Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 05-01-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου
  • [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επίσκεψη στο Λίβανο
  • [03] (Κ) ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Ανακοίνωση
  • [04] (Κ) Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ
  • [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επίσκεψη στο Λίβανο (2)
  • [06] (Κ) Υπουργικό - Εκπρόσωπος - Οικονομία - Ανάκαμψη
  • [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας
  • [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Ρωσία - Πούτιν - Κυπριακό
  • [09] (Κ) Χρυσοστομίδης - Μαυρονικόλας - ΝΑ Ασία - Αποστολή στολών ΕΦ
  • [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [11] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Σύνταγμα Ευρώπης - Εγκριση έκθεσης
  • [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος
  • [13] (Κ) ΕΕ - Μάρκος Κυπριανού - Ψυχικές ασθένειες
  • [14] (Κ) ΔΕΑ - Γεωργιάδης - Εκταφές - Τράχωνας
  • [15] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ρωσία - Ανασχηματισμός
  • [16] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος ΚΟΕ - Ολυμπιακό Μέγαρο
  • [17] (Κ) Ρώσος Πρόεδρος - Κυπριακό - Τ/Κ

  • [01] (Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

    Οι διαφορετικές απόψεις που καταγράφονται μεταξύ του ΓΓ του ΑΚΕΛ και Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου για το θέμα του αδιεξόδου που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στους ημικρατικούς οργανισμούς δεσπόζει στα σημερινά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

    Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα και τις δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Βαλτιμίρ Πουτιν για το Κυπριακό, τη δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στο Κυπριακό στηρίζεται σε θέσεις αρχής, καθώς και τη χωρίς αποτέλεσμα ολοκλήρωση των εκσκαφών στον κατεχόμενο Τράχωνα, που υπέδειξε η τ/κ πλευρά από το 1998 ότι σε αυτή ενδεχομένως να εβρίσκοντο μαζικοί τάφοι.

    Η ''Αλήθεια'' στην κύρια είδηση με τίτλο ''Δεν συμβιώνουν ΑΚΕΛ και πρόγραμμα σύγκλισης'' γράφει ότι σε κρίσιμα θέματα της οικονομίας αναδείχθηκε το ''μέγα χάσμα'' που χωρίζει τις αντιλήψεις της ηγεσίας του ΑΚΕΛ από την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος σύγκλισης με την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου Κώστας Ιωάννου προειδοποίησε χθες μιλώντας στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής ότι, εάν δεν κατασκευαστούν νέοι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το 2007 η ΑΗΚ δεν θα είναι σε θέση με αξιοπιστία να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου σε ηλεκτρική ενέργεια.

    ''Η Μάχη'' στο βασικό θέμα υπό τον τίτλο ''Για αλαζονεία κατηγορεί ο ΔΗΣΥ την κυβέρνηση'' γράφει ότι στην κυβέρνηση αποκλειστικά επιρρίπτει τις ευθύνες για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στους ημικρατικούς οργανισμούς ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση "για κακούς χειρισμούς και ότι επιδεικνύει αλαζονεία". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Αμυνας Κυριάκος Μαυρονικόλας δήλωσε ότι σε 18 μήνες περίπου αναμένεται να συμπληρωθεί η διαδικασία της αποναρκοθέτησης ναρκοπεδίων της Εθνικής Φρουράς στη νεκρή ζώνη.

    Ο ''Πολίτης'' στο κύριο θέμα με τίτλο ''Ημικρανίες στη συγκυβέρνηση'' γράφει ότι ''φουρτούνα'' στους κόλπους της συγκυβέρνησης προκαλεί η δημόσια πλέον διαφωνία ΑΚΕΛ και Προεδρικού για το αδιέξοδο στους ημικρατικούς οργανισμούς. Αλλού γράφει ότι αμετάβλητη θα παραμείνει η ρωσική πολιτική στο Κυπριακό εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σχολίαζε την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στη Μόσχα, όπου έθεσε στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και το Κυπριακό.

