Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΣΥ - Δήλωση ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Συνομιλίες - ΟΗΕ
  • [04] Ταινία για την Κύπρο - Ευρωβουλή
  • [05] Eλληνας Εκπρόσωπος - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ
  • [06] Βασιλείου - Παπαζώη - ΕΕ - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ
  • [07] Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ - Λόλογλου
  • [08] Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλιών - Ζάγκρεμπ
  • [09] Πρόεδρος Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ
  • [10] Συνομιλίες - Ακύρωση συνάντησης - Εθνικό Συμβούλιο
  • [11] Βρετανία - Συντηρητικό Κόμμα - Συνομιλίες
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Συνάντηση
  • [13] Στατιστική Εξωτερικού Εμπορίου
  • [14] Λαθρομετανάστες - Πλοιάριο - Ναυαγοί
  • [15] ΑΔΗΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες
  • [16] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Συνομιλίες
  • [17] Υπουργός Εμπορίου - Cyprus Institute of Marketing
  • [18] Συνομιλίες - Επιστολή Προέδρου Κληρίδη - Πηγές
  • [19] Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες
  • [20] Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Συνομιλίες

  • [01] (Κ) ΔΗΣΥ - Δήλωση ΓΓ ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    "Κατ' αρχήν ανησυχία" εκφράζει ο ΔΗΣΥ για τη χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, όμως επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί διεξοδικά μόλις υπάρξει "πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση" και ολοκληρωθεί η αξιολόγησή της από το Εθνικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα τονίζει ότι τις ώρες αυτές επιβάλλεται πνεύμα ομοψυχίας και συναντίληψης και εκφράζει βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία θα αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα το θέμα.

    Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως η αναφορά του Κόφι Ανάν στο θέμα της 'πολιτικής ισότητας', "μπορεί να εκληφθεί και ως προσπάθεια εξευμενισμού του Ντενκτάς εκ μέρους της γραμματείας του διεθνούς οργανισμού".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     384.85 (-0.48)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £21,599,468
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  2,888,485  486.63 (-0.15)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  1,629,602  275.55 (-0.86)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    286,825  231.09 (-1.90)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £    452,825  123.07 (-0.62)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £    556,457  294.93 (-1.27)
    Εμπορικές Εταιρείες      £    860,957  129.43 (-0.07)
    Αλλες Εταιρείες          £ 14,303,493  429.49 (-0.77)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0.00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Κυπριακό - Συνομιλίες - ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για "καθεστώς ισότητας" αποβλέπει στο να ικανοποιήσει τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και την Αγκυρα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας σε χθεσινές δηλώσεις του στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό Λονδίνου (LGR).

    "Θέλω να υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια των συνομιλιών στη Γενεύη έθεσε ευθύς εξ αρχής το θέμα της εξίσωσης, για να μπει σε ουσιαστικό διάλογο προς λύση του Κυπριακού", είπε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι τα Ηνωμένα Εθνη "έπαψαν πλέον να μιλούν για τις δύο κοινότητες, έπαψαν πλέον να λένε ότι οι συνομιλίες γίνονται μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κοινοτήτων" και ότι "μιλούσαν αρχικά για δύο πλευρές, τώρα μιλούν για δύο μέρη".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Ταινία για την Κύπρο - Ευρωβουλή

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Στην Ευρωβουλή ταξιδεύει σήμερα η γνωστή ταινία των Σάιμον Χέβεν και Δώρου Παρτασίδη "Διασταυρώνοντας τη Γραμμή" η οποία εξιστορεί το συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου 26 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

    Η ταινία θα προβληθεί σε αίθουσα της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται απόψε με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού Τερέζας Βίλιερς και του Προέδρου της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Χάρη Σοφοκλείδη.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [05] (K) Eλληνας Εκπρόσωπος - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Ο Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας απέφυγε να τοποθετηθεί επί των πρόσφατων δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην ενάρξη του τέταρτου γύρου των συνομιλιών, αλλά τόνισε ότι η αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό "θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και βεβαίως στο πνεύμα των συμφωνιών υψηλού επιπέδου".

    "Δεν πρέπει να επιδοθούμε στην ερμηνεία δηλώσεων πολύ περισσότερο όταν αυτές εντάσσονται σε μια τακτική, σε μια προσπάθεια που γίνεται για την πρόοδο των συζητήσεων", είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε ότι "όλα θα κριθούν στο πεδίο των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και αυτό είναι που έχει σημασία".

