Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01]Υπουργός Συγκοινωνιών - Τηλεπικοινωνίες - Απελευθέρωση
  • [02] Υπουργός Οικονομικών - Δημοσιονομικά
  • [03] Κύπρος - Λευκορωσία - Συμφωνία - Οδικές μεταφορές
  • [04] Αλεξάνδρεια - Χειροτονία Κυπρίου Επισκόπου
  • [05] Ομιλος Λαϊκής - Διάσκεψη Τύπου - Αποτελέσματα 2000
  • [06] Εκπρόσωπος - Κύπρος - Ιρλανδία - Ποδοσφαιρικός αγώνας
  • [07] Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Ψηφοδέλτια

  • [01] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Τηλεπικοινωνίες - Απελευθέρωση

    KYΠΕ - 06/03/2001

    Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει αύριο για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) και τη μετατροπή της σε κρατική εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ μέχρι τον προσεχή Ιούλιο θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο θα καταργείται το μονοπώλιο της ΑΤΗΚ στις τηλεπικοινωνίες.

    Οπως δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Αβέρωφ Νεοφύτου, η πολιτική προσέγγιση της κυβέρνησης είναι ότι ακολουθούν την πολιτική των φιλελευθεροποιήσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Δημοσιονομικά

    KYΠΕ - 06/03/2001

    Περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά το 2001, πρόβλεψε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, το οποίο αναμένει να κυμανθεί γύρω στο 2% του ΑΕΠ.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών του κράτους, ο Υπουργός αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αναθεωρημένο δημοσιονομικό πρόγραμμα το οποίο θα προνοεί ισοσκελισμό των δημοσίων οικονομικών μέχρι στο 2004.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κύπρος - Λευκορωσία - Συμφωνία - Οδικές μεταφορές

    KYΠΕ - 06/03/2001

    Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Λευκορωσίας στον τομέα των διεθνών οδικών μεταφορών υπεγράφη σήμερα στη Λευκωσία από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασιόφ.

    Μιλώντας στη τελετή υπογραφής, ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στον τομέα των διεθνών οδικών μεταφορών γιατί συμβάλλουν στην ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μας με άλλες χώρες, ενώ από την πλευρά του ο κ. Λουκασιόφ αναφέρθηκε στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Λευκορωσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Αλεξάνδρεια - Χειροτονία Κυπρίου Επισκόπου

    ΚΥΠΕ - 06/03/2001

    Ο Κύπριος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος χειροτονήθηκε Επίσκοπος Νειλουπόλεως την περασμένη Κυριακή, στον Κοινοτικό Ναό της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρο, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου.

    Στη θεία λειτουργία, μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος και όλος ο κλήρος του Αλεξανδρινού Θρόνου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΘΘ)

    [05] (K) Ομιλος Λαϊκής - Διάσκεψη Τύπου - Αποτελέσματα 2000

    ΚΥΠΕ - 06/03/2001

    Σε πολύ ικανοποιητική πορεία του Ομίλου Λαϊκής το 2000 αναφέρθηκε ο Εκτελεστικός Πρόεδρός του Κίκης Λαζαρίδης, σημειώνοντας πως η κυπριακή οικονομία διέρχεται μια μεταβατική περίοδο αλλαγών, κυρίως λόγω της διαδικασίας ελευθεροποίησης και εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο.

    Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το 2000, ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι επιπτώσεις από την αρνητική πορεία του Χρηματιστηρίου στην πραγματική αγορά δεν ήταν σημαντικές και ανακοίνωσε πως τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σύγκριση με το 1999, φθάνοντας τα 83 εκ. λίρες, δηλαδή αύξηση της τάξης του 39,4%.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Εκπρόσωπος - Κύπρος - Ιρλανδία - Ποδοσφαιρικός αγώνας

    ΚΥΠΕ - 06/03/2001

    Η κυπριακή Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος που να δικαιολογεί τη μη ομαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Κύπρου και της Ιρλανδίας με την προσέλευση και των Ιρλανδών φιλάθλων στο νησί.

    Οπως αναφέρει επίσημη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου "η νόσος του αφθώδους πυρετού και τα δεδομένα που υπάρχουν δεν δημιουγούν απολύτως κανένα πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την απρόσκοπτη προσέλευση των Ιρλανδών φιλάθλων στην Κύπρο."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [07] (K) Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Ψηφοδέλτια

    ΚΥΠΕ – 06/03/2001

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ επικύρωσε το απόγευμα, ομόφωνα και χωρίς καμιά διαφοροποίηση, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων, που συνήλθαν την περασμένη Κυριακή για κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι ο βουλευτής του κόμματος στην επαρχία Λάρνακας Στέλιος Γερασίμου και ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας Κρίτων Ερωτοκρίτου δεν εξασφάλισαν την εκλογή τους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Μητσόπουλος δήλωε πως "τα συγκεκριμένα ψηφοδέλτια, όπως έχουν διαμορφωθεί, θα παραπεμφθούν αύριο στην Πολιτική Επιτροπή του ΔΗΣΥ, που συνέρχεται το απόγευμα στις 4.30 στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης, για την τελική επίσημη επικύρωσή τους".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 6 March 2001 - 18:46:03 UTC