Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-01-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Δηλώσεις Οζκιόκ - Ματσάκης
  • [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Δημόσια υπηρεσία
  • [03] Μάριος Ματσάκης - Δηλώσεις
  • [04] Κατεχόμενα - Απειλές για ''σύλληψη'' Ματσάκη
  • [05] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό
  • [06] Στρατηγός Οζκιόκ - Μήνυμα - Κύπρος
  • [07] Ελλάδα - Τουρκικά αεροσκάφη - Παραβιάσεις
  • [08] Κυπριακές Αερογραμμές - ΠΑΣΥΠΙ - Σχέδιο αναδιάρθρωσης
  • [09] Κυπριακές Αερογραμμές - ΣΥΠΚΚΑ - Σχέδιο αναδιάρθρωσης
  • [10] ΑΤΗΚ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Γραπτά μηνύματα
  • [11] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Αγώνες
  • [12] Χρηματιστήριο - Νέα Ανοδος

  • Εκπομπή για Ομογένεια ΚΥΠΕ - 04/01/2006

    [01] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Δηλώσεις Οζκιόκ - Ματσάκης

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος τόνισε χθες ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται τις δηλώσεις του Αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Χιλμί Οζκιόκ, που αφορούν την Κύπρο.

    ''Αυτές είναι παλιές απόψεις'' του Τούρκου Στρατηγού, τις οποίες ''εμείς δεν τις δεχόμαστε και τις απορρίπτουμε'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Οζγκιόκ, προσερχόμενος σε συνεστίαση συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

    Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Οζκιόκ είπε πως η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Αγκυρας στην Κύπρο, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ασφάλειας της χώρας.

    Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος καταδίκασε ''την παράνομη ενέργεια της απαγωγής'' του Κύπριου Ευρωβουλευτή και της παρουσίασής του σε παράνομα δικαστήρια κάτι που όπως είπε, ''την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενα, τον έχουν αφήσει ελεύθερο κάτω από το πρόσχημα ότι αναγνωρίζουν την ασυλία του''.

    Εξάλλου, ερωτηθείς αν θα καταγγελθούν στην ΕΕ τα εμπόδια που παρεμβάλλει το κατοχικό καθεστώς στη μεταφορά προϊόντων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές για ποιοτικό έλεγχο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι αυτά ''δεν χρειάζεται να καταγγελθούν''.

    ''Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι αυτό που επικαλούνται ως ανάγκη απευθείας εμπορίου, τάχατες για να άρουν την οικονομική τους απομόνωση, δεν έχει άλλο σκοπό και περιεχόμενο εκτός από πολιτικές επιδιώξεις'', επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Αρνούνται, συνέχισε, να δεχτούν ότι τα προϊόντα πριν εξαχθούν πρέπει να τύχουν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές και προτιμούν για λόγους πολιτικούς να στέλλουν τα προϊόντα για έλεγχο, αντί (σε απόσταση) πέντε χιλιόμετρα που είναι τα εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας (της Κυπριακής Δημοκρατίας), στην Αγγλία για να ελεγχθούν.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται ότι η ενέργεια αυτή του κατοχικού καθεστώτος είναι ''πρώτον παράβαση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή και δεύτερον καθαρά πολιτική ενέργεια για να προβάλλουν τη δήθεν χωριστή τους οντότητα''.

    Ερωτηθείς για την ιδιωτική επίσκεψη του στο Λονδίνο από τις 4 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2006, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιορίστηκε να πει ότι θα είναι ''ολιγοήμερη ιδιωτική επίσκεψη''.

    [02] Πρόεδρος Παπαδόπουλος - Κυπριακό - Δημόσια υπηρεσία

    Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε μια νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό να προετοιμαστεί καλά για να έχει προσδοκίες επιτυχίας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλούσε σε συνεστίαση συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, ευχήθηκε ''το 2006 να ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού που θα προνοεί την επανένωση της πατρίδας μας και μια βιώσιμη και λειτουργική λύση''.

    ''Δεν είναι τόσο δύσκολο να πετύχουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας, όμως, ότι ''χωρίς καλή προετοιμασία και της ημερήσιας διάταξης και των θεμάτων που θα συζητηθούν, μια τέτοια πρωτοβουλία σύντομα θα καταλήξει σε κατάρρευση και αδιέξοδο''.

    Ολοι, συνέχισε, αντιλαμβανόμαστε ποια θα είναι τα μηνύματα που θα σταλούν στο εξωτερικό και τα οποία, μεταξύ άλλων, θα είναι ότι το Κυπριακό είναι άλυτο και μόνο η διχοτόμηση είναι εφικτή.

