Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Μεγάλη άνοδος
  • [02] Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός από Βρετανία
  • [03] ΝΕΟ - Εκλογικός Νόμος - Μετανάστες πρόσφυγες
  • [04] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Δήμος Πάφου - Τιμητική εκδήλωση
  • [05] ΕΕ - Υποψήφιες χώρες - Κατά κεφαλή ΑΕΠ
  • [06] Κυπριακές Αερογραμμές - Αύξηση δρομολογίων

  • [01] Χρηματιστήριο - Μεγάλη άνοδος

    ΚΥΠΕ - 9/3/2001

    Μεγάλη άνοδο 5,74 μονάδων ή σε ποσοστό 2,89%, ελέω τραπεζών, η οποία συνοδεύτηκε από σημαντική αύξηση στον όγκο συναλλαγών, κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, κλείνοντας πάνω από το επίπεδο των 200 μονάδων. Υστερα από αρκετό καιρό η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 9,1 εκατομμύρια λίρες, αυξημένη κατά 3,4 εκ. λίρες.

    Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 4,41% κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 868,81 μονάδες, ως αποτέλεσμα της θεαματικής αύξησης του τραπεζικού κλάδου σε ποσοστό 5,17%.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [02] Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός από Βρετανία

    ΚΥΠΕ - 9/3/2001

    Η βρετανική αγορά παραμένει η πιο σημαντική για τον τουρισμό της Κύπρου, τόνισε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο των Ε/Κ ταξιδιωτικών πρακτόρων της Βρετανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, σημειώνοντας ότι 1,36 εκατομμύριο τουρίστες από τη Βρετανία επισκέφθηκαν το νησί κατά το έτος 2000, σε σύγκριση με 1,15 εκατομμύριο το 1999.

    Οπως είπε ο κ. Ρολάνδης, ο αριθμός αφίξεως τουριστών από τη Βρετανία αντιπροσωπεύει πέραν του 50% του συνολικού αριθμού των τουριστικών αφίξεων για το 2000 και υπογράμμισε τη "στενή και παραγωγική συνεργασία" που επετεύχθη μεταξύ της κυβέρνησης, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, των τουριστικών συνεργατών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα της συνεργασίας με το Σύνδεσμό Ε/Κ ταξιδιωτικών πρακτόρων Βρετανίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] (Κ) ΝΕΟ - Εκλογικός Νόμος - Μετανάστες πρόσφυγες

    ΚΥΠΕ -9/3/2001

    Οι ΝΕΟ καλούν κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα "να προωθήσουν άμεσα την πλήρη κατοχύρωση του δημοκρατικού δικαιώματος του εκλέγειν", πιστεύοντας ότι είναι δυνατόν να τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος ώστε να μπορούν να ψηφίσουν Κύπριου που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν λόγω της τουρκικής εισβολής.

    "Ηδη αρκετοί Κύπριοι που ζουν στο εξωτερικό προτίθενται να προσβάλουν την εγκυρότητα των εκλογών του Μαϊου σε περίπτωση που εξακολουθήσει η ισχύουσα πρακτική", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΝΕΟ με αφορμή γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη στο θέμα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΑ)

    [04] ΥΠΕΞ Ελλάδας - Δήμος Πάφου - Τιμητική εκδήλωση

    ΚΥΠΕ - 9/3/2001

    Το Χρυσό Κλειδί της Πόλεως Πάφου θα επιδοθεί στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την προσεχή Κυριακή, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης.

    Ανακοίνωση του Δήμου Πάφου αναφέρει ότι "η απόφαση για να τιμηθεί ο κ. Παπανδρέου λήφθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε αναγνώριση της σημαντικής υποστήριξής του στον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης ενταξιακής πορείας της Κύπρου προς την ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [05] ΕΕ - Υποψήφιες χώρες - Κατά κεφαλή ΑΕΠ

    ΚΥΠΕ - 9/3/2001

    Οι κάτοικοι της Κύπρου έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη μεταξύ των υποψηφίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία αφορούν το 1999, το 1998 και το 1997.

    Η έρευνα της Επιτροπής επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος είναι πανέτοιμη για ένταξη στην Κοινότητα, δεδομένου ότι στον οικονομικό τομέα έχει σαφέστατο προβάδισμα έναντι όλων των άλλων υποψηφίων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/MA)

    [06] Κυπριακές Αερογραμμές - Αύξηση δρομολογίων

    ΚΥΠΕ - 9/3/2001

    Διευρύνεται το δίκτυο των δρομολογίων των Κυπριακών Αερογραμμών με την προσθήκη νέων προορισμών αλλά και την αύξηση των συχνοτήτων προς δημοφιλείς προορισμούς.

    Συγκεκριμένα, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα πετούν σε 32 προορισμούς την θερινή περίοδο, από τις 25 Μαρτίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2001, αφού προστίθενται δύο νέοι προορισμοί, η Βουδαπέστη και η Βαρσοβία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 9 March 2001 - 18:46:03 UTC