Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News Bulletin in Greek, 06-03-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό Επιτροπές
  • [02] Πασιαρδής - Αντιπολίτευση - Συνάντηση Παρισίων
  • [03] Σογιέρ - Δήλωση - Συνάντηση Παπαδόπουλου Ανάν
  • [04] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ Κυπριακό
  • [05] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία ΕΕ
  • [06] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Συνάντηση Παπαδόπουλου-Ανάν
  • [07] Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Λιβύη Επαφές
  • [08] Ταλάτ - Νοσοκομείο - Σταθερή κατάσταση
  • [09] Ανεργία - Ιανουάριος - Κύπρος ΕΕ
  • [10] Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΕ - 03/03/2006

  • [01] Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Κυπριακό Επιτροπές

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής τόνισε ότι η συνάντηση στο Παρίσι ήταν μια σημαντική εξέλιξη, με την οποία το Κυπριακό εισέρχεται σε μια τροχιά κινητικότητας και συζητήσεων και αυτό οφείλεται βασικά σε πρωτοβουλία της κυπριακής κυβέρνησης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πασιαρδής σημείωσε πως τα μέτρα που συμφωνήθηκαν να συζητηθούν για οικοδόμηση εμπιστοσύνης δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο και πρόσθεσε: «Μόνος σκοπός και μόνος στόχος είναι η λύση του Κυπριακού, πρώτα εμείς και πάνω από όλους εμείς επειγόμαστε για αυτή τη λύση, όμως το επείγον δεν μπορεί να αναιρεί το πρωτεύον και πρωτεύον είναι λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα της τελικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πασιαρδής διευκρίνισε ότι ο όρος τεχνικές επιτροπές δεν αποδίδει ακριβώς αυτό που προβλέπουν οι συνομιλίες και πως στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει «είναι συνομιλίες σε μη πολιτικό επίπεδο» με δύο βασικούς στόχους.

    Πρώτος στόχος είναι «να συζητηθούν και να συμφωνηθούν θέματα που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλού κλίματος και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και δεύτερον να συνεξετασθούν κάποια άλλα θέματα τα οποία συναρτώνται άμεσα με τη λύση του Κυπριακού και τα οποία θα τεθούν για λήψη οριστικής απόφασης σε καθαρά πολιτικό επίπεδο αργότερα».

    Επεσήμανε πως τα όσα συμφωνήθηκαν στο Παρίσι συμφωνήθηκαν μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΓΓ του ΟΗΕ και πως τίποτε δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν δεν συμφωνεί και η τουρκική πλευρά.

    Σε ό,τι αφορά τη σύσταση των επιτροπών, είπε ότι η καταρχήν διευθέτηση είναι ότι οι δύο ηγέτες θα ορίζουν εκπροσώπους οι οποίοι μαζί με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Μάικλ Μόλερ, που θα προεδρεύει θα αρχίσουν να εξετάζουν και να καθορίζουν τα θέματα προς συζήτηση, ενώ εάν χρειαστεί θα δημιουργηθούν και ειδικές επιτροπές στις οποίες μπορούν να προσκληθούν και εμπειρογνώμονες.

    Αναφορικά με τη συζήτηση για τον καθορισμό των θεμάτων, ο κ. Πασιαρδής είπε «σίγουρα δεν έχει ξεκινήσει σήμερα».

    [02] Πασιαρδής - Αντιπολίτευση - Συνάντηση Παρισίων

    Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε ότι ενώ όλοι χαιρετίζουν τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Παρίσι ως θετικό και σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, η αντιπολίτευση αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να υποβαθμίσει τη σημασία της εξέλιξης μέχρι μηδενισμού.

    Πρόσθεσε πως ίσως ενόψει βουλευτικών εκλογών αλλά και λόγω της γενικότερης ισοπεδωτικής τακτικής που ακολουθεί, η αντιπολίτευση «θεωρεί περίπου ότι διαπράττει ασυγχώρητη αμαρτία να ομολογήσει την αλήθεια και να πιστώσει τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο έστω και με μια επιτυχία».

    Οπως ανέφερε, «η συνάντηση στο Παρίσι ήταν για την αντιπολίτευση πηγή ανησυχίας και αγωνίας», ενώ υπογράμμισε ότι «η ανησυχία και η αγωνία για το Κυπριακό και γενικά για ό,τι αφορά την Κύπρο δεν είναι αποκλειστικό μονοπώλιο της αντιπολίτευσης».

