Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 05-12-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΕΕ - Κύπρος
  • [02] Λάζεντικ - Τουρκία - Ομιλία - ΕΕ - Κύπρος
  • [03] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τσέρι Μπλερ
  • [04] Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία - Μπλερ - Δήλωση
  • [05] ''Χουριέτ'' - Τσέρι Μπλερ - Επίσκεψη στην Τουρκία - Ε/κ περιουσίες
  • [06] Αντρος Κυπριανού - Μπλερ - Σφετερισμός ε/κ περιουσιών
  • [07] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Μπλερ - Ε/κ περιουσίες
  • [08] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - Μπλερ - Ε/κ περιουσίες
  • [09] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Οδός Λήδρας
  • [10] Αντρος Κυπριανού - Οδός Λήδρας
  • [11] Ανοιγμα οδού Λήδρας - Εκδήλωση
  • [12] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Δηλώσεις Αναστασιάδη
  • [13] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Προέδρου ΔΗΣΥ
  • [14] Αντρος Κυπριανού - Δηλώσεις Αναστασιάδη
  • [15] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Δηλώσεις Αναστασιάδη
  • [16] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - Δηλώσεις Αναστασιάδη
  • [17] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Επαρχιακό συνέδριο Κερύνειας
  • [18] Διευθυντής Κτηματολογίου - Μηχανογράφηση - Τίτλοι ιδιοκτησίας
  • [19] Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα - 13η Αγωνιστική

  • Εκπομπή για Ομογένεια ΚΥΠΕ - 18/12/2005

    [01] Πρόεδρος Δημοκρατίας - ΕΕ - Κύπρος

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ''σημαντική εξέλιξη'' την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα των χρηματοδοτικών προοπτικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το 2007-2013 και πρόσθεσε ότι ''η Κύπρος αυτή την ώρα είναι ελαφρώς συνεισφέρουσα χώρα με 43 εκατομμύρια ευρώ για περίοδο επτά χρόνων''.

    Είπε ακόμα πως υπάρχουν διευθετήσεις για απορρόφηση των κονδυλίων που θα πάρει η Κύπρος σε τρία χρόνια, σημειώνοντας πως η Κύπρος ''είναι από τις πρώτες που απορροφά τα κονδύλια που μας αναλογούν, αν όχι η πρώτη με ποσοστό πάνω από το 80%'', και πως ''αυτή είναι μια περαιτέρω διευκόλυνση''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    [02] Λάζεντικ - Τουρκία - Ομιλία - ΕΕ - Κύπρος

    Η ε/κ πλευρά ήταν εκείνη που εμπόδισε την επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας- ΕΕ Ζουστ Λάζεντικ σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη με θέμα ''Ευρώπη, ΕΕ και Πράσινοι'' στα πλαίσια συνάντησης με θέμα ''Πράσινος Διάλογος'' που διοργάνωσαν οι υποστηρικτές των Πρασίνων στην Τουρκία.

    Ο κ. Λάζεντικ είπε ότι η ΕΕ διέπραξε μέγα λάθος και σημείωσε ότι οι Τ/Κ και η τουρκική κυβέρνηση ήταν εκείνοι που υποστήριξαν το Σχέδιο Ανάν κατά τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο το 2004.

    Πρόσθεσε ότι αρκετοί ηγέτες της ΕΕ είχαν δηλώσει ότι θα αφιέρωναν τις προσπάθειές τους για του Τ/Κ, αλλά δεν συνέβη τίποτε τέτοιο, σημειώνοντας ότι η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ χωρίς να έχει επιλυθεί το Κυπριακό, και αυτό ήταν λάθος.

    [03] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Τσέρι Μπλερ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ''προκλητική'' την κίνηση της συζύγου του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ να αναλάβει υπόθεση υπεράσπισης ζεύγους Βρετανών που σφετερίστηκαν περιουσία Ε/Κ στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι αυτή η ενέργεια ''προκαλεί τα αισθήματά μας'', αφού όπως εξήγησε ''αφορά καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων''.

    Ανέφερε ακόμα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει έντονες παραστάσεις για το θέμα αυτό στην Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας, ενώ το ζήτημα θα τεθεί και στο πλαίσιο του δομημένου διαλόγου που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Βρετανία.

