Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραλίμνι - Οικογενειακή Τραγωδία
  • [02] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Δημοψήφισμα Ιρλανδών
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Κένυας - Αποχαιρετιστήρια Τελετή
  • [04] Κατεχόμενα - "Διεθνής έκθεση" - Επαφές Γκιουρέλ
  • [05] Εφημερίδα "Αβρούπα" - Απειλές - ΟΗΕ
  • [06] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πατριάρχης Γεωργίας
  • [07] Τ/κ Τύπος -Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό - ΓΓ ΚΠΕ
  • [08] Τ/Κ Τύπος - Αρχηγός ΡΤΚ - Τ/Κ - ΕΕ
  • [09] Υπουργός Συγκοινωνιών - Ελεγχος ιδιωτικών οχημάτων

  • [01] Παραλίμνι - Οικογενειακή Τραγωδία

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε σήμερα την αυγή στο Παραλίμνι, όπου νεαρός βρήκε τους γονείς του νεκρούς στο σπίτι τους, γύρω στις μία.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της αστυνομίας, νεκροί είναι η Κατελού Χατζηανδρέα, 55 ετών, και ο Νικόλας Ξενής Χατζηανδρέα, 57 ετών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Δημοψήφισμα Ιρλανδών

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, με το οποίο το 54% των Ιρλανδών τάχθηκε εναντίον της επικύρωσης της Συνθήκης της Νίκαιας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως "αρνητική και λυπηρή".

    Σε δηλώσεις του το ΚΥΠΕ ο κ. Παπαπέτρου εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να ανακόψει την ενταξιακή διαδικασία ούτε θα σταματήσει τις διεργασίες για διεύρυνση της ΕΕ. Επίσης επεσήμανε ότι η αντίδραση τόσο της Προεδρίας όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής "υπήρξε άμεση και αποφασιστική και δακτυλοδείχνει μια πορεία που θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα επιταχύνει τη διαδικασία διεύρυνσης".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος Κένυας - Αποχαιρετιστήρια Τελετή

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Σε ειδική επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αποχαιρέτησε τον Πρόεδρο της Κένυας Ντάνιελ Αραμπ Μοί, ο οποίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στο νησί συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία.

    Τον Πρόεδρο της Κένυας, που έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ανέμενε στην είσοδο του Προεδρικού ο Κύπριος ομόλογός του Γλαύκος Κληρίδης πλαισιούμενος από τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ουράνιο Ιωαννίδη και Νίκο Ρολάνδη, αντίστοιχα, καθώς και από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Κατεχόμενα - "Διεθνής έκθεση" - Επαφές Γκιουρέλ

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Τελέστηκαν χθες στα κατεχόμενα τα εγκαίνια της λεγόμενης 25ης "διεθνούς έκθεσης" που πραγματοποιείται στο ψευδοκράτος, στην οποία, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, συμμετέχουν μόνο 37 εταιρείες από την Τουρκία και 115 από τα κατεχόμενα.

    Τα εγκαίνια τέλεσαν από κοινού o T/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ο Υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου της Τουρκίας, αρμόδιος για Κυπριακές Υποθέσεις Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, ο οποίος αναχώρησε χθες βράδυ, και ο λεγόμενος "πρόεδρος" της ψευδοβουλής Ερτουγρούλ Χασίπογλου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Εφημερίδα "Αβρούπα" - Απειλές - ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Οι συντάκτες και το άλλο προσωπικό της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα" διαβίβασαν επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέσω των Ειρηνευτικών Δυνάμεων στην Κύπρο, ζητώντας προστασία καθ΄ ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

    Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν 30 άτομα, αναφέρεται ότι το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι πιέσεις και η τρομοκρατία κατά της εφημερίδας, προκειμένου να την φιμώσουν γιατί αντιπολιτεύεται την επίσημη πολιτική της Τουρκίας και του Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πατριάρχης Γεωργίας

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Θέματα που ενδιαφέρουν την Κύπρο και τη Γεωργία συζήτησαν κατά τη διάρκεια πρωινής συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαυκός Κληρίδης και ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας, στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, του Χωρεπισκόπου Τριμιθούντος Βασίλειου κι άλλων εκκλησιαστικών και πολιτειακών παραγόντων.

    Ο Πατριάρχης Γεωργίας, που έφθασα χθες στο νησί με πρόσκληση του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, απηύθυνε πρόσκληση τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να επισκεφθούν τη Γεωργία για να συζητήσουν, όπως είπε, "την περαιτέρω σύσφιγξη" των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Τ/κ Τύπος -Τούρκος ΥΠΕΞ - Κυπριακό - ΓΓ ΚΠΕ

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Tζεμ επανέλαβε τη θέση της χώρας του υπέρ συνομοσπονδιακής λύσης στην Κύπρο καθώς και τις τουρκικές απειλές σε περίπτωση ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης "TRT 2", o κ. Τζεμ είπε ότι η πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης και πως η συνομοσπονδία προσφέρεται για τη λύση αυτή.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Τ/Κ Τύπος - Αρχηγός ΡΤΚ - Τ/Κ - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επανέλαβε τη θέση του και οι Τ/Κ θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία για ένταξη τις Κύπρου στην ΕΕ και εξέφρασε την ικανοποίηση του από τις συναντήσεις Ε/κ και Τ/κ πολιτικών καθότι, όπως είπε, αυτές συμβάλουν στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο κ. Ταλάτ μιλούσε μετά από συνάντηση χθες με τον Πρέσβη της Σλοβακίας στην Κύπρο Ντούσαν Ροζμπόρα με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα της συνάντησης των Ε/Κ και Τ/Κ πολιτικών στις 20 Ιουνίου στο Λήδρα Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΜΑ)

    [09] (Κ) Υπουργός Συγκοινωνιών - Ελεγχος ιδιωτικών οχημάτων

    ΚΥΠΕ - 9/6/2001

    Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αρχίζει η επιθεώρηση των ιδιωτικών οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από επίσκεψη στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας όπου 541 μηχανολόγοι και μηχανικοί παρακάθησαν σε γραπτές εξετάσεις για απόκτηση άδειας υπεύθυνου γραμμής επιθεώρησης μηχανοκίνητων οχημάτων.

    Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι από το 1982 δεν έχουν επιθεωρηθεί ιδιωτικής χρήσης οχήματα λόγω των προβλημάτων που είχε ο κρατικός τομέας.

    (ΚΥΠΕ/ΘΘ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 9 June 2001 - 12:02:03 UTC