Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-11-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ - Κύπρος - Τουρκία
  • [02] Λονδίνο - Ψευδοκράτος - Πορεία
  • [03] Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο - Ομογένεια
  • [04] Νέα Υόρκη - Ισλαμική Διάσκεψη - Ανακοινωθέν
  • [05] Σημίτης - Πασιαρδής - Κυπριακό
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - ΗΕ - ΕΕ
  • [07] Κατεχόμενα - Ανακήρυξη ψευδοκράτους - Τούρκοι πολιτικοί
  • [08] Νέα Υόρκη - Ερτουρούλογλου - Γουέστον - Συνάντηση
  • [09] ΝΕΟ - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [10] ΑΔΗΚ - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [11] ΑΚΕΛ - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [12] Δημοτικές εκλογές - Ενστάσεις - Ανακήρυξη Δημάρχων
  • [13] Φειδίας Σαρίκας - Δήμαρχος Πάφου
  • [14] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [15] ΚΙΣΟΣ - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [16] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [17] ΚΕΑ - Επέτειος Πολυτεχνείου
  • [18] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

  • [01] (Κ) ΟΗΕ - Κύπρος - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Η Κύπρος διά του εκπροσώπου της στην ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ άσκησε το δικαίωμα απάντησης προς τον Τούρκο αντιπρόσωπο, τονίζοντας πως τα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού παραμένουν ανεφάρμοστα λόγω της θρασύτητας της Τουρκίας ενώ συνεχίζεται και η κατοχή μεγάλου μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Κατά τη διάρκεια συζήτησης της οποίας προήδρευσε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, αναφορά στην Κύπρο έγινε και από τον Αρμένιο αντιπρόσωπο, ο οποίος απαντώντας στον Τούρκο αντιπρόσωπο είπε ότι "η Τουρκία η οποία κατέχει σχεδόν τη μισή Κύπρο κατηγορεί άλλους για κατοχή."|

    (KYΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [02] (K) Λονδίνο - Ψευδοκράτος - Πορεία

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο οργάνωσε χθες βράδυ η ομογένεια, με δεσπόζουσα τη συμμετοχή της νεολαίας με τη μαζικότερη των τελευταίων χρόνων συγκέντρωση.

    Η εκδήλωση για καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, η οποία οργανώθηκε από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, άρχισε στις 8 το βράδυ ώρα Κύπρου και όσο προχωρούσε η ώρα γινόταν πιο επιβλητική στον όγκο της με την άφιξη και των Κυπρίων φοιτητών, οι οποίοι φοιτούν σε βρετανικά πανεπιστήμια.|

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο - Ομογένεια

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το πρωί στο Λονδίνο προερχόμενος από τη Νέα Υόρκη, θα δεχθεί απόψε στις 8 το βράδυ ώρα Κύπρου το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης επιστρέφει στην Κύπρο αύριο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Νέα Υόρκη - Ισλαμική Διάσκεψη - Ανακοινωθέν

    KYΠΕ - 16/11/2001

    Χωρίς την απαράδεκτη ορολογία και φράσεις σχετικά με το κατοχικό καθεστώς, όπως είχε επιχειρήσει η Τουρκία, υιοθετήθηκε χθες από την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών μελών της.

    Το ανακοινωθέν κινείται στο ίδιο πνεύμα ανακοινωθέντος που υιοθέτησε στο παρελθόν η ΟΙΔ. Εκφράζει τη σθεναρή υποστήριξη της συνόδου των ΥΠΕΞ στο "δίκαιο αγώνα του τουρκικού μουσουλμανικού λαού της Κύπρου και επιβεβαιώνει τα ψηφίσματα και τις διακηρύξεις της για την Κύπρο."