    Σε δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου έλαβε μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι χθες δεν συνομίλησε για το θέμα αυτό με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

    Πρόσθεσε ωστόσο πως ''το Υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει ήδη έντονες παραστάσεις'' και σημείωσε ότι, ''παρ' όλο που η κ. Μπλερ ισχυρίστηκε ότι πρόκειται καθαρά για ανάληψη νομικής υπόθεσης, νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πως για πολλούς λόγους η κίνηση είναι προκλητική και είναι δύσκολο να διαχωριστεί το γεγονός ότι αναλαμβάνει υπόθεση που αφορά καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων περιουσίας Ε/Κ, και παραμένει σύζυγος του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου''.

    [04] Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία - Μπλερ - Δήλωση

    Η Τσέρι Μπουθ Μπλερ, σύζυγος του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ενεργεί υπό την επαγγελματική της ιδιότητα στην ανάμιξή της στην υπεράσπιση ζεύγους Βρετανών που σφετερίστηκε ε/κ περιουσία στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο Νάιτζελ Μπάουντ, ''η κ. Τσέρι Μπουθ ενεργεί υπό την επαγγελματική της ιδιότητα''.

    Προσθέτει ότι οποιεσδήποτε ερωτήσεις που αφορούν την εξάσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος της θα πρέπει να απευθύνονται στο γραφείο της.

    [05] ''Χουριέτ'' - Τσέρι Μπλερ - Επίσκεψη στην Τουρκία - Ε/κ περιουσίες

    Η μυστηριώδης επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη της Τσέρι Μπλερ, συζύγου του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, τον περασμένο Μάιο είχε σχέση με υπόθεση που είχε κινήσει η ε/κ πλευρά εναντίον ζεύγους Βρετανών που ήταν ''ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας'' στην Κερύνεια, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χουριέτ, η κ. Μπλερ, η οποία είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιώντας το πατρώνυμό της, Μπουθ, έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Μαϊου από το Λονδίνο.

    [06] Αντρος Κυπριανού - Μπλερ - Σφετερισμός ε/κ περιουσιών

    Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες περί ανάμιξης της συζύγου του Βρετανού Πρωθυπουργού σε υπόθεση υπεράσπισης Βρετανών που σφετερίστηκαν ε/κ περιουσία στα κατεχόμενα, τότε αυτό συνιστά πρόκληση, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

    ''Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο θα λέγαμε ότι συνιστά πρόκληση. Τα άτομα που είναι δεσμευμένα με πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται σε ζητήματα αρχών'', είπε ο κ. Κυπριανού.

    Πρόσθεσε πως η περίπτωση σφετερισμού της περιουσίας του οποιουδήποτε ''θα έπρεπε να είχε κάνει την κ. Μπλερ πολύ πιο προσεκτική στη συμπεριφορά της''.

    [07] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Μπλερ - Ε/κ περιουσίες

    Μέγα πολιτικό σκάνδαλο θα προκαλέσει η απόφαση της Τσέρι Μπλερ, συζύγου του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, να αναλάβει την υπεράσπιση σφετεριστών ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    ''Θα αποτελέσει μέγα πολιτικό σκάνδαλο μια τέτοια συμπεριφορά, δηλαδή η σύζυγος του Πρωθυπουργού της Βρετανίας, η οποία Βρετανία είναι εγγυήτρια της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, να αναλαμβάνει με την ιδιότητα της δικηγόρου υποθέσεις υπεράσπισης σφετεριστών, δηλαδή παράνομων ενεργειών εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας'', είπε.

    Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ελπίδα ότι η κ. Μπλερ θα διαψεύσει την οποιανδήποτε ανάμειξή της στο θέμα.

    [08] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - Μπλερ - Ε/κ περιουσίες

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι, εάν είναι αποδεδειγμένη η ανάμιξη της συζύγου του Βρετανού Πρωθυπουργού σε υπόθεση υπεράσπισης Βρετανών που σφετερίστηκαν ε/κ περιουσία στα κατεχόμενα, τότε είναι μεγάλο πλήγμα για την αξιοπιστία της Βρετανίας έναντι της Κύπρου.

