Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Ουάσιγκτον - Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πρόεδρος Μπους
  • [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Γάλλος βουλευτής
  • [04] (K) Ιράκ - Εισηγητής ΗΕ - Συνέντευξη
  • [05] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Κλήρωση
  • [06] (K) Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα TDN
  • [07] (Κ) Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Κυπριακό - Εκθεση
  • [08] (Κ) Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Κύπρος - Συνέδριο
  • [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τζεμ
  • [10] (Κ) Επρόσωπος - Τουρκία - EURO 2008 - Ψευδοκράτος
  • [11] (K) Παπαπέτρου - ΗΠΑ - Εξοπλισμοί
  • [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκία - Ερευνα και διάσωση
  • [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα TDN (Ορθή επανάληψη)
  • [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Φερχόιγκεν
  • [15] (K) Κύπρος - Ιρλανδία - Συμφωνία συνεργασίας
  • [16] (Κ) Υπουργικό - Νέο Πανεπιστήμιο
  • [17] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας
  • [18] (Κ) Χρηματιστήριο - Τέταρτη στη σειρά άνοδος
  • [19] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [20] (K) Ιταλικός Πολιτιστικός Μήνας - Συνέντευξη Τύπου
  • [21] (K) Γ. Βασιλείου - Γάλλος βουλευτής - Συνάντηση
  • [22] (K) ΕΕ - Διαρθρωτικά ταμεία - Κύπρος
  • [23] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Βρυξέλλες - Επαφές
  • [24] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Γαλλική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

  • [01] (Κ) Ουάσιγκτον - Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πρόεδρος Μπους

    Την άσκηση επιρροής των ΗΠΑ προς την Τουρκία για να αποκτήσει το Φανάρι ελευθερία δράσεως και να μπορεί να εκπληρώνει την πνευματική, θρησκευτική και τη πολιτισμική του αποστολή, ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, στην ημίωρη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στο Λευκό Οίκο.

    [02] (K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Το Κυπριακό και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η ετήσια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, η αυριανή έλευση στην Κύπρο του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν, η ύπαρξη τοξικών και άλλων επικίνδυνων ουσιών στο λιμάνι Λεμεσού, οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου για τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και οι εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση προς την Κύπρο είναι μερικά από τα σημερινά θέματα των εφημερίδων της Λευκωσίας.

    Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μ. Ανατολή" γράφει ότι οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους προσλαμβάνουν πλέον χαρακτήρα ολοκληρωτικού πολέμου με σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και από τις δύο πλευρές, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος δεν φαίνεται να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Αλλη είδηση είναι ότι τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού Λεμεσού, εξαιτίας χημικών ουσιών που είναι φορτωμένες σε πλοίο και οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ισχυρή έκρηξη κάτω από ορισμένες συνθήκες, ενώ υπάρχουν και άλλες τοξικές ουσίες σε εμπορευματοκιβώτιο που είναι αποθηκευμένο στο λιμάνι από το 1997.

    "Η Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Κακοφανισμένος ο Λυσσαρίδης" πως ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ Βάσος Λυσσαρίδης επιδιώκει την ανάληψη της προεδρίας της κυπριακής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Συντακτική Συνέλευση και θέτει θέμα ορισμού του ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας, η οποία αυτή τη στιγμή εκπροσωπείται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Παναγιώτη Δημητρίου ως επικεφαλής και τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου, ενώ οι βουλευτές Μάριος Ματσάκης από το ΔΗΚΟ και Ανδρούλα Βασιλείου από τους ΕΔΗ έχουν ορισθεί ως αναπληρωματικά μέλη. Αλλού γράφει ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημάρχου Αγίας Νάπας Βαρβάρας Περικλέους, θα υπάρξει σοβαρή μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Αγία Νάπα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

    Ο "Πολίτης" αναφέρεται στο κύριο θέμα στις δραστηριότητες της εταιρείας "Δήμητρα Επενδυτική" θέτοντας ερωτηματικά για τη διαχείριση κεφαλαίων και την ασφάλεια των χιλιάδων επενδυτών. Αλλού γράφει ότι οι χελώνες Καρέτα Καρέτα φέρνουν σε αντιπαράθεση τους δύο αρμόδιους Υπουργούς Αβέρωφ Νεοφύτου (Συγκοινωνιών) και Κώστα Θεμιστοκλέους (Γεωργίας) και η αιτία είναι η πρόταση που ετοιμάσθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας για τη προστασία του παραλιακού μετώπου στον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς.

