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου Πρέσβης Χριστόφορος Γιάγκου υποστήριξε ότι μια επιλογή θα ήταν ενδεχομένως η υιοθέτηση από την Επιτροπή ενός δεύτερου ενδιάμεσου ψηφίσματος

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [08] Συνομιλίες - Ημερομηνία 17.05.2000

    Στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη θα διεξαχθεί τελικά ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη Φρεντ Εκχαρντ.

    Στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, την οποία διάβασε ο κ. Εκχαρντ, ο Κόφι Ανάν εκφράζει την ευχαρίστησή του γιατί οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό "μεταξύ της Αυτού Εξοχότητας του κ. Κληρίδη και της Αυτού Εξοχότητας του κ. Ντενκτάς θα επαναληφθούν στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη".

    Την έναρξη των συνομιλιών θα κηρύξει ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ, σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία ωστόσο δεν καθορίζει τη χρονική διάρκεια των συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    [09] Ομιλος Λαϊκής - Γενική Συνέλευση - Λαζαρίδης 17.05.2000

    "Ετος εκπληκτικών αποδόσεων αλλά και σημαντικών στρατηγικών κινήσεων, που θα είναι καθοριστικές για το μελλοντικό ρόλο και θέση του Ομίλου Λαϊκής σε σχέση με το κυπριακό χρηματοοικονομικό πεδίο και τις διεθνείς του δραστηριότητες" υπήρξε το 1999 για τον Ομιλο, είπε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Κίκης Λαζαρίδης.

    Μιλώντας στην 76η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Λαϊκής, ο κ. Λαζαρίδης έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων του Ομίλου και είπε ότι "η αρχή της νέας χιλιετίας βρίσκει τον Ομιλο Λαϊκής οικονομικά εύρωστο όσο ποτέ άλλοτε και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του περιβάλλοντος".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [10] Ομιλος Λαϊκής - Εκτακτη Γενική Συνέλευση - Ψήφισμα 17.05.2000

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας εξουσιοδοτήθηκε σήμερα να εκδόσει και να διαθέσει μέχρι 15 εκ. μετοχές ονομαστικής αξίας στην τιμή των 0,50 σεντ ανά μετοχή, σε οποιαδήποτε πρόσωπα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου Λαϊκής, η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας, που συγκροτήθηκε αμέσως μετά την 76η Ετήσια Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ειδικό ψήφισμα με το οποίο εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο να εκδίδει και διαθέτει μέχρι 15 εκ. μετοχές ονομαστικής αξίας ανά 0,50 σεντ σε οποιαδήποτε πρόσωπα και με τέτοιους όρους όπως ήθελε από καιρού εις καιρόν και κατά περίπτωση κρίνει το ΔΣ προς το συμφέρον της εταιρείας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 18 May 2000 - 8:42:04 UTC