Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-11-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη - Ενιαίος Παραμεθόριος Χώρος
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Τύπου
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Ασκηση "Ταύρος" - Παραβιάσεις
  • [04] Σύναξη Προκαθημένων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής
  • [05] Υπουργός Αμυνας - Βέλγος Υπουργός
  • [06] Υπουργοί Αμυνας ΕΕ - Υποψηφίων Χωρών - Συνάντηση
  • [07] Κύπριοι "Γιατροί του Κόσμου" - Λωρίδα της Γάζας
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Ημέρα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
  • [09] ΠΕΟ - ΝΤΕΒ ΙΣ - Γυναικεία Τμήματα
  • [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΚΕΒΕ - Γενική Συνέλευση

  • [01] (Κ) Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη - Ενιαίος Παραμεθόριος Χώρος

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Με στόχο τη ανάδειξη του ενιαίου παραμεθόριου χώρου που ξεκινά από τη Θράκη, συμπεριλαμβάνει το Αιγαίο και καταλήγει στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων Κύπρου, Σάμου, Χίου, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κρήτης και Κυκλάδων, που συμμετέχουν στο Δίκτυο "Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη και που ασχολείται με τους τομείς εμπορικών ανταλλαγών, επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης.

    "Να μην ξεχνάμε", δήλωσε εκ μέρους όλων των Ελλαδιτών ομολόγων του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μυτιλήνης Παναγιώτης Μαθιέλλης, "ότι η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών μας είναι και η καλύτερη αμυντική θωράκιση" και πρόσθεσε πως στόχος τους "είναι η ανάπτυξη του τόξου Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη, ούτως ώστε τα εξωτερικά πλέον σύνορα της Ευρώπης να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Μπορεί εκ πρώτης όψεως φαινομενικά να υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις στα άτυπα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, αλλά η φιλοσοφία είναι η ίδια ακριβώς με εκείνη του Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη σε ό,τι αφορά το ισότιμο των καθεστώτων και πολλά άλλα πράγματα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στα έγγραφα υπάρχουν σημεία που δείχνουν το δρόμο προς τη συνομοσπονδία.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι κατεβλήθησαν πραγματικά προσπάθειες εκ μέρους της Ελλάδας για να υπάρξει κάτι δεσμευτικό για την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο στο κείμενο της εταιρικής της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και επεσήμανε ότι άρχισαν να είναι πιο έντονες οι ανησυχίες στην Αθήνα για προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, όταν πλησιάσει η ένταξη.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Ασκηση "Ταύρος" - Παραβιάσεις

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Νέες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη σημειώθηκαν σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της άσκησης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων "Ταύρος 2000". Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης η Εθνική Φρουρά είναι σε θέση να εντοπίζει και να εγκλωβίζει τις παραβιάσεις.

    Οι παραβιάσεις έγιναν από δύο μαχητικά αεροσκάφη F16 και δύο RF4 ειδικά για φωτογράφηση, τα οποία, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμυνας Αντισυνταγματάρχης Ανδρέας Γιώρκας, πέταξαν πάνω από τη Μόρφου χωρίς ωστόσο να προσγειωθούν στο παράνομο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Λευκονοίκου.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [04] Σύναξη Προκαθημένων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Λήγει σήμερα το απόγευμα στη Βηρυτό η Σύναξη των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, στην οποία συμμετέχει και ο Θεοφυλέστατος Χωρεπίσκοπος Τριμιθούντος Βασίλειος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου.

    Η Σύναξη πραγματοποιείται στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Μαρωνιτικής Εκκλησίας του Λιβάνου και σ' αυτήν έγινε συζήτηση και λήφθηκαν αποφάσεις για τα θέματα που απασχολούν τις εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Υπουργός Αμυνας - Βέλγος Υπουργός

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Διμερή συνάντηση με το Βέλγο συνάδελφό του Andre Flahaut είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, κατά την οποία εξέφρασε τη βούληση της Κύπρου να συμβάλει στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας και ανέπτυξε τις διευκολύνσεις που προτίθεται να παράσχει η Λευκωσία για το σκοπό αυτό.

    Ο Βέλγος Υπουργός Αμυνας χαιρέτισε τις θέσεις του Κύπριου Υπουργού υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας, καθώς και της ενίσχυσης του ρόλου της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [06] Υπουργοί Αμυνας ΕΕ - Υποψηφίων Χωρών - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Τη συνεισφορά της, υλική και έμψυχη, στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, κατέθεσε σήμερα η Κύπρος, μέσω του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ των Υπουργών Αμυνας της ΕΕ και των 15 συναδέλφων τους από χώρες μη μέλη της Κοινότητας.

    Στη διάρκεια της παρέμβασής του ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως υποψήφια για ένταξη χώρα, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που κάνει η ΕΕ για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Δύναμης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [07] Κύπριοι "Γιατροί του Κόσμου" - Λωρίδα της Γάζας

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Δεν έληξε ουσιαστικά η αποστολή βοήθειας του κυπριακού τμήματος της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου" στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η γιατρός Ελένη Θεοχάρους, τονίζοντας ότι "βεβαίως θα ξαναπάμε στη Γάζα όταν καταστεί αυτό δυνατό".

    Η κ. Θεοχάρους, που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γάζα όπου μετέβη μαζί με άλλους Κυπρίους για να πάρουν βοήθεια της κυπριακής κυβέρνησης ύψους 8 χιλιάδων λιρών σε αναλώσιμα χειρουργείου και φαρμακευτικό υλικό, ανέφερε ότι η οργάνωση συγκεντρώνει συνεχώς χρήματα για του Παλαιστίνιους σε ανοικτούς λογαριασμούς στις τράπεζες και έχουν γίνει άπειρες εκκλήσεις στο κοινό "γιατί οι ανάγκες σε αναλώσιμα είναι τρομακτικές".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Ημέρα Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη γιορτάσθηκε σήμερα στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα η Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Κληρίδης εξήρε τη σημασία της σημερινής μέρας για τον Ελληνισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο που τιμά τις θυσίες και γιορτάζει τις νίκες των ελληνικών στρατευμάτων που υπερασπίσθηκαν την ιδιαίτερή μας πατρίδα, Κύπρο, αλλά και τη μεγαλύτερη πατρίδα, την Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [09] ΠΕΟ - ΝΤΕΒ ΙΣ - Γυναικεία Τμήματα

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Αλληλοενημέρωση για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των γυναικών στις δύο κοινότητες ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία του Τμήματος Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και του Τμήματος Γυναικών της Τ/κ συντεχνίας ΝΤΕΒ - ΙΣ.

    Σε ανακοίνωση της ΠΕΟ αναφέρεται ότι στη συνάντηση "κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της ισότητας ανδρών και γυναικών στην Κύπρο".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [10] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΚΕΒΕ - Γενική Συνέλευση

    ΚΥΠΕ - 21/11/2000

    Η Κυβέρνηση, με τη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων, έχει πετύχει σε ικανοποιητικό βαθμό σύγκλιση της οικονομίας με τους δείκτες του Μάαστριχτ και εναρμόνιση σε βασικούς τομείς της οικονομίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

    "Η πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζεται ελπιδοφόρα", είπε ο Πρόεδρος Κληρίδης προσθέτοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης κυμαίνεται φέτος γύρω στο 4,8%, ενώ παράλληλα "επικρατούν συνθήκες εσωτερικής και εξωτερικής οικονομικής σταθερότητας".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 21 November 2000 - 18:49:04 UTC