    «Ολοι οι άλλοι κατά την άποψη της αντιπολίτευσης είτε εφησυχάζουν είτε υπνώττουν, είτε δεν συνειδητοποιούν τι γίνεται. Μόνο η αντιπολίτευση σε αυτόν τον τόπο αντιδρά και ανησυχεί, τώρα ανησυχεί και αγωνιά ότι η συνάντηση στο Παρίσι παραπέμπει τη λύση του Κυπριακού σε βάθος χρόνου», είπε ο κ. Πασιαρδής.

    Εάν πράγματι έτσι συμβαίνει, πρόσθεσε, «τότε για αυτή την παραπομπή ευθύνεται και ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος θεωρεί ότι θα πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος προτού αρχίσει ένας νέος γύρος συνομιλιών με σοβαρές προοπτικές επιτυχίας».

    «Ομως η αντιπολίτευση δεν μέμφεται τον Γενικό Γραμματέα, μέμφεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά την ενδόμυχη και ανομολόγητη επιθυμία κάποιων θα έπρεπε, για να αποκλεισθεί η παραπομπή της λύσης σε βάθος χρόνου, να δηλώσει στον ΓΓ ότι αποδέχεται το σχέδιο Ανάν ως έχει για να μην καθυστερούμε», είπε.

    Οσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι ως αποτέλεσμα των όσων έχουν συμφωνηθεί στο Παρίσι, η ουσία του Κυπριακού θα αργοπορήσει πολύ να συζητηθεί και θα συμπέσει με την αποχώρηση του ΓΓ από τη θέση του και με τις προεκλογικές περιόδους στην Τουρκία και την Κύπρο και το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε είτε να μην γίνει η συνάντηση στο Παρίσι είτε να εκβιαστεί ο ΓΓ να συγκαλέσει αμέσως συνομιλίες επί της ουσίας, ο κ. Πασιαρδής είπε: «Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν έχει την ικανότητα, ούτε τη δυνατότητα να υπαγορεύει στον ΓΓ να ενεργεί αντίθετα με τη θέλησή του».

    [03] Σογιέρ - Δήλωση - Συνάντηση Παπαδόπουλου Ανάν

    Τεράστιες διαφορές στον τόνο και το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και της ανακοίνωσης στην οποία προέβη στη συνέχεια ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ, διαπιστώνει ο λεγόμενος πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ.

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Σογιέρ είπε ότι το κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται σε επιτροπές που θα δημιουργηθούν για να επιτρέψουν στις δύο πλευρές να συζητούν διάφορα καθημερινά θέματα που παρέμεναν άλυτα για χρόνια λόγω «της αρνητικής προσέγγισης της ε/κ πλευράς», όπως είπε.

    Προσθέτει ότι ''η δημιουργία αυτών των επιτροπών αποφασίστηκε μετά τις συνεχείς εκκλήσεις μας ως τ/κ πλευρά''.

    Το κοινό ανακοινωθέν, αναφέρει ο κ. Σογιέρ, παρουσιάζει τα θέματα που θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο, ως μέρος της συνολικής διαδικασίας για διευθέτηση και έτσι δεν ανταποκρίνεται ειλικρινά στην συμφωνία που λήφθηκε από τα μέρη».

    Υπενθύμισε ότι η τ/κ πλευρά λέγοντας ''ναι'' σε συνολική διευθέτηση, είπε επίσης ''ναι'' στην αποστρατικοποίηση σε αυτό το πλαίσιο.

    Ανέφερε ότι η «διοίκηση Παπαδόπουλου», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Προέδρου Παπαδόπουλου, «η οποία προέβη σε εκστρατεία για το ''όχι'', είπε επίσης ''όχι'' στην αποστρατικοποίηση. Είναι η τ/κ πλευρά, η οποία επιτρέπει την αποναρκοθέτηση στο νησί να συνεχιστεί επιτυχώς. Πρέπει να κατανοηθεί ότι η αποστρατικοποίηση είναι μέρος συνολικής διευθέτησης'', αναφέρει.

    Στην γραπτή δήλωση του, ο κ. Σογιέρ προσθέτει ότι ''το γεγονός ότι το κοινό ανακοινωθέν αναφέρεται στο θέμα της αποστρατικοποίησης εκτός του πλαισίου της συνολικής διευθέτησης, και στο θέμα της Αμμοχώστου, το οποίο δεν ήταν ποτέ στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών μέχρι σήμερα δεν είναι αποδεκτό''.

