Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 02-10-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία
  • [02] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας
  • [03] (Κ) Πανεπιστήμιο - Εκλογές - Νέες Πρυτανικές Αρχές
  • [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [05] (Κ) ΗΕ - Μεταλλείο Λεύκας-Ξερού - Ανακοίνωση
  • [06] (Κ) ΧΑΚ - Συνεδρία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων
  • [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εκπρόσωπος
  • [08] (Κ) Πανεπιστήμιο - Νέος Πρύτανης
  • [09] (Κ) Συνομιλίες - ΗΕ - Επιτροπές
  • [10] (Κ) Πανεπιστήμιο - Πρύτανης - Αποτελέσματα
  • [11] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΕΔΑΔ
  • [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
  • [14] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Jean Lambert - Υγροβιότοπος Ακρωτηρίου
  • [15] (Κ) Πανεπιστήμιο - Εκλογές - Νέες Πρυτανικές Αρχές
  • [16] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Φέτα - προστατευόμενο προϊόν
  • [17] (Κ) ΑΕΠ - Αγοραστική δύναμη - Κύπρος - ΕΕ
  • [18] (K) Επιτροπή Περιφερειών - Κύπρος - Μικτή Επιτροπή

  • [01] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Συνεδρία

    [02] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εναρξη συνεδρίας

    Συνέρχεται από τις 8 το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο υπό προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Στη συνεδρία παρακάθονται ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Κατά τη συνεδρία ο Πρόεδρος Κληρίδης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Σώματος για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και την απόφαση για σύσταση των τεχνικών επιτροπών στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών. Η συνεδρία πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες πριν από τη μετάβαση του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

    Στη σημερινή συνεδρία συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Χρίστου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου και από το ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Νίκος Κλεάνθους.

    Το ΚΙΣΟΣ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιαννάκη Ομήρου και τον επίτιμο Πρόεδρο Βάσο Λυσσαρίδη.

    Παρόντες στη συνεδρία είναι ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων Νίκος Κουτσού και ο βουλευτής Χρίστος Κληρίδης, ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Βασιλείου και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος Γιώργος Χριστοφίδης ενώ από το ΑΔΗΚ συμμετέχει ο Πρόεδρος του Κινήματος Ντίνος Μιχαηλίδης.

    [03] (Κ) Πανεπιστήμιο - Εκλογές - Νέες Πρυτανικές Αρχές

    [04] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο Κληρίδη, η συνάντηση των δύο τεχνικών επιτροπών για το Κυπριακό, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί από το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι δασμοί σε φρούτα εισαγωγής, οι προσπάθειες των Αμερικανών να βοηθήσουν την Τουρκία στην προσέγγισή της στην ΕΕ και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος της μείζονος Λευκωσίας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

    Η ''Αλήθεια'' με κύριο τίτλο ''Εκτεθειμένος ο Πιττοκοπίτης'' γράφει ότι εκείνος που αντέδρασε χθες "με νευρικό και απαράδεκτα προκλητικό τρόπο" στη χθεσινή αποκάλυψη της ''Α'' για τη μεγάλη και πολύχρονη απώλεια εσόδων του δημοσίου, εξαιτίας των πιστοποιητικών μέλους που "παράνομα" παραχωρούσε το Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου σε ιδιωτικές εταιρείες, στις οποίες ενέκρινε ενυπόθηκα δάνεια, ήταν ο Α Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος του Ταμιευτηρίου Νίκος Πιττοκοπίτης, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για το "σκάνδαλο" σε όλους ανεξαιρέτως, εκτός από τον ίδιο. Αλλού αναφέρει πως σήμερα το πρωί συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ το απόγευμα θα συναντηθούν οι δύο επιτροπές, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί ύστερα από πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ από τις δύο πλευρές για να ασχοληθούν με τις τεχνικές πτυχές του Κυπριακού.

    ''Το Θάρρος'' γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο ''Θριαμβευτική νίκη της ΝΔ'' ότι πολιτικά μηνύματα με προεκτάσεις δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνει τη δύναμή της στους μεγάλους δήμους, αλλά το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει μεγάλο προβάδισμα στην υπερνομαρχία Αττικής, που έχει το μεγαλύτερο αριθμό εκλογέων. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως σήμερα πραγματοποιείται η μεγάλη ''μάχη'' στο Πανεπιστήμιο Κύπρο, για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών. Οι εκλογές διεξάγονται με τη συμμετοχή ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας και είναι οι τρίτες στην ιστορία του θεσμού.

    Ο ''Πολίτης'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Δασμοί φαρμάκι σε φρούτα εισαγωγής'' γράφει ότι έρευνα του ''Π'' καταδεικνύει ότι οι δασμοί που καλούνται να καταβάλλουν οι εισαγωγείς των γεωργικών προϊόντων, αλλά και διάφορα άλλα τέλη που επιβάλλονται, είναι λόγοι που οι τιμές ανεβαίνουν στα ύψη. Οπως αποκάλυψαν τελωνειακοί λειτουργοί εκτός από τους δασμούς που πρέπει να πληρώσουν οι εισαγωγείς υπάρχουν και κάποια εξειδικευμένα και αδικαιολόγητα έξοδα. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι φθάνει αύριο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας (ΓΕΕΘΑ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από αριθμό επιτελών.

