Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-05-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκος Αναστασιάδης - Μήνυμα προς ψηφοφόρους
  • [02] Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Στόχοι
  • [03] Νίκος Αναστασιάδης - Σενάρια για θερμό επεισόδιο
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ελλάδας
  • [05] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Διάσκεψη Τύπου
  • [06] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Εγγραφο ελληνικού ΥΠΕΞ
  • [07] Χρηματιστήριο - Ελαφρά υποχώρηση
  • [08] "Κερύνεια - Επιστροφή" - Μήνυμα προς ψηφοφόρους
  • [09] Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λίβανος - Επίσκεψη
  • [10] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Εκλογικό μήνυμα
  • [11] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Προτάσεις
  • [12] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Απόρρητο έγγραφο
  • [13] Kύπρος - Τουρκία - Μοντ
  • [14] Πρόεδρος ΝΕΟ - Δηλώσεις
  • [15] ΥΠΕΣ - Εκλογές (Κ) ΔΟΔ - ΟΑΣΕ - Αβρούπα (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Ομιλία - Συγκέντρωση στο Συνεδριακό

  • [01] (Κ) Νίκος Αναστασιάδης - Μήνυμα προς ψηφοφόρους

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Στις 27 Μαϊου πρέπει όλοι να ψηφίσουμε, όχι διότι μας υποχρεώνει ο νόμος, αλλά διότι γιατί μας το επιβάλλει η συνείδησή μας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές ως τις "πιο κρίσιμες από τότε που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ιδρυθεί", γι' αυτό "δεν χωρά αποχή, λευκό ή αρνητική ψήφος, κάθε ψήφος μετρά".

    Σε μήνυμά του προς τους Κύπριους πολίτες, εν όψει των Βουλευτικών Εκλογών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι "το μέλλον της Κύπρου είναι στην Ευρώπη", σημειώνοντας ότι "εκεί θα κατοχυρώσουμε την ασφάλεια μας, εκεί θα διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [02] (K) Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Στόχοι

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Τη σιγουριά ότι "οι πολίτες θα εκτιμήσουν, μέσα από την ψήφο τους, τους αγώνες που έκανε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών να στηρίξει τα δικαιώματα των απλών πολιτών", εξέφρασε η Γενική Συντονίστρια του Κινήματος Εύη Θεοπέμπτου σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Η υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αντωνία Θεοδοσίου είπε ότι στόχος του Κινήματος μέσα από τη Βουλή είναι "η συνεργασία με βουλευτές από άλλα κόμματα στη βάση κοινής θεματολογίας και όχι ιδεολογικής τοποθέτησης".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Νίκος Αναστασιάδης - Σενάρια για θερμό επεισόδιο

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Δεν πρέπει να παραγνωρίζονται οι απειλές, αλλά ούτε και να υπερβάλλουμε όσον αφορά τη σημασία σεναρίων που "εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες", είπε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης.

    Σχολιάζοντας δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συζητήθηκαν σενάρια για δημιουργία θερμού επεισοδίου από την Τουρκία σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς προηγούμενη λύση του Κυπριακού, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε άγνοια για την ύπαρξη "αναλόγου διαλόγου" μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, αλλά και κατά πόσο "τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν γνήσια έγγραφα".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρέσβης Ελλάδας

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών δεν επηρεάζει τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, έδωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν οι πρόσφατες επαφές του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στο έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που μιλά για "ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λίγο πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ", σημειώνοντας ότι σκοπός του ήταν "να μην καλύψει πλήρως το πλέγμα των συνομιλιών του Προέδρου Κληρίδη με την ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά να δώσει μερικά στοιχεία από τις συνομιλίες".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Διάσκεψη Τύπου

    KYΠΕ - 25/05/2001

    Εβρισκόμενος σε "απόσταση αναπνοής" από την εκλογική αναμέτρηση των βουλευτικών εκλογών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης απηύθυνε έκκληση προς τον Κύπριο ψηφοφόρο όταν θα βρίσκεται μπροστά από την κάλπη "να έχει στην καρδιά του το εθνικό συμφέρον αλλά και το συμφέρον των μη προνομιούχων", προσθέτοντας ότι στις 27 Μαϊου, "θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες, γιατί τα αποτελέσματα του Κινήματος θα είναι πολύ ικανοποιητικά".

    Αφού ο Κύπριος πολίτης αποδέχεται ότι η ευρωπαϊκή μας πορεία αποτελεί την "πιο ελπιδοφόρα διάσταση του κυπριακού προβλήματος", είπε, θα πρέπει να σκεφτεί "ποιο κόμμα μπορεί να υλοποιήσει μια πρακτική πολιτική επιτάχυνσης και διαβεβαίωσης ότι η ένταξη δεν πρόκειται να ματαιωθεί", εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ΚΙΣΟΣ σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ "έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν την ενταξιακή πορεία" της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Εγγραφο ελληνικού ΥΠΕΞ

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης, αναφερόμενος στο απόρρητο έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών περί σεναρίων θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ερωτηθείς εάν αυτό θα επηρεάσει την πορεία ένταξης της Κύπρου, είπε "αλίμονο αν θα δεχθούμε είτε με απειλή επεισοδίου, είτε με επεισόδιο να εγκαταλείψουμε την ενταξιακή μας πορεία".

