Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Δήμος Λευκωσίας - Εκλογή Αντιδημάρχου
  • [02] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Κατεχόμενα - Αθλητισμός
  • [04] (Κ) Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Πρίγκιν
  • [05] (Κ) Ψευδοκράτος - Ουάσινγκτον - Ερτού
  • [06] (Κ) Κατεχόμενα - Σερτέρ - Κυπριακό
  • [07] (Κ) Ντενκτάς - Δηλώσεις - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Εθνάρχης Μακάριος - Εκδηλώσεις Μνήμης
  • [09] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Συνομιλίες - Ετζεβίτ
  • [10] (Κ) Κατεχόμενα - Μόρφου - Οικονομία
  • [11] (Κ) ΗΕ - Εκπρόσωπος - Εγγραφο για αγνοούμενους
  • [12] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κρατικός προϋπολογισμός
  • [13] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση
  • [15] (Κ) Ισπανία - Διορισμός πρέσβη την Κύπρο
  • [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [17] (Κ) Πρόεδρος ICFTU - Ντενκτάς - Επιστολή

  • [01] (Κ) Δήμος Λευκωσίας - Εκλογή Αντιδημάρχου

    Με 13 ψήφους έναντι 12 του ανθυποψηφίου της Απόστολου Κουλλουρούδια εξελέγη αντιδήμαρχος Λευκωσίας η Λία Τσεριώτου, ενώ υπήρξαν και δύο αποχές.

    [02] (K) Eπισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις απευθείες συνομιλίες στο Κυπριακό, οι δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς περί αναγνώρισης "πραγματικοτήτων", η ασιατική γρίπη που πιθανόν να απειλήσει και την Κύπρο, ο νέος κατάλογος ονομάτων στην υπόθεση υποκλοπής ηλεκτρικού ρεύματος, η εκλογή Αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, καθώς και το ενδεχόμενο αγοράς προεδρικού αεροσκάφους είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Κυπριακό Τύπο.

    Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Το τελευταίο χαρτί για μπλόκο στην ένταξη" γράφει ότι η τ/κ πλευρά στις απευθείας συνομιλίες θα επιχειρήσει το πάγωμα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, ενώ υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ελληνα Πρωθυπουργού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι "νέο πλήγμα" δέχθηκε χθες η τριμερής συνεργασία ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΚΙΣΟΣ στο Δήμο Λευκωσίας, αφού χθες κατά τη πρώτη συνάντηση του Σημοτικού Συμβουλίου εξελέγη Αντιδήμαρχος η Λία Τσεριώτου του ΔΗΣΥ.

    Η "Μάχη" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ερχεται ασιατική γρίπη" γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζήτησε χθες το θέμα της "εισβολής" της ασιατικής γρίπης στην Κύπρο, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στην Ιταλία και απειλεί άμεσα τη χώρα μας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου έδωσε στη δημοσιότητα και τρίτο κατάλογο ονομάτων για το σκάνδαλο υποκλοπής ηλεκτρικού ρεύματος αποτελούμενο από 27 ονόματα.

    Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Αυτά ζήτησε ο Ντενκτάς" γράφει στο κύριο θέμα ότι σύμφωνα με πληροφορίες το "Π" κατά τη συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, ο Τ/Κ ηγέτης προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο Κληρίδη για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση "δύο κρατών". Σε άλλο θέμα γράφει για τις δύο εγκληματικές ενέργειες που σημειώθηκαν χθες που αφορούν ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάφο και ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.

    "Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Κλέβουν και το νερό" γράφει ότι τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού "εξαφανίζονται" κατά τη ροή τους από τους αγωγούς του Τμήματος Υδάτων προς τα υδρευτικά δίκτυα δεκάδων κοινοτήτων και αρκετών δήμων με αποτέλεσμα η ζημιά να καλύπτεται από τους φορολογούμενους. Αλλού γράφει ότι με το κεφάλαιο της κατανομής των εξουσιών μεταξύ "δύο ίσων πλευρών" θα αρχίσουν την προσεχή Δευτέρα οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς, ύστερα από αποκάλυψη του κατοχικού ηγέτη που "έριξε φως στη συσκότιση του ντε Σότο".