    ''Η Σημερινή'' στην κύρια είδηση υπό τον τίτλο ''Απεργοσπάστηκαν Τριγμοί συγκυβέρνησης για ημικρατικούς'' γράφει ότι ''σοβαροί τριγμοί'' σημειώθηκαν στη συγκυβέρνηση και ειδικότερα μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του ΑΚΕΛ μετά την απεργία στους ημικρατικούς. Αλλού γράφει ότι το γεγονός ότι ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι εκταφές στον κατεχόμενο Τράχωνα, τον οποίο η τ/κ πλευρά υπέδειξε από το 1998 ως χώρο ύπαρξης μαζικών τάφων, επιβεβαιώνει την ανάγκη η τ/κ πλευρά να παρουσιάσει πειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Ηλίας Γεωργιάδης.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο ''Κίνηση για 4ετή σύμβαση'' γράφει ότι η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης μέχρι και το 2007 αντί τριετούς, ''ενδέχεται να αποτελέσει την έξοδο από το βαρύ αδιέξοδο'' στους ημικρατικούς οργανισμούς και προσθέτει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δηλώνει ετοιμότητα να εξετάσει ένα τέτοιο σενάριο, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα μετακινηθεί από τις αρχικές της θέσεις. Αλλού γράφει ότι σε υπετριπλασιασμό της οικονομικής βοήθειας που παρέχει στα κατεχόμενα, προχωρεί το οικονομικό έτος 2005 - 2006 η Βρετανία, σημειώνοντας ότι για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο προγραμματίζεται η παροχή κονδυλίου ύψους 500.000 στερλινών.

    Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Οχι Πούτιν σε Ερντογάν'' αναφέρεται στο κύριο θέμα στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αγκυρα και σημειώνει ότι έμμεσα πλην σαφώς ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας, όπως η Μόσχα διαφοροποιήσει τη θέση της σε ό,τι αφορά την έκθεση Ανάν και τα μέτρα που εισηγείται η Αγκυρα για άρση της ''απομόνωσης'' των Τ/Κ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ''δύσκολη έως και αδύνατη'' κρίνεται η εξεύρεση κοινού προγράμματος που θα συνενώσει τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, με πρωταγωνιστές και μετέχοντες της προσπάθειας αυτής να κάνουν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.

    Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' διερωτάται στο κύριο θέμα ''Σκάβουν σε λανθασμένο τόπο;'' και γράφει ότι σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των τ/κ πληροφοριών γύρω από το θέμα των αγνοουμένων, ηγέρθησαν ύστερα από τη χωρίς αποτέλεσμα ολοκλήρωση των εκσκαφών στον κατεχόμενο Τράχωνα, τοποθεσία που υποδείχθηκε από το 1998 από την τ/κ πλευρά για ύπαρξη ομαδικών τάφων. Αλλού αναφέρεται στη ''μάχη'' που κέρδισαν οι Κύπριες δικηγορίνες, οι οποίες δικαιούνται από τούδε και στο εξής να φορούν και παντελόνι στις δικαστικές αίθουσες.

    [02] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επίσκεψη στο Λίβανο

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου αναχωρεί σήμερα το βράδυ για τη Βηρυτό, όπου θα έχει συνομιλίες αύριο και μεθαύριο με την ηγεσία του Λιβάνου.

    Ο κ. Ιακώβου θα έχει συναντήσεις αύριο με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της χώρας και μεθαύριο με το Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου.

    [03] (Κ) ΔΗΚΟ - Εκτελεστικό Γραφείο - Ανακοίνωση

    Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος όρισε την 25 Φεβρουαρίου ως την ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων για την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου.

    [04] (Κ) Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών - Κύπρος - Τουρκία - ΕΕ

    [05] (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Επίσκεψη στο Λίβανο (2)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου αναχωρεί σήμερα το βράδυ για το Λίβανο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Λιβάνιου ομολόγου του.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Ιακώβου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Στρατηγό Emil Lahoud, τον Πρωθυπουργό της χώρας Omar Karameh και θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Mahmoud Hammoud.