    "Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ξεσηκωμός αγροτών" γράφει στο κύριο θέμα ότι ο Μάρτιος προμηνύεται "θερμός" για τις σχέσεις γεωργών κυβέρνησης και ότι αναμένεται "παγκύπριος ξεσηκωμός αγροτών με δυναμικές κινητοποιήσεις στη Λευκωσία". Το προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει, προσθέτει, έδωσε η χθεσινή δυναμική κινητοποίηση των γεωργών της επαρχίας Αμμοχώστου στο δρόμο Λάρνακας - Αγίας Νάπας. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ ανατινάσσει τη συνδιοργάνωση του Γιούρο 2008 θέτοντας θέμα συμμετοχής του ψευδοκράτους.

    "Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Αποδοχή χωριστών θεσμών" γράφει στο κύριο θέμα ότι οι αναφορές που περιέχονται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο συνιστούν αποδοχή χωριστών θεσμών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει ενοχληθεί για το περιεχόμενο της έκθεσης λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν φθάνει αύριο στο νησί, με ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο δέλεαρ και δύο πολιτικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες στις αποσκευές του.

    Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Αφόρητες πιέσεις" γράφει στο κύριο θέμα ότι η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού "ασκεί αφόρητες πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο περιβάλλον του για να συναινέσει, εντός του Απριλίου, στη διεξαγωγή εκτεταμένου ανασχηματισμού, ώστε κατά την έκφραση μέλους του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος, 'να έχουμε μια κυβέρνηση εκλογών'". Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετατρέπεται στο βασικότερο μοχλό τον οποίο "η κυβέρνηση κινεί στην προσπάθειά της να δημιουργήσει την εικόνα ότι καταπολεμάται το δημοσιονομικό έλλειμμα".

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Τοξική ωρολογιακή βόμβα στο λιμάνι Λεμεσού" γράφει ότι ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης σήμανε συναγερμό χθες στη Βουλή για την ύπαρξη εγκαταλειμμένου από χρόνια εμπορευματοκιβωτίου στις αποθήκες του λιμανιού Λεμεσού, το οποίο περιέχει τέσσερις περίπου τόνους τοξικής ουσίας και ότι, σε περίπτωση διαρροής προς το περιβάλλον, θα χρειαζόταν η εκκένωση όχι μόνον της περιοχής του λιμανιού, αλλά και μεγάλου μέρους της πόλης. Αλλού δημοσιεύει δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη, σύμφωνα με τις οποίες, οι συνομιλίες που διεξάγει η κυβέρνηση με γειτονικές χώρες για τον καθορισμό του κυπριακού μεριδίου των αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι η Κύπρος θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη από την έκταση γης που διαθέτει.

    Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" γράφει στο κύριο θέμα, κάτω από τον τίτλο "Μεγάλη γκάφα της Κεντρικής", ότι ανεστάλη η εφαρμογή της "μονομερούς" απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας για εξασφάλιση εκ μέρους Κυπρίων πολιτών ασφαλιστικών προϊόντων από εταιρείες του εξωτερικού και ότι η αναστολή της απόφασης αυτής, της οποίας η εφαρμογή θα άρχιζε της 1η Μαρτίου 2002, έγινε με παρέμβαση της Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών που την έκρινε ως παράνομη. Αλλού γράφει ότι υπήρξε αυξημένος όγκος συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατά το πρώτο τριήμερο του μήνα που διανύουμε και ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε συνολική άνοδο 5,34%. (ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Γάλλος βουλευτής

    Μια ενδυναμωμένη Ευρωπαϊκή Ενωση θα ενισχύσει και τη θέση της Κύπρου δήλωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μορίς Λιγκό, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ.