    ''Αν αυτό είναι αποδεδειγμένο, πιστεύω είναι μεγάλο πλήγμα της αξιοπιστίας για άλλη μια φορά της Βρετανίας έναντι της Κύπρου, που με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθά τη λύση του κυπριακού προβλήματος'', είπε ο κ. Συλλούρης.

    Πρόσθεσε πως ''με μιαν αυξημένη δυσπιστία δικαιολογημένα ο κυπριακός λαός δεν μπορεί να στηρίζει οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες που έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία ή οποιανδήποτε συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας για λύση του Κυπριακού''.

    [09] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Οδός Λήδρας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει προσκόμματα στο άνοιγμα της οδού Λήδρας και πρόσθεσε πως ''είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πώς και πότε θα κατεδαφιστούν'' τα κατασκευάσματα των κατοχικών αρχών ''ώστε η δίοδος να είναι ισόπεδη και χωρίς κανένα εμπόδιο ή φυσικά προσκόμματα''.

    Ανέφερε ακόμα πως ''δεν είναι πρόσκομμα να αρνείσαι ότι πρέπει να κατεδαφιστεί μια γέφυρα που είναι γέφυρα διαχωρισμού και αντιστρατεύεται τον σκοπό του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και των διόδων''.

    Σχολιάζοντας σημερινή διαμαρτυρία Ε/Κ, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές, που ζητούσαν από τη Λευκωσία να μην βάζει προσκόμματα και να προχωρήσει στο άνοιγμα της οδού Λήδρας, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ''εμείς δεν βάζουμε προσκόμματα''.

    Είπε ακόμα ότι ''εμπόδιο παραμένει και είναι η ανέγερση της γέφυρας μαζί με παράλληλη διέλευση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή που θα λειτουργούσε η δίοδος''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι ''δεν πρόκειται να επιτραπεί η δίοδος από την οδό Λήδρας εφόσον παραμένουν αυτές οι κατασκευές εκεί''.

    [10] Αντρος Κυπριανού - Οδός Λήδρας

    Η κυβέρνηση αναμένει από τα Ηνωμένα Εθνη να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εκ μέρους των Τ/Κ κατά τη φιέστα που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει το κατοχικό καθεστώς παραμονές Χριστουγέννων για να ''εγκαινιάσει'' τα έργα που κατασκευάζει στην περιοχή της οδού Λήδρας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

    Ερωτηθείς κατά πόσον η κυβέρνηση έχει εξηγήσει ξεκάθαρα στο εξωτερικό τους λόγους για τους οποίους δεν άνοιξε ακόμη η δίοδος στην οδό Λήδρας, για να μην υπάρξει ο κίνδυνος να σταλούν λανθασμένα μηνύματα από τη φιέστα των Τ/Κ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν μπορεί να επιρριφθεί καμμία απολύτως ευθύνη στην κυβέρνηση για το μη άνοιγμα της οδού Λήδρας, καθώς την ευθύνη την φέρει αποκλειστικά ο κατοχικός στρατός και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η ηγεσία της τ/κ κοινότητας στο θέμα, αποκομίζοντας μικροκομματικά οφέλη.

    ''Εάν θα επιδιώξουν, όπως φημολογείται, με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να στείλουν διαστρεβλωμένα και λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό, εμείς θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά και έγκαιρα και να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο'', πρόσθεσε.

    [11] Ανοιγμα οδού Λήδρας - Εκδήλωση

    Ογδόντα περίπου Ελληνοκύπριοι ''Πολίτες για το Ανοιγμα της Οδού Λήδρας'', μεταξύ των οποίων Τουρκοκύπριοι εκπρόσωποι της Πλατφόρμας ''Αυτή η χώρα είναι δική μας'', πορεύθηκαν χθες από την Πλατεία Ελευθερίας στο οδόφραγμα που βρίσκεται στο τέλος της Λήδρας, όπου ενέκριναν ψήφισμα και απαίτησαν να ανοίξει αμέσως η οδός, έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων διά της Πράσινης Γραμμής.

    Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν ''Κοινή δράση Ε/Κ - Τ/Κ'', ''Να ανοίξει η Λήδρας'', ''Να πέσουν τα τείχη'' και ''Οχι οδοφράγματα''.

