Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-09-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τρομοκρατία - Σημίτης
  • [02] "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001"
  • [03] Βουλή - Ομάδα Φιλίας - Επίσκεψη - Παρίσι
  • [04] Τουρκία - ΗΠΑ - Τρομοκρατικές επιθέσεις - Δημοσκόπηση

  • [01] (Κ) Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τρομοκρατία - Σημίτης

    ΚΥΠΕ - 22/9/2001

    Οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασαν χθες στις Βρυξέλλες την πλήρη αλλελεγγύη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός ενιαίου δικαστικού χώρου στην Κοινότητα, με στόχο την πλήρη εξάλειψη της τρομοκρατίας.

    Αναφορικά με τις ΗΠΑ, οι "15" συμφώνησαν ότι η Ουάσιγκτον έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει στην τρομοκρατική επίθεση, δεδομένου ότι νομιμοποιείται και από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τόνισαν όμως ότι οι αμερικανικές δράσεις πρέπει να είναι εστιασμένες, ενώ οι κοινοτικές χώρες θα συνδράμουν τις ΗΠΑ, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στις ενέργειες που θα αναληφθούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ)

    [02] (Κ) "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001"

    ΚΥΠΕ - 22/9/2001

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου θα κηρύξει τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου "Ναυτιλιακή Κύπρος 2001", που φέτος έχει ως γενικό θέμα τις προκλήσεις και τις προοπτικές που παρουσιάζονται στη ναυτιλία ως παγκόσμια βιομηχανία.

    Διακεκριμένοι παράγοντες εγνωσμένου κύρους στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου επίκαιρα και σημαντικά θέματα που απασχολούν τη διεθνή ναυτιλία. Ανάμεσα σ΄ αυτούς θα είναι ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Ναύαρχος Ευθύμιος Μητρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φώτης Καραμήτσος, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της αμερικανικής Ακτοφυλακής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [03] (K) Βουλή - Ομάδα Φιλίας - Επίσκεψη - Παρίσι

    ΚΥΠΕ - 22/9/2001

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γαλλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νίκος Αναστασιάδης, επικεφαλής αντιπροσωπίας της Ομάδας Φιλίας, αναχωρεί αύριο Κυριακή στο Παρίσι για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας-Κύπρου στη γαλλική Γερουσία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Γερουσίας Christian Poncelet και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας- Κύπρου στη Γερουσία Andre Rouviere και άλλους γερουσιαστές – μέλη της Ομάδας. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας Xavier de Villepin, τον Πρόεδρο της αντιπροσωπίας του Σώματος για την Ευρωπαϊκή Ενωση Hubert Haenel και τον Jean-Michel Casa, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού εντεταλμένου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Pierre Moscovici.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Τουρκία - ΗΠΑ - Τρομοκρατικές επιθέσεις - Δημοσκόπηση

    ΚΥΠΕ - 22/9/2001

    Από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 όταν οι ΗΠΑ δέχθηκαν το τρομοκρατικό κίνημα, τα τουρκικά φύλλα αφιερώνουν αρκετές σελίδες τους στις εξελίξεις, ενώ όλο και περισσότερο αποκαλύπτονται οι σχέσεις που είχε ο Οσάμα Μπίν Λάντεν και τα πρωτοπαλλήκαρά του με την Τουρκία.

    Ο Τύπος έγραψε ότι ο Λάντεν επισκέφθηκε δύο φορές (1996-1998) την Τουρκία ενώ ο φερόμενος ως αρχιτρομοκράτης Αττα, το 1995 βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη όπου με άλλους συμφοιτητές του ασχολήθηκε με θέματα πολεοδομίας. Ενα σημείο που φαίνεται ότι ενοχλεί τους Τούρκους είναι ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους δεν επικοινώνησε ακόμη με την τουρκική εξουσία. Οι Τούρκοι παρουσιάζονται ενοχλημένοι επειδή περίμεναν να ήταν οι πρώτοι στους οποίους θα αποτείνονταν οι Αμερικανοί ζητώντας τη βοήθεια και συμπαράστασή τους.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 22 September 2001 - 13:02:04 UTC