Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-05-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόφαση ΕΔΑΔ - Επιστολή - ΟΗΕ
  • [02] Ομιλία Προέδρου ΚΙΣΟΣ - Συγκέντρωση Κερυνειωτών
  • [03] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Παγκύπρια συγκέντρωση
  • [04] Υπουργός Εσωτερικών - Αναχώρηση για Σουηδία - Δηλώσεις
  • [05] Υπουργός Εσωτερικών - Ρόμα

  • [01] (Κ) Απόφαση ΕΔΑΔ - Επιστολή - ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 20/05/2001

    Επιστολή στην οποία γίνεται σύντομη ιστορική αναδρομή στην 4η Διακρατική Προσφυγή της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και αναφορά στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου επί του θέματος, επέδωσε χθες ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Αλέξανδρος Βίκης, στην Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μαίρη Ρόμπινσον.

    Με την επιστολή αυτή ο κ. Βίκης διαβιβάζει επίσης την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επιστολή θα κυκλοφορήσει μαζί με την απόφαση σαν επίσημο έγγραφο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Ομιλία Προέδρου ΚΙΣΟΣ - Συγκέντρωση Κερυνειωτών

    ΚΥΠΕ - 20/05/2001

    "Οταν εμείς καθιερώναμε την άποψη ότι τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια πολλοί νεοφανείς τώρα πατριώτες μας λοιδορούσαν ως εξωπραγματικούς", δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι η aπόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)δικαιώνει την θέση του ΚΙΣΟΣ ότι διάλογος πρέπει να γίνεται με την Τουρκία και όχι με το ανύπαρκτο καθεστώς του ψευδοκράτους.

    Μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση των Κερυνειωτών στην Λευκωσία, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "εθελούσια αποδοχή διαγραφής των δικαιωμάτων μιας ομάδας πολιτών ισοδυναμεί με προστάδιο διαγραφής δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες" και "έτσι από θέμα αρχής μετατρέπεται σε θέμα ποσοστιαίων ρυθμίσεων", ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)

    [03] (K) Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Παγκύπρια συγκέντρωση

    ΚΥΠΕ - 20/05/2001

    O Πρόεδρος του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ) Ντίνος Μιχαηλίδης εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα μπει στη Βουλή όχι μόνο με ένα βουλευτή, αναφέροντας παράλληλα ότι "όπως είμαστε εμείς αυτοί που κρίναμε την προεδρική εκλογή το '98 εμείς θα είμαστε αυτοί που θα την κρίνουν και στο μέλλον".

    Μιλώντας σε παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση του ΑΔΗΚ στη Λεμεσό, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στόχος είναι η είδοσος του Κινήματος στη Βουλή με τρεις βουλευτές και είπε ότι από τις 28 Μαϊου το ΑΔΗΚ θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για μια καλύτερη Κύπρο, μια Κύπρο ενταγμένη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αναπτυγμένη και ασφαλή, ενώ ανέφερε ότι στις εκλογές δεν υπάρχει χαμένη ψήφος αλλά χαμένες ευκαιρίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Αναχώρηση για Σουηδία - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 20/05/2001

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε σήμερα πως η Κύπρος έχει πρωτοπορήσει στον οπτικοακουστικό τομέα σε σχέση με τις άλλες υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες, εξ ου και πρώτη έχει κλείσει το 20ο κεφάλαιο το οποίο αφορά τα οπτικοακουστικά θέματα και πρώτη έχει μετάσχει στο γνωστό πρόγραμμα "MEDIA II".

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρηση του για την Σουηδία όπου θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση Υπουργών για Πολιτιστικά και Οπτικοακουστικά Θέματα, που πραγματοποιείται μεταξύ 20-22 Μαΐου, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι θα συζητηθούν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις σε συσχετισμό με το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τα οπτικοακουστικά θέματα, θα ανταλλαγούν εμπειρίες και θα συζητηθούν εισηγήσεις σε σχέση με τις προκλήσεις που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία στον οπτικοακουστικό τομέα καθώς και θέματα που αφορούν τους καλλιτέχνες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Ρόμα

    ΚΥΠΕ - 20/05/2001

    Αντίστροφη εξέλιξη παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στην έλευση των Ρόμα από τα κατεχόμενα, είπε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό, ενώ διαβεβαίωσε ότι η μεταχείριση των Ρόμα ως "τουριστών" θα τερματιστεί, "κάτι που ήδη έχει γίνει", όπως είπε.

    Η έξαρση που σημειώθηκε πριν δύο περίπου μήνες στην έλευση τους από τα κατεχόμενα έχει μειωθεί, δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου πριν την αναχώρησή του για τη Σουηδία, εξηγώντας ότι πέραν από τους 20 Ρόμα που έφυγαν πριν από δύο μήνες, άλλοι 10 επέστρεψαν στα κατεχόμενα πριν μια περίπου βδομάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 20 May 2001 - 12:02:04 UTC