    ''Η Σημερινή'' με τον τίτλο ''Αρπαγή εκατομμυρίων'', γράφει στο κύριο θέμα ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας αποφάσισε να επιβάλει προκαταβολικά ''χαράτσι'' 120 έως 150 εκατομμυρίων λιρών στο ένα τρίτο του πληθυσμού της Κύπρου και πως 240 περίπου χιλιάδες δημότες της Λευκωσίας και των προαστίων της πρωτεύουσας καλούνται να προπληρώσουν τη δαπάνη επέκτασης του αποχετευτικού συστήματος της μείζονος Λευκωσίας, ένα έργο του οποίου η αποπεράτωση υπολογίζεται να γίνει σε οκτώ και περισσότερα χρόνια. Αλλη είδηση είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να κάνει αποδεκτές τις προσφυγές πέντε Κυπρίων γυναικών κατά της Τουρκίας, για τη σύλληψή τους από τις κατοχικές δυνάμεις το 1989, κατά τη διάρκεια αντικατοχικής πορείας στην περιοχή του Αγίου Κασσιανού.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' κάτω από τον τίτλο ''Πιέζουν υπέρ Τουρκίας'', γράφει στο κύριο θέμα πως οι Αμερικανοί εντείνουν τις προσπάθειές τους στο παρασκήνιο για να βοηθήσουν την Τουρκία στην προσέγγισή της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα, Αμερικανοί και Βρετανοί επιδιώκουν επίτευξη λύσης στο Κυπριακό πριν από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι 750 χιλιόμετρα από τα 1.000 συνολικά των αγωγών ύδρευσης της Λευκωσίας είναι κατασκευασμένα από αμίαντο και πως, σύμφωνα με έρευνες, η κατάποση αμιάντου μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο γαστρεντερικό σύστημα.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο θέμα, υπό τον τίτλο ''Κρίσιμο δίμηνο'', ότι σήμερα αναμένεται η ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο Κληρίδη για τις συναντήσεις της Νέας Υόρκης και τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Κρίσιμο και πολύ σημαντικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι το προσεχές διάστημα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, αφού, μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις 3 Νοεμβρίου, αναμένεται η κατάθεση σχεδίου λύσης του Κυπριακού και η άσκηση πολλαπλών πιέσεων για κατάληξη σε συμφωνία γύρω από το βασικό περίγραμμα της λύσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ αναμένουν διεύρυνση της διμερούς τους συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. (ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [05] (Κ) ΗΕ - Μεταλλείο Λεύκας-Ξερού - Ανακοίνωση

    Σειρά περιβαλλοντικών μελετών άρχισε την περασμένη εβδομάδα στο μεταλλείο χαλκού στην κατεχόμενη περιοχή Λεύκας - Ξερού. Οι μελέτες αυτές θα βοηθήσουν το Δικοινοτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στην ετοιμασία λεπτομερούς εργασίας για διάφορα προγράμματα, που ενδεχομένως να αναλάβει η Υπηρεσία Ανάπτυξης Προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    [06] (Κ) ΧΑΚ - Συνεδρία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων

    Αρχισαν σήμερα στη Λευκωσία οι εργασίες της διήμερης συνεδρίας της Υποεπιτροπής Οικονομικών και Στατιστικών θεμάτων της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE), στην οποία το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) είναι συνδεδεμένο μέλος και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητές της.

    [07] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Εκπρόσωπος

    Το Εθνικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για τις πρόσφατες συναντήσεις της Νέας Υόρκης για το Κυπριακό και για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 9 Οκτωβρίου.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε μετά την τετράωρη συνάντηση του Σώματος πως μετά την ενημέρωση έγινε συζήτηση και εκφράστηκαν οι απόψεις των κομμάτων στα διάφορα θέματα, γενικότερα για την πορεία του Κυπριακού καθώς και για τις δύο ad hoc επιτροπές που θα ασχοληθούν με τις τεχνικές πτυχές του Κυπριακού.

    Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε πως μετά και τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα, το Εθνικό Συμβούλιο θα ξανασυνέλθει την προσεχή Δευτέρα στις 9 το πρωί για να συνεχίσει τη συζήτηση.

    [08] (Κ) Πανεπιστήμιο - Νέος Πρύτανης

    [09] (Κ) Συνομιλίες - ΗΕ - Επιτροπές

    Τα Ηνωμένα Εθνη επιθυμούν τη σύσταση και λειτουργία των τεχνικών επιτροπών που συμφωνήθηκαν στη Νέα Υόρκη, το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ Μπράιαν Κέλι.

    [10] (Κ) Πανεπιστήμιο - Πρύτανης - Αποτελέσματα

    Ο καθηγητής Σταύρος Ζένιος εξελέγη σήμερα νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου με 124 ψήφους έναντι 115 ψήφων του ανθυποψηφίου του καθηγητή Ανδρέα Δημητρίου.

