Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 01-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Βιοηθικής
  • [02] Χρηματιστήριο - Οριακή αύξηση
  • [03] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Εισηγητής για το Κυπριακό στην ΚΣΣΕ
  • [04] Υπουργός Εσωτερικών - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
  • [05] ΥΠΕΞ Μάλτας - Κυπριακό - ΟΗΕ
  • [06] Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Ατυπα έγγραφα - Δηλώσεις
  • [07] Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Απειλές Τζεμ - Δηλώσεις
  • [08] Βέλγοι Γερουσιαστές - Επίσκεψη - Κυπριακό
  • [09] Kύπρος - Εκθεση προόδου ενταξιακής πορείας
  • [10] Τουρκία - Εκθεση Προόδου υποψηφίων χωρών
  • [11] Εκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία
  • [12] ΗΕ - Μόνιμος Αντιπρόσωπος Βρετανίας - ΓΓ ΟΗΕ - Επιστολή
  • [13] Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Αντρας Μπαρσόνι
  • [14] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Αντρας Μπαρσόνι
  • [15] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αντρας Μπαρσόνι

  • [01] (Κ) Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Βιοηθικής

    ΚΥΠΕ - 13/11/2001

    Εληξαν σήμερα στην Πάφο οι εργασίες της έκτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Εθνικών Επιτροπών Βιοηθικής με θέμα "Γενετική και Κοινωνία Ευκαιρίες και Απειλές", κατά την οποία επιστήμονες, νομικοί, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από Εθνικές Επιτροπές Βιοηθικής των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αντάλλαξαν απόψεις όσον αφορά το θέμα της βιοηθικής και της γενετικής επιστήμης.

    Κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών της Διάσκεψης ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα έχει επικυρώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τη νομοθεσία για σύσταση Κυπριακής Επιτροπής Βιοηθικής, ενώ όπως είπε, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η επικύρωση της Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική καθώς και το πρόσθετο Πρωτόκολλο που απαγορεύει τη κλωνοποίηση ανθρωπίνων όντων. |

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΚ)

    [02] (K) Χρηματιστήριο - Οριακή αύξηση

    ΚΥΠΕ - 13/11/2001

    Οριακά κέρδη της τάξης του 0,32% κατέγραψε η αγορά στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση. Ο Γενικός Δείκτης, ύστερα από ενδοσυνεδριακά σκαμπανεβάσματα, στη διάρκεια των οποίων άγγιξε και τις 134,86 μονάδες, έκλεισε τελικά στις 133,16 μονάδες. Στα ίδια περίπου με τα χθεσινά επίπεδα διατηρήθηκε η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 7,9 εκατομμύρια λίρες. Οριακή αύξηση της τάξης του 0,81% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 519,28 μονάδες.

    Παρά το γεγονός ότι η αγορά ξεκίνησε αρνητικά, ανήλθε το πρώτο ημίωρο της συνάντησης στις 134,86 μονάδες, όταν σημείωνε σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,6%. Η αγορά ακολούθως δέχθηκε πιέσεις λόγω των πωλήσεων που εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη, ύστερα από σκαμπανεβάσματα. Τελικά έκλεισε στις 133,16 μονάδες σε σύγκριση με 132,73 μονάδες χθες, καταγράφοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,32%.|

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Εισηγητής για το Κυπριακό στην ΚΣΣΕ

    ΚΥΠΕ - 13/11/2001

    Ο Ούγγρος εισηγητής για το Κυπριακό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Αντρας Μπαρσόνι δήλωσε ότι κατά τις αυριανές επαφές που θα έχει στα κατεχόμενα θα μεταφέρει στους Τ/Κ συνομιλητές του το μήνυμα ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είναι προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

    Μιλώντας ύστερα από σημερινή συνάντησή που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη ο κ. Μπαρσόνι εξέφρασε την ευχή ότι οι Τουρκοκύπριοι "θα ακούσουν το μήνυμά του αυτό και θα αντιδράσουν δεόντως", ενώ από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Μπαρσόνι να μεταφέρει στην άλλη πλευρά την αναγκαιότητα να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων υποχωρήσεων από δικής μας πλευράς. |

    (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Ο τομέας της Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται διαρκώς σε μία μεταβατική περίοδο δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αρχών Ραδιοτηλεόρασης (EPRA) Greger Lindberg, o oποίος από την πλευρά του ανέφερε ότι επισκέπτεται την Κύπρο για να διαπιστώσει το έργο που επιτελεί στην Κύπρο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης.

