Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρέσβης Ελλάδας - Κύπρος - ΕΕ - Κυπριακό
  • [02] Δήμος Αμμοχώστου - Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ - Επιστολή
  • [03] Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες
  • [04] Βουλή - Νομοσχέδιο αεροδρομίων - Αναβολή
  • [05] "Νικηφόρος" - Τρίτη ημέρα
  • [06] Γιαννάκης Ομήρου - Σοσιαλιστικά κόμματα - Σύνοδος
  • [07] Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κύπρος
  • [08] Ολομέλεια - Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί- Αδειες
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Ιταλίας
  • [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβειρα Νορβηγίας
  • [11] Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Λεττονίας
  • [12] Πρόεδρος Βουλής - Πρέσβεις Ομάν και Κατάρ
  • [13] Υφυπουργός Αμυνας Αρμενίας - Κύπρο - Αφιξη

  • [01] (Κ) Πρέσβης Ελλάδας - Κύπρος - ΕΕ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ όχι μόνο δεν θα αποτελέσει απειλή για την Τουρκία, αλλά θα διευκολύνει κατά πολύ την επανένωση της νήσου ως ομοσπονδίας και θα δώσει το αίσθημα της ασφάλειας και σταθερότητας σε όλους τους Κυπρίους και ιδιαίτερα στους Τουρκοκυπρίους, τόνισε σήμερα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστος Παναγόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παραμείνει σταθερή, αυτό θα διευκολύνει την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

    Σε ομιλία του στο Ροταριανό Ομιλο Λευκωσίας με θέμα "Η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου και οι τελευταίες εξελίξεις", ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι αναμένεται πως η Κύπρος θα ολοκληρώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2002, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πλήρη ένταξη μέχρι το 2004.

    Επίσης υπέμνησε τα συμπεράσματα του Ελσίνκι με βάση τα οποία η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι "η λύση του Κυπριακού υπήρξε πάντοτε πρώτη προτεραιότητα της Κύπρου και η κυπριακή κυβέρνηση έχει εργαστεί σκληρά" προς αυτή την κατεύθυνση.

    Τα συμπεράσματα του Ελσίνκι, είπε ο Ελληνας πρέσβης, "υπογραμμίζουν ότι επιθυμία της ΕΕ είναι να δει μια ενωμένη Κύπρο να εντάσσεται στην ΕΕ" και διαβεβαίωσε πως αυτό αποτελεί επίσης επιθυμία τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας. "Επιθυμούμε να επιλύσουμε το Κυπριακό και έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς, συνέχισε, μέχρι τώρα έχουμε αποτύχει, "αφού αντιμετωπίζουμε την αδιαλλαξία της Τουρκίας, που υποστηρίζει τον ακόμη πιο αδιάλλακτο Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς".

    Οπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, η μακρόχρονη διαίρεση της νήσου δίνει την εντύπωση ότι το Κυπριακό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα για να λυθεί. Τόνισε ωστόσο ότι η πραγματικότητα είναι πως "όλα τα στοιχεία για την επίλυσή του υπάρχουν", αλλά είναι "η επιμονή της Τουρκίας και του κ. Ντενκτάς για διχοτόμηση της νήσου και δημιουργία δύο ανεξαρτήτων κρατών που δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν επιτρέπουν τη λύση".

    Λόγω αυτής της συμπεριφοράς, μποϊκοτάρουν όλες τις προσπάθειες των ΗΕ για σοβαρές και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προς τη λύση", είπε ο Πρέσβης της Ελλάδας, δίνοντας ως το πιο πρόσφατο παράδειγμα την αρνητική αντίδραση του κ. Ντενκτάς και της Τουρκίας στην πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για συνομιλίες στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο, την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αμέσως αποδέχθηκε, ενώ ο κ. Ντενκτάς την απέρριψε.

    Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος "δεν θα τα παρατήσουν και θα συνεχίσουν να εμμένουν ότι είναι μόνο μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των ΗΕ που μια λύση στο Κυπριακό μπορεί να εξευρεθεί".

    Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη ότι αν η τουρκική αδιαλλαξία και αντίσταση στη λύση συνεχισθεί, η Κύπρος δεν θα θυματοποιηθεί σε σχέση με την επιθυμία της να γίνει μέλος της ΕΕ.

    "Η Ελλάδα θεωρεί ότι η Κύπρος δεν θα πρέπει να γίνει όμηρος της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, η οποία συστηματικά εμποδίζει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόοδο στις δικοινοτικές συνομιλίες. Αυτό θα αποτελούσε μια άδικη μεταχείριση χώρας που ήδη είναι το θύμα ξένης επιθετικότητας και κατοχής, που δεν έχει φεισθεί προσπαθειών και έχει κάνει σοβαρές υποχωρήσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία", υπογράμμισε.

