Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τόμας Γουέστον - Κυπριακό
  • [02] Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - Εναρξη
  • [03] Καλαθόσφαιρα - Ασπίδα Ομοσπονδίας
  • [04] Λεμεσός - "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001" - Συνέδριο
  • [05] Αναβολή επίσκεψης Ινδού Πρωθυπουργού
  • [06] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λάρνακας
  • [07] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις

  • [01] (Κ) Τόμας Γουέστον - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον επανέλαβε τη "σταθερή υποστήριξη" της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό, μέσω διαπραγματεύσεων, και εξέφρασε την άποψη ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου αποτελεί "κίνητρο" για την επίλυση του προβλήματος.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ακόμα πως η Τουρκία, μέσω της δικής της προσπάθειας για ένταξη στην ΕΕ, μπορεί και θα πρέπει να συμβάλει προς την επίλυση του Κυπριακού.

    (KYΠΕ/ΜΜ/ΜΚ)

    [02] (K) Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - Εναρξη

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Με πέντε αγώνες (α' κατηγορίας) ανοίγει σήμερα η αυλαία του 63ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

    Το σημαντικότερο παιχνίδι θα διεξαχθεί απόψε, στο νέο ΓΣΠ Λευκωσίας, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ και θα ξεκινήσει στις 7.30

    Οι άλλοι τέσσερις αγώνες, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα, είναι Ερμής Αραδίππου – Ανόρθωση, Δόξα Κατοκωπιάς – Εθνικός Αχνας, Ενωση Νέων Παραλιμνίου – Αθλητική Ενωση Πάφος και Εθνικός Ασσιας – ΑΕΚ Λάρνακας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Ασπίδα Ομοσπονδίας

    KYΠΕ - 15/9/2001

    Σε αγώνα για την ασπίδα της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας ο κυπελλούχος ΑΠΟΕΛ κέρδισε χθες βράδυ την πρωταθλήτρια ομάδα του Κεραυνού Στροβόλου με 78 – 75.

    Ο αγώνας διεξήχθη στο "Κίτιον" Αθλητικό Κέντρο Λάρνακας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Λεμεσός - "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001" - Συνέδριο

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Στις 23 - 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το 7ο διεθνές Συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001", με γενικό θέμα "Ναυτιλία ως Παγκόσμια Βιομηχανία - Προκλήσεις και Προοπτικές", το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν σημαντικοί παράγοντες του διεθνούς ναυτιλιακού κόσμου. Το συνέδριο "Ναυτιλιακή Κύπρος" θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά συνέδρια στο κόσμο και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Σέργιος Σεργίου είπε ότι σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ έμμεσος στόχος "είναι η προβολή της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ)

    [05] (Κ) Αναβολή επίσκεψης Ινδού Πρωθυπουργού

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Αναβάλλεται η τριήμερη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στην Κύπρο, στις 20 - 22 τρέχοντος μηνός, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Atal Behari Vajpayee.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Ινδός Πρωθυπουργός θα είχε επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ενώ θα υπογράφετο συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών.

    Χθες ανακοινώθηκε επίσημα ότι αναβάλλεται η επίσκεψη στην Κύπρο και του Πρωθυπουργού της Ισπανίας Don Jose Maria Aznar, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 - 18 Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λάρνακας

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε πως "μετά την προπετή και θρασύτατη συμπεριφορά του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς", αποτελεί καθήκον του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν να αποταθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο με σαφήνεια θα πρέπει να επιρρίψει ευθύνες στην τουρκική πλευρά για το αδιέξοδο αλλά και να εισηγηθεί νέους εναλλακτικούς τρόπους δράσης για την εφαρμογή των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού.

    Μιλώντας στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στην Λάρνακα, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι το δικό μας καθήκον είναι να καταγγείλουμε διεθνώς την τουρκική στάση, να αναπτύξουμε έντονη πολιτική και διπλωματική δραστηριότητα και να καταδείξουμε στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, και στις υπόλοιπες χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την προκλητική αδιαλλαξία της Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 15/9/2001

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θεωρεί απαράδεκτη ακόμη και την αναφορά ορισμένων κύκλων σε εμπλοκή της Κύπρου σε θέματα τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι οι αναφορές αυτές "γίνονται εκ του πονηρού και από εσφαλμένες πληροφορίες".

    Μιλώντας μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι "ορθά ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασσουλίδης αντέδρασε άμεσα" στις αναφορές αυτές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει τέρμα στα όσα λέγονται από όσους "προσπαθούν να υποσκάψουν, είτε το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε να μας εμπλέξουν σε αυτά που εμείς με πάθος θέλουμε να διωχθούν αλλά και να παταχθούν".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 15 September 2001 - 12:02:04 UTC