Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Συνέντευξη
  • [02] ΝΕΟ - Ευχές
  • [03] ΠΑΚ - Εκδήλωση
  • [04] Υπουργός Παιδείας - Χριστούγεννα - Μήνυμα
  • [05] ΑΚΕΛ - Ευχές
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - ΓΓ ΑΚΕΛ
  • [07] Τζιακούρμας - ΗΕ
  • [08] Λυσσαρίδης - Πάφος - Ομιλία

  • [01] (Κ) Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ - Συνέντευξη

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Η κυπριακή διπλωματία αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση προσπάθειες που γίνονται από τουρκικής πλευράς "για αναγνώριση του ψευδοκράτους ή αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας", τόνισε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Μιχάλης Ατταλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΥΠΕΞ είναι το θέμα στελέχωσής του.

    Αναφερόμενος στο έργο των διπλωματικών αποστολών μας στο εξωτερικό, ο κ. Ατταλίδης είπε ότι "έχουν να αντιμετωπίσουν για το εθνικό θέμα μια διπλωματία που είναι σε μέγεθος και σε αριθμούς τεράστια, σε εκπαίδευση αρκετά άρτια και σε πόρους περισσότερους από τους δικούς μας", προσθέτοντας ότι "αυτή η αντιμετώπιση είναι μέρος της καθημερινής δουλειάς του Υπουργείου Εξωτερικών".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΜΜ)

    [02] (Κ) ΝΕΟ - Ευχές

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Την ευχή όλοι οι Κύπριοι να μπορέσουν να γιορτάσουν τα επόμενα Χριστούγεννα στις κατεχόμενες εκκλησίες μας και να απολαμβάνουν πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών, εκφράζουν οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά τους.

    Μαζί με τις ευχές για Καλά Χριστούγεννα, οι ΝΕΟ εύχονται, ιδιαίτερα, στους πρόσφυγες, τους συγγενείς των αγνοουμένων και τους εγκλωβισμένους τα φετινά Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που περνούν μέσα στη θλίψη, μακρυά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις πατρογονικές τους εστίες.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [03] (Κ) ΠΑΚ - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Με την κίτρινη κορδέλα της ελπίδας θα στείλουν σήμερα το χριστουγεννιάτικο μήνυμά τους σε όλο τον κόσμο οι συγγενείς των αγνοουμένων μας, μαζί με μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος (ΠΑΚ)και των σωματείων "Αδούλωτη Κερύνεια" και "Ελεύθερο Μόρφου".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΚ, στις 10.30 το πρωί οι συγγενείς των αγνοουμένων θα βρίσκονται στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και θα αρχίσουν μαζί με άλλους συναγωνιστές τους το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του ΠΑΚ, όχι όμως "με αστραφτερά στολίδια χαράς, αλλά με τις απέρριτες κίτρινες κορδέλες της ελπίδας, σε αριθμό ανάλογο με εκείνο των αγνοουμένων μας".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Χριστούγεννα - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Η μνήμη των σκλβωμένων εδαφών μας γίνεται αυτές τις άγιες μέρες πιο οδυνηρή, αλλά η ανάμνηση της Γέννησης του Χριστού συνιστά βάλσαμο ελπίδας για την επικράτηση της ελευθερίας, της ειρήνης, της αγάπης και της συναδέλφωσης, τονίζει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης σε χριστουγεννιάτικο μήνυμά του προς εκπαιδευτικούς, σπουδαστές και μαθητές.

    "Ο Χριστός γεννήθηκε στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ για να δώσει το παράδειγμα της λιτότητας και της απλότητας σε όλους εμάς, ήρθε στη σκοτεινιασμένη από την αμαρτία γη μας για να αποκαλύψει το φως της αγάπης", σημειώνει στο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας, καλώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να κάνουν βίωμά τους το μήνυμα των Χρισατουγέννων και να γίνουν ζωντανοί φορείς του μηνύματος της Γέννησης του Χριστού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [05] (Κ) ΑΚΕΛ - Ευχές

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Γρήγορη πραγμάτωση των πόθων και των ελπίδων όλων μας για να μπορέσουμε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να ζήσουμε και πάλι μαζί μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας, φιλίας και συνεργασίας, εύχεται το ΑΚΕΛ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

    Το ΑΚΕΛ απευθύνει μήνυμα πίστης, αισιοδοξίας και αγώνα, σημειώνοντας ότι "στηριζόμενοι και υπερασπιζόμενοι τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις αντιξοότητες και τους κινδύνους και να ανοίξουμε το δρόμο για τη δικαίωση της πατρίδας μας".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/MM)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΓΓ ΑΚΕΛ

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Το θέμα της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο ΓΓ του ΑΚΛΕ Δημήτρης Χριστόφιας σε πρωινή συνάντηση.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο κ. Χριστόφιας συζήτησαν "την όλη κατάσταση γύρω από το θέμα της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα και αντάλλαξαν απόψεις για πιθανούς περαιτέρω χειρισμούς."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [07] (Κ) Τζιακούρμας - ΗΕ

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Ειρηνευτική Δύναμη έχει διευθετήσει επίσκεψη της Νίκης Τζιακούρμα στα κατεχόμενα για να επισκεφθεί τον παράνομα φυλακισθέντα σύζυγό της την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Στο μεταξύ, το κατοχικό καθεστώς δεν επέτρεψε σήμερα στην κ. Τζιακούρμα να επισκεφθεί το σύζυγό της Πανίκο. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κ. Τζιακούρμα και συγγενείς της παρέμειναν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΓ)

    [08] (Κ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ Λυσσαρίδης - Πάφος - Ομιλία

    ΚΥΠΕ - 23/12/2000

    Τη χρονιά που πέρασε σημειώθηκαν νέες επιθετικές δραστηριότητες της Τουρκίας, όπως στα Στροβίλια και θα έπρεπε άμεσα να κληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, σε χοροεσπερίδα του Κινήματος στην Πάφο.

    Ο κ. Λυσσαρίδης χαρακτήρισε την απαγωγή και "καταδίκη" του Πανίκου Τζιακούρμα ως "πρόκληση ενάντια στην ανθρωπότητα" και πρόσθεσε ότι "οι Βρετανοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεδομένου ότι απήχθη μέσα στις Βρετανικές Βάσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 23 December 2000 - 13:02:06 UTC