    [06] (Κ) Υπουργικό - Εκπρόσωπος - Οικονομία - Ανάκαμψη

    Σε πορεία ανάκαμψης βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για το 2005 κρίνονται ως ενθαρρυντικές, νοουμένου ότι συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος σύγκλισης και των δεσμεύσεων της Κύπρου έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [07] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι Κυπριακής Λίρας

    
    
    Eπίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας
    για πράξεις άμεσης παράδοσης
    ------------------------------
    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 12/01/2005
    διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που
    οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία
    μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με
    τον πελάτη:
    
    The spot exchange rates at the close of the fixing session of the
    Cyprus Foreign Exchange Market on 12/01/2005, which commercial banks
    are obliged to apply for transactions with value greater than
    CB12.000 subject to prior agreement with their customers, were as
    follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    -------------------------------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-ΒUYING         ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    ------------------------------------
    ΕΥΡΩ                      0,5796               0,5830
    Δολάριο ΗΠΑ               0,4426               0,4452
    Λίρα Αγγλίας              0,8291               0,8340
    
    --------------------------------------------------------------------
    ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - INDICATIVE EXCHANGE RATES
    -----------------------------------------------------------
    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος
    κατά τη λήξη της συνεδρίασης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο
    στις 12/01/2005, οι ενδεικτικές ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων
    διαμορφώθηκαν ως εξής:
    
    On the basis of rates ruling in international foreign exchange
    markets at the close of the fixing session of the Cyprus Foreign
    Exchange Market on 12/01/2005, the indicative exchange rates of the
    following currencies were formulated as follows:
    
    ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ - TELEGRAPHIC TRANSFERS
    ---------------------------------------------
    ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΛΙΡΕΣ/EXCHANGE RATES OF THE CYPRUS
    POUND AGAINST FOREIGN CURRENCIES
    
    ΑΓΟΡΑ-BUYING     ΠΩΛΗΣΗ-SELLING
    -------------------------------
    ΓΕΝ Ιαπωνίας *                  0,4279            0,4313
    Δολάριο Αυστραλίας              0,3347            0,3373
    Δολάριο Καναδά                  0,3628            0,3657
    Κορώνα Δανίας                   0,0778            0,0784
    Κορώνα Νορβηγίας                0,0706            0,0711
    Κορώνα Σουηδίας                 0,0640            0,0645
    Φράγκο Ελβετίας                 0,3738            0,3767
    
    --------------------------------------------------------------------
    * τιμή 100 μονάδων/ CyP per 100 YEN
    

    [08] (Κ) Εκπρόσωπος - Ρωσία - Πούτιν - Κυπριακό

    Από τις δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για το Κυπριακό, όπως αυτές μεταδόθηκαν από τα ρωσικά πρακτορεία, δεν συνάγεται καμία αλλαγή της ρωσικής πολιτικής, εκτιμά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    [09] (Κ) Χρυσοστομίδης - Μαυρονικόλας - ΝΑ Ασία - Αποστολή στολών ΕΦ

    Η κυπριακή κυβέρνηση έχει προσφέρει 3.000 παλαιές καλοκαιρινές στολές της Εθνικής Φρουράς ύψους 40.000 λιρών, στους πληγέντες από τη θεομηνία που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία στα τέλη του 2004.