    Αντίθετα, συνέχισε, "θα πρέπει να προειδοποιήσουμε την Ευρώπη να μην λάβει υπόψη της αυτό το επεισόδιο και να αντιδράσει προς την Τουρκία και όχι προς εμάς, να μην τιμωρήσει εμάς γιατί η Τουρκία δημιουργεί ένα τεχνητό επεισόδιο, αλλά να τιμωρήσει την Τουρκία που το δημιουργεί".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Χρηματιστήριο - Ελαφρά υποχώρηση

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Χωρίς έντονες διακυμάνσεις κινήθηκε η αγορά στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση με το Γενικό Δείκτη να περιορίζεται σε ένα εύρος διακύμανσης μόλις δύο μονάδων, εντός του επιπέδου των 165 και 166 μονάδων, καταγράφοντας τελικά ελαφρά υποχώρηση της τάξης του 0,28%. Στα ίδια με τα χθεσινά χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε η αξία των συναλλαγών, καθώς διαμορφώθηκε στα 10,3 εκατομμύρια λίρες.

    Οριακές απώλειες της τάξης του 0,53% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 751,64 μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) "Κερύνεια - Επιστροφή" - Μήνυμα προς ψηφοφόρους

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Την ελπίδα ότι όλοι "θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων την Κυριακή 27 Μαϊου να κάνουμε το καθήκον μας προς την κατεχόμενη επαρχία της Κερύνειας", εκφράζει σήμερα με ανακοίνωσή της η Κίνηση "Κερύνεια - Επιστροφή".

    Η Κίνηση σημειώνει ότι οι εκτοπισμένοι δεν έχουν τύχει μέχρι σήμερα της πλήρους αποκατάστασής τους ως ισότιμοι πολίτες σε αυτό τον τόπο μέσα από μια σωστή πολιτική ίσης κατανομής βαρών της τουρκικής εισβολής και κατοχής, και αναφέρει ότι "αυτό τον σκοπό θα υπηρετήσουν οι υποψήφιοι της Κίνησης Κερύνεια - Επιστροφή, εφόσον ο λαός της Κερύνειας συνειδητοποιεί αυτή την ανάγκη και κάμει την σωστή επιλογή την Κυριακή 27 Μαϊου".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας - Λίβανος - Επίσκεψη

    KYΠΕ - 25/05/2001

    Επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο πραγματοποίησε πρόσφατα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου, όπου διαπίστωσε ότι οι λιβανέζικες τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο προτίθενται να επεκτείνουν τις εργασίες τους, μέσα στο πλαίσιο των φιλελευθεροποιήσεων.

    Οπως αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λίβανο, που έγινε κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της Τράπεζας του Λιβάνου Ριάντ Σαλάμε, ο κ. Αυξεντίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ και τον Πρωθυπουργό Ραφίκ Χαρίρι και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών και των εν γένει οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Εκλογικό μήνυμα

    KYΠΕ - 25/05/2001

    "Το ΑΔΗΚ δεν είναι μόνο το πρώτο κόμμα στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 27ης Μαϊου, είναι και το πρώτο κόμμα στο πλευρό του κάθε πολίτη", είπε στο εκλογικό μήνυμα του ο Πρόεδρος του κόμματος Ντίνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως "όσοι ελπίζουν ότι οι Κύπριοι δεν έχουν πολιτική κρίση ή έχουν χάσει το φιλότιμό τους θα διαψευστούν οικτρά".

    "Στις εκλογές δεν υπάρχει χαμένη ψήφος", πρόσθεσε, "υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες και η μόνη ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουν οι συμπολίτες μας, είναι η ευκαιρία να στείλουν το μήνυμά τους".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΑΓ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Προτάσεις

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Σε τέσσερεις προτάσεις του κόμματός του, που αφορούν την ενίσχυση των δαπανών για την Παιδεία, την ενίσχυση των μικρομεσαίων, την ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος καθώς και προτάσεις για περιορισμό της γραφειοκρατίας, αναφέρθηκε λίγες ώρες πριν το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι ψηφοφόροι θα μας κρίνουν και θα μας ψηφίσουν βασιζόμενοι πάνω στις προτάσεις που έχουμε υποβάλει καθώς και τη γενική πολιτική που έχει διαγράψει το ΔΗΚΟ", προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει "την εντολή που θα μας δώσει ο λαός αναδεικνύοντας βουλευτές του ΔΗΚΟ στη νέα Βουλή προς υλοποίηση αυτού του προγράμματος".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΑΓ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Απόρρητο έγγραφο

