Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-01-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνάντηση
  • [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) ΚΣΣΕ - Κύπρος - Ψήφισμα - Κατεχόμενα - Προϊόντα
  • [04] (Κ) ΚΣΣΕ - Δώρος Χριστοδουλίδης - Ψήφισμα
  • [05] (K) Πρόεδρος ΚΕΑ - ΓΓ ΚΠΕ - Συνάντηση
  • [06] (Κ) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Αποφάσεις ΕΔΑΔ - Τουρκία
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] (Κ) Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΚΣΣΕ - Κατεχόμενα
  • [10] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΚΣΣΕ - Κατεχόμενα
  • [11] (Κ) Δ΄ Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ - Ντενκτάς - Αναβολή
  • [12] (K) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Δηλώσεις Δώρου Χριστοδουλίδη
  • [13] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Λονδίνο
  • [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτώση
  • [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρεσβεία ΗΠΑ - Δεξίωση - Κατεχόμενα
  • [16] (Κ) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Δώρος Θεοδώρου
  • [17] (Κ) Βουλή - ΑΚΕΛ - Χρίστος Πέτας - Θάνατος
  • [18] (Κ) ΑΚΕΛ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [19] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης
  • [20] (Κ) Παναγιώτης Δημητρίου - ΕΔΑΔ - Ανθρώπινα δικαιώματα
  • [21] (Κ) Πρεσβεία ΗΠΑ - Κατεχόμενα - Δεξίωση - Ανακοίνωση
  • [22] (K) ΔΗΣΥ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [23] (Κ) ΔΗΚΟ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002
  • [24] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

  • [01] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Συνάντηση

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συναντάται στις 5 σήμερα το απόγευμα με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, σύμφωνα με το πρόγραμμα των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, το οποίο προβλέπει τρεις συναντήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή).

    Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στην ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη ζώνη.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η δεύτερη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς καθώς και το θέμα της κλοπής όπλων και πυρομαχικών από φυλάκιο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το ψήφισμα που ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κύπρο, η αντικατάσταση αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή όπου κλάπηκαν όπλα από φυλάκιο της ΕΦ, η απόκτηση από την Κύπρο συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για συνεισφορά στον υπό ίδρυση ευρωστρατό και οι χθεσινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα.

    Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο "Πέφτουν κεφάλια μιας μεραρχίας", γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος διέταξε χθες την αφαίρεση των καθηκόντων διοίκησης από το διοικητή του λόχου μέχρι και το διοικητή της μεραρχίας, στον τομέα ευθύνης της οποίας βρισκόταν το φυλάκιο της Εθνοφρουράς από το οποίο αφαιρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά το περασμένο Σάββατο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ενέκρινε χθες βράδυ τροπολογία με την οποία καλείται η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) να δημιουργήσει μηχανισμό εξαγωγής προϊόντων από την κατεχόμενη Κύπρο.

    "Η Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο "Λογοδοτούν για τα όπλα", ότι επικρατεί αναστάτωση στην Εθνική Φρουρά για την κλοπή όπλων και πυρομαχικών από φυλάκιο και ότι οι στρατιωτικοί επιτελείς διαβουλεύονται για εντοπισμό κενών και παραλείψεων, ενώ έχουν δοθεί και διαταγές για μετακινήσεις αξιωματικών διαφόρων βαθμίδων. Αλλη είδηση είναι ότι εκπρόσωποι των Ελληνοποντίων, που βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένοι στην Κύπρο, ζητούν όπως αξιοποιηθούν στην άμυνα της Κύπρου και όπως υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά ως κληρωτοί, εθελοντές και ΕΠΥ.

    Ο "Πολίτης", με τίτλο "Αερομαχίες για κατασκοπευτικά", γράφει στο κύριο θέμα ότι η Κύπρος επείγεται να αποκτήσει συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο πλαίσιο δέσμευσής της για συνεισφορά στον υπό ίδρυση ευρωστρατό, αλλά δημιουργούνται προβλήματα στη διαδικασία των προσφορών, εξαιτίας του "πολέμου", όπως γράφει η εφημερίδα, που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και της εμπλοκής διπλωματικών αποστολών ξένων χωρών. Αλλού γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος αποφάσισε την ανάληψη συντονισμένης εκστρατείας σε διεθνές επίπεδο για αποτροπή της εγκατάστασης από τους Βρετανούς νέας μεγάλης κεραίας στην περιοχή Αλυκής Ακρωτηρίου.