    Αναφερόμενος σε ανησυχίες που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα σε κάποιους εταίρους αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ πριν από τη λύση του Κυπριακού, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι το να θεωρείται μια λύση στο Κυπριακό ως προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου "είναι ως να δίνουμε δικαίωμα αρνησικυρίας στην Τουρκία, μια τρίτη χώρα, για ένα θέμα ευρωπαϊκής πολιτικής που ανήκει στην αποκλειστική ευθύνη της ΕΕ. Εκτός του ότι αυτό είναι εντελώς αδικαιολόγητο, θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνο προηγούμενο για άλλες αιτήσεις για ένταξη", είπε.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΘΘ)

    [02] (Κ) Δήμος Αμμοχώστου - Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ - Επιστολή

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος II συμμερίζεται το ενδιαφέρον και την ανησυχία όλων των ενδιαφερομένων, που υποφέρουν από τη κατάσταση στην Κύπρο, και σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εξεύρει μια δίκαιη λύση για ειρήνη και σταθερότητα στο νησί.

    Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε επιστολή, την οποία απέστειλε ο αρμόδιος Γραμματέας των Σχέσεων με κράτη, στο Βατικανό, Jean - Louis Tauran προς το Δήμαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρο, σε απάντηση υπομνήματος διαμαρτυρίας του τελευταίου για τη συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κυπριακού λαού, που στάλθηκε στον Πάπα, τον περασμένο Αύγουστο.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Ανακόπηκε η ανοδική πορεία που παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τις τελευταίες τέσσερις χρηματιστηριακές συναντήσεις, καθώς στη σημερινή συνάντηση ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,92%, κλείνοντας στις 114,51 μονάδες, λόγω των ρευστοποιήσεων κερδών.

    Πτώση σε ποσοστό 0,96% κατέγραψε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, ο οποίος έκλεισε στις 466,31ω μονάδες.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Βουλή - Νομοσχέδιο αεροδρομίων - Αναβολή

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Την αναβολή της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του περί Αεροδρομίων Νόμου, με το οποίο δίνεται η εξουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο να εκμισθώνει οποιοδήποτε αεροδρόμιο ή να αναθέτει σε οποιοδήποτε πρόσωπο την κατασκευή, διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, μετατροπή, διεύρυνση και λειτουργία του, αποφάσισε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη.

    Ο κ. Περδίκης ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας, που ακολουθήθηκε όσον αφορά το εν λόγω νομοσχέδιο και ανέφερε ότι η έκθεση των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών, Οικονομικών και Προϋπολογισμού - Συγκοινωνιών και Εργων, οι οποίες είχαν εξετάσει το θέμα, δεν ήταν έτοιμη και δεν δόθηκε στους βουλευτές 48 ώρες πριν από την συνεδρία της Ολομέλειας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [05] (Κ) "Νικηφόρος" - Τρίτη ημέρα

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Κατά τη σημερινή τρίτη μέρα της άσκησης της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) "Νικηφόρος" συνεχίστηκε ο αμυντικός αγώνας των Μονάδων της ΕΦ με "επεισόδια" και "καταστάσεις", σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, επισκέφθηκε σήμερα Μονάδες και παρακολούθησε φάσεις της άσκησης.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Γιαννάκης Ομήρου - Σοσιαλιστικά κόμματα - Σύνοδος

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, και η συμβολή της ΕΕ και των χωρών- μελών της στη διεθνή αυτή προσπάθεια, καθώς και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι τα θέματα τα οποία που θα απασχολήσουν τη σύνοδο των ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, στη Γάνδη του Βελγίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος αναχώρησε το απόγευμα για τη Γάνδη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πριν την αναχώρηση του ο κ. Ομήρου είπε ότι η Κύπρος παίρνει μέρος ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας "μέσα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, και υπό την αιγίδα του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών" σημειώνοντας ότι για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας "θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα περιφερειακά προβλήματα, αλλά και να υπάρξουν πολιτικές ίσων ευκαιριών, ίσης κατανομής του πλούτου και της τεχνολογίας, πολιτικές που να τερματίζουν το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στο κόσμο, ένα κόσμο δύο ταχυτήτων".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΕΛ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Η επίλυση του Κυπριακού θα διευκολύνει τα μέγιστα την ανάπτυξη και των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας, υποστηρίζει ο Κοινοτικός Επίτροπος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος παροτρύνει την Τουρκία να κάνει πράξη τη μέχρι τώρα φραστική υποστήριξή της στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ. Η τοποθέτηση αυτή του Επιτρόπου έγινε σε ομιλία του στα εγκαίνια του Ιδρύματος ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γερμανός Επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών θα επαναρχίσουν το ταχύτερο δυνατό. "Η Τουρκία έχει εκφράσει υποστήριξη προς αυτήν τη διαδικασία," σημείωσε ο κ. Φερχόιγκεν, ο οποίος ταυτόχρονα εξέφρασε την "έντονη προσδοκία" της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι "αυτές οι εκφράσεις υποστήριξης θα συμβάλουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διευκολύνουν μια λύση".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Ολομέλεια - Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί- Αδειες

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Παρατείνονται, με νόμο που ψήφισε σήμερα η Βουλή, οι προσωρινές άδειες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2001.

