Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-10-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νικηφόρος" - Υφυπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Αρμενίας
  • [02] Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάνδης - Διεύρυνση
  • [03] Πατριάρχης Αρμενίων της Κιλικίας - Κύπρος
  • [04] Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - Αγώνες
  • [05] ΔΗΣΥ - Ημερίδα - Κυπριακή οικονομία
  • [06] Ράλι Τρόοδος - Εναρξη

  • [01] (Κ) "Νικηφόρος" - Υφυπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Αρμενίας

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Με τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στις περιοχές Ορούντας και Καλού Χωριού Λάρνακας, ολοκληρώνεται απόψε η ετήσια τακτική άσκηση "Νικηφόρος" της Εθνικής Φρουράς. Με τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στις περιοχές Ορούντας και Καλού Χωριού Λάρνακας, ολοκληρώνεται απόψε η ετήσια τακτική άσκηση "Νικηφόρος" της Εθνικής Φρουράς.

    Την τελική φάση της άσκησης θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτριος Αποστολάκης και ο Υφυπουργός Αμυνας της Αρμενίας Υποστράτηγος Μιχαήλ Γκριγκοριάν.|

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ)

    [02] (Κ) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γάνδης - Διεύρυνση

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιβεβαίωσαν χθες την απόφαση του Γκέτεμποργκ για ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις πρώτες χώρες ως το τέλος του 2002, ενώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Λάακεν στις Βρυξέλλες (14- 15 Δεκεμβρίου) θα ανακοινώσουν και τις χώρες της πρώτης γραμμής.

    Η σημαντική αυτή εξέλιξη που αποτελεί σταθμό για τη διεύρυνση, σημειώθηκε αργά χθες βράδυ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γάνδης, ενώ τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Βέλγος Πρωθυπουργός και Προεδρεύων της συνεδρίασης Guy Verhofstad, διαλύοντας όλες τις ανησυχίες και τους ψιθύρους των τελευταίων εβδομάδων περί επιβράδυνσης της ενταξιακής διαδικασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Verhofstad, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Λάακεν, η Ευρωπαϊκή Ενωση για πρώτη φορά θα κατονομάσει και τις χώρες που θα ολοκληρώσουν πρώτες τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.|

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΜ)

    [03] (Κ) Πατριάρχης Αρμενίων της Κιλικίας - Κύπρος

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη αναμενόταν να φθάσει σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αρμενίων της Κιλικίας και Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Καθόλικος Αράμ Α', με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 1700 χρόνια από την ανακήρυξη του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της Αρμενίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρμενικής Μητρόπολης Κύπρου, κατά την παραμονή του στο νησί, ο Πατριάρχης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια ενώ σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [04] (Κ) Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου - Αγώνες

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Ο αγώνας Ενωσης Νέων Παραλιμνίου - Ομόνοιας που θα αρχίσει στις 7.00 απόψε στο γήπεδο Παραλιμνίου, δεσπόζει των σημερινών συναντήσεων για την 5η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας.

    Στο Παφιακό στάδιο η ΑΕΠ θα υποδεχθεί την Ανόρθωση, στο Μακάρειο, ο Εθνικός Ασσιας τον Ολυμπιακό και στην Αραδίππου, ο Ερμής θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Αλκή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [05] (Κ) ΔΗΣΥ - Ημερίδα - Κυπριακή οικονομία

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Η Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) διοργανώνει σήμερα στη Λευκωσία, Ημερίδα με θέμα "Η κυπριακή οικονομία μπροστά στις τάσεις αποσταθεροποίησης και ύφεσης της διεθνούς οικονομίας, προληπτικά μέτρα και ανάγκες της αναπροσαρμογής της οικονομικής πολιτικής".

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνουν χαιρετισμούς, ενώ κύριος ομιλητής είναι ο Οικονομολόγος Μιχάλης Σαρρής Διευθυντής στη Διεθνή Τράπεζα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Ράλι Τρόοδος - Εναρξη

    ΚΥΠΕ 20/10/2001

    Δόθηκε σήμερα στις 8.00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, η εκκίνηση του Διεθνούς Ράλι "Τρόοδος". Δόθηκε σήμερα στις 8.00 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία, η εκκίνηση του Διεθνούς Ράλι "Τρόοδος", το οποίο διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (ΚΣΑ), με τη συμμετοχή 40 πληρωμάτων από τρεις χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΣΑ, το σημερινό πρώτο σκέλος του Ράλι περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 144 χιλιομέτρων.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΡΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 20 October 2001 - 13:02:03 UTC