    Τάσσεται υπέρ μια δίκαιης λύσης μέσω διαπραγματεύσεων, η οποία θα σέβεται τις "νόμιμες φιλοδοξίες" των Τ/Κ. Σημειώνει επίσης τη σημασία του σεβασμού της αρχής της πολιτικής ισότητας του στάτους των δύο πλευρών στην προώθηση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων, που θα είναι αποδεκτή από την τ/κ και την ε/κ πλευρά.|

    (KYΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [05] (Κ) Σημίτης - Πασιαρδής - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη συζήτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό χθες το απόγευμα ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος τον επισκέφτηκε για να τον αποχαιρετήσει ενόψει της μετάθεσής του στην Κύπρο και της ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στη συνάντηση του κ. Σημίτη με τον Πρέσβη της Κύπρου συζητήθηκαν διεξοδικά οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Η ανακοίνωση προσθέτει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το Κυπριακό παραμένει η προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ότι κανένα εμπόδιο και καμιά πολιτική εκφοβισμού δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την τελική ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.|

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Κυπριακό - ΗΕ - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Την πεποίθηση ότι οι τουρκικές απειλές πρέπει να αντιμετωπιστούν πιο αποφασιστικά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και από την ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως αν ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δεχθεί να συναντήσει τον Προέδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη στα πλαίσια της διαδικασίας των ΗΕ, τότε θα λάβει χώρα τέτοια συνάντηση, η οποία, όπως τόνισε, για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να βρίσκεται εντός των παραμέτρων που καθορίζουν τα ψηφίσματα των ΗΕ και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναχωρώντας για τη Στοκχόλμη όπου θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ με τους ομολόγους τους των υπό ένταξη χωρών, ο κ. Χριστόφιας είπε πως οι τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου αποτελούν απειλές κατά της ειρήνης στην περιοχή, και εξέφρασε την άποψη ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει "αυτόβουλα" να κινηθεί προς την Τουρκία και να πάρει τα αναγκαία μέτρα για αποτροπή αυτών των απειλών.

    Ερωτηθείς για την πιθανή συνάντηση Προέδρου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι "ίσως τα ΗΕ και άλλοι παράγοντες ικανοποιηθούν γιατί θα γίνει μια συνάντηση και θα αρχίσει μια διαδικασία. Ποιό όμως θα είναι το πλαίσιο (της συνάντησης)", διερωτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    "Θα πάει ο κ. Ντενκτάς να επαναλάβει τις θέσεις του για την αναγνώριση του 'κράτους' του όπως το λέει και για συνομοσπονδία και να εξηγήσει στον κ. Κληρίδη ότι η λύση είναι αυτή και μόνο αυτή; Που οδηγεί κάτι τέτοιο;", συνέχισε ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο Πρόεδρος Κληρίδης που αποδέχεται πρόσκληση του κ. Ντενκτάς αλλά εναπόκειται στον κ. Ντενκτάς να απαντήσει στην πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για συνάντηση στα πλαίσια της διαδικασίας των ΗΕ.|

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Κατεχόμενα - Ανακήρυξη ψευδοκράτους - Τούρκοι πολιτικοί

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Λίγο πριν αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι θεωρεί "καθήκον" και "υποχρέωση" του να μη συμμετάσχει σε συνομιλίες "προτού γίνει αποδεκτή" η κυριαρχία του ψευδοκράτους.

    Σύμφωνα με το τ/κ Τύπο, ο κατοχικός ηγέτης επέκρινε τη Βρετανία για την πολιτική που ακολουθεί υπέρ των Ε/Κ και είπε ότι η Βρετανία "δεν ακολουθεί την αρχή των ίσων αποστάσεων".

    Πρόσθεσε ακόμα, ότι οι Τ/Κ θα πρέπει "να αποχωρήσουν από την Κοινοπολιτεία".|

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [08] (Κ) Νέα Υόρκη - Ερτουρούλογλου - Γουέστον - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Ο ευρισκόμενος στη Νέα Υόρκη λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουρούλογλου συναντήθηκε με το συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    Οπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, ο κ. Ερτουρούλογλου συμμετείχε επίσης ως παρατηρητής στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης.

    Σε ομιλία του, ο κ. Ερτουρούλογλου κάλεσε τα ισλαμικά κράτη "να αναγνωρίσουν" το ψευδοκράτος.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [09] (Κ) ΝΕΟ - Επέτειος Πολυτεχνείου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ) τιμούν το Πολυτεχνείο και τους Ηρωες του και υπόσχονται να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε τόσο η πολιτεία όσο και ο λαός να ενισχύουν τη Δημοκρατία στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι ΝΕΟ εκτιμούν ότι "για να επιβιώσουμε χρειαζόμαστε δύναμη την οποία πρέπει να αντλήσουμε από τα ιερά ιδανικά μας.

