Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 03-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ροταριανοί - Κυπριακό
  • [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση
  • [04] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Φραγκφούρτη - Γενικό Συμβούλιο ΕΚΤ
  • [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης
  • [06] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης
  • [07] (Κ) Σβίμερ - Κυπριακό - ΕΔΑΔ
  • [08] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Βασανιστήρια
  • [09] (Κ) Χατζηδημητρίου - Μάουρερ - Συνάντηση
  • [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Κανονισμοί - Διέλευση αυτοκινήτων - Βουλή
  • [12] (K) Ε/κ και Τ/κ κόμματα - Κοινό ανακοινωθέν
  • [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα οριακή πτώση
  • [14] (Κ) Συνταγματική Συνθήκη - Διακρατική συζήτηση
  • [15] (Κ) Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου - Ευρωπαϊκό Συνέδριο
  • [16] (Κ) Ιζτζάν - Ταλάτ - Κυπριακό - ΕΕ
  • [17] (Κ) ΚΣΣΕ - Εμπορία ατόμων - Ψήφισμα - Εισήγηση
  • [18] (Κ) ΟΗΟ - ΣΕΚ - Συνέδριο - Χαιρετισμοί
  • [19] (Κ) Τουρκία - Λοϊζίδου - Γκιούλ - Αιγαίο

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Η επίθεση του Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον κατά της πολιτικής που ακολουθεί ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στο Κυπριακό και το χθεσινό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από το κατοχικό καθεστώς είναι τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα νέα μέτρα προς τους Τ/Κ που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και η απόφαση του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Κύπρου για κλείσιμο των πρατηρίων την Παρασκευή.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Χωρίς καύσιμα από την Παρασκευή'' γράφει ότι ορατός είναι ο κίνδυνος παράλυσης της αγοράς αφού από μεθαύριο Παρασκευή όλα τα πρατήρια βενζίνης κατεβάζουν τα ρολά μετά από απόφαση που πήρε χθες βράδυ ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Κύπρου. Αλλού γράφει ότι το ΕΤΕΚ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι εάν δεν οργανωθεί από τώρα η ανοικοδόμηση των κατεχομένων τότε, σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, θα καθυστερήσει η επιστροφή των προσφύγων τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια.

    ''Η Μάχη'' στο βασικό θέμα με τον τίτλο ''Υπό καθεστώς απειλής οι καλλιτέχνιδες'' γράφει ότι στοιχεία που έδωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκπρόσωπος της Λειτουργού Μετανάστευσης αναφέρουν ότι μία στις οχτώ καλλιτέχνιδες που έρχεται να εργαστεί στην Κύπρο παντρεύεται με Κύπριο και ότι κάθε χρόνο τελούνται 1.200 γάμοι Κυπρίων με αλλοδαπές. Αλλού γράφει ότι Τ/Κ επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και προσκαλούν και φέρνουν στην Κύπρο συνεργάτες τους.

    Ο ''Πολίτης'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Ας τελειώνουμε με τον Ντενκτάς'' γράφει ότι ο Αμερικανός Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον εξαπέλυσε, μέσω συνέντευξης που έδωσε σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, επίθεση άνευ προηγουμένου κατά του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, καλώντας την τουρκοκυπριακή κοινότητα να μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την πολιτική Ντενκτάς τις λεγόμενες ''εκλογές'' στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι μοναχική επέλεξε να είναι η πορεία του προς το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο παρόν στάδιο, το ΔΗΚΟ, κλείνοντας τα...αφτιά του στο προσκλητήριο του ΚΙΣΟΣ για συνένωση των δύο κομμάτων.

    ''Η Σημερινή'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Ευρώπη: Να φύγουν οι έποικοι'' γράφει ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε χθες την Τουρκία τόσο για την εθνοκάθαρση που πραγματοποιείται στην Κύπρο μέσω του εποικισμού, όσο και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ε/Κ και Μαρωνιτών εγκλωβισμένων από το στρατό κατοχής και ζήτησε την αποκατάσταση της νομιμότητας. Αλλού γράφει ότι έντονη ανησυχία προκαλεί στους εισαγωγείς, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης, το λαθρεμπόριο τσιγάρων από τα κατεχόμενα.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Επενδύουν σε ήττα Ντενκτάς'' γράφει ότι οι Αμερικανοί θεωρούν ως το μεγάλο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό τον Τ/Κ ηγέτη. Ο παραγκωνισμός του κατοχικού ηγέτη συνιστά πλέον πολιτική επιλογή των Αμερικανών που κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τις δυνάμεις της λεγόμενης ''αντιπολίτευσης'' στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι τέσσερις δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βρέθηκαν για δύο ημέρες στην Κύπρο και συγκέντρωσαν επιπρόσθετες μαρτυρίες για τη δολοφονία του Τ/Κ δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί το 1996.

