Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-07-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΑΣΕ - Διευρυμένο Προεδρείο - Συνεδρία στη Λεμεσό
  • [02] Συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων - Αφιξη
  • [03] Πυροσβέστες - Ελλάδα - Κύπρος
  • [04] Αγορά ελικοπτέρων - Υπουργείο Αμυνας
  • [05] Εκδήλωση - ΗΠΑ - 15 Ιουλίου - Μαδρίτη
  • [06] Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - Υπόθεση "Αβρούπα"
  • [07] ΑΚΕΛ - Συλλαλητήριο

  • [01] (Κ) ΟΑΣΕ - Διευρυμένο Προεδρείο - Συνεδρία στη Λεμεσό

    ΚΥΠΕ - 17/07/2000

    Στην Κύπρο θα συγκληθεί η επόμενη συνεδρία του Διευρυμένου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣ Μάρκος Κυπριανού.

    Η συνεδρία, την οποία ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε "πολύ σημαντική για την Κύπρο", θα γίνει στη Λεμεσό στις 2-5 Οκτωβρίου, σε συνδυασμό με σεμινάριο που θα έχει τίτλο "Οργανωμένο Εγκλημα και Διαφθορά", ένα θέμα που όπως επεσήμανε, απασχολεί τον Οργανισμό εδώ και αρκετό καιρό, ιδιαίτερα σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη των χωρών-μελών αλλά και σε σχέσεη με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [02] (Κ) Συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων - Αφιξη

    KYΠΕ - 17/07/2000

    Οπως και κάθε χρόνο, έφθασαν σήμερα στην Κύπρο 190 συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων, αδηλώτων αιχμαλώτων και πεσόντων καθώς και πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ, για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    Σε δηλώσεις μετά την άφιξή τους, με μεταγωγικά αεροπλάνα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων Μαίρη Κουρούπη εξέφρασε παράπονο γιατί γίνεται λόγος μόνο για εκταφές και εξετάσεις DNA ενώ, όπως είπε, "πρέπει επιτέλους να μιλάμε και για κάποιους ζωντανούς και όχι πάντα μόνο για νεκρούς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [03] (Κ) Πυροσβέστες - Ελλάδα - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 17/07/2000

    Οι άνδρες της κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έλαβαν μέρος στις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα, "έχουν φέρει σε πέρας την αποστολή τους και ως πυροσβέστες και ως άνθρωποι και ως Ελληνες" τόνισε σήμερα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Γιώργος Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι η ομάδα των Πυροσβεστών της Κύπρου κατέσβησε πυρκαγιά έκτασης έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων.

    Η ομάδα, περίπου 20 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέστρεψε σήμερα από την Ελλάδα, και όπως είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγεωργίου, "τροχιοδρομείται συνεργασία", μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας και της Κύπρου, "πάνω σε επίπεδο συμφωνίας για ανταλλαγή σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΧ)

    [04] (K) Αγορά ελικοπτέρων - Υπουργείο Αμυνας

    KYΠΕ - 17/07/2000

    Το ελικόπτερο BELL 412 EP επελέγη από το Ειδικό Κεντρικό Συμβούλιο Προσφορών κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, για αγορά από την Εθνική Φρουρά.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, για την αγορά ζητήθηκαν προσφορές από 12 εταιρείες. Τελικά κρίθηκε ως η πιο οικονομικά συμφέρουσα, η προσφορά για το ελικόπτερο BELL 412 EP.

    (KYΠΕ/ΡM/ΜΧ)

    [05] (Κ) Εκδήλωση - ΗΠΑ - 15 Ιουλίου - Μαδρίτη

    KYΠΕ - 17/07/2000

    Η άρνηση της διεθνούς κοινότητας να εφαρμόσει τις αποφάσεις της σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, συμβάλλει στη συντήρηση της απαράδεκτης στάσης της Τουρκίας τόνισε η Πρέσβειρα της Κύπρου στις ΗΠΑ Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης και καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στις 15 Ιουλίου.

    Στόχος της Τουρκίας, είπε η κ. Μαρκουλλή, ήταν πάντα η διχοτόμηση σημειώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια η Τουρκία κατορθώνει να συντηρεί χωρίς συνέπειες τη στάση αυτή, κλιμακώνοντας μάλιστα συνεχώς την αδιαλλαξία της γιατί η διεθνής κοινότητα δεν έχει πάρει ακόμη εκείνα τα αποφασιστικά μέτρα που θα την αναγκάσουν να κινηθεί προς την κατεύθυνση που επιβάλλουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [06] (Κ) Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων - Υπόθεση "Αβρούπα"

    ΚΥΠΕ - 17/07/2000

    Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει υπόθεση εναντίον των δημοσιογράφων της τουρκοκυπριακής εφημερίδας "Αβρούπα" αλλά η όλη προσπάθεια στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, εξέφρασε σήμερα η λειτουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Σάρα ντε Γιονγκ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης διερευνητικής αποστολής της στην Κύπρο.

    Η κ. ντε Γιονγκ είπε πως θα ετοιμάσει έκθεση για την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας και τα μέλη της, τα Ηνωμένα Εθνη, την ΟΥΝΕΣΚΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, η οποία θα καλύψει τόσο την υπόθεση της "Αβρούπα" όσο και γενικά την ελευθερία του Τύπου στα κατεχόμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΧ)

    [07] (Κ) ΑΚΕΛ - Συλλαλητήριο

    ΚΥΠΕ – 17/07/2000

    Οψεις του ίδιου νομίσματος χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας το πραξικόπημα και την εισβολή, επισημαίνοντας πως ήταν το αποτέλεσμα και η κορύφωση μιας συνομωσίας που εξυφάνθηκε με στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογραμμίζοντας πως τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που οργάνωσαν αυτή τη συνομωσία παραμένουν πάντα υπόλογοι απέναντι στο λαό της Κύπρου.

    Μιλώντας στο αντικατοχικό συλλαλητήριο μνήμης, τιμής και αγώνα, απόψε στην πλατεία Ελευθερίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως ο λαός αγωνιά για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στο Κυπριακό, επισημαίνοντας παράλληλα πως "λύση μέσης απόστασης" σημαίνει "λύση που θα αφίσταται των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου".

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 17 July 2000 - 17:46:08 UTC