    [11] (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Πρόεδρος ΕΔΑΔ

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Luzius Wildhaber εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    [12] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            81,29  ( 1,04)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    239.762
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20         CYP    98.179    306,70  ( 0,34)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     57.197     84,65  ( 0,39)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £     33.975     76,26  (-0,16)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      3.279     19,30  ( 3,49)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £      4.883     60,56  ( 0,35)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £        776     98,79  ( 3,38)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      9.049     18,41  ( 0,22)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      1.909     59,95  ( 2,06)
    Ετ. Πληροφορικής              £      5.009      3,18  (-1,55)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £      7.934     14,69  ( 2,66)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £          4     15,00  ( 0,94)
    Ξενοδοχεία                    £     24.170     46,25  ( 1,92)
    Αλλες Εταιρείες               £     76.842     81,19  ( 2,22)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [13] (K) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ----------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 14/10/2002
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7407          1,7511
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,7192          1,7295
    Λίρα Αγγλίας                     1,1014          1,1080
    ----------------------------------------------------------------
    
    Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
    -----------------------------------
    
    Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
    Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    ΓΕΝ Ιαπωνίας                     213,0132        214,7173
    Δολάριο Αυστραλίας                 3,1462          3,1713
    Δολάριο Καναδά                     2,7217          2,7434
    Κορώνα Δανίας                     12,9182         13,0215
    Κορώνα Νορβηγίας                  12,6647         12,7660
    Κορώνα Σουηδίας                   15,8371         15,9637
    Φράγκο Ελβετίας                    2,5428          2,5631
    

    [14] (Κ) Κίνημα Οικολόγων - Jean Lambert - Υγροβιότοπος Ακρωτηρίου

    ''Πολλά και σοβαρά ερωτήματα", όσον αφορά το θέμα της εγκατάστασης της μεγάλης κεραίας των Βρετανών στις Βάσεις Ακρωτηρίου, διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στον υγροβιότοπο Ακρωτηρίου, η Ευρωβουλευτής του Πράσινου Κόμματος Αγγλίας και Ουαλίας Jean Lambert.

    [15] (Κ) Πανεπιστήμιο - Εκλογές - Νέες Πρυτανικές Αρχές

    Οι εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέδειξαν ως νέο Πρύτανη, τον καθηγητή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Σταύρο Ζένιο, Αντιπρύτανη Ακαδημαικών υποθέσεων την καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού και Αντιπρύτανη Οικονομικών Διεθνών Σχέσεων και Διοικητικών τον καθηγητή Χρίστο Σχίζα.

    Ο νέος Πρύτανης Σταύρος Ζένιος έλαβε 124 ψήφους έναντι του ανθυποψηφίου του, του μέχρι σήμερα Αντιπρύτανη, καθηγητή Ανδρέα Δημητρίου που έλαβε 115 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 248 εκλέκτορες, με 239 έγκυρα ψηφοδέλτια, ένα άκυρο και οκτώ λευκά.

    Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων εξελέγη η καθηγήτρια Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού με 169 ψήφους έναντι του ανθυποψηφίου της καθηγητή Χρίστου Σχίζα με 66 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 248 εκλέκτορες, με 235 έγκυρα ψηφοδέλτια, πέντε άκυρα και οκτώ λευκά.

    [16] (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Φέτα - προστατευόμενο προϊόν

    Η ελληνική φέτα είναι από σήμερα προστατευόμενη σε κοινοτικό επίπεδο μετά την ένταξή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον κατάλογο του Κανονισμού 1107/96 περί προστασίας προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

    [17] (Κ) ΑΕΠ - Αγοραστική δύναμη - Κύπρος - ΕΕ

    Κατά 2,9% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Κύπρου στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2002 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2001, έναντι μέσης αύξησης 2,1% στο σύνολο των 13 υποψηφίων για ένταξη στην ΕΕ χωρών.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας, η μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το υπό ανασκόπηση τρίμηνο σημειώθηκε στη Λιθουανία (4,5%) και η μικρότερη στην Πολωνία (0,5%), ενώ στην Τουρκία η αύξηση ήταν της τάξης του 2,3%.

    [18] (K) Επιτροπή Περιφερειών - Κύπρος - Μικτή Επιτροπή

    Τη σημασία του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διοχέτευση πληροφοριών για την ΕΕ, επεσήμαναν ομιλητές στην εναρκτήρια τελετή της Μικτής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Επιτροπής των Περιφερειών και της Κύπρου.

    Γύρω στους 100 αντιπροσώπους συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί ακόμη δύο φορές, μία τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες και μία τον Οκτώβριο στην Κύπρο.

    Η Επιτροπή θα διαλυθεί μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία ενταχθεί στην ΕΕ το 2004, όπως αναμένεται.

    Οι ομιλητές σημείωσαν ότι η Κύπρος πληροί τα πολιτικά και οικονομικά κριτήρια για να καταστεί πλήρες μέλος της ΕΕ και εξέφρασαν πλήρη υποστήριξη στην ένταξη της χώρας, επισημαίνοντας ότι η διαίρεση του νησιού λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής δεν θα πρέπει να βάλει την Κύπρο σε μειονεκτική θέση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 14 October 2002 - 17:49:14 UTC