    Στην εκδήλωση, η οποία καλύφθηκε και από τουρκικά και τ/κ Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ελένη Μαύρου, Καίτη Κληρίδου και Ανδρούλα Βασιλείου, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, ο πρώην Συντονιστής Εναρμόνισης Τάκης Χατζηδημητρίου και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Θέμος Δημητρίου.

    [12] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να αποφευχθεί η διχοτόμηση και πρόσθεσε πως ''αυτή είναι μόνιμη επωδός και μόνιμη πολιτική''.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος μιλούσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ερωτηθείς για χθεσινοβραδινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ''δεν πρόκειται να σχολιάσω υβριστικές δηλώσεις'' του κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που τον απασχολούν.

    [13] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Προέδρου ΔΗΣΥ

    Η χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί ό,τι χειρότερο στην πολιτική ζωή του τόπου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο κ. Αναστασιάδης κατά την άφιξή του από τις Βρυξέλλες.

    ''Πραγματικά με εξέπληξαν τα όσα άκουσα χθες εκ στόματος κ. Αναστασιάδη. Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός ηγέτης να επιδίδεται σε τέτοιο ακατάσχετο υβρεολόγιο. Δεν είναι δυνατόν χωρίς επιχειρήματα να υβρίζει όσους είχαν σχολιάσει τις του δηλώσεις. Ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως 'αιδώς αχρείοι' και 'διεστραμμένοι' για όσους σχολίασαν τις δηλώσεις του'', ανέφερε ο κ. Χρυσοστομίδης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Οπως είπε, ''δεν είναι δυνατόν ένας σύγχρονος πολιτικός ηγέτης να χρησιμοποιεί φρασεολογία αυτού του είδους'', προσθέτοντας ότι ''έπρεπε ο ίδιος να απαντήσει με επιχειρήματα'' και ότι ''όλοι οι άλλοι δεν τον έβρισαν, αλλά σχολίασαν με τα δικά τους επιχειρήματα τις δηλώσεις του χωρίς όμως να επιδοθούν σε ύβρεις''.

    [14] Αντρος Κυπριανού - Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Το ΑΚΕΛ ανέμενε ότι με την επιστροφή του από το εξωτερικό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα προέβαινε σε διορθωτικές δηλώσεις για το θέμα περί συνόρων της Κύπρου, που θα τερμάτιζαν την όλη συζήτηση, αλλά αντί αυτού ο κ. Αναστασιάδης ''ακολούθησε τη ρήση ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα'', δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

    ''Ο κ. Αναστασιάδης επιτέθηκε εναντίον των πάντων, χρησιμοποιώντας βαριούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Την ίδια στιγμή κατηγορεί άλλους ότι υποβιβάζουν τον πολιτικό λόγο στον τόπο μας και υποσκάπτουν την ενότητα'', είπε.

    Ο κ. Κυπριανού κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να προβληματιστεί πού οδηγείται ο τόπος με το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του.

    [15] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Με τη φράση ''αιδώς θρασύς, αιδώς θρασύτατοι'', απάντησε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στις επικρίσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη και ειδικότερα στη φράση ''αιδώς αχρείοι''.

    Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Ομήρου διερωτήθηκε κατά πόσο ήταν φραστικό ολίσθημα του κ. Αναστασιάδη όταν απευθυνόταν στη μεγαλοψυχία του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και τον καλούσε να εκμεταλλεύεται μόνο τα 2/3 των περιουσιών των Ε/Κ προσφύγων στα κατεχόμενα και να αφήσει ανέγγιχτο το 1/3, όπως προέβλεπε το σχέδιο Ανάν.

    ''Ηταν φραστικό ολίσθημα η καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περίοδο του δημοψηφίσματος για το ότι δήθεν στην Κύπρο υπάρχει δημοκρατία και παραβιάζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες του λαού και φιμώνεται η αντίθετη άποψη; Ηταν φραστικό ολίσθημα οι επανειλημμένες συμπορεύσεις του κ. Αναστασιάδη με τους κακόπιστους που ισχυρίζονται ότι δεν δώσαμε προτάσεις στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ότι δεν δίνουμε τις προτεραιότητες μας;'' διερωτήθηκε ο κ. Ομήρου.