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Βασιλείου - Παπαζώη - ΕΕ - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Η πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η καλύτερη απάντηση προς την τουρκική αδιαλλαξία, δήλωσε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου στις ενταξιακές συνομιλίες Γιώργος Βασιλείου, μετά τη συνάντηση που είχε με την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ελισάβετ Παπαζώη, ενώ υποστήριξε πως η πρόσφατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν δεν θα επηρεάσει την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Από την πλευρά της, η κ. Παπαζώη επεσήμανε τη σημασία της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα του νησιού, ενώ αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ανάν είπε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ - Λόλογλου

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες σήμερα, στις συναντήσεις του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών Φαρούκ Λόλογλου με κοινοτικούς αξιωματούχους.

    Το βασικό συμπέρασμα των συναντήσεων αυτών, που εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επικείμενων επισκέψεων στην έδρα των κοινοτικών οργάνων του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μεσούτ Γιλμάζ (18 Οκτωβρίου) και του Υπουργού Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ (18 Σεπτεμβρίου), είναι ότι η Αγκυρα εμμένει σε μια διαφορετική ερμηνεία των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Συνάντηση Προέδρων Κοινοβουλιών - Ζάγκρεμπ

    KYΠΕ - 13/09/2000

    Ο βουλευτής Αβραάμ Αντωνίου δήλωσε σε παρέμβασή του στις εργασίες της ολομέλειας της Συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών του Συμφώνου Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ότι παρόλη την οικονομική πρόοδο, η Κύπρος στερείται τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει στο έπακρο όλο το δυναμικό της για ανάπτυξη λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής σημαντικού μέρους του εδάφους της.

    Ο κ. Αντωνίου, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή στη Συνάντηση, είπε ότι η Κύπρος ως χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και ως υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες που αναλαμβάνονται για την επίλυση των ευρωπαϊκών προβλημάτων και την ενίσχυση της ειρήνης στον ευρωπαϊκό χώρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών - Δηλώσεις ΓΓ ΟΗΕ

    KYΠΕ - 13/09/2000

    Το έδαφος είναι πρόσφορο για προσφυγή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμά ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, επαναλαμβάνοντας πως πάγια και διαχρονική θέση του κόμματός του είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα πρέπει να αποχωρήσει από τις συνομιλίες.

    Ερωτηθείς κατά το διάλειμμα της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη κατά πόσον τίθεται θέμα προσφυγής στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υπό το φως της χθεσινής δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε ότι αυτό "είναι κάτι το διαφορετικό και θα μπορούσε να διαφοροποιήσει ως ένα βαθμό και τη στάση των αξιωματούχων που χειρίζονται το θέμα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Συνομιλίες - Ακύρωση συνάντησης - Εθνικό Συμβούλιο

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα αποστείλει, διά του Πρέσβη της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη Σώτου Ζακχαίου, επιστολή στον κ. Ανάν, με τοποθετήσεις επί της χθεσινής δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Βρετανία - Συντηρητικό Κόμμα - Συνομιλίες

    KYΠΕ - 13/09/2000

    Ο βουλευτής του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος και Σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών Φράνσις Μοντ δήλωσε ότι το κόμμα του "χαιρετίζει την έναρξη των συνομιλιών για την Κύπρο και την εργασία των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό".

    Είπε, επίσης, ότι "θέλουμε να δούμε ουσιαστικές συνομιλίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα μια συνολική λύση προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ε/Κ και Τ/Κ", προσθέτοντας ότι "υποστηρίζουμε την ιδέα της διζωνικής, δικοινοτικής ομόσπονδης διευθέτησης, που προτείνται από τα Ηνωμένα Εθνη, και τώρα καλούμε τη βρετανική κυβέρνηση, ως εγγυήτρια δύναμη, να υπερδιπλασιάσει τις προσπάθειές της για να υποβοηθήσει τις συνομιλίες και να βοηθήσει να τις φέρουν σε επιτυχή κατάληξη".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΥΠΕΞ Ελλάδας - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντάται σήμερα στις 17:00 ώρα Νέας Υόρκης (μεσάνυκτα ώρα Κύπρου) με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [13] (Κ) Στατιστική Εξωτερικού Εμπορίου