    Απευθυνόμενος σε αυτούς ''που υποστηρίζουν πρωτοβουλία για την πρωτοβουλία'', ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάλεσε ''να σταθμίσουν και την κατάληξη της έναρξης μιας τέτοιας πρωτοβουλίας''.

    ''Γι΄ αυτό η κυβέρνηση, και χαίρομαι γιατί τώρα γίνονται αποδεκτές αυτές οι θέσεις μας, επιμένει ότι μια νέα πρωτοβουλία για να έχει προσδοκίες επιτυχίας πρέπει να προετοιμαστεί καλά'', είπε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ''σε αυτό το έργο καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, πέρα από τα φώτα δημοσιότητας''.

    Εξάλλου, αναφερόμενος στο έργο που επιτέλεσαν οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε ευγνωμοσύνη στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους για όσα έχουν κάνει, λέγοντας ότι ''όλα αυτά που απολαμβάνουμε και έχουμε σήμερα τα οφείλουμε σε αυτούς που σήμερα είναι συνταξιούχοι''.

    Να μην ξεχνούμε, συνέχισε, ότι το 1974, όταν η Κύπρος υπέστη τη φοβερότερη τραγωδία στην ιστορία της με την τουρκική εισβολή, όταν η Κύπρος ακρωτηριάστηκε, όταν χάσαμε τους πιο παραγωγικούς πόρους της Κύπρου, όταν η κρατική μας οντότητα βρισκόταν στην πλάστιγγα αν θα αναγνωριστεί ή όχι, η μόνη που δεν κατέρρευσε ήταν η δημόσια υπηρεσία.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι κατά το 2005 η κυβέρνηση έχει επιδείξει μια σειρά μέτρων και ''μια από τις τάξεις που έτυχαν ιδιαίτερης φροντίδας ήταν οι συνταξιούχοι'', προσθέτοντας ότι στη διάρκεια συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου ''μπορεί να δηλώνω ύπαρξη ενδιαφέροντος'' για τα θέματα των συνταξιούχων ''γιατί είμαι και εγώ συνταξιούχος''.

    [03] Μάριος Ματσάκης - Δηλώσεις

    Ο ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης δήλωσε ότι θα καταγγείλει την απαγωγή του από τις τουρκικές κατοχικές αρχές στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ενώ θα προβεί και σε προφορική καταγγελία ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, χθες, προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ο κ. Ματσάκης είπε πως «η Κυπριακή αστυνομία εξετάζει ποινική υπόθεση για απαγωγή».

    Ερωτηθείς εάν την ερχόμενη Πέμπτη θα παρουσιαστεί ενώπιον του λεγομένου δικαστηρίου στα κατεχόμενα ο κ. Ματσάκης απάντησε ότι θα βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι εάν η κυπριακή κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία κρίνουν πως θα είναι προς το συμφέρον της Κύπρου να παρουσιαστεί έστω και αν αυτό θα σημαίνει την κράτησή του και την καταδίκη του τότε θα παρουσιαστεί.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργειά του να υπογράψει εγγύηση ύψους 18 χιλιάδων λιρών προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και να παρουσιαστεί εκ νέου στο λεγόμενο δικαστήριο, ο ευρωβουλευτής είπε ότι δεν έχει υπογράψει καμιά εγγύηση. Ανέφερε ωστόσο πως του παρουσιάστηκε ένα χαρτί στα τουρκικά και έγραψε πάνω ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει και «έβαλα πάνω μία τζίφρα, δεν έβαλα την υπογραφή μου».

    Σημείωσε επίσης πως «αυτό που μετρά είναι εκείνο που δήλωσα στο ψευδοδικαστήριο, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζω το ψευδοδικαστήριο, ούτε την ψευδο-αστυνομία, ούτε το ούτω καλούμενο ψευδοκράτος. Ηταν σαφέστατη η θέση μου» είπε ο κ. Ματσάκης και πρόσθεσε πως «όλοι αυτοί που με επικρίνουν ζητώ αν έχουν τα κότσια να περάσουν τις στιγμές που πέρασα εγώ μέσα στα μπουντρούμια του Αττίλα, να βρίσκονται με χειροπέδες στο ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα, με τους Γκρίζους Λύκους απ έξω να ουρλιάζουν, να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους και τότε να κρίνουν αν έβαλα τζίφρα ή όχι».

    Σε σχετική ερώτηση ο κ. Ματσάκης είπε ότι η απαγωγή του έγινε από περιοχή που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη και όχι από τα κατεχόμενα και πρόσθεσε πως στόχος του δεν ήταν να περάσει στα κατεχόμενα αλλά να δώσει εκεί ένα δώρο συμβολικό, συμφιλίωσης και ειρήνης προς τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τον οποίο γνωρίζει προσωπικά. «Δεν ανέμενα ότι θα προέβαιναν σε αυτή την ενέργεια που προέβησαν», είπε.