    KYΠΕ - 25/05/2001

    "Με κανένα τρόπο εν όψει των απειλών της Τουρκίας δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από την πορεία μας (προς την Ευρωπαϊκή Ενωση), η οποία προσφέρει τη μόνιμη ελπίδα δικαίωσης του κυπριακού ελληνισμού", είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο απόρρητο έγγραφο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών περί σεναρίων θερμού επεισοδίου από πλευράς Τουρκίας σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Κληθείς, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, να αναφέρει κατά πόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε σχετικά με αυτά τα έγγραφα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι "δεν είχαμε ενημερωθεί για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου" και πρόσθεσε ότι "δεν θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες όπως πάντα κάνω κάθε φορά όσον αφορά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΑΓ)

    [13] (K) Kύπρος - Τουρκία - Μοντ

    KYΠΕ - 25/05/2001

    Η Τουρκία θα πρέπει να παροτρύνει την Τ/κ ηγεσία να βοηθήσει με το να προβεί σε υποχωρήσεις, στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, δήλωσε χθες το βράδυ σε Κύπριους δημοσιογράφους στο Λονδίνο ο σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Φράνσις Μοντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Κυπριακό αποτελεί πρόβλημα στην πρόοδο της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την αίτησή της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Οπως είπε ο κ. Μοντ, το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα είναι δεσμευμένο να βοηθήσει στην επίτευξη μιας λύσης στο Κυπριακό, και εξέφρασε απογοήτευση που δεν υπάρχει κινητικότητα προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος ύστερα από τόσα χρόνια.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [14] (Κ) Πρόεδρος ΝΕΟ - Δηλώσεις

    KΥΠΕ - 25/05/2001

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) τάσσονται υπέρ μια ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού μέσω συνομιλιών που να επανατοποθετούν το εθνικό μας ζήτημα στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Κουτσού, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι οι ΝΕΟ "θα βρίσκονται ισχυροί στη νέα Βουλή".

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Κουτσού, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε χώρους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταστήματα στη οδό Λήδρας, είπε ότι "αυτές οι εκλογές είναι βουλευτικές και όχι προεδρικές", προσθέτοντας ότι "την Κυριακή θα ψηφίσουμε για να αναδείξουμε τη νέα Βουλή, μια Βουλή στην οποία θα συμμετάσχουν οι ΝΕΟ".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [15] (Κ) ΥΠΕΣ - Εκλογές

    KYΠΕ - 25/05/2001

    Απόλυτα ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα προετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "θα έχουμε και πάλι ομαλές, αντικειμενικές και αδιάβλητες εκλογές".

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε και σε επιμέρους ρυθμίσεις, όπως τη λειτουργία για πρώτη φορά ειδικών προσβάσεων, γνωστές ως ράμπες, για τη διευκόλυνση των ατόμων που χρησιμοποιούν τροχοκαθίσματα σε 97 εκλογικά κέντρα, καθώς και σε σχετική πρόβλεψη για γεννήτριες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Υπηρεσία Εκλογών και τα πέντε κέντρα όπου θα γίνεται η διαλογή των ψήφων, ώστε να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε απρόβλεπτο ενδεχόμενο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΑΓ)

    [16] (Κ) ΔΟΔ - ΟΑΣΕ - Αβρούπα

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασαν τη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα", ζητώντας τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για εντοπισμό των δραστών.

    Με ανακοίνωσή της, η ΔΟΔ αναφέρεται σε "θεληματική αμέλεια" από πλευράς των λεγόμενων Τ/κ αρχών για την ασφάλεια των δημοσιογράφων της "Αβρούπα" και σύμφωνα με τον ΓΓ της Οργάνωσης Εϊνταν Γουάιτ οι δημοσιογράφοι στα κατεχόμενα "θυματοποιούνται για τη δέσμευσή τους προς τη δημοκρατία, από ένα καθεστώς που αρνείται να προστατεύσει" τους κατοίκους και την περιουσία τους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [17] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Ομιλία - Συγκέντρωση στο Συνεδριακό

    ΚΥΠΕ - 25/05/2001

    "Η Κυριακή είναι ορόσημο, αλλά για μας και η απαρχή μιας νέας πορείας. Δεν επαναπαυόμαστε είμαστε το μέλλον, είσαστε το μέλλον. Ζητήστε από κάθε Κύπριο και Κύπρια να βάλει το χέρι στη καρδιά και να αποφασίσει", ανέφερε σε ομιλία σε συγκέντρωση του Κινήματος στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης.

    Ο κ. Λυσσαρίδης, αφού είπε ότι το ΚΙΣΟΣ είναι το μόνο κυπριακό κόμμα που είναι πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και θύμισε ότι με "το αδελφό ΠΑΣΟΚ" κατάφερε να αποσυνδεθεί η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ από πρότερη λύση του Κυπριακού και το Ευρωκοινοβούλιο να απαιτεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και λύση στη βάση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, ζήτησε από τον κάθε "τίμιο Κύπριο ψηφοφόρο να διερωτηθεί ποιο κόμμα μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει αποτελεσματικά στην Ευρώπη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 25 May 2001 - 18:46:03 UTC