    Το μόνο πράγμα που μπορεί να λεχθεί για την Αμμόχωστο, προσθέτει, είναι η προσδοκία ότι το λιμάνι της Αμμοχώστου θα ανοίξει για «απευθείας εμπόριο το συντομότερο δυνατό μαζί με τις άλλες μας θάλασσες και αεροδρόμια».

    Ο κ. Σογιέρ είπε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να αρχίσει μια νέα διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και μέσα στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν. Κάλεσε τέλος τα Ηνωμένα Εθνη να μην προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης, κατά την έκφρασή του, από την ε/κ πλευρά.

    [04] Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΚΟ - ΔΗΣΥ Κυπριακό

    Εκκληση προς το Δημοκρατικό Συναγερμό για συστράτευση και στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε πνεύμα εθνικής ενότητας, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενισχύοντας έτσι τις διαπραγματευτικές θέσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, απηύθυνε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους.

    Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΔΗΣΥ στη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Κλεάνθους είπε πως «δυστυχώς η ηγεσία του ΔΗΣΥ για μια ακόμα φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων'' και σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εξέφρασε ικανοποίηση που διαχρονικές πολιτικές και στρατηγικές επιλογές φέρνουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

    Η Τουρκία, είπε σε δηλώσεις στη Λάρνακα, νοιώθει και αντιλαμβάνεται πλέον ότι δεν μπορεί να παραγνωρίζει τις πραγματικότητες, που δεν είναι άλλες από το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ισότιμο και σεβαστό πλήρες μέλος της ΕΕ και αξιοποιεί την παρουσία της σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις που η Αγκυρα ανέλαβε έναντι της Ενωσης. Σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε, οι δεσμεύσεις αυτές «αγγίζουν και ουσιαστικές πτυχές του Κυπριακού που είναι δυνατό να ανοίξουν το δρόμο για μια σωστή λύση».

    Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ακόμα πως δεν ήρθαν «τυχαία από τον ουρανό η γνωστή απόφαση της Κορεπέρ, τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Κόφι Ανάν και τα όσα θετικά πετύχαμε να περιληφθούν μέσα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο Τουρκίας - ΕΕ».

    Ολα αυτά, είπε, έγιναν με τρόπο ώστε σήμερα «η Τουρκία να νοιώθει ότι η εκπλήρωση ακόμα και της επέκτασης του πρωτοκόλλου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ασήμαντο ζήτημα όπως κάποιοι έλεγαν, αλλά αντίθετα νοιώθει ότι είναι οδυνηρό και είναι η αρχή που θα την υποχρεώσει να επιτρέψει μια σωστή λύση στο Κυπριακό».

    [05] Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ - Τουρκία ΕΕ

    Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως σε περίπτωση άρνησης της Τουρκίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σε ό,τι αφορά την Κύπρο, δεν θα αφήνει άλλη επιλογή παρά την άσκηση βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι «είναι αναγκαία η ανάληψη συγκεκριμένης δράσης με στόχο την επανατοποθέτηση της Τουρκίας στη θέση του κατ εξακολούθηση επιδρομέα και παρανομούντα, με αξιοποίηση τόσο της ιδιότητας της Κύπρου ως χώρας μέλους της ΕΕ όσο και της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας».

    Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σε υλοποίηση συγκεκριμένων κινήσεων και πρωτοβουλιών για να επιτύχουμε έμπρακτα την ευρωπαϊκοποίηση του Κυπριακού».

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι «στόχος θα πρέπει να είναι η ενεργότερη ανάμειξη της ΕΕ στις διεργασίες, κινήσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της λύσης, η οποία ανάμειξη θα έχει το χαρακτήρα αποφασιστικής επικουρικής συνδρομής προς τις προσπάθειες του ΟΗΕ».

    Το 2006, είπε, προσφέρεται για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων γιατί με βάση το διαπραγματευτικό πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας ΕΕ, η Τουρκία θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο του ελέγχου της Ενωσης σε σχέση με τις υποχρεώσεις που της έχουν ανατεθεί έναντι της Κύπρου.

    [06] Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου - Συνάντηση Παπαδόπουλου-Ανάν

    Η Επαλξη Ανασυγκρότησης Κέντρου (ΕΑΚ) εκφράζει ικανοποίηση με το αποτέλεσμα της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Παρίσι και θεωρεί σημαντική εξέλιξη τη συμφωνία των δύο ανδρών για επανέναρξη των διαδικασιών, με στόχο της διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ώστε να επιτευχθεί το ταχύτερο συμφωνημένη λύση του Κυπριακού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΚ, η Επαλξη θεωρεί ότι θέματα όπως εκείνο της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και η συνδιαχείριση του λιμανιού της πόλης, σύμφωνα με την πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα με καταλυτική σημασία στην παραπέρα πορεία.