    Ο κ. Lindberg είπε πως συζήτησε με τον κ. Χριστοδούλου τη σημασία της ανεξαρτησίας της Αρχής, την οποία, όπως είπε, υποστηρίζει πολύ θερμά ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι δύσκολη η ίδρυση μιας Αρχής Ραδιοτηλεόρασης που να ρυθμίζει τα των ιδιωτικών σταθμών σε ένα τόπο όπου εδώ και κάποια χρόνια λειτουργούν ιδιωτικοί σταθμοί.|

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΜΚ)

    [05] (Κ) ΥΠΕΞ Μάλτας - Κυπριακό - ΟΗΕ

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Την πλήρη υποστήριξη της Μάλτας για εξεύρεση μιας λύσης στο Κυπριακό στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Δρ Joe Borg, μιλώντας χθες ενώπιον της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Ο Δρ. Borg εξέφρασε την εκτίμηση ότι "μπορεί να εξευρεθεί μια σύντομη λύση στο κυπριακό πρόβλημα", επισημαίνοντας ότι "η κατάσταση στην Κύπρο έχει παραμείνει αιτία ανησυχίας πάνω από 25 χρόνια".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΚ)

    [06] (Κ) Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Ατυπα έγγραφα - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Τη θέση ότι "δεν θα έπρεπε να αρχίσουμε να ανακυκλώνουμε συζήτηση μεταξύ μας για τα άτυπα έγγραφα (των Ηνωμένων Εθνών), τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά", εξέφρασε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στον Τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στο CNN Turk, κατά την οποία έγινε αναφορά σε άτυπα έγγραφα που υπέβαλαν τα Ηνωμένα Εθνη για εθελοντική ανταλλαγή περιουσιών.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον εισηγητή για την κατάσταση στην Κύπρο στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Ούγγρο βουλευτή Αντρας Μπαρσόνι, ο κ. Χριστόφιας επεσήμανε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έδωσε επίσημη απάντηση στα Ηνωμένα Εθνη για τα άτυπα έγγραφα τονίζοντας ότι "πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις βασικές αρχές, χωρίς τις οποίες η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν θα είναι δίκαιη και βιώσιμη".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [07] (Κ) Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Απειλές Τζεμ - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Την άποψη ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς και η Αγκυρα θα πρέπει να τύχουν διαφορετικής αντίκρισης και αντιμετώπισης από τα Ηνωμένα Εθνη, και την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξέφρασε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, κληθείς να σχολιάσει τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ Ισμαϊλ Τζεμ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνων.

    Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση του με τον εισηγητή για την κατάσταση στην Κύπρο στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Ούγγρο βουλευτή Αντρας Μπαρσόνι, ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι ενώ ο ΓΓ το ΟΗΕ Κόφι Αναν προσπαθεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, ο κ. Ντενκτάς και η Αγκυρα "χωρίς να εμποδίζονται θα συνεχίζουν να εκτοξεύσουν απειλές και βεβαίως να πιέζουν προς την κατεύθυνση που να κερδίζουν και άλλες ακόμα παραχωρήσεις και εκτροπές".

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [08] (Κ) Βέλγοι Γερουσιαστές - Επίσκεψη - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Φθάνουν απόψε στην Κύπρο για πενθήμερη επίσκεψη οι Βέλγοι Γερουσιαστές Philippe Monfils και Roelants Du Vivier.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η επίσκεψη των Βέλγων Γερουσιαστών πραγματοποιείται με εισήγηση και πρωτοβουλία του Βέλγου Υπουργού εξωτερικών Louis Michel "με απώτερο στόχο να υποβάλουν έκθεση για τις επαφές τους στην Κύπρο, ούτως ώστε να διερευνηθούν τρόποι για τη συμβολή του Βελγίου, που κατέχει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στην ενίσχυση των προσπαθειών του ΟΗΕ για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΜΚ)

    [09] (Κ) Kύπρος - Εκθεση προόδου ενταξιακής πορείας

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Η Κύπρος ικανοποιεί τα πολιτικά και οικονομικά κοινοτικά κριτήρια, που ισχύουν για τις υποψήφιες χώρες, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις της ένταξης στην ΕΕ, η οποία θα γίνει ανεξάρτητα από την επίλυση ή όχι του πολιτικού προβλήματος της νήσου. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε επίσης εκθέσεις και για 11 ακόμη υποψήφιες χώρες.

    Για την Τουρκία, υιοθετήθηκε μια ξεχωριστή έκθεση, σύμφωνα με την οποία η χώρα αυτή δεν πληροί τα πολιτικά κριτήρια και θα ενισχυθεί απλώς η προενταξιακή διαδικασία, που είχε αποφασισθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Αγκυρα καλείται να περάσει από τη φραστική υποστήριξη των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ σε συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

    Ειδικότερα για τις προσπάθειες επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, στην έκθεση προόδου για την Κύπρο εκφράζεται η απογοήτευση των "15" για τη στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ενώ τονίζεται ο αποφασιστικός ρόλος που καλείται να παίξει η Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται στην Αγκυρα ότι η στήριξη των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού αποτελεί μέρος των βραχυπρόθεσμων προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί στην Τουρκία από τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης. |

    (KYΠΕ/ΝΜ/ΜΚ)

    [10] (Κ) Τουρκία - Εκθεση Προόδου υποψηφίων χωρών

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει να βλέπει το Κυπριακό μέσα από το πρίσμα των Ελληνοκυπρίων, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτηρίζοντας την έκθεση προόδου για τις υπό ένταξη στην ΕΕ χώρες, "προκατειλημμένη" και "σκόπιμη".