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα, με τίτλο "Ανέκοψαν τον Γιάννο" γράφει ότι η μισή δύναμη της Ελληνικής Αεροπορίας τέθηκε χθες σε πλήρη επιχειρησιακή κίνηση για να διασφαλίσει τη μετάβαση του Υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, αφού τουρκικά αεροσκάφη σε μια προκλητική ενέργεια παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και επιχείρησαν να ανακόψουν την πορεία του αεροσκάφους που μετέφερε τον Υπουργό. Επίσης γράφει ότι αρχές του 2003 θα απογειωθούν τα αεροπλάνα της θυγατρικής αεροπορικής εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών με έδρα την Αθήνα.

    "Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Επιμονή σε λύση δύο κρατών" γράφει ότι στη δεύτερη συνάντηση Κληρίδη Ντενκτάς, ο κατοχικός ηγέτης επέμεινε στις γνωστές μαξιμαλιστικές θέσεις, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ με δήλωση ότι η λύση θα εξαρτηθεί από τη λεγόμενη αποδοχή των "πραγματικοτήτων" στο νησί. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Διευθυντή Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Γιάλουκα ότι άλλα δηλώνουν στα μητρώα και άλλα διαπιστώνονται κατά την επιθεώρηση κολεγίων.

    Η "Χαραυγή" έχει κύριο τίτλο "Προς νέο τρίπτυχο" και γράφει ότι η διαδικασία των απευθείας συνομιλιών θα είναι χρονοβόρα και σε πρώτο στάδιο αναμένεται να οδηγήσει σε καταγραφή των θέσεων των δύο πλευρών και πιθανότατα σε ένα νέο τρίπτυχο. Η εφημερίδα αναφέρεται και σε "ανησυχίες" που προκαλούν στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Τάσσο Παπαδόπουλο ότι κατά τις απευθείας συνομιλίες συζητούνται θέματα εκ περιτροπής προεδρίας.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", στο κύριο θέμα , γράφει πως η κυπριακή κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε χθες η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, έχει καταθέσει πρόταση στα Ηνωμένα Εθνη για την απομάκρυνση των ναρκών που βρίσκονται μέσα και γύρω από τη ζώνη κατάπαυσης του πυρός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο χθεσινός σεισμός των 5,8 ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου ήταν στη θάλασσα, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων δυτικά της Κύπρου και σε βάθος 25 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός και στην πόλη και επαρχία της Πάφου, καθώς και σε άλλες περιοχές του νησιού, χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" έχει τίτλο "Νέα λιμάνια, αεροδρόμια για 600 εκ. λίρες" και γράφει ότι η κυβέρνηση προχωρεί με τα σχέδια για να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα με τη βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου αναμένεται σήμερα να αντιμετωπίσει επικρίσεις γύρω από "άρνησή" του να αποκαλύψει ονόματα εταιρειών που επένδυσαν στο εξωτερικό κατά την τελευταία τριετία.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΚΝ/ΓΠ)

    [03] (Κ) ΚΣΣΕ - Κύπρος - Ψήφισμα - Κατεχόμενα - Προϊόντα

    Τροπολογία που κατατέθηκε από εννέα βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και εγκρίθηκε από τη Συνέλευση, στο πλαίσιο της χθεσινής της συνεδρίας, καλεί την ΕΕ να δημιουργήσει με το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο ένα μηχανισμό μέσω του οποίου προϊόντα και αγαθά από τα κατεχόμενα να μπορούν να εξάγονται στην ΕΕ.