    Σε ό,τι αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, η Επαλξη αναφέρει ότι η αντιπολίτευση «με την αρνητική της στάση και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και την ισοπεδωτική τακτική της, μηδενίζοντας τα πάντα ακόμα και στα θέματα του Κυπριακού».

    [07] Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία - Λιβύη Επαφές

    Την εκτίμηση της Κύπρου για τη σταθερή θέση αρχών και τη στήριξη της Λιβύης στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού, εξέφρασαν οι βουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Στέλλα Δημητρίου-Μισιαούλη στις επαφές τους στην Τρίπολη, κατά τις οποίες επαναβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις Κύπρου-Λιβύης και εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία για περισσότερες ανταλλαγές και περαιτέρω συνεργασία σε διάφορα επίπεδα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κυπριακή αντιπροσωπία, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λιβύη, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (ΓΛΚ) της χώρας, τόνισε στη Γραμματέα (Υπουργό) του ΓΛΚ, αρμόδια για Κοινωνικές Υποθέσεις Arnal Sufar τις δυνατότητες της Κύπρου να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Λιβύης όσον αφορά προγράμματα συνεργασίας και χρηματοδότησης που έχουν σχέση με τη γυναίκα και την ανάπτυξη, την εργασία, το περιβάλλον, την παιδεία και άλλα.

    Επίσης, ενημέρωσαν την κ. Sufar για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο όσον αφορά τη θέση της γυναίκας, ανταλλάγηκαν απόψεις και εκφράστηκε η κοινή επιθυμία για εμβάθυνση της συνεργασίας στους σχετικούς τομείς.

    [08] Ταλάτ - Νοσοκομείο - Σταθερή κατάσταση

    Ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ έχει μετακινηθεί από την εντατική μονάδα σε προσωπικό δωμάτιο και η κατάσταση του είναι σταθερή, ανέφεραν οι ιατροί στο Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης ''Florence Nightingale''.

    Σύμφωνα με το Πρακτορείο ''Ανατολή'', οι ιατροί είπαν ότι σε κανένα δεν θα επιτρέπεται να επισκεφθεί τον κ. Ταλάτ για μερικές ημέρες, για αποφυγή οποιασδήποτε μόλυνσης.

    [09] Ανεργία - Ιανουάριος - Κύπρος ΕΕ

    Στο 5,3% του ενεργού πληθυσμού κυμάνθηκε η ανεργία στην Κύπρο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα διορθωμένα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Κοινότητας. Στο σύνολο της ΕΕ ο μέσος όρος ανεργίας ήταν 8,5%.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στην Ιρλανδία (4,3%), ενώ ακολούθησαν η Δανία (4,4%), η Ολλανδία (4,6%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (5,0%). Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Πολωνία (17,2%) και στη Σλοβακία (16,1%). Η Κύπρος είχε την έκτη καλύτερη επίδοση στην ΕΕ.

    Αναφορικά με την εξέλιξη της ανεργίας στην Κύπρο ανάλογα με το φύλο και την ηλικία, στους άνδρες κάθε ηλικίας το ποσοστό ανεργίας ήταν τον Ιανουάριο 4,5, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ήταν 7,8%.

    Στους νέους κάτω των 25 ετών τα τελευταία κοινοτικά στοιχεία για την Κύπρο αφορούν το Νοέμβριο 2005, όπου η ανεργία ήταν 14,4%.Ο μέσος όρος της ανεργίας των νέων στο σύνολο της EE ήταν τον Ιανουάριο 17,5%.

    [10] Χρηματιστήριο - Μικρές απώλειες

    Τα νέα κέρδη που κατέγραψε χθες η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας δεν ήταν αρκετά για να δώσουν συνέχεια στην ανοδική πορεία που παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στις τελευταίες πέντε συναντήσεις. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, υπό το βάρος των πιέσεων που δέχθηκε από τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, σημείωσε μικρές απώλειες της τάξης του 0,84% και έκλεισε στις 2.552,12 μονάδες. Στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης συνάντησης διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε στα 6,8 εκατομμύρια λίρες.

    Μικρή πτώση σε ποσοστό 0,82% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 866,51 μονάδες.

    © 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 March 2006 - 15:23:07 UTC