    Η ''Χαραυγή'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Ισότιμοι πολίτες'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος εξήγγειλε χθες τρία νέα μέτρα στήριξης των Τ/Κ που αφορούν τη μετάβαση φορτηγών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, την αναθεώρηση του χρονικού διαστήματος κάλυψης του ασφαλίστρου για οχήματα Τ/Κ που εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές και την κατάργηση του προστίμου ύψους 15 λιρών για καθυστερήσεις στην εγγραφή στο μητρώο γέννησης. Αλλού γράφει ότι η κοινοτική συνεισφορά προς την Κύπρο για την περίοδο 2004 2006 όσον αφορά την κοινή αγροτική πολιτική θα ανέλθει στα 115 εκατομμύρια Ευρώ.

    Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' στην κύρια είδηση υπό τον τίτλο ''Η πράσινη γραμμή να ανοίξει στα φορτηγά από το Νότο'' γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες, ως μέρος μιας σειράς νέων μέτρων για διευκόλυνση της μετακίνησης των Τ/Κ και του εσωτερικού εμπορίου μεταξύ των δύο κοινοτήτων, ότι θα επιτρέπεται στα φορτηγά των Τ/Κ να περάσουν την πράσινη γραμμή. Αλλού γράφει ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου Λέοπολντ Μάουρερ αρχίζει σήμερα συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    [02] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ροταριανοί - Κυπριακό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος διακήρυξε ότι την 1η Μαϊου 2004 η Κύπρος θα ενταχθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε υπάρξει λύση που θα επιτρέψει την εισδοχή μιας επανενωμένης χώρας, είτε δεν υπάρξει, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η θέληση του κυπριακού λαού και τονίζοντας ότι η ένταξη θα είναι επωφελής για όλο τον κυπριακό λαό.

    Επίσης επανέλαβε ότι είναι έτοιμος για συνομιλίες, οποτεδήποτε προσκληθεί, χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις, στη βάση του σχεδίου Ανάν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το σχέδιο χρήζει πολλών τροποποιήσεων και βελτιώσεων, όχι επί της φιλοσοφίας ή των βασικών θεμάτων, αλλά για να είναι η λύση λειτουργική και βιώσιμη.

    [03] (Κ) Αστυνομία - Διακίνηση

    [04] (Κ) Διοικητής ΚΤ - Φραγκφούρτη - Γενικό Συμβούλιο ΕΚΤ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου αναχώρησε σήμερα για τη Φραγκφούρτη, για να μετάσχει αύριο στη συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υπό το καθεστώς παρατηρητή.

    [05] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης

    Η ΕΕ θα συμβάλει αποφασιστικά στην επανένωση της Κύπρου διαμήνυσε σήμερα από τη Λευκωσία ο Αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Τζανφράνκο Φίνι, σημειώνοντας ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ''η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Κύπρου δεν είναι εναντίον της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ''.

    Υστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Φίνι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ ''θα ευνοήσει μια λύση αυτής της οδυνηρής σελίδας της κυπριακής ιστορίας διότι απαιτεί την τήρηση των αρχών''.

    [06] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Αντιπρόεδρος ιταλικής κυβέρνησης

    Την εκτίμηση ότι η Ιταλία, η οποία από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, θα χρησιμοποιήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία για να πείσει την τουρκική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου, ύστερα από συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Τζιαφράνκο Φίνι.

    [07] (Κ) Σβίμερ - Κυπριακό - ΕΔΑΔ

    Ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) Βάλτερ Σβίμερ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Κύπρο να συμμερίζονται την πεποίθησή του ότι το παράθυρο ευκαιρίας παραμένει ακόμη ανοικτό και ότι πρέπει να βρεθεί λίαν συντόμως μια πολιτική λύση στο Κυπριακό.

    Για το λόγο αυτό, είπε, έχει προσκαλέσει ηγέτες κομμάτων από τις δυο κοινότητες την Κύπρο να μεταβούν στο Στρασβούργο για να τον συναντήσουν τη δεύτερη εβδομάδα Ιουλίου.

    [08] (Κ) Φερχόιγκεν - Τουρκία - Βασανιστήρια

    Μείζον πρόβλημα χαρακτηρίζει τα βασανιστήρια φυλακισμένων και κρατουμένων στην Τουρκία, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση, Γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος καλεί την Αγκυρα να θέσει τέρμα στην πρακτική αυτή και να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

    [09] (Κ) Χατζηδημητρίου - Μάουρερ - Συνάντηση

    Η τελική φάση της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι και η πιο δύσκολη και ως εκ τούτου πρέπει να επιστρατευθούν όλες οι δυνάμεις για να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις που ανέλαβε προς την ΕΕ.

