Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανός Βουλευτής - Κυπριακό
  • [02] AΚΕΛ - Βομβαρδισμοί κατά Ιράκ
  • [03] Ένωση Κοινοτήτων Κερύνειας - Γενική Συνέλευση
  • [04] Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιτροπή Υπουργών - Δηλώσεις
  • [05] Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - ΙΡΑΚ

  • [01] (Κ) Βρετανός Βουλευτής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 17/02/2001

    Το Κυπριακό φαίνεται ότι προτίθεται να θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζιόρτζ Μπους ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, σύμφωνα με το Βρετανό Εργατικό Βουλευτή Στίβεν Τουίγκ, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου (LGR) σημείωσε πως ο κ. Μπλερ δήλωσε έτοιμος να θέσει το πρόβλημα στη συνάντηση που θα έχει τον ερχόμενο μήνα με τον Τζιορτζ Μπους, στις ΗΠΑ.

    Ο κ. Τουίγκ είπε ακόμα πως η Ευρώπη έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και σημείωσε πως η Βρετανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ ώστε η Ουάσιγκτον να αντιληφθεί πως μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας αναφορικά με το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ)

    [02] (K) AΚΕΛ - Βομβαρδισμοί κατά Ιράκ

    ΚΥΠΕ - 17/02/2001

    To ΑΚΕΛ καταδικάζει "με οργή" τους νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράκ και θεωρεί ότι "η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη και αδιάφορη τέτοιες ενέργειες" αλλά θα πρέπει να τοποθετείται υποστηρίζοντας "τουλάχιστον" τη θέση ότι οι διαφορές επιλύονται με ειρηνικούς τρόπους.

    Σε σχετική δήλωση προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "ο κυπριακός λαός, που συνεχίζει να είναι θύμα της ίδιας αυτής τάξης πραγμάτων, και απορρίπτει και καταδικάζει τη νέα αμερικανική επιδρομή".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Ένωση Κοινοτήτων Κερύνειας - Γενική Συνέλευση

    ΚΥΠΕ - 17/02/2001

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η Καταστατική Γενική Συνέλευση για την ίδρυση της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, στην οποίαν έλαβαν μέρος Κοινοτάρχες των εκτοπισμένων κοινοτήτων και ενοριών της επαρχίας Κερύνειας.

    Σε ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου, που διάβασε ο Επαρχος Κερύνειας Μιχαλάκης Αντωνίου, ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας αποτελεί ήδη μια πραγματικότητα και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, που εξελέγη κατά τη σημερινή Συνέλευση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Υπόθεση Λοϊζίδου - Επιτροπή Υπουργών - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 17/02/2001

    Την έκδοση νέου ενδιάμεσου ψηφίσματος για την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου αποφάσισε να προωθήσει η Επιτροπή Αναπληρωτών Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), η οποία συνέχισε προχθές την εξέταση του θέματος της μη συμμόρφωσης της Τουρκίας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Λοϊζίδου και αποφάσισε με πλειοψηφία πέραν των δύο τρίτων να δώσει εντολή στη Γραμματεία του ΣτΕ να συντάξει το τρίτο ενδιάμεσο ψηφίσμα, το περιεχόμενο του οποίου να είναι αυστηρότερο από τα δύο προηγούμενα ενδιάμεσα ψηφίσματα.

    Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της κ. Λοϊζίδου, Αχιλλέας Δημητριάδης με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι προωθείται νέο ενδιάμεσο ψήφισμα αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να μελετηθεί το περιεχόμενό του και να εξετασθούν οι λόγοι που ορισμένες χώρες αντιτίθενται σε αυτή την κίνηση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - ΙΡΑΚ

    ΚΥΠΕ - 17/02/2001

    Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης με σημερινή του ανακοίνωση "καταδικάζει τη νέα εγκληματική επιδρομή των Αμερικανών και των Βρετανών ενάντια στον ιρακινό λαό και απαιτεί οριστικό τερματισμό τέτοιων ενεργειών".

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο κατάγγειλε τους βομβαρδισμούς στο Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν γιατί, όπως αναφέρει, το έγκλημα αυτό "πλήττει όχι μόνο τον ιρακινό λαό και την εθνική του κυριαρχία, αλλά και το κύρος του ΟΗΕ και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 17 February 2001 - 13:02:03 UTC