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Λύση βάσει πραγματικοτήτων" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς άρχισε τις απευθείας συνομιλίες επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του, εμμένοντας στη λύση του Κυπριακού βάσει "πραγματικοτήτων", ενώ χαρακτήρισε τον κ. ντε Σότο ως απλό παρατηρητή στις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αιγύπτιος Υφυπουργός Εξωτερικών αναμένεται στην Κύπρο πριν από το τέλος του μήνα για να κλείσει η συμφωνία για τη ζώνη αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης.

    Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Εξουσίες στο επίκεντρο" γράφει ότι στην επόμενη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς θα συζητηθεί το θέμα του καθεστώτος και των εξουσιών των δυο πλευρών. Αναφέρει ότι ύστερα από χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο Κληρίδη συμφωνήθηκε όπως ο κ. Κληρίδης επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα ενώ η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο διεθνή χώρο όσον αφορά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την επίλυση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές διεξάγουν έρευνα για την αγορά ενός προεδρικού αεροπλάνου.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα ότι σύμφωνα με ταξιδιωτικό πράκτορα με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλοκαιρινές κρατήσεις για την Κύπρο μπορούν να μειωθούν στο ένα τέταρτο παρά το ότι άλλοι προορισμοί σημειώνουν αυξημένη ζήτηση. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα, τέσσερις στους δέκα Κύπριους πολίτες πιστεύουν ότι το Κυπριακό μπορεί να επιλυθεί, ενώ ψηλά στη λίστα υποψηφίων για την προεδρία βρίσκονται τα ονόματα του Προέδρου του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου και του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη.

    Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία "The Cyprus Weekly" υπό τον τίτλο "Κατανομή εξουσιών στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης" αναφέρεται στις δηλώσεις Nτενκτάς ο οποίος αποκάλυψε την ατζέντα των συνομιλιών της προσεχούς Δευτέρας παρά το εμπάργκo, λέγοντας ότι θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Κληρίδη "τις πολιτικές λειτουργίες των δύο πλευρών, της νέας δημοκρατίας, που θα θεμελιωθεί στο νησί". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβούλιο της Ευρώπης θα συζητήσει την ερχόμενη εβδομάδα την έκθεση για την Κύπρο που ετοίμασε ο Ούγγρος εισηγητής για την Κύπρο Αντρας Μπαρσόνι.

    Η εβδομαδιαία "Η Κύπρος σήμερα" με τίτλο "Σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας με στόχο Κύπρο" γράφει ότι οι ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται με την έναρξη των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς "αναμένεται να οδηγήσουν σε μετωπική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας τόσο σε πολιτικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο". Αλλού γράφει ότι με προσωπική παρέμβαση του Ελληνα Πρωθυπουργού "απαγορεύτηκε" η κάθοδος του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας ώστε "να μην ενοχληθεί η Αγκυρα και επηρεαστούν οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΑΡ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Κατεχόμενα - Αθλητισμός

    Ο Γενικός Διευθυντής Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας Κεμάλ Μουτλού, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προβεί στις δέουσες ενέργειες για άρση του αθλητικού λεγόμενου "εμπάργκο" επί των Τ/Κ.

    [04] (Κ) Κατεχόμενα - Ντενκτάς - Πρίγκιν

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς συναντήθηκε χθες στα κατεχόμενα με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό Βλαντιμίρ Πρίγκιν, ο οποίος συνοδευόταν από το Ρώσο Πρέσβη στην Κύπρο Βλαντιμίρ Παβλίνοφ.

    Οπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, στη συνάντηση μετείχε και ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Χακκί Μουφτουζατέ. (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [05] (Κ) Ψευδοκράτος - Ουάσινγκτον - Ερτού

    Ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του ως λεγόμενος "αντιπρόσωπος" του ψευδοκράτους στην Ουάσινγκτον, ο Οσμάν Ερτού.

