Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Νίκος Κλεάνθους - Παπαδόπουλος - ΧΑΚ
  • [02] (Κ) ΟΗΕ - Εκχαρντ - Επίσκεψη Ανάν - Κύπρος

  • [01] (Κ) Νίκος Κλεάνθους - Παπαδόπουλος - ΧΑΚ

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκος Κλεάνθους, μιλώντας σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, αναφέρθηκε σε ''λιθοβολισμό'', ''λασπολογία'' και ''ελεεινολογία'' εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Ο κ. Κλεάνθους είπε συγκεκριμένα : ''Αυτοί που για δέκα χρόνια κάθονται σε γυάλινο σπίτι, τώρα που βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, άρχισαν να ρίχνουν τις τελευταίες τους πέτρες. Πετροβολούν και λασπολογούν. Ελεεινολογούν χυδαία. Με λίγα λόγια, αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης''.

    Ανέφερε ότι η ''εκστρατεία λάσπης'' κατά του Τάσσου Παπαδόπουλου ''που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα διάφοροι κύκλοι και παράγοντες της κυβερνητικής παράταξης για δήθεν ευθύνες του Προέδρου του ΔΗΚΟ και υποψηφίου των δυνάμεων της αλλαγής για την προεδρία της Δημοκρατίας στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου απλώς οδηγεί σε ευτελισμό και παρακμή την πολιτική ζωή του τόπου''.

    Ματαιοπονούν, είπε, όσοι νομίζουν ότι με τον πόλεμο της λάσπης θα πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του κ. Παπαδόπουλου και την υποψηφιότητα του. ''Διότι, η λάσπη τους δεν αγγίζει τον κ. Παπαδόπουλο. Η πολιτική ατιμία τους δεν θα περάσει, γιατί ο κ. Παπαδόπουλος ουδεμία ευθύνη έχει για τα προβλήματα του χρηματιστηρίου ή για ενέργειες συγκεκριμένων εταιρειών'', είπε.

    Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε ότι όπως με την σύμφωνη γνώμη των βουλευτών του ΔΗΣΥ καταγράφηκε στην κοινή έκθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, την ''κύρια'' ευθύνη για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Χρηματιστήριο φέρει η Εκτελεστική Εξουσία, κυρίως λόγω της ανοχής και της αδράνειας που επέδειξε την περίοδο 1999-2001.

    Πρόσθεσε επίσης ότι η Βουλή επέρριψε ευθύνες και στον κ. Αλέκο Μαρκίδη, ως Γενικό Εισαγγελέα, λόγω μη αποτελεσματικής αντιμετώπισης και διερεύνησης συγκεκριμένων καταγγελιών ή υποθέσεων για τις οποίες έπρεπε να είχε δράσει αυτεπαγγέλτως.

    ''Ως μαινόμενος ταύρος, ο κ. Πουργουρίδης βυσσοδομεί τις τελευταίες ημέρες εναντίον του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου αλλά τα πυρά του είναι άσφαιρα'', είπε ο κ. Κλεάνθους. ''Χωρίς μάλιστα να το αντιληφθεί ότι αυτοαναιρείται ομολόγησε σήμερα ότι στόχος εκείνων που εξαπέλυσαν αυτή την στιγμή τον πόλεμο λάσπης εναντίον του κ. Τάσσου Παπαδόπουλου είναι να πληγεί η υποψηφιότητα του'', ανέφερε.

    [02] (Κ) ΟΗΕ - Εκχαρντ - Επίσκεψη Ανάν - Κύπρος

    Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φρεντ Εκχαρτ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Αλβαρο Ντε Σότο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και τους ενημέρωσε «για την πρόθεση του Κόφι Ανάν να επισκεφτεί την Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά τις επισκέψεις σε Αγκυρα και Αθήνα''.

    Οπως είπε, η ''επίσκεψη του ΓΓ στην περιοχή γίνεται με την προοπτική να φέρει την αναζήτηση μιάς συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος σε αποφασιστική ολοκλήρωση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, όπως προβλέπεται στο αναθεωρημένο του σχέδιο της 10ης Δεκεμβρίου. Λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν σύντομα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 13 February 2003 - 20:49:14 UTC