Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα Κύπρου - Αγώνες
  • [02] Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Νίκη του Αχιλλέα Αγρού
  • [03] Πετόσφαιρα - Αγώνες κατάταξης
  • [04] Λάρνακα - Διάσκεψη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων
  • [05] Κατεχόμενα - Φυλακές - Απεργία πείνας
  • [06] Ταλάτ - ΕΕ - Δημοσιογραφική Διάσκεψη
  • [07] ΑΚΕΛ - ΡΤΚ - Συνάντηση

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Πρωτάθλημα Κύπρου - Αγώνες

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Με πέντε αγώνες αρχίζει σήμερα η 18η αγωνιστική του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με τους αγώνες Ολυμπιακού - Πάφου στο ΓΣΠ Λευκωσίας και Αρη - ΑΕΛ στο Τσίρειο Λεμεσού.

    Οι σημερινοί αγώνες είναι: Ανόρθωση - ΑΕΚ (στάδιο "Παπαδόπουλος"), Ομόνοια - Νέα Σαλαμίνα (στο ουδέτερο στάδιο ΓΣΖ Λάρνακας), Απόλλωνας - ΑΠΟΕΛ (Τσίρειο Λεμεσού), Δόξα - Ενωση Νέων Παραλιμνίου (Περιστερώνα) και Εθνικός Αχνας - Διγενής (στο Δασάκι Αχνας).

    Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3:00 το απόγευμα, εκτός από τον αγώνα Ανόρθωσης - ΑΕΚ που θα αρχίσει στις 7:00 το βράδυ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Πρωτάθλημα - Νίκη του Αχιλλέα Αγρού

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Σε χθεσινό αγώνα που έγινε στο πλάισιο της 21ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Α΄ Κατηγορίας, ο Αχιλλέας Αγρού νίκησε το Παραλίμνι με 80 - 70.

    Η κανονική περίοδος του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση ΠΑΕΕΚ - Κεραυνού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 7:45 το βράδυ στο Λύκειο Στροβόλου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Πετόσφαιρα - Αγώνες κατάταξης

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Στους δεύτερους αγώνες της πρώτης φάσης των αγώνων κατάταξης στην Πετόσφαιρα Ανδρών, η Αναγέννηση Δερύνειας νίκησε το Διόνυσο με 3 - 1 σετ και ισοφάρισε τις μεταξύ τους νίκες σε 2 - 2.

    Σε άλλους αγώνες, η Ενωση Νέων Παραλιμνίου ηττήθηκε με 2 - 3 σετ από το ΑΠΟΕΛ και ο Μαραθώνας νίκησε τον Αχιλλέα με 3 - 0.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Λάρνακα - Διάσκεψη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Το Κυπριακό είναι μεταξύ των θεμάτων που απασχολούν τις εργασίες της 6ης Διάσκεψης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Αλληλεγγύη και τη Συνεργασία στη Μεσόγειο, που άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο στη Λάρνακα. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν 45 σύνδεροι από Μεσογειακές και Ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την προώθηση της αλληλεγγύης και συνεργασίας των λαών της Μεσογείου και της λύσης καυτών προβλημάτων τους.

    Την έναρξη της Διάσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εγκριθεί ψήφισμα για το Κυπριακό προς τον ΟΗΕ, κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Αλληλεγγύης Κύπρου (ΕΠΑΛ) Δόνης Χριστοφίνης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου σε σχέση με τα ξένα συμφέροντα, στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, σημειώνοντας το εθνικό ξεκαθάρισμα των Ε/Κ από την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Κατεχόμενα - Φυλακές - Απεργία πείνας

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Οι έγκλειστοι στις παράνομες φυλακές του ψευδοκράτους, των οποίων έληξε η 6ήμερη απεργία πείνας, δήλωσαν χθες διά του δικηγόρου των οικογενειών τους, ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα αρχίσουν από την 1η Μαρτίου απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

    Οπως γράφουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες, οι φυλακισμένοι ζητούν από το κατοχικό καθεστώς να ασχοληθεί και να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως αυτό της μερικής αμνηστείας, κάτι που - όπως αναφέρουν - έγινε και στην Τουρκία και για το οποίο είχαν δοθεί υποσχέσεις κατά το παρελθόν.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Ταλάτ - ΕΕ - Δημοσιογραφική Διάσκεψη

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Τη θέση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διεξαχθούν χωριστές συνομιλίες με τους Τ/Κ αφού για την Ευρωπαϊκή Ενωση η Κύπρος είναι ενιαία, ξεκαθάρισε ο αξιωματούχος της ΕΕ Μάικλ Λι προς τον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Άλί Ταλάτ, όπως ο ίδιος ο Τ/Κ πολιτικός ανέφερε σε χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με τις πρόσφατες επαφές του στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Ταλάτ υποστήριξε ότι η μη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα και ανισορροπία στην περιοχή, ενώ σημείωσε την ανάγκη ενημέρωσης των Τ/Κ σε θέματα ΕΕ. Δήλωσε παράλληλα ότι οι αντιτιθέμενοι στην ένταξη εσκεμμένα προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν το φόβο στο κοινό για την ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΡΜ/ΜΑ)

    [07] (Κ) ΑΚΕΛ - ΡΤΚ - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ 10/02/2001

    Τη διαπίστωση ότι η Τ/κ συνοικία της Λεμεσού δεν έχει αλλάξει, αλλά παραμένει όπως ήταν προ του 1974, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος αποτελούμενη από 48 άτομα, που επισκέφθηκε τα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, με πρόσκληση του κόμματος, και στη συνέχεια το χώρο της Τ/κ συνοικίας της πόλης, καθώς και τα χωριά από τα οποία κατάγονται.

    Απευθυνόμενος στη 48μελή αντιπροσωπεία, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιάννος Βαλανίδης καλωσόρισε "την αντιπροσωπευτική ομάδα των Τ/Κ που θέλουν πραγματικά να ζήσουν σε μια ενιαία, αποστρατικοποιημένη και ομόσπονδη Κύπρο, πατρίδα για όλους τους κατοίκους της", ενώ από την πλευρά του ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΡΤΚ Ομέρ Καλίουτσου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα "συναντηθούν ξανά στην Κερύνεια, της επανενωμένης Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 10 February 2001 - 13:02:03 UTC