    Αναφερόμενοι στον αγώνα για επιβίωση, οι ΝΕΟ σημειώνουν ότι "τον τρόπο (για επιβίωση) μας δείχνουν μέσα στο χρόνο πολλά παραδείγματα της ιστορίας μας και ένα από αυτά είναι οι Ηρωες του Πολυτεχνείου".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [10] (Κ) ΑΔΗΚ - Επέτειος Πολυτεχνείου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα (ΑΔΗΚ) τιμά τη μνήμη των Ηρώων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίοι "αψηφώντας τη βαρβαρότητα της στρατιωτικής δικτατορίας, έδειξαν με τη θυσία τους τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας".

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του ΑΔΗΚ, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, "στο κατώφλι της νέας εποχής, μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, έχουμε απόλυτη ανάγκη να είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στην Ιστορία του Εθνους μας και τις ηρωικές εκείνες πράξεις, οι οποίες συντείνουν στη διατήρηση του ψυχικού σθένους, που αναμφίβολα διακατέχει τον κυπριακό λαό και βοηθούν στην προσπάθεια που διεξάγεται για εθνική δικαίωση της πατρίδας μας".

    Το ΑΔΗΚ θεωρεί ότι η εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι "δεν υπάρχουν χαμένοι αγώνες" και ότι κατά την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπου δοκιμάζεται η διεθνής έννομη τάξη και έκδηλα αμφισβητείται το διεθνές σύστημα ασφάλειας ολόκληρης της ανθρωπότητας, "είναι επιτακτική η ανάγκη για ενδυνάμωση του αγώνα μας για την αποκατάσταση της ελευθερίας και την αποτίναξη της κρατικής τρομοκρατίας της Τουρκίας από το μαρτυρικό νησί μας".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [11] (Κ) ΑΚΕΛ - Επέτειος Πολυτεχνείου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    "Η Κύπρος, 27 χρόνια μετά το έγκλημα και την προδοσία εξακολουθεί να είναι διαιρεμένη και να αγωνίζεται για την άρση της τουρκικής κατοχής", αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, με αφόρμή την επέτειου του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας ότι "στον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας, εμπνεόμαστε από τα ιδανικά του Πολυτεχνείου".

    "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του αντιχουντικού αγώνα του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας, ενώ η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα δικαίωσε τη θυσία των παιδιών του Πολυτεχνείου", σημειώνει το ΑΚΕΛ.

    Τέλος τονίζεται ότι το ΑΚΕΛ, τιμά τους ηρωικούς νεκρούς εκείνης της εξέγερσης, καθώς και όλους τους δημοκράτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ενάντια στη Χούντα.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [12] (Κ) Δημοτικές εκλογές - Ενστάσεις - Ανακήρυξη Δημάρχων

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Με ενστάσεις για υποψηφίους Δημάρχους στο Δήμο Πάφου έληξε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για τις υποψηφιότητες Δημάρχων για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ενώ δύο υποψήφιοι ανακηρύσσονται Δήμαρχοι αφού δεν υπήρχε ανθυποψήφιος.

    Οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν αφορούν τους Ανδρέα Ευσταθίου και Χρίστο Θεοφανίδη και οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι για το Δήμο Πάφου.

    Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Τοφιάς ανακηρύσσεται Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης αφού δεν υπήρξε ανθυποψήφιός του. Η τελετή ανακήρυξης θα γίνει απόψε στις 7.30 στη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή στη Λάρνακα.

    Ο Μιχάλης Πήλικος ανακηρύσσεται επίσης Δήμαρχος, για τον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου, αφού δεν είχε ανθυποψήφιο. Η τελετή ανακήρυξης θα γίνει αύριο στις 11.30 το πρωί στο Οίκημα Λευκονοίκου στη Λευκωσία.

