Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-06-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος
  • [02] Κύπριοι μαθητές - "Βουλή των Εφήβων" - Διαγωνισμός
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Εκταφές λειψάνων
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Κλινική
  • [05] Ευρωβουλή - Εκθεση Πος για Κύπρο

  • [01] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή άνοδος

    ΚΥΠΕ - 19/06/2001

    Μικρό εύρος διακύμανσης παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, κλείνοντας τελικά με ποσοστιαία θετική μεταβολή 0,29%, ως αποτέλεσμα των αγορών που σημειώθηκαν το τελευταίο λεπτό, κυρίως σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου. Περιορισμένο εμφανίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 11,8 εκατομμύρια λίρες, μειωμένη κατά 1,3 εκ. λίρες.

    Ανοδικά σε ποσοστό 0,47% κινήθηκε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 748,3 μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [02] (Κ) Κύπριοι μαθητές - "Βουλή των Εφήβων" - Διαγωνισμός

    ΚΥΠΕ - 19/06/2001

    Συνολικά 994 μαθητές της Β' τάξης Λυκειακού Κύκλου από 48 σχολεία της Κύπρου συμμετείχαν στο διαγωνισμό "Βουλή των Εφήβων" 2000 - 2001 τον οποίο διοργανώνει για έκτη χρονιά η Βουλή των Ελλήνων.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από τους 994 Κύπριους μαθητές, 25 έχουν επιλεγεί στην Αθήνα, για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη φετινή σύνοδο της "Βουλής των Εφήβων" που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από τις 15 μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Εκταφές λειψάνων

    ΚΥΠΕ - 19/06/2001

    "Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουν εκταφεί και μεταφερθεί στην Ελλάδα λείψανα, τα οποία δεν ανήκουν στα πρόσωπα στα οποία νομίζετο ότι ανήκαν αρχικά", αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "γίνονται ενέργειες, ώστε σε περίπτωση που οστά Κυπρίων έχουν μεταφερθεί και παραδοθεί σε οικογένειες στην Ελλάδα, να εντοπιστούν και να επιστραφούν στην Κύπρο για τις σχετικές εξετάσεις".

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον σε εκταφές Ελλαδιτών στρατιωτών στην Ελλάδα βρέθηκαν και οστά Κυπρίων, ο κ. Κασουλίδης επισημαίνει ακόμη πως την περίοδο 1979 μέχρι 1981 είχαν γίνει στην Κύπρο από ελληνικά κλιμάκια με μη επιστημονικό τρόπο" εκταφές λειψάνων που φέρεται να ανήκαν σε επώνυμους και άγνωστους Ελλαδίτες και πως "αριθμός λειψάνων που εκτάφηκαν μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και παραδόθηκαν σε συγκεκριμένες οικογένειες Ελλαδιτών πεσόντων".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κλινική

    ΚΥΠΕ - 19/06/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είναι πολύ ευδιάθετος και συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλεύεται στην ιδιωτική κλινική "Ευαγγελίστρια" στη Λευκωσία, όπου εισήχθη σήμερα μετά το μεσημέρι, για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της κλινικής "Ευαγγελίστρια" Ανδρέας Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "δεν έχει υποβληθεί σε καμία εξέταση" και "είναι πολύ ευδιάθετος και εργάζεται στο δωμάτιό του". Είπε ακόμη ότι οι ιατρικές εξετάσεις του Προέδρου Κληρίδη θα ξεκινήσουν αύριο με πρώτη την εξέταση με υπερήχους για την καρδιά και το ήπαρ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [05] (K) Ευρωβουλή - Εκθεση Πος για Κύπρο

    ΚΥΠΕ – 19/06/2001

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να στηρίξει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΗΕ γενικότερα για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου.

    Αυτό ανέφερε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής Ζακ Πος, κατά την παρουσίαση του σχεδίου της έκθεσής του για την Κύπρο. Η έκθεση αναμένεται να εξετασθεί και να υιοθετηθεί από την ολομέλεια του σώματος, μάλλον τον Οκτώβριο. (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΚ/)

    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 19 June 2001 - 17:49:03 UTC