    [16] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Συλλούρης - Δηλώσεις Αναστασιάδη

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης οφείλει έστω και εκ των υστέρων να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τι είπε, αντί να κατηγορεί άλλους ότι διαστρεβλώνουν αυτά που είπε, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

    Σε δηλώσεις του χθες στο περιθώριο του επαρχιακού συνεδρίου Κερύνειας του κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Συλλούρης κάλεσε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία, όχι μόνο τον κ. Αναστασιάδη, να ξεκινήσουν να συζητούν την ουσία της λύσης του Κυπριακού, να ξεκινήσουν να συζητούν τι πρέπει να γίνει από εδώ και μπρος.

    Οπως ανέφερε, ''εμείς στο Ευρωπαϊκό Κόμμα προτείνουμε την ευρωπαϊκή λύση'', προσθέτοντας πως ''οι άλλοι, αντί να προτείνουν οτιδήποτε άλλο, προτείνουν με τον ένα ή άλλο τρόπο επαναφορά του σχεδίου Ανάν''.

    [17] Ευρωπαϊκό Κόμμα - Επαρχιακό συνέδριο Κερύνειας

    Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε από το βήμα του επαρχιακού συνεδρίου Κερύνειας πως τα σύνορα της Κύπρου για το κόμμα του δεν είναι στο Λήδρα Πάλας, ερμηνεύοντας τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα οδοφράγματα ως σηματοδότηση της διαχωριστικής γραμμής.

    Σε ομιλία του στο επαρχιακό συνέδριο, ο κ. Συλλούρης είπε πως το κόμμα του δεν δέχεται να στήνονται γέφυρες στα οδοφράγματα, οι οποίες, αντί να ενώνουν, χωρίζουν την Κύπρο στα δύο.

    Αναφερόμενος στους στόχους του συνεδρίου, το οποίο φέρει τον τίτλο ''Πάμε μπροστά, Η Κερύνεια επιστρέφει'', ο κ. Συλλούρης είπε πως το Ευρωπαϊκό Κόμμα στοχεύει στο ''να νοιώσουν οι Κερυνειώτες μιαν πολιτική δύναμη που θα στηρίξει τις προοπτικές της επιστροφής και που θα στηρίξει τις προοπτικές της προστασίας της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του κάθε Κύπριου Ευρωπαίου πολίτη''.

    Με το τέλος της συνέλευσης του επαρχιακού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος της επαρχίας Κερύνειας έγινε η ανακήρυξη της επαρχιακής επιτροπής.

    [18] Διευθυντής Κτηματολογίου - Μηχανογράφηση - Τίτλοι ιδιοκτησίας

    Μέχρι το τέλος του 2007 θα έχει ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση του Τμήματος Χωρομετρίας και Κτηματολογίου, η οποία θα συμπεριλάβει τόσο τις ελεύθερες όσο και τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Ανδρέας Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι από το 2008 οι συναλλαγές θα γίνονται με το μηχανογραφημένο σύστημα.

    Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, οι συναλλαγές όσον αφορά τις ελεύθερες περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου γίνονται σήμερα 100% με το μηχανογραφημένο σύστημα, στη Λευκωσία γίνονται κατά 95%, στη Λάρνακα και στη Λεμεσό οι συναλλαγές γίνονται κατά 80% και στην Πάφο οι συναλλαγές γίνονται κατά 50% μηχανογραφημένα.

    [19] Παγκύπριο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα - 13η Αγωνιστική

    Για τη 13η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σήμερα οι αγώνες Ομόνοια-ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς στις 14:30, ΘΟΙ-ΑΠΟΕΛ στις 17:00 και Εθνικός Αχνας-Ενωση Νέων Παραλιμνίου στις 18:00.

    Τα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων έχουν ως εξής: Ανόρθωση - Απόλλωνας 1 - 1

    Νέα Σαλαμίνα - ΑΕΛ 3 - 0

    Ολυμπιακός - ΑΠΟΠ Κινύρας 3 - 2

    ΑΕΚ - Διγενής Μόρφου 1 - 1

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 18 December 2005 - 15:23:06 UTC