    Μιλώντας στα ελληνικά ενώπιον της ολομέλειας της ΚΣΣΕ, η οποία υιοθέτησε το ψήφισμα για την κατάσταση στην Κύπρου, ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Δώρος Χριστοδουλίδης, έστειλε εκ μέρους της κυπριακής αντιπροσωπείας στο ΣτΕ, της κυπριακής Βουλής και της ολότητας των Ε/Κ ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας προς την Τουρκία και τους Τ/Κ για να λυθεί το Κυπριακό ειρηνικά με μία αμοιβαία αποδεκτή λύση που να συνάδει με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

    [04] (Κ) ΚΣΣΕ - Δώρος Χριστοδουλίδης - Ψήφισμα

    Σημαντική διαφοροποίηση των αρνητικών σημείων πέτυχε η κυπριακή αντιπροσωπεία στο ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) σε σχέση με την Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δώρος Χριστοδουλίδης.

    [05] (K) Πρόεδρος ΚΕΑ - ΓΓ ΚΠΕ - Συνάντηση

    "Μπορούμε να ζήσουμε μαζί". Με αυτό το σύνθημα συναντώνται σήμερα αντιπροσωπείες του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) και του Τουρκοκυπριακού Κινήματος Ενότητας (ΚΠΕ) για συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό.

    [06] (Κ) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Αποφάσεις ΕΔΑΔ - Τουρκία

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) προτίθεται να καλέσει τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης στη σύνοδό της, στο Στρασβούργο, τον ερχόμενο Ιούνιο, για συζήτηση του θέματος της μη εφαρμογής ενός μεγάλου αριθμού αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 23/01/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7309          1,7412
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5342          1,5434
    Λίρα Αγγλίας                     1,0738          1,0802
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     205,5813        207,2259
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9465          2,9700
    Δολάριο Καναδά                     2,4654          2,4851
    Κορώνα Δανίας                     12,8492         12,9519
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,7080         13,8176
    Κορώνα Σουηδίας                   16,0414         16,1697
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5486          2,5689
    

    [08] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           125,89 (-0,97)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  2.477.674
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.131.579    511,12 (-0,88)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £    465.478    140,54 (-0,50)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    107.661    119,90 (-1,79)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     60.103     47,75 (-1,22)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     65.601     55,35 (-0,31)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    109.130     90,73 (-2,52)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     99.084     30,84 (-1,78)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     14.960     54,49 (-0,93)
    Ετ. Πληροφορικής              £     38.209      8,39 ( 0,48)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    441.424     28,13 (-1,09)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £      2.911     28,03 (12,53)
    Ξενοδοχεία                    £    362.402     75,93 (-1,94)
    Αλλες Εταιρείες               £    492.356    135,53 (-1,69)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [09] (Κ) Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΚΣΣΕ - Κατεχόμενα

    Οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και κατεχομένων διέπονται δυνάμει του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και συλλογικών αποφάσεων της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει σχέσεις μόνον με την Κυπριακή Δημοκρατία και γνωρίζει πως δεν είναι δυνατή επί του παρόντος η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας στις κατεχόμενες από την Τουρκία περιοχές.

    [10] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - ΚΣΣΕ - Κατεχόμενα

    Σε πολιτικές σκοπιμότητες αποδίδει ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου την έγκριση ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) με το οποίο προϊόντα και αγαθά από το βόρειο μέρος της Κύπρου να μπορούν να εξάγονται στην ΕΕ, χωρίς να εμποδίζονται από πολιτικές διαφορές ανάμεσα στις δύο κοινότητες.

    [11] (Κ) Δ΄ Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ - Ντενκτάς - Αναβολή

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς τορπίλισε το Δ΄ Πανσυνδικαλιστικό Φόρουμ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, το οποίο είχε προγραμματισθεί για τις 20 - 22 Φεβρουαρίου, καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η Μόνιμη Συντονιστική Επιτροπή του Φόρουμ, με αποτέλεσμα την αναβολή της διοργάνωσής του.

    [12] (K) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Δηλώσεις Δώρου Χριστοδουλίδη

    Καμία πρακτική σημασία δεν έχει η τροπολογία που εντάχθηκε στο χθεσινό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για την "Κατάσταση στην Κύπρο" και καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να δημιουργήσει μηχανισμούς ούτως ώστε να μπορούν τ/κ προϊόντα να εξάγονται προς την ΕΕ.