    [04] (K) Ιράκ - Εισηγητής ΗΕ - Συνέντευξη

    Την εκτίμηση ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες συνέχισης ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των ΗΕ και του Ιράκ, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο ειδικός εισηγητής του διεθνούς οργανισμού για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρομμάτης, μετά την πρώτη επίσκεψη στο Ιράκ, που πραγματοποίησε από τις 11-15 Φεβρουαρίου, από το διορισμό του το Δεκέμβριο 1999.

    [05] (Κ) Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Κλήρωση

    Πρόωρο τελικό ανέδειξε η σημερινή κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο, καθώς έφερε αντιμέτωπες την Ομόνοια και την Ανόρθωση, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της ομάδας της Αμμοχώστου.

    Το δεύτερο ζευγάρι του Κυπέλλου αποτελούν η Ενωση Νέων Παραλιμνίου και ο Εθνικός Αχνας. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί στο Παραλίμνι.

    [06] (K) Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα TDN

    "Εξωφρενικό" χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής αγγλόφωνης εφημερίδας Turkish Daily News σύμφωνα με το οποίο "εκτός από επιθετικά ελικόπτερα, οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να αγοράσουν άρματα Τ-80, άρματα μάχης BMP-3, ένα σμήνος μαχητικών Mirage F-1 και έχουν ενισχύσει τον αμυντικό τους προϋπολογισμό για το 2002 με 2,5 εκατομμύρια δολάρια".

    [07] (Κ) Εκπρόσωπος - ΗΠΑ - Κυπριακό - Εκθεση

    Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σημαντικός και καθοριστικός, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με την έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο.

    [08] (Κ) Πατριάρχης Αλεξανδρείας - Κύπρος - Συνέδριο

    [09] (Κ) Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Τζεμ

    "Δεν υπάρχει οτιδήποτε που μπορεί να ανακόψει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται ότι στο τέλος συνειδητοποίησε και η τουρκική πολιτική", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [10] (Κ) Επρόσωπος - Τουρκία - EURO 2008 - Ψευδοκράτος

    Εάν η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι θα χρησιμοποιήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2008 για να επιβάλει τις πολιτικές της θέσεις "πλανάται πλάνην οικτράν", τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει το θέμα που φαίνεται να εγείρεται από την τουρκική κυβέρνηση για συμμετοχή του ψευδοκράτους στο EURO 2008, που θέλουν να συνδιοργανώσουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

    [11] (K) Παπαπέτρου - ΗΠΑ - Εξοπλισμοί

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε σήμερα πως δεν υπήρξε από μέρους των Αμερικανών καμιά πίεση ή παρέμβαση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή προς την κυβέρνηση για θέματα εξοπλισμών.

    [12] (Κ) Εκπρόσωπος - Τουρκία - Ερευνα και διάσωση

    Το θέμα της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων έρευνας και διάσωσης από τη Βρετανία στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι κάτι που αφορά την τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    [13] (Κ) Εκπρόσωπος - Δημοσίευμα TDN (Ορθή επανάληψη)

    "Εξωφρενικό" χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής αγγλόφωνης εφημερίδας Turkish Daily News σύμφωνα με το οποίο "εκτός από επιθετικά ελικόπτερα, οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να αγοράσουν άρματα Τ-80, άρματα μάχης BMP-3, ένα σμήνος μαχητικών Mirage F-1 και έχουν ενισχύσει τον αμυντικό τους προϋπολογισμό για το 2002 με 2,5 δ ι σ εκατομμύρια δολάρια".

    [14] (Κ) Εκπρόσωπος - Επίσκεψη Φερχόιγκεν

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα δεχθεί τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν στις 7 αύριο το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει στις 8 δείπνο εργασίας.

    [15] (K) Κύπρος - Ιρλανδία - Συμφωνία συνεργασίας

    Κύπρος και Ιρλανδία θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος σε όλες του τις μορφές.