    Ερωτηθείς εάν το γεγονός της σύλληψής του θα τον αποτρέψει από το να επισκέπτεται την Τουρκία κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που αναμένεται να κάνουν οι διάφορες Επιτροπές της ΕΕ στις οποίες συμμετέχει ο κ. Ματσάκης είπε ότι συμμετέχει στην Μικτή Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και πως ήδη μετέβη στην Τουρκία.

    Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη της Επιτροπής στην Τουρκία είπε είναι για τον Ιούνιο και ανέφερε πως προτίθεται να μεταβεί παρά το γεγονός πως υπάρχει το ενδεχόμενο να συλληφθεί.

    «Εκπροσωπώ την Κυπριακή Δημοκρατία, είμαι μέλος αυτής της Επιτροπής και θα κάνω το καθήκον μου σαν ευρωβουλευτής» ανέφερε ο κ. Ματσάκης και πρόσθεσε πως «εάν με συλλάβουν θα πρέπει να υποστούν την καταδίκη και τις συνέπειες της ΕΕ».

    Ερωτηθείς εάν μετά τα όσα έχει περάσει έχει μετανιώσει για την ενέργειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία από το φυλάκιο στη Λουρουτζίνα, ο ευρωβουλευτής απάντησε «καθόλου» και πρόσθεσε πως δεν έκλεψε την τουρκική σημαία, δεν την κατέστρεψε και δεν την βεβήλωσε.

    [04] Κατεχόμενα - Απειλές για ''σύλληψη'' Ματσάκη

    Σε ''σύλληψη'' του Ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη απειλεί ότι θα προβεί το ψευδοκράτος, εάν ο κ. Ματσάκης δεν μεταβεί στα κατεχόμενα για να παρουσιασθεί ενώπιον ''δικαστηρίου'' στις 5 Ιανουαρίου 2006.

    Ο κ. Ματσάκης θα υποχρεωθεί επίσης, όπως δήλωσε στα κατεχόμενα ο ''δημόσιος κατήγορος'' Μουιγκάν Ιρκάντ, να καταβάλει το ποσόν των 18.000 λιρών Κύπρου, όπως είχε υποσχεθεί να πράξει -με την υπογραφή ''εγγύησης''- εφ' όσον δεν παρουσιασθεί μεθαύριο στο ''δικαστήριο'' του ψευδοκράτους.

    [05] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Κυπριακό

    Την πρόταση του ΔΗΣΥ για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για τον καθορισμό μιας ''εθνικής στρατηγικής'' στο Κυπριακό, επανέφερε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

    Ερωτηθείς, ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αν ενόψει της νέας χρονιάς έχει ενδείξεις ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα προχωρήσει σε πρωτοβουλία για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν ότι επίκειται μια νέα πρωτοβουλία ή νέα κινητικότητα.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργό προσπάθεια ανάληψης πρωτοβουλιών, ο κ. Αναστασιάδης είπε δεν γνωρίζει ο,τιδήποτε για να μπορεί να σχολιάσει.

    ''Εχω ακούσει ανάλογες δηλώσεις τον περασμένο χρόνο, χωρίς να βλέπω να εκδηλώνεται η όποια επίσκεψη ακόμη και για διερεύνηση των δυνατοτήτων'', είπε και κατέληξε: ''Εύχομαι να υπάρξει και κινητικότητα ως προς την διερεύνηση και κατάληξη στην έναρξη ενός διαλόγου που θα μας οδηγήσει σε μια συμφωνημένη λύση''.

    [06] Στρατηγός Οζκιόκ - Μήνυμα - Κύπρος

    Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Αγκυρας στην Κύπρο, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγικός Χιλμί Οζκιόκ.

    Σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, ο Τούρκος στρατηγός είπε ότι στους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ασφάλειας της Τουρκίας περιλαμβάνεται και η λήψη των απαραίτητων μέτρων εναντίον απειλών κατά της εδαφικής ακεραιότητας και ενότητας της χώρας.

    Στους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, όπως είπε ο κ. Οζκιόκ, περιλαμβάνεται και η παρεμπόδιση νέων διεθνών ρίσκων και ασύμμετρων απειλών και συγκεκριμένα ενεργειών διεθνούς τρομοκρατίας εντός της χώρας που θα βλάψουν τα τουρκικά συμφέροντα στο εξωτερικό.

