Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-03-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) ΟΕΒ - Ενωση Επιχειρηματικών Συνδέσμων - Τουρκία
  • [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο
  • [03] (Κ) Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - 18η αγωνιστική
  • [04] (Κ) Επίσκεψη Λιβάνιου Υπουργού Ενέργειας και Υδάτων
  • [05] (Κ) Κασουλίδης - Κοινοπολιτεία - Κυπριακό
  • [06] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [07] (Κ) Λονδίνο - Συνδιάσκεψη Τουρκοκυπρίων - Κυπριακό
  • [08] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Υφυπουργός Οικονομίας Ελλάδας
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό
  • [10] (Κ) Κύπρος - 4η Συνδιάσκεψη Δημοσιογράφων Μεσογείου
  • [11] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς
  • [13] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υφυπουργός Οικονομίας Ελλάδας
  • [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρέσβης Ισραήλ
  • [15] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Διεθνές Συνέδριο
  • [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος
  • [17] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Ελαιόλαδο
  • [18] (Κ) ΔΗΚΟ - Αθήνα - Επαφές
  • [19] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Χρηματιστήρια - Πρωτόκολλο Συνεργασίας
  • [20] (Κ) Κύπρος - 4ο Κοινοπολιτειακό Συνέδριο Νοσηλευτών
  • [21] (Κ) Βασιλείου - Φλωρίδης - Συνάντηση
  • [22] (Κ) Σημίτης - Κυπριακό - ΕΕ
  • [23] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - ΟΝΕ
  • [24] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρεσβευτές - Κυπριακό

  • [01] (Κ) ΟΕΒ - Ενωση Επιχειρηματικών Συνδέσμων - Τουρκία

    Η ίδρυση της Ενωσης Επιχειρηματικών Συνδέσμων των χωρών της Μεσογείου που δεν είναι μέλη της ΕΕ, ανακοινώθηκε στα πλαίσια της 5ης Ευρω-μεσογειακής Συνάντησης Ιδιωτικού Τομέα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

    [02] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Κύπελλο

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Απόλλων Λεμεσού στέφθηκε Κυπελλούχος στην Καλαθόσφαιρα Ανδρών, αφού νίκησε χθες στο τελικό στο Αθλητικό Κέντρο Κίτιον στη Λάρνακα το ΑΠΟΕΛ με 66-51.

    [03] (Κ) Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - 18η αγωνιστική

    
    
    Η 18η αγωνιστική για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α' Κατηγορίας σημαδεύτηκε από το νέο στραβοπάτημα της ΑΕΛ, το οποίο σε συνδυασμό με τις νίκες του ΑΠΟΕΛ, της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας, φέρνει νέα δεδομένα στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
    
    Το ΑΠΕΟΛ διατηρήθηκε στην κορυφή, αφού κέρδισε το Σάββατο στο ΓΣΠ την Αλκή με 2-0. Η Ανόρθωση μετά την νίκη της επί της ΑΕΚ με 1-0 ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα, η Ομόνοια πέρασε το "σκόπελο" της Πάφου, αφού νίκησε την τοπική Ενωση με 1- 0.
    
    Η ΑΕΛ ήταν η χαμένη της 18ης αγωνιστικής, αφού ηττήθηκε στο Τσίρειο με 1-2 από τον Εθνικό Αχνας. Η νέα ήττα της λεμεσιανής ομάδας, τη φέρνει τώρα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ πυροδότησε σοβαρά επεισόδια από οπαδούς της ομάδας.
    
    Στον πέμπτο αγώνα του Σαββάτου, η Ενωση Νέων Παραλιμνίου πέτυχε την πρώτη της νίκη μετά από αρκετό καιρό επί του Ολυμπιακού με 2-0.
    
    Στα παιγνίδια της Κυριακής, ο Απόλλωνας συνέτριψε τον Ερμή Αραδίππου με 7-0, ενώ ο Εθνικός Ασσιας επιβλήθηκε της Δόξας στο Μακάρειο Στάδιο με 2-0.
    
    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    
    1.  ΑΠΟΕΛ           41
    2.  Ανόρθωση        39
    3.  Ομόνοια         38
    4.  ΑΕΛ             37
    5.  ΑΕΚ             29
    6.  Απόλλων         29
    7.  Παραλίμνι       29
    8.  Αχνα            27
    9.  Αλκή            26
    10. ΑΕΠ             21
    11. Ολυμπιακός      21
    12. Ασσια           11
    13. Δόξα             9
    14. Ερμής Αραδίππου  1
    
    

    [04] (Κ) Επίσκεψη Λιβάνιου Υπουργού Ενέργειας και Υδάτων

    Ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτων του Λιβάνου Μοχάμαντ Αμπντέλ Χαμίντ Μπεϊντούν φθάνει απόψε για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, με πρόσκληση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκου Ρολάνδη.