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Αύξηση παρουσιάζει το εξωτερικό εμπόριο της Κύπρου για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου του 2000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν στα 1.136,5 εκ. λίρες κατά την υπό ανασκόπηση περίοδο σε σύγκριση με 932,1 εκ. λίρες την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν στα 304,3 εκ. λίρες σε σύγκριση με 252,2 εκ. λίρες κατά τον Ιανουάριο - Ιούνιο του 1999. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου έφτασε στα 832,2 εκ. λίρες το πρώτο εξάμηνο του 2000 σε σύγκριση με 679,9 εκ. λίρες την ίδια περίοδο πέρσι.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [14] (K) Λαθρομετανάστες - Πλοιάριο - Ναυαγοί

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Η έγκαιρη κινητοποίηση της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση περίπου 200 λαθρομεταναστών, περιλαμβανομένων και γυναικόπαιδων, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ανοικτά της Πάφου ναυάγησε.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, γύρω στις 3 το απόγευμα εντοπίστηκε από τη Λιμενική Αστυνομία πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες που πιστεύεται ότι είναι αραβικής καταγωγής, και βρισκόταν ακυβέρνητο στα ανοικτά της Πάφου στην περιοχή του Κόλπου Κοραλίων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [15] (Κ) ΑΔΗΚ - Κυπριακό - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    "Aπαράδεκτες" χαρακτηρίζει το ΑΔΗΚ τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι οποίες αναφέρει δεν αιφνιδιάζουν, σημειώνοντας εξάλλου ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για άσκηση κριτικής ή άλλου είδους αντιπολίτευσης αναφορικά με χειρισμούς, ενέργειες ή παραλείψεις που έγιναν στο εθνικό μας πρόβλημα.

    Σε ανακοίνωσή του, το ΑΔΗΚ αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Ανάν "για συνεργασία των δύο πλευρών" και σημειώνει ότι προαναγγέλλει "ουσιαστικά τη δημιουργία ενός νέου κράτους, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις" του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και της Αγκυρας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [16] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Κρίσεις και θέσεις διατυπώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στην επιστολή που επιδίδεται σήμερα στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αναφορικά με τη χθεσινή δήλωση του κ. Ανάν, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ακόμα πως στην επιστολή, ο Πρόεδρος διατυπώνει τις θέσεις του και προβαίνει σε σειρά τοποθετήσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [17] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Cyprus Institute of Marketing

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, για να υποβοηθήσει την προώθηση των εξαγωγών επαγγελματικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους φορείς του ιδιωτικού τομέα, έχει αναλάβει και έχει ήδη υλοποιήσει σημαντικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών και στη συστηματική και συνεχή προβολή του στο εξωτερικό.

    Αυτό δήλωσε απόψε ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Ρολάνδης, σε χαιρετισμό του στην 22η τελετή αποφοίτησης του Cyprus Institute of Marketing, προσθέτοντας ότι η προβολή του τομέα των υπηρεσιών της Κύπρου στο εξωτερικό είναι άμεσα συνυφασμένη με τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας ισχυρής ανταγωνιστικής οικονομίας, ισότιμα ενταγμένης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία θα συμβάλει στο να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο οικονομικής δραστηριότητας με επιχειρηματική και γενικότερη επιρροή στο γεωγραφικό μας χώρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [18] (Κ) Συνομιλίες - Επιστολή Προέδρου Κληρίδη - Πηγές

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Διευκρινίσεις επί της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για τη χθεσινή δήλωσή του στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, φαίνεται να αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης από τον κ. Ανάν, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

    Οπως προκύπτει από τις εξελίξεις στη Νέα Υόρκη, η μελλοντική συμμετοχή της Ε/κ πλευράς στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, που άρχισαν χθες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, θα εξαρτηθεί από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις ή μη αντιδράσεις στην επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης στον κ. Ανάν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [19] (Κ) Τ/Κ ηγέτης - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη συνάντηση του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Προσερχόμενος στη συνάντηση, που άρχισε στις 15:30 ώρα Νέας Υόρκης (22:30 ώρα Κύπρου) ο κ. Ντενκτάς απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις και περιορίστηκε να πει ότι "είναι πανέμορφη μέρα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [20] (Κ) Εκπρόσωπος ΓΓ ΟΗΕ - Συνομιλίες

    ΚΥΠΕ - 13/09/2000

    Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φρεντ Εκχαρντ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Εκχαρντ είπε ότι "δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για προγραμματισμό συναντήσεων με τις δύο πλευρές, τέτοιος" όπως είπε "που να χρειάζονται και οι δύο (πλευρές) να συμμετέχουν σε συναντήσεις κατά την ίδια μέρα"

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 13 September 2000 - 20:46:08 UTC