    "Το κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης καταδικάζει και δεν δέχεται την ανειλικρινή και σκόπιμη στάση της ΕΕ", είπε ο κ. Μπαχτσελί, και κάλεσε την ΕΕ "να υιοθετήσει μια πιο ειλικρινή και τίμια στάση", κατά την έκφρασή του.

    "Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα την εμποδίσουν να προστατεύσει τα εθνικά της θέματα", είπε ο κ. Μπαχστελί, προσθέτοντας ότι η Τουρκία υποστηρίζει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη στην Κύπρο και είναι αδύνατο να υποχωρήσει "σε ένα θέμα τιμής".|

    (ΚΥΠΕ/ΕΑ/ΜΚ)

    [11] (Κ) Εκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Τουρκία να περάσει από το λόγια στην πράξη, υποστηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Η σχετική έκκληση γίνεται στην έκθεση προόδου της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ, που η Κομισιόν έδωσε σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα.

    Η έκθεση της Κομισιόν αναλύει την πορεία της εταιρικής σχέσης, όπου διαπιστώνει ότι οι συνταγματικές αλλαγές για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας αποτελούν μια σαφή πρόοδο προς την κατεύθυνση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παρά την πρόοδο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί των δημοκρατικών ελευθεριών.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΚ)

    [12] (Κ) ΗΕ - Μόνιμος Αντιπρόσωπος Βρετανίας - ΓΓ ΟΗΕ - Επιστολή

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Καταπελτική απάντηση έδωσε η Βρετανία στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η αίτηση της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι παράνομη και ότι η Βρετανία, ως εγγυήτρια δύναμη, όφειλε να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας που έχει.

    Η Βρετανία δεν θεωρεί ότι υπάρχει οποιοδήποτε νομικό κώλυμα στην ένταξη της Κύπρου, θέση που υποστηρίζουν τόσο η ΕΕ όσο και τα Ηνωμένα Εθνη, και δεν συμμερίζεται την άποψη της Αγκυρας ότι το Λονδίνο θα έπρεπε να εμποδίσει την ένταξη, αναφέρει επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Βρετανίας στα Ηνωμένα Εθνη Σερ Τζέρεμι Γκρίνστοκ προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ)

    [13] (Κ) Προεδρεύων της Δημοκρατίας - Αντρας Μπαρσόνι

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε σήμερα τον Ούγγρο εισηγητή για το Κυπριακό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλευτή Αντρας Μπαρσόνι, της ΚΣΣΕ αλλά και γενικότερα το Συμβούλιο της Ευρώπης να ασκήσουν της επιρροή τους προς την Αγκυρα και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ώστε να αλλάξουν ριζικά τη φιλοσοφία τους στο Κυπριακό και να γίνει δυνατή η επίλυση του προβλήματος πριν την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    Μιλώντας μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Μπαρσόνι, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι του δόθηκε η δυνατότητα να αντιπαραθέσει "την καλή θέληση που έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ε/κ πλευρά μέσα από τις ομιλίες τους στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μετην προκλητική τοποθέτηση του (Τούρκου ΥΠΕΞ) κ. Τζεμ χθες στη Γενική Συνέλευση, με τις απειλές, οι οποίες είναι αντίθετες προς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.|

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΜΚ)

    [14] (K) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Αντρας Μπαρσόνι

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Η διαδικασία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα επισπεύσει και θα διεγείρει το αίσθημα της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την ανάγκη αυτή να αποτελεί μέρος μιας Κύπρου ενταγμένης στην ΕΕ, δήλωσε ο εισηγητής για το Κυπριακό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Αντρας Μπαρσόνι ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Μπαρσόνι σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση εξέφρασε την εκτίμηση ότι "τώρα είναι η στιγμή για την τ/κ κοινότητα και την τ/κ ηγεσία να αλλάξουν την πολιτική τους γιατί δεν μπορούν να απομονώνονται από την υπόλοιπη Ευρώπη".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

    [15] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Αντρας Μπαρσόνι

    ΚΥΠΕ 13/11/2001

    Το θέμα των τουρκικών απειλών περί προσάρτησης των κατεχομένων στην Τουρκία σε περίπτωση που η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ήγειρε στον εισηγητή για το Κυπριακό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Αντρας Μπαρσόνι ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου, όπως ο ίδιος ο κ. Ομήρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ύστερα από συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Ούγγρο εισηγητή.

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι με τον κ. Μπαρσόνι υπάρχει ταύτιση απόψεων "ότι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία και η τ/κ πλευρά θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τη θέση τους σε ότι αφορά την συμμετοχή στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες".|

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 13 November 2001 - 18:46:11 UTC