Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-06-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 1ης κατηγορίας - Πρεμιέρα
  • [02] ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Τουρκική πλευρά - Σενάρια
  • [03] Νικόλας Σιακόλας - Βρετανία - Παράσημο
  • [04] Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού - Δεύτερη μέρα εργασιών
  • [05] Σπύρος Κυπριανού - Υγεία - Δηλώσεις
  • [06] ΚΕΒΕ - Κρήτη - Συμπόσιο
  • [07] Κωστής Στεφανόπουλος - Σπύρος Κυπριανού - Μήνυμα
  • [08] Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός
  • [09] Εκπρόσωπος - Ψήφισμα για ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [10] ΕΕ - Σύνοδος κορυφής - Συμπεράσματα

  • [01] (Κ) Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 1ης κατηγορίας - Πρεμιέρα

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Με δύο μεγάλα παιγνίδια ξεκινά το Σεπτέμβριο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 1ης κατηγορίας. Η χθεσινή κλήρωση της ΚΟΠ πάντως επεφύλαξε και άλλα "δυνατά" παιγνίδια στη 2η και την 3η αγωνιστική.

    Στην 1η αγωνιστική, ο κυπελλούχος Απόλλων θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ομόνοια στο Παφιακό στάδιο και το ΑΠΟΕΛ την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση συγκρούονται στη 2η αγωνιστική, ενώ ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Οι γαλαζοκίτρινοι συνεχίζουν τις "καυτές" αναμετρήσεις, αφού αντιμετωπίζουν στην τρίτη αγωνιστική την Ομόνοια στο ντέρμπι της Λευκωσίας.

    Οι υπόλοιποι πέντε αγώνες της 1ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου είναι: ΑΛΚΗ - Ολυμπιακός Ερμής - Ανόρθωση ΕΝ Παραλιμνίου - Α.Ε. Πάφος Ασσια - ΑΕΚ Δόξα - Εθνικός Αχνας

    Μία βδομάδα πριν, θα διεξαχθεί ο αγώνας για την Ασπίδα της ΚΟΠ μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα.

    Το παιγνίδι που ξεχωρίζει στη 2η αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί στις 22- 23 Σεπτεμβρίου, είναι αυτό μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, ενώ ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό.

    Τα υπόλοιπα παιγνίδια είναι: ΑΕΚ - ΕΝ Παραλιμνίου Δόξα - Αλκή Αχνα - ΑΕ Πάφος ΑΕΛ - Εθνικός Ασσιας Ομόνοια - Ερμής

    Το ενδιαφέρον στην 3η αγωνιστική προσελκύει το παιγνίδι της Λευκωσίας μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας.

    Tα υπόλοιπα παιγνίδια είναι: Απόλλων - Δόξα ΑΛΚΗ - Εθνικός Αχνας ΕΝ Παραλιμνίου - ΑΕΛ ΑΕ Πάφος - ΑΕΚ Ερμής - Ολυμπιακός Ασσια - Ανόρθωση

    Η 3η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι λόγω βελτιωτικών έργων στο Τσίρειο στάδιο και το Δημοτικό Στάδιο Αραδίππου, ο Απόλλων θα χρησιμοποιεί ως έδρα του για τρεις αγωνιστικές το Παφιακό, ενώ η ΑΕΛ και ο Ερμής θα χρησιμοποιούν το στάδιο Αμμόχωστος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Τουρκική πλευρά - Σενάρια

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Το ΔΗΚΟ ζητά άμεση διπλωματική και πολιτική κινητοποίηση με στόχο την πρόληψη του ενδεχομένου να παρατραβήξει η τουρκική πλευρά το αδιέξοδο στο Κυπριακό και να επιδείξει αργότερα, λίγο πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, διαλλακτικότητα, κάτι που όπως λέει εκτίμησε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το ΔΗΚΟ αναμένει όπως το θέμα αυτό απασχολήσει το Εθνικό Συμβούλιο στη συνεδρία του της ερχόμενης Δευτέρας, όπου το κόμμα θα προτείνει να ζητηθεί επίσημα από το ΓΓ του ΟΗΕ είτε να συγκαλέσει πολύ πριν το Σεπτέμβριο νέο γύρο συνομιλιών, είτε να εκθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την πλευρά που εμποδίζει ή αρνείται τη σύγκληση νέου γύρου συνομιλιών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Νικόλας Σιακόλας - Βρετανία - Παράσημο

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Η Βασίλισσα της Βρετανίας τιμά το Νικόλα Σιακόλα με το παράσημο του Επίτιμου Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, εις αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που πρόσφερε στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας και Κύπρου, καθώς επίσης και στην κυπριακή κοινότητα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, ο κ. Σιακόλας θα παραλάβει το παράσημό του από το Βρετανό Υπατο Αρμοστή στις 3 Ιουλίου 2001.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού - Δεύτερη μέρα εργασιών

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Το Συντονιστικό Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) περιφέρειας Ευρώπης συνεχίζει και σήμερα στη Λευκωσία τις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου του.

    Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγγελος Ασλανίδης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στα σημερινά θέματα που αφορούν την υιοθεσία σχολείων και εκκλησιών, την υπογραφή συμβολαίων με δασκάλους καθώς και την ανέγερση Ιατρικού Κέντρου στο Στάρι Κριμ Μαριούπολης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Σπύρος Κυπριανού - Υγεία - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Εχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής του, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι θα δώσει τη "δύσκολη μάχη ζωής" με την επάρατη νόσο και ελπίζει να τα καταφέρει.

    Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη μάχη με τον καρκίνο ως "μάχη ζωής" και είπε: "Θα τη δώσω τη μάχη και θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρω".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) ΚΕΒΕ - Κρήτη - Συμπόσιο

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Αποστολή του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βασίλη Ρολόγη και το Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Λοϊζίδη, μετέβη στην Κρήτη για να συμμετάσχει σε συμπόσιο με θέμα "Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Κρήτης - Κύπρου".

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κύπρου - Κρήτης, οι τομείς στους οποίους οι επιχειρηματίες των δύο νησιών μπορούν να συνεργασθούν, ο ρόλος της επιχειρηματικής συνεργασίας Κύπρου - Κρήτης στα οικονομικά σχέδια του ελληνισμού, καθώς και ο οικονομικός ρόλος των δύο νησιών στην ευρύτερη περιοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Κωστής Στεφανόπουλος - Σπύρος Κυπριανού - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Μήνυμα προς τον Σπύρο Κυπριανού απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος με την ευκαιρία της λήξεως της θητείας του κ. Κυπριανού ως Προέδρου της Βουλής και την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

    Οπως αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Στεφανόπουλος στέλλει στον κ. Κυπριανού τις "πιο θερμές και φιλικές ευχές" για την προσωπική του υγεία και "οικογενειακή ευτυχία".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Τουρισμός

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία ο τουρισμός εξελίσσεται και φέτος με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι τουριστικές αφίξεις κατά το μήνα Μάιο 2001 παρουσιάζουν αύξηση 11% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα Μάιο του 2000, ενώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαϊου 2001 οι τουριστικές αφίξεις έφθασαν τις 874.000 δηλαδή παρουσιάζουν αύξηση κατά 8,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του έτους 2000.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Ψήφισμα για ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Μιχάλη Παπαπέτρου εκφράζει την ικανοποίησή της για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, το οποίο "κινείται στα σωστά πολιτικά πλαίσια, τόσο από απόψεως ουσίας αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού, όσο και σε θέματα διαδικασίας και ιδιαίτερα σε σχέση με τις επιδιώξεις του Ντενκτάς".

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως "ήταν αναμενόμενο" το γεγονός ότι το ψήφισμα 1354 του ΣΑ δεν περιέχει το "addendum" το οποίο τόσο πολύ επιδίωξε η Τουρκία και ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι έγιναν προσπάθειες από την Τουρκία προς την κατεύθυνση συμπερίληψής του.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) ΕΕ - Σύνοδος κορυφής - Συμπεράσματα

    ΚΥΠΕ 16/06/2001

    Η διαδικασία της διεύρυνσης είναι μη αναστρέψιμη και με δεδομένο ότι η πρόοδος των υποψηφίων χωρών προς την εκπλήρωση των κριτηρίων για ένταξη συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, ο οδικός χάρτης θα πρέπει να καθιστά δυνατή τη συμπλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι το 2002 για όσες υποψήφιες χώρες είναι έτοιμες, με στόχο αυτές να συμμετέχουν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2004 ως μέλη.

    Αυτό αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της ΕΕ που ενέκριναν οι "15" κατά την τελευταία μέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στο κεφάλαιο που αφορά το μέλλον της Ευρώπης και στο οποίο περιλαμβάνεται και ειδική παράγραφος για την Τουρκία, όπου αναφέρεται ότι χαιρετίζεται η παρουσίαση από την Τουρκία του Εθνικού της Προγράμματος για υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου ενώ παράλληλα σημειώνεται πως σε ένα αριθμό θεμάτων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα "χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 16 June 2001 - 13:02:03 UTC