    [05] (Κ) Κασουλίδης - Κοινοπολιτεία - Κυπριακό

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο στη Διάσκεψη Κορυφής της Κοινοπολιτείας, ήγειρε το Κυπριακό στη συζήτηση των διεθνών θεμάτων κατά τη Συνάντηση των Αρχηγών στην Αυστραλία, ζητώντας τη συμπαράσταση της Κοινοπολιτείας προς την επίτευξη μιας λύσης βασισμένης στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, εκπρόσωποι κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας, που μίλησαν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία υποστήριξαν την αναζήτηση λύσης του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και δεν υπήρξε καμιά αντίθετη άποψη, από μέρους όσων παρενέβησαν στη συζήτηση.

    [06] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι τουρκικές επιδιώξεις δημιουργίας κρίσεως, η παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τουρκικό σταθμό που βρίσκεται στα κατεχόμενα, οι κομματικές διαβουλεύσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών, η διερεύνηση του χρηματιστηριακού σκανδάλου από τη Βουλή, η παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας και σε όσους έχουν Κυπρία μητέρα και αλλοδαπό πατέρα με ταυτόχρονη υποχρέωσή τους να υπηρετούν κανονική θητεία στην Εθνική Φρουρά και οι αντιδράσεις κυρίως των Ελλαδιτών, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα, είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Η διαπλοκή να εκτεθεί στο πόρισμα" δημοσιεύει δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος ζητεί από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών να καταγράψουν με σαφήνεια στην έκθεσή τους την ενδεχόμενη διαπλοκή κομμάτων με χρηματιστηριακά συμφέροντα και όπως δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος κρατικών αξιωματούχων, πολιτικών στελεχών και βουλευτών που πήραν μετοχές με ιδιωτική τοποθέτηση. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση και κυρίως οι μυστικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας γνωρίζουν για τις παρακολουθήσεις και υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στις οποίες προβαίνουν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις από ειδικό σταθμό τον οποίο έχουν εγκαταστήσει στα κατεχόμενα και λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

    "Το Θάρρος" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Τρόμος από μηνιγγίτιδα και AIDS" ότι έχει προκληθεί πανικός και αναστάτωση στους ασθενείς και στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου νοσηλεύθηκε 54χρονος άνδρας ο οποίος έπασχε από βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα, ενώ ανάλογη αναστάτωση προκάλεσε η διάγνωση AIDS σε Κύπριο και Ρωσίδα οι οποίοι είχαν εξωσυζυγικό δεσμό. Αλλη είδηση είναι η χθεσινή τέλεση μνημοσύνου του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου στο Μαχαιρά, όπου παρέστησαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου, συναγωνιστές του ήρωα και υπερτριπλάσιο πλήθος σε σύγκριση με πέρυσι.

    Ο "Πολίτης" με τον τίτλο "Γης Μαδιάμ οι Αγιοι Τόποι" γράφει πως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρίσκεται, για άλλη μια φορά, εκτός ελέγχου, με το αίμα Ισραηλινών και Παλαιστινίων να ρέει άφθονο και ότι αυξάνονται οι επιθέσεις και από τις δύο πλευρές, καθώς και ο αριθμός των νεκρών, από τους οποίους ένας μεγάλος αριθμός είναι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων σε αυτούς και μικρών παιδιών. Σε άλλο θέμα γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κυβερνητική απόφαση για παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας και στα παιδιά που έχουν Κυπρία μητέρα και αλλοδαπό πατέρα, με ταυτόχρονη υποχρέωσή τους να υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά για 26 μήνες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για το θέμα αυτό συγκεντρώθηκαν χθες στη Λεμεσό περισσότεροι από 200 Ελλαδίτες, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την απόφαση αυτή και εξέτασαν συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης.

    "Η Σημερινή" στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο "Τρία μέτωπα κατά Κόση" γράφει ότι "σοβεί μεγάλη κρίση σε ολόκληρο το αστυνομικό σώμα, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης". Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Κόσης "βρίσκεται σε διάσταση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη και άλλους ανώτερους αξιωματικούς για θέματα αξιοκρατίας και προαγωγών, ενώ σε αντιπαράθεση φέρεται να βρίσκεται ο Υπουργός και με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και με το Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Χάρη Θεμιστοκλέους". Αλλού γράφει πως τα κόμματα μπαίνουν σε τροχιά προεδρικών εκλογών, με διαβουλεύσεις και μελέτη διαφόρων σεναρίων για την προβολή και υποστήριξη συγκεκριμένων υποψήφιων Προέδρων.