    [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    O Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                            85,11  (-0,18)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £    190.391
    
    Δείκτης FTSE/CYSE 20          £    114.561    348,44  (-0,31)
    FTSE Med 100 **                             5.175,63  (-0,62)
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £     45.831    101,12  (-0,01)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί                £      7.231     72,52  (-0,25)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £      6.665     14,23  (-0,14)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £     35.910     55,48  (-0,59)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £      4.617     87,54  (-0,31)
    Εμπορικές Εταιρείες           £      5.957     18,06  (-0,17)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £      7.211     65,30  (-0,52)
    Ετ. Πληροφορικής              £      1.513      2,73  ( 0,00)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £     17.205     13,47  (-1,10)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
    ψαριών                    £        410     11,36 (  9,55)
    Ξενοδοχεία                    £     11.202     41,84  ( 0,75)
    Αλλες Εταιρείες               £     31.266     78,18  (-0,61)
    
    * Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Κανονισμοί - Διέλευση αυτοκινήτων - Βουλή

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση και κανονισμούς αναφορικά με τη διέλευση στις ελεύθερες περιοχές αυτοκινήτων από τα κατεχόμενα, καθώς και τη διευκόλυνση του εσωτερικού εμπορίου, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σε δηλώσεις μετά την τετράωρη συνεδρία του σώματος, είπε πως και τα δύο θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή για ψήφιση ως κατεπείγοντα θέματα.

    [12] (K) Ε/κ και Τ/κ κόμματα - Κοινό ανακοινωθέν

    Την υποστήριξή τους σε πρακτικές ενέργειες οι οποίες προωθούν την επαναπροσέγγιση των δυο κοινοτήτων της Κύπρου και βελτιώνουν το κλίμα για την επίτευξη βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, εξέφρασαν σήμερα αρχηγοί και εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο.

    Το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση ανέγνωσε ο

    [13] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα οριακή πτώση

    Οριακά πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική του πορεία στο επίπεδο των 85 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 85,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,18%. Σημαντική συρρίκνωση υπέστη το αγοραστικό ενδιαφέρον, υποχωρώντας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε μόλις στις 190 χιλιάδες λίρες.

    [14] (Κ) Συνταγματική Συνθήκη - Διακρατική συζήτηση

    Συζήτηση με θέμα το προσχέδιο της νέας Συνθήκης της ΕΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα, μέσω δορυφορικής ζωντανής σύνδεσης, σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες και με συντονισμό από τις Βρυξέλλες.

    Οι χώρες που έλαβαν μέρος ήταν η Κύπρος, η Λιθουανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία, ενώ παρέμβαση έγινε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Γεωργίας και Αλιείας Φράντς Φίσλερ.

    Από τη συζήτηση διαφάνηκαν οι διαφορές των μικρότερων από τα μεγαλύτερα κράτη όσον αφορά στην νέα οργάνωση της ΕΕ, όπως αυτή προτάθηκε από το προσχέδιο της νέας Συνθήκης της ΕΕ, που ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων συζητήσεων στο πλαίσιο της Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης. Εγινε, επίσης, σαφές ότι θα είναι πολύ μακρές και έντονες οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Διακρατικής Διάσκεψης, που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την σύνθεση της νέας ΕΕ.

    [15] (Κ) Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου - Ευρωπαϊκό Συνέδριο

    Μεγάλης σημασίας για την Κύπρο αποτελεί η ανάληψη από την Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΑΕΚ) της διοργάνωσης του 4ου Ευρωπαϊκού Αθλητιατρικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητιατρικής (ΕΑΟ), στο οποίο θα συμμετέχουν επιστήμονες από 40 χώρες της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΑΚ Νίκος Σπανός.

    [16] (Κ) Ιζτζάν - Ταλάτ - Κυπριακό - ΕΕ

    [17] (Κ) ΚΣΣΕ - Εμπορία ατόμων - Ψήφισμα - Εισήγηση

    [18] (Κ) ΟΗΟ - ΣΕΚ - Συνέδριο - Χαιρετισμοί

    Ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της νέας κυβέρνησης, όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, παραμένει η προσήλωση στον κοινωνικό διάλογο και τις αρχές της τριμερούς συνεργασίας, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μάκης Κεραυνός, σε χαιρετισμό του στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ημικρατικών Οργανισμών (ΟΗΟ) της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ).

    Σε χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Δημήτρης Κιττένης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για αλλαγές που θα καθιστούν τους ημικρατικούς οργανισμούς πιο ευέλικτους διαμέσου της διαφοροποίησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, για να μπορέσουν έτσι και να αντεπεξέλθουν με επιτυχία τον επερχόμενο οξύ ανταγωνισμό, αλλά και να συνεχίσουν να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο.

    [19] (Κ) Τουρκία - Λοϊζίδου - Γκιούλ - Αιγαίο

    O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ υποστηρίζει ότι η Αγκυρα έχει συμφωνήσει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, να συγκροτηθεί από τους Τ/Κ ''δικαστικός'', δήθεν, μηχανισμός που θα εξετάζει όλες τις προσφυγές που αφορούν περιουσιακά θέματα στα κατεχόμενα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 25 June 2003 - 17:49:16 UTC