    Σύμφωνα με το τ/κ Τύπο, ο κ. Ερτού από το 1997 ήταν ο λεγόμενος "υφυπουργός εξωτερικών και άμυνας" του ψευδοκράτους. (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [06] (Κ) Κατεχόμενα - Σερτέρ - Κυπριακό

    Ο λεγόμενος "πρόεδρος" της ψευδοβουλής Βεχπί Ζεκί Σέρτερ συναντήθηκε χθες με δύο δημοσιογράφους της εφημερίδας "Αλ Ουάταν" του Κατάρ και σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Σέρτερ τους είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι συνομιλίες άρχισαν με πρωτοβουλία του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και ότι η τ/κ πλευρά είναι "αυτή που επιθυμεί την ειρήνη".

    Στη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους από το Κατάρ, ο κ. Σερτέρ έκανε λόγο για "νέο συνεταιρισμό", όπου θα βασίζεται σε "δύο κράτη". (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΕΛΑ/ΡΜ)

    [07] (Κ) Ντενκτάς - Δηλώσεις - Κυπριακό

    Στις χθεσινές δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για τις απευθείας συνομιλίες, αναφέρεται η τ/κ εφημερίδα "Κίπρις", η οποία σημειώνει την αναφορά Ντενκτάς, ότι στην προσεχή συνάντηση οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν τα θέματα ουσίας, που άρχισαν να συζητούν τη Τετάρτη και ότι έχει ορισθεί η σύνθεση της ομάδας που θα τον συνοδεύει. Ωστόσο ο κ. Ντενκτάς απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις, αφού όπως είπε τα ονόματα μπορεί να αλλάξουν.

    [08] (Κ) Εθνάρχης Μακάριος - Εκδηλώσεις Μνήμης

    Με πορείες, αιμοδοσίες, θρησκευτικά μνημόσυνα και δενδροφυτεύσεις ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Εθνάρχη.

    [09] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Συνομιλίες - Ετζεβίτ

    Για προσπάθεια ωραιοποίησης των τουρκικών θέσεων στο Κυπριακό έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, όταν κλήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ στις ΗΠΑ, με τις οποίες ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις απευθείας συνομιλίες και που αντιμετωπίσθηκαν θετικά από μερίδα της πολιτικής ηγεσίας στην Κύπρο.

    [10] (Κ) Κατεχόμενα - Μόρφου - Οικονομία

    Δώδεκα οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κατεχόμενη Μόρφου, με ανακοίνωση τους αναφέρονται στα πάμπολλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, ενώ ειδική αναφορά γίνεται σε αυτούς "που αναγκάζονται να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές", λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στα κατεχόμενα.

    Οπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ζωή στη Μόρφου είναι πολύ δύσκολη και ιδιαίτερα λόγω της ανεργίας, ενώ σε άλλο σημείο, σημειώνεται ότι οι διαμένοντες στην περιοχή αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα απολύτως απαραίτητα για την οικογένεια τους και ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάσχεση της περιουσίας τους επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα και νερό.

    [11] (Κ) ΗΕ - Εκπρόσωπος - Εγγραφο για αγνοούμενους

    Επιδίδεται σήμερα το απόγευμα στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς το έγγραφο που ετοίμασε η ε/κ πλευρά αναφορικά με τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους θα προωθηθεί η διαδικασία για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

    Ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ζπίγκνιεφ Βλόσοβοτς μεταβαίνει αυτήν την ώρα στην κατεχόμενη Λευκωσία για να επιδώσει το έγγραφο στον κ. Ντενκτάς.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, ότι ενημερώθηκαν οι συγγενείς των αγνοουμένων αναφορικά με το περιεχόμενο του εγγράφου και συμφώνησαν όπως αποσταλεί εντός της ημέρας το έγγραφο στον κ. Ντενκτάς μέσω του κ. Βλόσοβιτς.

    [12] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Κρατικός προϋπολογισμός

    Αποχή κατά την ψήφιση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος είπε ακόμα πως οι βουλευτές του Κινήματος θα υπερψηφίσουν επιμέρους κονδύλια που αφορούν τους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους, την άμυνα και την εναρμόνιση.