    Ο Τούρκος Στρατηγός ανέφερε ότι η Τουρκία «προσελκύει θετική σημασία εξαιτίας της σταθερής ανόδου της γεωπολιτικής της αξίας και συγκεκριμένα μέσω των τεράστιων προγραμμάτων μεταφοράς ενέργειας, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η σημασία της Τουρκίας στον 21ο αιώνα».

    [07] Ελλάδα - Τουρκικά αεροσκάφη - Παραβιάσεις

    Ενδεκα σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών εισήλθαν χθες στο Αιγαίο, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν ένδεκα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων Αθηνών.

    Σε εννέα περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας στις περιοχές του Βορείου, Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ).

    Σε όλες τις περιπτώσεις, τα είκοσι οκτώ τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε πέντε περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Οπως έγινε γνωστό, επτά τουρκικοί σχηματισμοί έφεραν όπλα.

    [08] Κυπριακές Αερογραμμές - ΠΑΣΥΠΙ - Σχέδιο αναδιάρθρωσης

    Τα 116 μέλη της συντεχνίας πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών (ΠΑΣΥΠΙ) καλούνται με ψηφοφορία να τοποθετηθούν κατά πόσον αποδέχονται ή όχι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του κρατικού αερομεταφορέα, που προνοεί για τους πιλότους εξοικονομήσεις 2,4 εκατομμυρίων λιρών.

    Οι κάλπες άνοιξαν για την ψηφοφορία χθες στις 17.00 και θα κλείσουν αύριο Πέμπτη, αφού σύμφωνα με το Καταστατικό της συντεχνίας η ψηφοφορία διαρκεί 72 ώρες.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΠΙ Τάσος Χριστοφίδης είπε ότι σε Γενική Συνέλευση των μελών που άρχισε χθες, αφού εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, υποβλήθηκε ψήφισμα για έγκριση ή απόρριψη από τα μέλη, που προνοεί εξοικονομήσεις 2,4 εκ. λιρών από τους πιλότους, όπως προβλέπεται και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών.

    [09] Κυπριακές Αερογραμμές - ΣΥΠΚΚΑ - Σχέδιο αναδιάρθρωσης

    Σήμερα το βράδυ θα δώσει την απάντησή της η συντεχνία αεροσυνοδών των Κυπριακών Αερογραμμών (ΣΥΠΚΚΑ) στο κατά πόσον τα μέλη της αποδέχονται ή όχι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του κρατικού αερομεταφορέα, που προνοεί για τους αεροσυνοδούς εξοικονομήσεις 3,3 εκατομμυρίων λιρών.

    [10] ΑΤΗΚ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Γραπτά μηνύματα

    Η Αρχη Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) ανακοίνωσε πως οι Κύπριοι κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιά σημείωσαν ρεκόρ στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων SMS, προκαλώντας υπερφόρτωση στο δίκτυο από τις 23.00 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 2.15 τις πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΗΚ, τα Χριστούγεννα στάληκαν 9,5 εκατομμύρια μηνύματα και την Πρωτοχρονιά 10 εκατομμύρια.

    [11] Ποδόσφαιρο - Κύπελλο - Αγώνες

    Συνεχίζονται σήμερα οι αγώνες Κυπέλλου με τις αναμετρήσεις ΘΟΪ - Ανόρθωσης, Διγενή - Πάφου, Απόλλωνα - ΑΠΕΠ, ΑΣΙΛ - ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας - Παραλιμνίου. Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 14.30.

    Η 3η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τον αγώνα ΑΕΛ - Νέας Σαλαμίνας, ο οποίος θα αρχίσει στις 19.00

    Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΓΣΠ τον Εθνικό Αχνας με 1 - 0. Με το ίδιο σκορ (1 - 0) νίκησε και ο Αρης στο Τσίρειο στάδιο την ΑΕΚ.

    [12] Χρηματιστήριο - Νέα Ανοδος

    Συνέχισε και χθες την κερδοφόρο πορεία του το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως αποτέλεσμα των ανοδικών τάσεων που επικράτησαν στο σύνολο των τραπεζικών μετοχών. Ο νέος Γενικός Δείκτης, αυτός της Κύριας και Παράλληλης Αγοράς, σημείωσε σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,80% και έκλεισε στις 1.761,63 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1,7 εκατομμύριο λίρες, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να κλείνει στις 2,72 λίρες που αποτελεί το ψηλότερο σημείο της πενταετίας και τη μετοχή της Λαϊκής να κλείνει στις 1,91 λίρες που επίσης αποτελεί το ψηλότερο της σημείο από τις 2 Ιουλίου 2001.

    Ανοδο σε ποσοστό 1,77% σημείωσε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 596,17 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 4 January 2006 - 15:23:05 UTC