    [16] (Κ) Υπουργικό - Νέο Πανεπιστήμιο

    [17] (Κ) Τιμές Συναλλάματος έναντι κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 6/03/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7359          1,7463
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,5120          1,5210
    Λίρα Αγγλίας                     1,0635          1,0698
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     199,2942        200,8885
    Δολάριο Αυστραλίας                 2,9089          2,9321
    Δολάριο Καναδά                     2,3968          2,4159
    Κορώνα Δανίας                     12,8862         12,9892
    Κορώνα Νορβηγίας                  13,3470         13,4537
    Κορώνα Σουηδίας                   15,6555         15,7807
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5616          2,5820
    

    [18] (Κ) Χρηματιστήριο - Τέταρτη στη σειρά άνοδος

    Την τέταρτη κατά σειρά άνοδο της τάξης του 1,34% σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά κέρδη από την περασμένη Παρασκευή, που ξεκίνησε ο νέος κύκλος ανόδου της αγοράς, σε ποσοστό 6,84%. Με τους τραπεζικούς τίτλους και στη σημερινή συνάντηση να καθοδηγούν ανοδικά το Χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 117,86 μονάδες. Αυξημένο παρουσιάστηκε και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 3,2 εκατομμύρια λίρες.

    [19] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                           117,86 ( 1,34)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £  3.215.692
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP 1.774.251    489,44 ( 1,32)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  1.115.383    133,07 ( 1,89)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £    153.149    108,44 (-0,11)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     17.464     40,74 (-0,27)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     29.682     57,34 ( 1,70)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    107.705     83,49 (-0,51)
    Εμπορικές Εταιρείες           £     70.289     29,32 ( 0,48)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      1.920     54,44 ( 0,91)
    Ετ. Πληροφορικής              £    102.456      7,29 ( 2,53)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    340.690     24,96 ( 1,88)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £       0,00     21,81 ( 2,54)
    Ξενοδοχεία                    £    298.965     73,82 ( 1,61)
    Αλλες Εταιρείες               £    706.914    120,21 ( 0,64)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [20] (K) Ιταλικός Πολιτιστικός Μήνας - Συνέντευξη Τύπου

    Μια καταπληκτική ευκαιρία θα δοθεί στους Κύπριους για να γνωρίσουν την ιταλική κουλτούρα αλλά και στους Ιταλούς για να γνωρίσουν την Κύπρο υπό το φως της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τον Ιταλικό Πολιτιστικό Μήνα, που εγκαινιάζεται στις 11 Μαρτίου και διοργανώνεται από την ιταλική πρεσβεία.

    [21] (K) Γ. Βασιλείου - Γάλλος βουλευτής - Συνάντηση

    Πεπεισμένος ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το πρώτο κύμα διεύρυνσης, με ή χωρίς λύση του πολιτικού της προβλήματος, εμφανίστηκε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Maurice Ligot, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού πρέπει να συνεχιστούν, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το παράθυρο ευκαιρίας για την επανένωση της Κύπρου και την ένταξη ολόκληρου του νησιού στην ΕΕ.

    [22] (K) ΕΕ - Διαρθρωτικά ταμεία - Κύπρος

    Πλήρως έτοιμη είναι η Κύπρος να αντιμετωπίσει την πρόκληση των διαρθωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτιμά ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ με την Κύπρο Λέοπολντ Μάουρερ.

    [23] (Κ) Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Βρυξέλλες - Επαφές

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα ο κύκλος των συναντήσεων με κοινοτικούς αξιωματούχους, που άρχισε χθες ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών (ΚΙΣΟΣ) Γιαννάκης Ομήρου στις Βρυξέλλες.

    Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Ομήρου με δηλώσεις του στο "ΚΥΠΕ" εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του από όλες τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες και είπε πως όλοι οι συνομιλητές του θεωρούν πως η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί πως αν δεν διαφοροποιήσει δραματικά τις προσεγγίσεις της στο Κυπριακό, δεν πρόκειται να έχει ευρωπαϊκό μέλλον.

    [24] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Γαλλική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

    Η Κύπρος πρέπει να περάσει επιτυχώς ακόμα μερικούς σταθμούς πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - Γαλλίας στη γαλλική Γερουσία Andre Rouviere, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η Κύπρος θα υπερπηδήσει τους σταθμούς αυτούς χωρίς πρόβλημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 6 March 2002 - 18:49:29 UTC