    Μετά από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, 45 από τους παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παράτασης, ενώ ο βουλευτής των Νέων Οριζόντων Χρίστος Κληρίδης ψήφισε κατά και η βουλευτής των Ενωμένων Δημοκρατών Ανδρούλα Βασιλείου τήρησε αποχή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Ιταλίας

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Στην παρούσα λεπτή φάση της διεθνούς κατάστασης θα ήταν μεγάλο λάθος να υποβαθμίσουμε το Κυπριακό σε μεσοπρόθεσμο στόχο της διεθνούς κοινότητας, υπογράμμισε ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ιταλίας στην Κύπρο Gherardo la Francesca, επιδίδοντας το πρωί τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Ιταλός Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστεί "η απαράδεκτη αυτή κατάσταση με το να επεξεργαζόμαστε μια βιώσιμη διευθέτηση σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη", ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Κληρίδης, αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό, επεσήμανε ότι είναι πασιφανές πως οι πολιτικές της χώρας αυτής "δεν είναι συμβατές με το σημερινό διεθνές περιβάλλον και είναι σαφώς αντίθετες προς τις αρχές και τους κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου καθώς και τις αρχές που διέπουν τους βασικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ)

    [10] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβειρα Νορβηγίας

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Η πιο ειλικρινής επιθυμία της νορβηγικής κυβέρνησης είναι να βρει το κυπριακό πρόβλημα μια ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση, στο εγγύς μέλλον, υπογράμμισε σήμερα η νέα Πρέσβειρα της Νορβηγίας στην Κύπρο Mona Juul, η οποία επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα οδηγήσουν στη διευθέτηση αυτή.

    Εκφράζοντας πλήρη υποστήριξη στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για εξεύρεση μιας διαρκούς πολιτικής διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων η κ. Juul εξέφρασε τη λύπη της χώρας της για το γεγονός ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε θετικά στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό τον περασμένο μήνα, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Κληρίδης επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συνεχίσει τον αγώνα για μια δίκαιη και μόνιμη διευθέτηση του Κυπριακού.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ)

    [11] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Διαπιστευτήρια - Πρέσβης Λεττονίας

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Η Λετονία θαυμάζει την εμμονή και επιμονή που επέδειξε η Κύπρος στην προενταξιακή διαδικασία για την ΕΕ και χαιρετίζει "με ευχαρίστηση την αξιοσημείωτη πρόοδο" που πέτυχε η Κύπρος, "έχοντας διασφαλίσει την ομαλή διαπραγματευτική διαδικασία, ευρεία δημόσια υποστήριξη για την ένταξη στην ΕΕ και πλήρωση των κριτηρίων της ΕΕ, θέτοντας έτσι ένα καλό παράδειγμα για τις άλλες υποψήφιες χώρες", ανέφερε ο νέος Πρέσβης της Λεττονίας Martins Lacis, επιδίδοντας το πρωί τα διαπιστευτήρια του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Lacis είπε επίσης ότι η Λετονία εκτιμά το σεβασμό και την προσήλωση της Κύπρου στις αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, "που αποτελεί μια σημαντική έκφραση της επιθυμίας της χώρας σας για ειρήνη, σταθερότητα, δίκαιη και διαρκή τάξη στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο", ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε ότι η Λετονία "έχει πάντα διατηρήσει εποικοδομητική και βασισμένη σε αρχές στάση αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα και έχει προσφέρει τη σταθερή υποστήριξή της στις προσπάθειές μας για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης λύσης, για την οποία είμαστε ευγνώμονες".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ)

    [12] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρέσβεις Ομάν και Κατάρ

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ενημέρωσε σήμερα τους νέους Πρέσβεις του Ομάν Abdulaziz Bin Zaheer Al-Hinai και του Κατάρ Mohamed Bin Hamad Mubarak Al- Khalifa για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος και ιδιαίτερα για την ειρηνική συμβίωση Ε/Κ και Τ/Κ σε μια ομόσπονδη Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι τρεις άντρες είχαν σήμερα κοινή συνάντηση στην οποία παρίστατο και ο Πρόξενος του Ομάν στην Κύπρο Μάρκος Σπανός.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ)

    [13] (Κ) Υφυπουργός Αμυνας Αρμενίας - Κύπρο - Αφιξη

    ΚΥΠΕ - 18/10/2001

    Υπάρχουν πολλά θέματα όπου ο στρατός της Κύπρου και ο στρατός της Αρμενίας μπορούν να συνεργαστούν, δήλωσε απόψε, κατά την άφιξή του στην Κύπρο, ο Υφυπουργός Αμυνας της Αρμενίας, Υποστράτηγος M. Grigoryan, ο οποίος έφθασε στο νησί με πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας Σωκράτη Χάσικου, για να παρακολουθήσει την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Νικηφόρος 2001".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Grigoryan είπε, μιλώντας μέσω μεταφραστή, ότι η αρμενική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κόσμος πρέπει να συνεργαστεί για να μην επιτρέψει να ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΚΣΤ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 18 October 2001 - 19:46:03 UTC