Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πετόσφαιρα - Κύπελλο Ανοιξης - Πρόκριση Εθνικής Κύπρου
  • [02] Υπουργός Αμυνας - Αθήνα
  • [03] Αυστραλοί Ειρηνευτές - Κύπρος 1964 - 1974
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Πρόταση
  • [05] Κύπρος - Υεμένη - Συμφωνία

  • [01] Πετόσφαιρα - Κύπελλο Ανοιξης - Πρόκριση Εθνικής Κύπρου

    ΚΥΠΕ - 16/05/2001

    Την πρόκρισή της στους 8 του Κυπέλλου Ανοιξης εξασφάλισε η Εθνική Πετόσφαιρας Ανδρών Κύπρου, μετά τη χθεσινή δεύτερη νίκη της επί του Αζερμπαϊζάν με 3 - 1 σετ (25 - 23, 23 - 25, 25 - 22, 25 - 23).

    Στα προηγούμενα παιχνίδια της η Εθνική Κύπρου κέρδισε τη Σκωτία με 3 -0 σετ (25 - 16, 25 - 16, 25 - 20) και έχασε από την Κροατία με 3 - 0 σετ (25 - 12, 25 - 18, 25 - 18).

    Η επόμενη φάση θα διεξαχθεί αύριο. Η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στις 18.00. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Κροατία - Αγγλία, Ελλάδα - Ρουμανία, Δανία - Τουρκία.

    Για τις θέσεις 9 - 12 θα διεξαχθούν οι αγώνες: Βοσνία - Αζερμπαϊζάν, Αυστρία - Σκωτία.

    (ΚΥΠΕ/ΛΠΕ/ΓΠ)

    [02] Υπουργός Αμυνας - Αθήνα

    ΚΥΠΕ - 16/05/2001

    Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Ο κ. Χάσικος πάει στην ελληνική πρωτεύουσα από τις Βρυξέλλες όπου χθες πήρε μέρος στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Αμυνας των 15 χωρών μελών της ΕΕ και των υποψηφίων για ένταξη χωρών για θέματα που αφορούν την ΚΕΠΠΑ και τη συγκρότηση στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] (K) Αυστραλοί Ειρηνευτές - Κύπρος 1964 - 1974

    ΚΥΠΕ 16/05/2001

    Η κατάσταση το 1964 ήταν πολύ οδυνηρή και σήμερα συνεχίζει να είναι πολύ οδυνηρή για τους Κύπριους, είπε ο Μέρβιν Μπεκ, Αυστραλός βετεράνος της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά των Τ/Κ στα κατεχόμενα το 1975.

    "Οι περισσότεροι δεν ήθελαν να φύγουν, ούτε ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους," δήλωσε στο ΚΥΠΕ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, ως μέλος 17μελούς ομάδας Αυστραλών βετεράνων που υπηρέτησαν κατά καιρούς στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο γηραιότερος των οποίων είναι 87 χρόνων και ο νεότερος γύρω στα 45.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Πρόταση

    ΚΥΠΕ 16/05/2001

    Πρόταση όπως η Ε/κ πλευρά ζητήσει από το ΓΓ του ΟΗΕ, τον Ειδικό Σύμβουλό του Αλβαρο ντε Σότο και άλλους που εμπλέκονται στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού "να αναδιαμορφώσουν τα 'άτυπα' έγγραφα που έχουν υποβληθεί ώστε αυτά να καταστούν συμβατά" με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δημοσιοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αυτό πρέπει να επιδιωχθεί τώρα "που διαμορφώνονται έγγραφα και προτάσεις", όπως φημολογείται, και "προτού είναι αργά και εκδηλωθούν τάσεις, διαδικασίες ή παρεμβάσεις για να αδρανοποιηθεί ή να παραγνωριστεί η απόφαση του Δικαστηρίου", την οποία χαρακτήρισε "ασπίδα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Κύπρος - Υεμένη - Συμφωνία

    ΚΥΠΕ 16/05/2001

    Αεροπορική συμφωνία με την οποία καθορίζονται τα πλαίσια για τη συνεργασία Κύπρου - Υεμένης έχει μονογραφηθεί από τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών ύστερα από διήμερες διαπραγματεύσεις.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, με τη συμφωνία αυτή καθορίζονται τα πλαίσια για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των αερομεταφορών και αναμένεται ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεών τους στον οικονομικό και τουριστικό τομέα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Ελεύθερος ο Κώστας Δαλίτης

    ΚΥΠΕ – 16/05/2001

    Το κατοχικό καθεστώς άφησε σήμερα ελεύθερο τον 74χρονο Κώστα Δαλίτη, ο οποίος απήχθη την περασμένη Κυριακή από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατό του στον παλιό δρόμο Λευκωσίας - Λάρνακας.

    Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τον Δαλίτη μετέφεραν στις ελεύθερες περιοχές μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας άνδρες των Ηνωμένων Εθνών στις 1.50 μμ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 16 May 2001 - 12:02:03 UTC