    [10] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    
    
    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου
    διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    
    ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΙΚΤΩΝ - INDICES BASE VALUES: FTSEMed=5000, ΑΛΛΟΙ/OTHERS=1000
    
    ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ                  520.742,21
    
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΧΑΚ                     75,02     0,24    474.597,36
    FTSE/CySE 20                           351,31     0,72    328.922,51
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ                1.051,98     0,69    311.928,64
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ              939,70     0,22     20.969,57
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ          969,86     1,79     71.243,92
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣ   1.047,60     0,67    332.898,21
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ                     1.069,00     0,71    233.347,08
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ                    910,79     0,12      5.547,48
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ            893,75     0,83     93.803,71
    FTSE Med (11/01/2005)                7.039,66     0,63
    
    * Η δεύτερη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του
    

    [11] (Κ) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Σύνταγμα Ευρώπης - Εγκριση έκθεσης

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την έκθεση σχετικά με τη θέσπιση του Συντάγματος για την Ευρώπη, που έχουν συντάξει οι ευρωβουλευτές Ρίτσαρντ Κορμπέτ (Βρετανία - Σοσιαλιστική Ομάδα) και Μεντέζ ντε Βίγκο (Ισπανία - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

    Με την έκθεση εγκρίνεται το σχέδιο Συντάγματος και ''προτείνεται ανεπιφύλακτα η επικύρωσή του''.

    [12] (Κ) Χρηματιστήριο - Νέα άνοδος

    Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διευρύνοντας έτσι περισσότερο τα σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,98% που κατέγραψε στη χθεσινή συνάντηση. Ο Δείκτης της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,67%, κλείνοντας στις 1.047,6 μονάδες. Οριακή αύξηση σε ποσοστό 0,24% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 75,02 μονάδες. Μείωση, ωστόσο, σε σχέση με χθες παρουσίασε η αξία των συναλλαγών, η οποία διαμορφώθηκε στις 520 χιλιάδες λίρες.

    [13] (Κ) ΕΕ - Μάρκος Κυπριανού - Ψυχικές ασθένειες

    Ο Κύπριος Επίτροπος, αρμόδιος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών, Μάρκος Κυπριανού, ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη πολιτική προτεραιότητα στον τομέα της ψυχικής υγείας στην Ευρώπη.

    [14] (Κ) ΔΕΑ - Γεωργιάδης - Εκταφές - Τράχωνας

    Οι εκτεταμένες έρευνες των ξένων επιστημόνων του Ιδρύματος INFORCE δεν κατέληξαν στον εντοπισμό έστω και ενός σημείου ταφής ανθρώπινων λειψάνων, κατά τις εκταφές που διενεργήθηκαν στον κατεχόμενο Τράχωνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους Ηλίας Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε απογοήτευση και μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη αυτή ''η οποία εκτός των άλλων έχει προκαλέσει και μεγάλη αναστάτωση στους συγγενείς των αγνοουμένων, η αγωνία και η ευαισθησία των οποίων πρέπει να είναι σεβαστές από όλους'', όπως είπε.

    [15] (Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Ρωσία - Ανασχηματισμός

    Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Ρωσίας όσον αφορά την Κύπρο, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    [16] (Κ) Πρόεδρος Δημοκρατίας - Πρόεδρος ΚΟΕ - Ολυμπιακό Μέγαρο

    Το Ολυμπιακό Μέγαρο και Πάρκο, με κόστος που θα ανέλθει στα πέντε εκατομμύρια λίρες, είναι ένα από τα μεγάλα, σημαντικά και αναγκαία έργα που αφορούν τον αθλητισμό στην Κύπρο, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Ολυμπιακού Μεγάρου και Πάρκου στη Λευκωσία.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι για την ανέγερση του κτιρίου η Κυβέρνηση έχει παραχωρήσει κρατική γη, ενώ ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έχει καλύψει σημαντικό μέρος της δαπάνης.

    [17] (Κ) Ρώσος Πρόεδρος - Κυπριακό - Τ/Κ

    Η Ρωσία στηρίζει τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού, ''συμπεριλαμβανομένου και του σχεδίου του για ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με τη βόρεια Κύπρο, για άρση του αποκλεισμού που ισχύει εκεί'', τόνισε ο Πρόεδρος της χώρας Βλαδιμίρ Πούτιν.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 12 January 2005 - 18:49:15 UTC