    [13] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 18/01/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7296          1,7399
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5242          1,5333
    Λίρα Αγγλίας                     1,0617          1,0680
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     202,2202        203,8379
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9524          2,9760
    Δολάριο Καναδά                     2,4576          2,4772
    Κορώνα Δανίας                     12,8394         12,9421
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,6710         13,7803
    Κορώνα Σουηδίας                   16,0051         16,1331
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5397          2,5600
    

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    Νέα σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,02% κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 128,35 μονάδες, ως αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκαν το σύνολο σχεδόν των εισηγμένων τίτλων. Η αξία των συναλλαγών, ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με χθες, ανήλθε στο ποσό των 3,3 εκατομμυρίων λιρών.

    Με σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,10% έκλεισε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, υποχωρώντας στις 517,83 μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να υποχωρεί σε ποσοστό 1,08%.

    Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με θετικό πρόσημο, το οποίο διατήρησε στο πρώτο περίπου ημίωρο της σημερινής χρηματιστηριακής συνάντησης. Στη συνέχεια η αγορά διέγραψε καθ' όλα αρνητική πορεία με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 129 μονάδων. Τελικά η αγορά έκλεισε στις 128,35 μονάδες έναντι 129,67 μονάδων χθες, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,02%.

    Στην πλειονότητά τους οι επιμέρους δείκτες κινήθηκαν πτωτικά, ενώ με κέρδη έκλεισαν ο κλάδος των Οικοδομήσιμων Υλών & Κατασκευών σε ποσοστό 0,97%, των Βιομηχανικών 0,33% και των Ασφαλειών 0,02%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν ο κλάδος των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,51%, των Αλλων Εταιρειών 1,73%, των Εμπορικών 1,63%, της Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας Ψαριών 1,45%, των Τουριστικών 1,35% και των Τραπεζών 1,08%.

    Πτώση σημείωσαν ακόμη ο κλάδος των Επενδυτικών κατά 0,65%, των Χρηματοοικονομικών 0,45% και της Πληροφορικής 0,12%.

    Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου με ποσοστό 14% του ημερήσιου όγκου συναλλαγών. Ακολούθησαν η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας με 13,3%, τα Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών της Τράπεζας Κύπρου με 11,4%, της Tsokkos Hotels με 7,8% και της Φάρμα Ρένος Χατζηιωάννου με 4,5%.

    Εξάλλου, σήμερα ήταν η τελευταία μέρα αναστολής της διαπραγμάτευσης των εταιρειών Τοξότης Επενδύσεις, Blue Island, Chris Ioannou, CCC Laundries, Cyventures Capital, G&K Exclusive Fashions, Transoccer Holdings, Νέμεσις Εργοληπτική, Dimco Electrical Supplies, CCC Tourist και Telia Aqua Marine, η οποία άρχισε στις 31 Δεκεμβρίου 2001, λόγω καταχώρησής τους στο κεντρικό Αποθετήριο.

    (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΚΣΤ/ΜΜ)

    [15] (Κ) Ισπανία - Διορισμός πρέσβη την Κύπρο

    Στην Κύπρο φθάνει στο τέλος αυτού του μήνα για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρέσβης της Ισπανίας ο Ιγκνάθιο Γκαρθία Βαλντεκάσας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επιτετραμμένος της ισπανικής πρεσβείας στη Λευκωσία Ενρίκε Μόρα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί εδώ και περίπου ένα χρόνο.

    [16] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           128,35 (-1,02)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.355.659
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.755.776    517,83 (-1,10)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    974.956    141,72 (-1,08)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    119.219    122,97 (-0,65)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     11.354     49,96 ( 0,02)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     76.941     55,25 ( 0,33)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    116.959     94,49 (-1,35)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    119.333     31,91 (-1,63)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     39.333     55,93 ( 0,97)
    Ετ. Πληροφορικής              £     76.904      8,55 (-0,12)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    392.632     28,96 (-0,45)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      2.850     25,07 (-1,45)
    Ξενοδοχεία                    £    478.686     78,11 (-2,51)
    Αλλες Εταιρείες               £    513.522    140,69 (-1,73)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [17] (Κ) Πρόεδρος ICFTU - Ντενκτάς - Επιστολή

    Την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Εργατικών Συνδικάτων (ICFTU) για τη στάση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλλει περιορισμούς διακίνησης των Τ/Κ συνδικαλιστών εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο ΓΓ της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μπιλ Τζόρταν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 18 January 2002 - 18:49:17 UTC