    "Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Μεθοδεύουν σενάρια κρίσεως" γράφει πως οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεννόηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν εντάσεις που θα προκαλούσε η τουρκική πλευρά και κυρίως το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας, το οποίο εναντιώνεται στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και επιδιώκει ταυτοχρόνως να θέσει εμπόδια στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλη είδηση είναι η 48ωρη απεργία στην οποία κατέρχονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Αστικών Λεωφορείων Λευκωσίας ζητώντας εφαρμογή των όρων της συλλογικής τους σύμβασης.

    "Η Χαραυγή" γράφει στο κύριο θέμα με τον τίτλο "Ενα το ζητούμενο" ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας χθες σε μνημόσυνο ηρώων της ΕΟΚΑ στην Πάφο, έστειλε το μήνυμα ότι το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η σμίκρυνση της απόστασης μεταξύ της συνομοσπονδίας και της ομοσπονδίας, που προνοείται από τα ίδια τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά η εγκατάλειψη των διχοτομικών θέσεων από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι διαβουλεύσεις για την παραχώρηση των 16 πρατηρίων υγρών καυσίμων μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τελευταία ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 29η Μαρτίου και ότι επικρατέστερος διεκδικητής είναι η γαλλική εταιρεία "Τοτάλ". (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Λονδίνο - Συνδιάσκεψη Τουρκοκυπρίων - Κυπριακό

    Υπέρ ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού τάχθηκε συνδιάσκεψη τουρκοκυπριακών οργανώσεων και Τουρκοκύπριων παραγόντων Βρετανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο.

    Η ομοσπονδία φαίνεται να είναι το πιο εφικτό πλαίσιο τόσο για τη λύση του Κυπριακού όσο και για την ένταξη όλης της Κύπρου στην ΕΕ, τόνισε ο κύριος εισηγητής στη συνδιάσκεψη Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, του οποίου η τοποθέτηση έτυχε της υποστήριξης των παρευρισκομένων.

    [08] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Υφυπουργός Οικονομίας Ελλάδας

    "Η Κύπρος συνεχίζει την πορεία της προς την ενωμένη Ευρώπη με εντυπωσιακό τρόπο όσον αφορά τις επιδόσεις της οικονομίας της" δήλωσε σήμερα στη Λευκωσία ο Υφυπουργός Οικονομίας της Ελλάδας Γιώργος Φλωρίδης, διαπιστώνοντας ότι "έχοντας (η Κύπρος) εξασφαλίσει την πλήρωση των κριτηρίων του Μάαστριχ τα πράγματα γι 'αυτήν είναι εξαιρετικά ευοίωνα".

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Κυπριακό

    Δεν πρέπει να δίδεται το μήνυμα ότι ενόψει αδιεξόδων η ε/κ πλευρά προετοιμάζει την έξοδό της από τη διαδικασία των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου. Σημείωσε πως η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με βάση τις δημόσιες δηλώσεις του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς αλλά με το τι θα διαμειφθεί και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο τραπέζι των συνομιλιών.

    [10] (Κ) Κύπρος - 4η Συνδιάσκεψη Δημοσιογράφων Μεσογείου

    Με κεντρικό θέμα "Μεσόγειος, γέφυρα ειρήνης, ελευθερίας, ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των λαών, ο ρόλος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ" θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαρτίου στην Κύπρο η τέταρτη Συνδιάσκεψη των Δημοσιογράφων της Περιοχής Μεσογείου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει τελετή διδυμοποίησης της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) με την Εθνική Ομοσπονδία Ιταλών Δημοσιογράφων.

    [11] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 4/03/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7347          1,7451
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5002          1,5092
    Λίρα Αγγλίας                     1,0582          1,0645
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     198,2455        199,8314
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,8812          2,9042
    Δολάριο Καναδά                     2,3849          2,4039
    Κορώνα Δανίας                     12,8827         12,9857
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3495         13,4562
    Κορώνα Σουηδίας                   15,7227         15,8484
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5640          2,5845
    

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς

    Στις 4 αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνων απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [13] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υφυπουργός Οικονομίας Ελλάδας

    Τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας στον Υφυπουργό Οικονομίας της Ελλάδας Γιώργο Φλωρίδη.

