Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-03-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λυσσαρίδης - Γερμανοί βουλευτές
  • [02] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ρουσφέτι
  • [03] Χρηματιστήριο - Οριακή υποχώρηση
  • [04] Εκπρόσωπος - Ισλαμική Διάσκεψη
  • [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αμερικανός Πρέσβης
  • [06] Κυπριακές Αερογραμμές - ΑΕΡΟΦΛΟΤ - Συνεργασία
  • [07] Ενωση Δήμων - Εκπρόσωποι Κομμάτων - Συμφωνία
  • [08] Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου - Κεραία τηλεπικοινωνιών
  • [09] Κατεχόμενα - Τζιακούρμας - Παράνομη "δίκη"

  • [01] (Κ) Λυσσαρίδης - Γερμανοί βουλευτές

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης με αντιπροσωπεία του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που επισκέπτεται την Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι κατέστησε σαφές ότι "η Ευρώπη σαν μια νέα ανερχόμενη δύναμη δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα θέματα της εντάξεως οποιασδήποτε χώρας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Ρουσφέτι

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Επιστολή σε ανώτατους και ανώτερους αξιωματούχους του κράτους απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στην οποία επισημαίνει και τη δική τους ευθύνη στην εφαρμογή του νόμου για ποινικοποίηση του ρουσφετιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας πως η επιστολή αντανακλά την πολιτική και την κοινωνική ευαισθησία του Προέδρου στο θέμα αυτό.

    Στην επιστολή ο Πρόεδρος Κληρίδης τονίζει ότι ο νόμος καθιστά "εξίσου συνυπεύθυνο τόσο αυτόν που αποπειράται να επηρεάσει λειτουργό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του σε σχέση με διαδικασία πρόσληψης, διορισμού, προαγωγής, τοποθέτησης, μετάθεσης ή άσκησης πειθαρχικής εξουσίας σε κρατική υπηρεσία υπέρ του ιδίου ή υπέρ ή κατά οποιουδήποτε άλλου προσώπου, όσο και αυτόν που έχει προσεγγισθεί και έχει παραλείψει να καταγγείλει εντός τριών ημερών το πρόσωπο που τον έχει προσεγγίσει στον Αστυνομικό Διευθυντή της Επαρχίας που διαπράχθηκε το αδίκημα."

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή υποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Οριακή υποχώρηση της τάξης του 0,55% κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας, αν και λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο σημείωνε σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,35%. Η ανάκαμψη που σημειώθηκε οφείλεται στις τοποθετήσεις που παρατηρήθηκαν σε τραπεζικούς τίτλους και, κυρίως, σε μετοχές της εταιρείας Globalsoft, η οποία παρουσίασε εντυπωσιακή εμπορευσιμότητα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,4% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών.

    Ως αποτέλεσμα των εν λόγω αγορών ήταν τόσο η αξία των συναλλαγών να παρουσιάσει σημαντική αύξηση 1,6 εκατομμύρια λίρες, αφού ανήλθε στα 5,4 εκ. λίρες, όσο και ο Δείκτης FTSE/CySE 20 να σημειώσει οριακή άνοδο της τάξης του 0,17%, κλείνοντας στις 826,9 μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Εκπρόσωπος - Ισλαμική Διάσκεψη

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου για την προσπάθεια του ψευδοκράτους για αναγνώριση της ούτω καλούμενης βουλής στα κατεχόμενα στο χώρο της Ισλαμικής Διάσκεψης, τονίζοντας ότι η αίτηση της ψευδοβουλής θεωρήθηκε παράνομη και δεν θα εξετασθεί από την Ισλαμική Διάσκεψη.