    [13] (Κ) Υπουργός Παιδείας - Λονδίνο

    [14] (Κ) Χρηματιστήριο - Πτώση

    Σε πτωτική πορεία επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνάντηση, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 0,97%, κλείνοντας στις 125,89 μονάδες. Αύξηση σημείωσε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στα 2,4 εκατομμύρια λίρες.

    [15] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρεσβεία ΗΠΑ - Δεξίωση - Κατεχόμενα

    Σε παραστάσεις προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία πρόεβη σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση σε σχέση με δεξίωση που έδωσε στα κατεχόμενα η πρεσβεία.

    [16] (Κ) ΚΣΣΕ - Ψήφισμα - Δώρος Θεοδώρου

    Το χθεσινό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) περιέχει πολλά θετικά σημεία, εκτίμησε σήμερα ο βουλευτής του ΚΙΣΟΣ και μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση Δώρος Θεοδώρου, προσθέτοντας ότι η πρόταση της ΚΣΣΕ προς την ΕΕ να εξεύρει ένα μηχανισμό εκκαθάρισης των τ/κ προϊόντων για να εξάγονται στην ΕΕ, έχει μεν πολιτική σημασία αλλά καμία απολύτως πρακτική σημασία.

    [17] (Κ) Βουλή - ΑΚΕΛ - Χρίστος Πέτας - Θάνατος

    [18] (Κ) ΑΚΕΛ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Στάση αποχής θα τηρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του κράτους για το 2002, υπερψηφίζοντας μόνο τα κονδύλια για την άμυνα και τους πρόσφυγες και καταψηφίζοντας ορισμένες άλλες επιμέρους δαπάνες, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Χρίστου, σε ομιλία του κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της συζήτησης του Προϋπολογισμού ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

    [19] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Ντενκτάς - Λήξη συνάντησης

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, υπό την αιγίδα των ΗΕ.

    [20] (Κ) Παναγιώτης Δημητρίου - ΕΔΑΔ - Ανθρώπινα δικαιώματα

    Η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ισοδυναμεί με πρόκληση, έλλειψη αυτοσεβασμού και ασέβεια προς τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ).

    [21] (Κ) Πρεσβεία ΗΠΑ - Κατεχόμενα - Δεξίωση - Ανακοίνωση

    Την εκτίμηση ότι "δεν θα πρέπει να τίθεται θέμα για συναντήσεις με οποιονδήποτε που μπορεί να συμβάλει σε μια δίκαιη και διαρκή λύση του Κυπριακού", εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, με αφορμή τις παραστάσεις από μέρους της κυπριακής κυβέρνησης προς την Πρεσβεία, σε σχέση με δεξίωση που παρέθεσε στα κατεχόμενα.

    [22] (K) ΔΗΣΥ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Με την επισήμανση ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2002 ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής εποχής και προωθεί την εναρμόνιση, έχει σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό και έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως οι βουλευτές του κόμματός του θα τον υπερψηφίσουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη τους προς την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    [23] (Κ) ΔΗΚΟ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Το ΔΗΚΟ, "μετά από πολύ προβληματισμό και σοβαρή μελέτη", αποφάσισε "να ακολουθήσει και φέτος την πάγια πολιτική του και να ψηφίσει τον Ενοποιημένο Προϋπολογισμό για το 2002", δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος του κόμματος Τάσσος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής αναφορικά με τον Προϋπολογισμό του κράτους, σημειώνοντας ότι η έγκριση δεν πρέπει να ανάγεται σε επικύρωση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

    [24] (Κ) ΚΙΣΟΣ - Βουλή - Προϋπολογισμός 2002

    Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) θα τηρήσει αποχή κατά την ψήφιση του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2002 αλλά θα υπερψηφίσει επιμέρους κονδύλια που αφορούν τους πρόσφυγες, τους παθόντες, την άμυνα και την εναρμόνιση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 23 January 2002 - 18:49:20 UTC