    [14] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρέσβης Ισραήλ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επέδωσε σήμερα στον Πρεσβευτή του Ισραήλ στην Κύπρο Μικαέλ Ελιγκάλ το ψήφισμα, που πρόσφατα υιοθέτησε ομόφωνα η Βουλή των Αντιπροσώπων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    [15] (Κ) Επίσκοπος Κύκκου - Διεθνές Συνέδριο

    Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, προερχόμενες από το χώρο της Ορθοδοξίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων, το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών και το χώρο της πολιτικής θα δώσουν το παρόν τους στο διεθνές συνέδριο "Συνάντηση Θρησκειών και Πολιτισμών" το οποίο διοργανώνεται στη Λευκωσία από το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Μονής Κύκκου, με τη συμβολή του Παντείου Πανεπιστημίου, κατά το τετραήμερο 8 - 11 Μαρτίου.  

    [16] (Κ) Χρηματιστήριο - Σημαντική άνοδος

    Σημαντική άνοδο, η οποία συνοδεύτηκε από αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, σημείωσαν στο σύνολο τους σχεδόν όλοι οι κλαδικοί δείκτες στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση. Η αγορά, ακολουθώντας καθ' όλα ανοδική πορεία, κατέγραψε σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,03%, κλείνοντας στις 113,32 μονάδες. Αυξημένο παρουσιάστηκε σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, ωθώντας την αξία των συναλλαγών πέρα των δύο εκατομμυρίων λιρών και συγκεκριμένα στα 2,2 εκ. λίρες.

    [17] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Ελαιόλαδο

    Στην εξαγωγή 900 περίπου τόνων ελαιόλαδου θα προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες η Κύπρος, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Θεμιστοκλέους.

    [18] (Κ) ΔΗΚΟ - Αθήνα - Επαφές

    Το Κυπριακό, η πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ καθώς και η διεύρυνση των σχέσεων του ΔΗΚΟ με τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας θα βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ υπό τον Πρόεδρο του Τάσσο Παπαδόπουλο, που μεταβαίνει για το σκοπό αυτό αύριο στην Αθήνα.

    [19] (Κ) Κύπρος - Ελλάδα - Χρηματιστήρια - Πρωτόκολλο Συνεργασίας

    Πρωτόκολλο Συνεργασίας θα υπογράψουν το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) κατά την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου του ΧΑΑ Παναγιώτη Αλεξάκη στην Κύπρο στις 12 Μαρτίου, 2002. Το Πρωτόκολλο θα αφορά κοινές πρωτοβουλίες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα νομοθεσίας, διαπραγμάτευσης και εκκαθάρισης συναλλαγών, αξιών, παραγώγων προϊόντων, προώθησης των χρηματιστηριακών αγορών κ.α.

    [20] (Κ) Κύπρος - 4ο Κοινοπολιτειακό Συνέδριο Νοσηλευτών

    Η Κύπρος διατηρεί προβάδισμα στη γενική νοσηλευτική σε σύγκριση με χώρες της ΕΕ, διότι έχει καταργήσει τα διάφορα επίπεδα στη νοσηλευτική κατάρτιση, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών (ΠΣΝ) Αγγελική Ταπακούδη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της διοργάνωσης στη Λευκωσία του 4ου Κοινοπολιτειακού Συνεδρίου Νοσηλευτικής τομέα Ευρώπης που θα γίνει στις 7 - 9 Μαρτίου, η κ. Ταπακούδη είπε ότι το 4ο Συνέδριο, αποτελεί "μια ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με στόχο την καλυτέρευση της νοσηλευτικής".

    [21] (Κ) Βασιλείου - Φλωρίδης - Συνάντηση

    Την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κύπρο, καθώς και την ετοιμότητα παροχής τεχνικής βοήθειας για σκοπούς εναρμόνισης της Κύπρου με την ΕΕ, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γεώργιος Φλωρίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ, Γιώργο Βασιλείου.

    [22] (Κ) Σημίτης - Κυπριακό - ΕΕ

    Τη βεβαιότητά του ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το πρώτο κύμα της διεύρυνση, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία.

    [23] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Κύπρος - ΟΝΕ

    Την ετοιμότητα της κυπριακής οικονομίας να αντιμετωπίσει την ευρωπαϊκή πρόκληση και να πετύχει τον στρατηγικό στόχο ένταξης της Κύπρου στην ΟΝΕ και για να υιοθετήσει το Ευρώ το συντομότερο δυνατό μετά την ένταξη στην ΕΕ, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ).

    [24] (Κ) ΥΠΕΞ Ελλάδας - Πρεσβευτές - Κυπριακό

    Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις της Aγκυρας με την Eυρωπαϊκή Eνωση και ο ευρωστρατός ήταν στο επίκεντρο ευρυτάτης σύσκεψης που συγκάλεσε ο Ελληνας Υπουργός Eξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τη συμμετοχή Πρεσβευτών της Ελλάδας υπηρετούντων στις σημαντικότερες θέσεις του εξωτερικού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 4 March 2002 - 18:50:20 UTC