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [13] (Κ) Φειδίας Σαρίκας - Δήμαρχος Πάφου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Ο υποψήφιος της δημοτικής συνεργασίας για Δήμαρχος Πάφου Φειδίας Σαρίκας θα ανακηρυχθεί και πάλι Δήμαρχος Πάφου, αφού οι ενστάσεις εναντίον των δύο ανθυποψηφίων του, Χρίστου Θεοφανίδη και Ανδρέα Ευσταθίου, έγιναν δεκτές.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εφορών Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, ο μεν Χρίστος Θεοφανίδης δεν κατέχει την κυπριακή υπηκοότητα ο δε Ανδρέας Ευσταθίου είναι "μη αποκατασταθείς πτωχεύσας".|

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           138,88 (-0,42)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 11.973.810
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 6.053.703    533,76 (-0,39)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.426.934    146,33 (-0,26)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    868.569    133,20 ( 0,08)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     99.367     47,19 (-1,42)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    301.198     59,34 ( 0,44)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    718.604    118,99 (-0,19)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    503.447     36,51 (-0,65)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     46.894     54,29 ( 0,20)
    Ετ. Πληροφορικής              £    761.780     11,48 ( 0,88)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  1.016.833     31,88 (-1,70)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        ψαριών                    £     27.799     30,41 ( 3,65)
    Ξενοδοχεία                    £  1.528.040     86,89 (-1,38)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.854.042    161,25 (-0,28)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΜΚ)

    [15] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Επέτειος Πολυτεχνείου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) τιμά μαζί με ολόκληρο τον κυπριακό Ελληνισμό την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την υπέροχη θυσία των αγωνιστών του Νοέμβρη του 1973, οι οποίοι "αντιπαρατέθηκαν με την ωμή βία του τυραννικού καθεστώτος".

    Σε ανακοίνωση του, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, το ΚΙΣΟΣ εκτιμά ότι "το φλογερό παράδειγμα της νέας γενιάς της Ελλάδας του 1973 συμβολίζει και επικυρώνει την αδάμαστη θέληση και το δικαίωμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου να αγωνίζεται κατά της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης και για την κατοχύρωση των σταθερών αξιών της ελευθερίας και της δημοκρατίας".

    Το ΚΙΣΟΣ τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου "διακηρύττει την αμετάθετη απόφαση του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλον το λαό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, για λευτεριά και δικαίωση".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [16] (K) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 16/11/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               188,6673        190,1766
          Δολ. Αυστραλίας              2,9418          2,9653
          Δολ. Καναδά                  2,4442          2,4637
          Κορώνα Δανίας               12,9380         13,0415
          Κορώνα Νορβηγίας            13,7782         13,8884
          Κορώνα Σουηδίας             16,2823         16,4125
          Φράγκο Eλβετίας              2,5514          2,5718
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/MK)

    [17] (Κ) ΚΕΑ - Επέτειος Πολυτεχνείου

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που οδήγησε στον εκ βάθρων συγκλονισμό της Χούντας και τελικά τη κατάρρευση της, αναφέρει το ΚΕΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Το ΚΕΑ "αποτίει φόρο τιμής στους ηρωικούς φοιτητές του Πολυτεχνείου" και τονίζει ότι η 17η Νοεμβρίου 1973 "αποτελεί φωτεινό φάρο για τον αγώνα που διεξάγει κάθε καταπιεσμένος λαός".

    Στην ανακοίνωσή του, το ΚΕΑ σημειώνει ότι "ο κυπριακός Ελληνισμός που συνεχίζει μέχρι σήμερα να πληρώνει το κόστος της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, κλείνει ευλαβικά το γόνυ του μπροστά στη μεγάλη εξέγερση και συνεχίζει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση των δικών του δικαίων".

    (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [18] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    ΚΥΠΕ - 16/11/2001

    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 16/11/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7403          1,7507
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5382          1,5474
    Λίρα Αγγλίας                     1,0752          1,0816
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   593,0100        596,5500
    Εσκούδος Πορτογαλίας             348,8988        350,9838
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3706          1,3788
    Λιρέττα Iταλίας                3.369,6907      3.389,8279
    Μάρκο Γερμανίας                    3,4037          3,4241
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,3474         10,4092
    Πεσέτα Ισπανίας                  289,5616        291,2920
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,9471         24,0902
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8351          3,8580
    Φράγκο Βελγίου                    70,2035         70,6231
    Φράγκο Γαλλίας                    11,4156         11,4838
    Φράγκο Λουξεμβούργου              70,2035         70,6231
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/MK)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 16 November 2001 - 13:02:05 UTC