Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Εκθεση - Κυπριακό (ΕΜΠΑΡΓΚΟ)
  • [02] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
  • [03] ΑΚΕΛ - Απόφαση για ΧΙΛΤΟΝ
  • [04] Υπουργός Εμπορίου - Εκθεση (ΕΜΠΑΡΓΚΟ)
  • [05] Ενωση Συντακτών Κύπρου - Αρχισυντάκτης "Αβρούπα" - Συνάντηση
  • [06] Φερχόιγκεν - Διάψευση
  • [07] Πρόεδρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων - Εκθεση (ΕΜΠΑΡΓΟ)
  • [08] Δήλωση Φερχόιγκεν - Κύπρος
  • [09] Βουλή - ΦΠΑ - Φόρος Εισοδήματος - Εισφορά ΡΙΚ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Εκθεση - Κυπριακό (ΕΜΠΑΡΓΚΟ) ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 19:15

    Εκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει την επιρροή της προς την Τουρκία, ώστε να αποβούν αποτελεσματικές οι επικείμενες συνομιλιές για το Κυπριακό, που η διεθνής κοινότητα φιλοδοξεί να καταστήσει ουσιαστικές, απηύθυνε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε ομιλία του στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης Κύπρου, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να δει πρόοδο μέχρι το Φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι "δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργήσουμε σε τυχόν προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να ροκανίσει και άλλο το χρόνο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε σήμερα καταθλιπτική την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο της Κύπρου και σημείωσε ότι φαίνεται πως βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το σύνδρομο να κατακρίνεται το ΑΚΕΛ για κάθε του πράξη.

    Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξηγήσεις που έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "εάν θεωρείται εξήγηση η δημοσίευση αυτού που επακριβώς είπα την ημέρα της δημοσιογραφικής διάσκεψης, διότι περί αυτού πρόκειται, θα έπρεπε ο κ. Παπαπέτρου τουλάχιστον να απολογηθεί, διότι είναι ξεκάθαρη η διατύπωση που είχα κάμει".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ/MA)

    [03] (Κ) ΑΚΕΛ - Απόφαση για ΧΙΛΤΟΝ ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Το ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει τις υποσχέσεις που έδωσε για διατήρηση της κρατικής παρουσίας στο ΧΙΛΤΟΝ και να αποσύρει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την οποία χαρακτηρίζει "ξεπούλημα του ΧΙΛΤΟΝ στο ιδιωτικό κεφάλαιο".

    Σε σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ κατηγορείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι αθέτησε υποσχέσεις που έδωσε στο κόμμα, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου, ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το ξενοδοχείο αυτό, αλλά θα δοθούν νέες μετοχές με στόχο την κάλυψη μέρους των χρεών της εταιρείας και διασπορά του κεφαλαίου με βάση τους όρους που θέτει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Εκθεση (ΕΜΠΑΡΓΚΟ) ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 19:30

    Η Κύπρος θα μπορούσε να μεταβληθεί σε "Γη της Επαγγελίας", εάν τελικά εξευρεθεί μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό και αν εξαλειφθεί η πολιτική αβεβαιότητα και το συναίσθημα μιας κάποιας ανασφάλειας που θολώνουν τον ορίζοντα και το όραμα, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    Σε ομιλία του στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης Κύπρου, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι στο δρόμο προς την οικονομική ευημερία δεν πρέπει να ξεχνούμε ή να παραβλέπουμε τον υπέρτατο νόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και ότι η δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου αποτελεί επιταγή των δέκα χιλιετιών μέσα από τις οποίες περνά η ιστορία μας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Ενωση Συντακτών Κύπρου - Αρχισυντάκτης "Αβρούπα" - Συνάντηση ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση της δημοσιογραφικής οικογένειας της ελεύθερης Κύπρου και του επαγγελματικού της φορέα στον αγώνα της Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" για επιβίωση διεβίβασαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), που συναντήθηκαν στην Πύλα με τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ.

    Στη συνάντηση, ο κ. Λεβέντ ευχαρίστησε την ΕΣΚ για την πολύτιμη συμπαράσταση προς την εφημερίδα του και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τη συγκινητική αλληλεγγύη και καθημερινή έμπρακτη βοήθεια από όλα τα στρώματα της Τ/κ κοινότητας και πλείστες Τ/κ συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Φερχόιγκεν - Διάψευση ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα διεύρυνσης Γκίντερ Φερχόιγκεν διέψευσε δηλώσεις που του αποδόθηκαν ότι έχει διαμορφωθεί μια διεθνής συμφωνία ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και στους διεθνείς οργανισμούς για λύση του κυπριακού προβλήματος.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φερχόιγκεν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ουδέποτε έχει πει κάτι τέτοιο. Σημείωσε ότι "συχνά παραποιούνται οι δηλώσεις μου από τον Τύπο στην Ελλάδα και στην Κύπρο".

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων - Εκθεση (ΕΜΠΑΡΓΟ) ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 19:30

    Τη δέσμευση της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων να συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Αρχής Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος είπε ότι η Αρχή "με πλήρη επίγνωση των ευθυνών και υποχρεώσεών της, δηλώνει έτοιμη να δεχθεί τις προκλήσεις των καιρών και να οδηγήσει σε νέα επιτεύγματα".

    Σε ομιλία του στα εγκαίνια της 25ης Διεθνούς Κρατικής Εκθεσης Κύπρου, ο κ. Ιωάννου είπε ότι η φετινή Εκθεση αναμένεται "να γράψει τη δική της σελίδα στην ιστορία των εκθέσεών μας, με την προβολή στην πράξη της μαρτυρίας, της αποφασιστικότητας του λαού μας για πρόοδο και δημιουργία που μας προσφέρει βεβαιότητα για ευοίωνο μέλλον στη γη των πατέρων μας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Δήλωση Φερχόιγκεν - Κύπρος ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου εξελίσσεται στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι με τις οποίες συμφώνησαν όλα τα κράτη μέλη και φυσικά παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

    Την απάντηση αυτή, η οποία στην ουσία σημαίνει ότι η ένταξη της Κύπρου δεν προϋποθέτει την επίλυση του πολιτικου προβλήματος, έδωσε ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Κοινότητας, Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μαρίνου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολλανδικής Κάτω Βουλής.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [09] (Κ) Βουλή - ΦΠΑ - Φόρος Εισοδήματος - Εισφορά ΡΙΚ ΚΥΠΕ - 25/05/2000

    Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε απόψε κατά πλειοψηφία το Νόμο για την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 8 σε 10 τοις εκατόν, ενώ κατά πλειοψηφία επίσης εγκρίθηκε και ο Τροποποιητικός Νόμος Περί Φορολογίας του Εισοδήματος.

    Υπερ της αύξησης του ΦΠΑ τάχθηκαν 27 βουλευτές (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΗ) και εναντίον 18 βουλευτές (ΑΚΕΛ, Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και ο ανεξάρτητος Ανδρέας Φιλίππου).

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 26 May 2000 - 6:54:48 UTC