    Οπως εξήγησε ο Εκπρόσωπος, η προσπάθεια και η αίτηση της ψευδοβουλής ήταν για να καταστεί μέλος της Διακοινοβουλευτικής Ισλαμικής Διάσκεψης η οποία δεν αποτελεί όργανο της Ισλαμικής Διάσκεψης αλλά συνδέεται με κάποιο χαλαρό δεσμό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [05] (K) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Αμερικανός Πρέσβης

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    "Γίνεται πολλή δουλειά αυτή την περίοδο με σκοπό τη διερεύνηση του τρόπου και του χρόνου που θα επανέλθουμε και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία για επίτευξη λύσης του Κυπριακού", δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης Ντόναλντ Μπάντλερ, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη και συνεχίζει να εργάζεται με σκοπό τη λύση του Κυπριακού, όπως και η Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες.

    Ο Αμερικανός Πρέσβης προέβη στις δηλώσεις αυτές εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου συνόδευσε το πρωί τον Ελληνοαμερικάνο καθηγητή πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια Μαξ Νικίας, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Κληρίδη για το μέλλον της πληροφορικής καθώς και για δικοινοτικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό το Σαββατοκυρίακο, στο Λήδρα Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Κυπριακές Αερογραμμές - ΑΕΡΟΦΛΟΤ - Συνεργασία

    KYΠΕ - 19/03/2001

    Σε συμφωνία κοινού κωδικού κατέληξαν οι Κυπριακές Αερογραμμές και η ρωσική εταιρεία ΑΕΡΟΦΛΟΤ, η οποία αφορά τις πτήσεις των δύο εταιρειών μεταξύ Μόσχας και Λάρνακας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Μαϊου.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες συζητούν τη δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας, η οποία θα επεκτείνεται και σε άλλους τομείς και θα καλύπτει και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην Μόσχα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Ενωση Δήμων - Εκπρόσωποι Κομμάτων - Συμφωνία

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Συμφωνία που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας "μέσα σε πολιτισμένα και αμοιβαία αποδεκτά πλαίσια " και την "αποφυγή της ρύπανσης" των δημοτικών περιοχών, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Λέλλος Δημητριάδης, και οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και συνδυασμών που θα μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

    Η συμφωνία ισχύει από σήμερα και λήγει την 25 Μαΐου και "είναι δεσμευτική όχι μόνο για τους Συνδυασμούς και τα Κόμματα που την υπογράφουν αλλά και τα μέλη τους", ενώ για τους Δήμους θα είναι δεσμευτική μόνο σε εκείνους που θα την αποδεχθούν.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου - Κεραία τηλεπικοινωνιών

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Oι αρχές των Βρετανικών Βάσεων παρουσίασαν σήμερα τα σχέδιά τους για αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών τους εγκαταστάσεων στην αλυκή Ακρωτηρίου, εντάσσοντας την ενέργεια τους αυτή στην πολιτική τους να ενημερώνουν το κοινό, αφού, όπως αναφέρθηκε, "δεν έχουν κάτι να κρύψουν".

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, ο Βοηθός Επιθεωρητής Νίκος Μυλωνάς ανέφερε ότι για την κεραία που θα λειτουργήσει στο Ακρωτήρι μέχρι το 2003 θα χρησιμοποιηθούν 12 εκτάρια γης που ανήκουν στην πολιτική διοίκηση των Βάσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΡΜ/ΜΑ)

    [09] (Κ) Κατεχόμενα - Τζιακούρμας - Παράνομη "δίκη"

    ΚΥΠΕ - 19/03/2001

    Σε ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα οδηγήθηκε σήμερα εκ νέου ο Ελληνοκύπριος εργολάβος Πανίκος Τζιακούρμας, μετά από διακοπή 17 ημερών λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Τσαρλς Γκόλκιν, κατά τη σημερινή παράνομη διαδικασία έγινε "αντεξέταση" από τον Βρετανό συνήγορο του Τζιακούρμα σε ένα από τους λεγόμενους "αστυνομικούς" του ψευδοκράτους που απήγαγαν τον Ε/Κ.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 19 March 2001 - 18:46:03 UTC